>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

MMA - dyskusje, newsy, ciekawostki

konrad140 2,2K

konrad140

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Old Trafford
To wrzucę walkę
http://www.youtube.com/watch?v=pX_gC50SsA8
Walka bardzo dobra. Brock spuchł niczym Pudzian w walce z Silvą. W środku rundy był taki motyw jak się zataczał po ringu bo nie trafił z rozbiegu w Caina. Brock ładnie rozbita twarz.

edit// Baqu nie ma sprawy ???? ????

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
baqu +6 Punkty (dzieki za wrzucenie walki)
baqu 625

baqu

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Mindfields?
UFC 121: Lesnar vs Velasquez – wyniki

Walka wieczoru:

Pojedynek o pas mistrza UFC w wadze ciężkiej
265 lbs.: Cain Velasquez pok. Brocka Lesnara przez TKO (uderzenia w parterze ), 4:01 runda 1

walka do ściągnięcia:
http://hotfile.com/dl/77962106/761499a/UFC_121_-_Lesner_v._Velasquez_-_24-10-10.avi.html

Główna karta:

170 lbs.: Jake Shields pok. Martin Kampmanna przez niejednogłośną decyzję, 28-29, 30-27, 29-28
170 lbs.: Diego Sanchez pok. Paulo Thiago przez jednogłośną decyzję, 30-26, 29-28, 29-28
205 lbs.: Matt Hamill pok. Tito Ortiza przez jednogłośną decyzję, 29-28, 29-28, 30-27
265 lbs.: Brendan Schaub pok. Gabriela Gonzagę przez jednogłośną decyzję, 2 x 30-27

Walki w Spike TV

185 lbs.: Court McGee pok. Ryana Jensena przez poddanie ( duszenie trójkątne rękoma ) 1:21 runda 3
185 lbs.: Tom Lawlor pok. Patricka Cote przez jednogłośną decyzję, 3 x 30-27

Pozostałe:

170 lbs.: Daniel Roberts pok. Mike’a Guymona przez poddanie ( anaconda ), 1:13 runda 1
155 lbs.: Sam Stout pok. Paula Taylora przez niejednogłośną decyzję, 29-28, 28-29, 30-27
185 lbs.: Chris Camozzi pok. Dongi Yanga przez niejednogłośną decyzję, 28-29, 29-28, 29-28
265 lbs.: Jon Madsen pok. Gilberta Yvela przez TKO (uderzenia w parterze), 1:21 runda 1

jak zobacze kilka walk to napiszę pare słów...

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
.

Co prawda ostatnie dni nie były zbyt szczęśliwe dla naszego najlepszego lekkiego Macieja Jewtuszko (MMA 8-0), ale dzisiaj mamy dla was miłą informację. Jak udało nam się dowiedzieć, w związku z kontuzją Irokeza, która wyłączy go na najbliższe tygodnie oraz styczniowym połączeniem UFC i WEC nasz zawodnik dostanie od razu szansę debiutu w największej organizacji MMA na świecie. Termin debiutu Polaka zależny jest od czasu leczenia jego złamanej dłoni.
Jewtuszko będzie drugim po Tomku Drwalu Polakiem zaczynającym karierę w naszym kraju, który powalczy w tej Lidze Mistrzów MMA. To jednak niejedyne polskie akcenty w organizacji braci Fertitta, w UFC walczy też pochodzący z Polski Krzysztof Soszyński oraz reprezentujący obecnie Niemcy Peter Sobotta. Szansę na przejście do organizacji mają też kolejni pochodzący znad Wisły, ale mieszkający w USA zawodnicy WEC Chris Horodecki i Bart Pałaszewski.

źródłó: mmarocks.pl​

vito-corleone 256

vito-corleone

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
"wale w morde, wale w udo, bo trenuje Vale Tudo"
Wracam do podawania typów.Mam nadzieję że wszyscy fani MMA na forum będą czesto zaglądali do tematu gdyż będę jedyną osobą na forum która będzie podawała min 2 typy z każdej większej gali Mieszanych Sztuk Walki.
W nocy z czwartku na piątek dokładnie o godzinie 3.00 rusza 52 gala WEC z świetną walką wieczoru Urijah Faber vs. Takeya Mizugaki.Z tej też gali wybrałem 2 pojedynki.
1.Anthony Njokuani vs. Edward Faaloloto 1 1.25
2.Damacio Page vs. Demetrious Johnson 1 1.40
1.Anthony jest zawodnikiem który po połączeniu WEC z UFC powinien mieć stałe miejsce na galach gdyż jest zawodnikiem dobrze walczącym.Mimo porażki z naszym najlepszym lekkim(Maciej Jewtuszko) powinien sobie łatwo poradzić z jeszcze mało doświadczonym rywalem.
2.Page jest silnym i zwinnym kogucim fighterem,który w swojej wadze wyróżnia się siłą fizyczną i warunkami fizycznymi.Moim zdaniem po trudnej i zaciętej walce wygra Page.
1#
Johnson D. v Page D. 2 1.40
Faaloloto E. v Njokuani A. 2 1.25
AKO:1.75 Stawka:6/10

fanabujaka 0

fanabujaka

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Z WEC podane przez Ciebie walki wydają się być bardzo prawdopodobne. Osobiście dołożył bym jeszcze mojego faworyta Josepha Benavidez&#39;a, który zmierzy się z Wagnney&#39;em Fabiano. Kursik ~1.40 co w sumie dałoby przyjemne AKO.
Page gabarytami przewyższa rywala, Johnson śmiało mógłby występować wagę niżej, do tego pokonywał lepszych od niego. Ten kursik, aż mnie dziwi :p

powodzenia ????

vito-corleone 256

vito-corleone

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Walka Josepha z Fabiano na pewno pokażę nam dobre widowisko,ale niestety nie widzę w tej walce jakiegoś szczególnego faworyta.Obaj walczą do końca i mają dobry parter dla tego w tej walce może sie zdarzyć wszystko.
Widzę że też się interesujesz MMA,oby więcej nas było na forum.
Całą galę będę oglądał przez neta,główna karta zaczyna się około 3.00.

vito-corleone 256

vito-corleone

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Walka wieczoru:
135 lbs.: Urijah Faber pok. Takeyę Mizugakiego przez techniczne poddanie (duszenie zza pleców), 4:50 runda 1
Główna karta:
145 lbs.: Chad Mendes pok. Javiera Vazqueza przez jednogłośną decyzję, 3 x 30-27
145 lbs.: Erik Koch pok. Francisco Riverę przez TKO (wysokie kopnięcie i uderzenia w parterze), 1:36 runda 1
135 lbs.: Joseph Benavidez pok. Wagnneya Fabiano przez poddanie (gilotyna), 2:45 runda 2
135 lbs.: Demetrious Johnson pok. Damacio Page’a przez poddanie (gilotyna), 2:27 runda 3
Pozostałe:
145 lbs.: Raphael Assuncao pok. L.C. Davisa przez jednogłośną decyzję, 3 x 30-27
155 lbs.: Anthony Njokuani pok. Edwarda Faaloloto przez TKO (łokieć w stójce), 4:54 runda 2
155 lbs.: Dustin Poirier pok. Zacha Micklewrighta przez TKO (uderzenia w stójce), 0:53 runda 1
135 lbs.: Michael McDonald pok. Clinta Godfreya przez poddanie (balacha), 2:42 runda 1
145 lbs.: Cub Swanson pok. Mackensa Semerziera przez niejednogłośną decyzję, 2 x 29-28; 28-29
145 lbs.: Yves Jabouin pok. Brandona Vishera przez jednogłośną decyzję, 3 x 30-27

I walka wieczoru http://videos.sapo.pt/f3ZRpgTn0E97Ep7PyzYW
Fenomenalne duszenie zza pleców w wykonaniu Fabera.
Ogólnie gala na wielkim plusie,dużo emocji i świetne walki to już oczywistość w tej organizacji(od stycznia wchodzi do UFC) kończącej swój jeśli można tak nazwać &#39;&#39;żywot&#39;&#39;

vito-corleone 256

vito-corleone

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto

Już jutro 122 gala UFC.Poniżej dzisiejsze wyniki ważenia zawodników.Wszyscy fighterzy zrobili wagę.
UFC 122 “Marquardt vs. Okami”
Saturday, Nov. 13
Konig Pilsener Arena
Oberhausen, Germany
Nate Marquardt (186) vs. Yushin Okami (185)
Alessio Sakara (186) vs. Jorge Rivera (185)
Krzysztof Soszynski (206) vs. Goran Reljic (205)
Amir Sadollah (170) vs. Peter Sobotta (169)
Dennis Siver (155) vs. Andre Winner (155)
Vladimir Matyushenko (205) vs. Alexandre Ferreira (204)
Rob Kimmons (184) vs. Kyle Noke (185)
Karlos Vemola (205) vs. Seth Petruzelli (205)
Duane Ludwig (170) vs. Nick Osipczak (171)
Kris McCray (171) vs. Carlos Eduardo Rocha (170)
Pascal Krauss (170) vs. Mark Scanlon (170)

legionista87 65

legionista87

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
UK
Gala zapowiada się ciekawie.Dzisiaj nie mam czasu więc podam swoje typy na sucho a jutro po południu postaram się coś więcej o tych pojedynkach napisać.

Seth Petruzelli (USA) - Karlos Vemola (CZE) 1 1,85
Jorge Rivera (USA) - Alessio Sakara (ITA) 1 1,75
Krzysztof Soszynski (POL) - Goran Reljic (CRO) 1 1,85

vito-corleone 256

vito-corleone

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto

Przed nami 122 gala UFC z walką wieczoru Nate Marquardt vs. Yushin Okami.Postaram się trochę napisać o niektórych walkach tego wieczoru.Liczę że będzie dużo niespodzianek na tej gali.
Nate Marquardt vs. Yushin Okami:Oczywiście faworytem w tej walce jest Nate ale moim zdaniem Okami jest świetnym zawodnikiem który dobrze się broni przed obaleniami,ma dobre szybkie i silne ciosy a co najważniejsze dobre cardio_O Marquardtie też można dużo superlatyw napisac ale jest to zawodnik bardzo chaotyczny i z opanowaniem Okamiego powinien mieć sporo kłopotów.
Alessio Sakara vs. Jorge Rivera:Obaj zawodnicy walkę pewnie zaczną od chaotycznego ataku na przeciwnika.Wygra ten który odda ten kończący cios i ja myślę że bezie to Rivera.
Krzysztof Soszynski vs. Goran Reljic:Nie będę się za dużo rozpisywał Soszyński zrobił ogromny postęp w UFC i tylko On może wygrać w tej walce.
Amir Sadollah vs. Peter Sobotta:Sobotta nie jest fighterem na miarę UFC.Wszytkie jego braki w stójce powinien wykorzystać Amir.
Vladimir Matyushenko vs. Alexandre Ferreira:Vladimir mimo swojego dobrego rekordu i niezłego talentu traci kondycję i szybkość gdyż ma już 39 lat.Jego ostatnie walki mimo że wygrane pokazały nam ze w końcówce tarci siły.Alexandre Ferreira to świetny grappler i dobry fighter,walka z Vladimirem to jest pierwsza jego walka w UFC i moim zdaniem wygrana,mimo że nie jset faworytem w tej walce to powinien według mnie wygrać poprzez poddanie przeciwnika.
Rob Kimmons vs. Kyle Noke:Minusy Kimonnsa to:brak kondycji,braki w zapasach i kiepska stójka.Noke nie jest świetnym zawodnikiem ale powinien wykorzystać te braki przeciwnika i wygrać w tej walce.
Karlos Vemola vs. Seth Petruzelli:Walka 2 kiepskich fighterów ale Karlos Vemola to były mistrz organizacji CFC i to On według mnie powinien wygrać w tej walce.
Nate Marquardt vs. Yushin Okami 2 2.97 ✅
Alessio Sakara vs. Jorge Rivera 2 1.86 walka odwołana
Krzysztof Soszynski vs. Goran Reljic 1 1.95 ✅
Amir Sadollah vs. Peter Sobotta 1 1.37 ✅
Vladimir Matyushenko vs. Alexandre Ferreira 2 3.10 ⛔
Rob Kimmons vs. Kyle Noke 2 1.45 ✅
Karlos Vemola vs. Seth Petruzelli 1 1.95 ✅

adqs +2 Punkty
konrad140 +5 Punkty (Good Job :D)
snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
.
Krzysztof Soszynski vs. Goran Reljic:Nie będę się za dużo rozpisywał Soszyński zrobił ogromny postęp w UFC i tylko On może wygrać w tej walce.
Jeśli Krzysztof będzie tak dobrze przygotowany do walki jak z Bonnarem o wynik jestem spokojny. Ta walka to wielki klasyk ( jeśli ktoś nie oglądał a chce zobaczyć sieczke w ringu to polecam ) Jedynie co mnie martwi to kondycja Soszyńskiego. W ostatniej walce było widać, że już w końcówce brakuje mu sił. Niestety przegrał po uderzeniu kolanem Bonnara. Jednak nie wydaje mi się, że w dzisiejszej walce będzie taka wymiana ciosów, takie tempo i agresja w walce. Krzysztof jest bardzo ceniony, kibice uwielbiają jego walki, bo daje WIELKI SHOW !! Dla mnie kurs jaki wystawili bukmacherzy to jest prezent i warto z niego skorzystać. Jego przeciwnik może nie wytrzymać naporu &quot;Polaka&quot; Liczę na efektowne KO ze strony Soszyńskiego. Zdjęcie poniżej z walki Soszyński - Bonnar :

bam14 +5 Punkty (pierwszy raz stawialem tą dyscypline. Walka ciekawa, jednak liczylem na mordo bicie. Oby wiecej takich betow !)
vito-corleone 256

vito-corleone

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Jeszcze pozwolę sobie wrzucić pewnego newsa z strony o MMA:
“Chorwat jest w słabej formie. Jego treningi od wielu tygodni były na niezwykle niskim poziomie. Z powodów finansowych, Goran przygotowywał się otoczony zawodnikami reprezentującymi słaby poziom.”
Coś w tym musi być gdyż tydzień temu na jakimś zagranicznym forum dużo osób o tym dyskutowałoZ tą kondycją masz rację,Soszyński wypala się pod koniec 2 rundy i w 3 ma problem.Ale myślę że walka skończy się w 2 rundzie nokautem na Goranie.
A co myślisz o moich innych typach z tej gali?

Pudzianxx 8,5K

Pudzianxx

Znawca - MMA
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa - Ursynów
Jeszcze pozwolę sobie wrzucić pewnego newsa z strony o MMA:
“Chorwat jest w słabej formie. Jego treningi od wielu tygodni były na niezwykle niskim poziomie. Z powodów finansowych, Goran przygotowywał się otoczony zawodnikami reprezentującymi słaby poziom.”
Coś w tym musi być gdyż tydzień temu na jakimś zagranicznym forum dużo osób o tym dyskutowałoZ tą kondycją masz rację,Soszyński wypala się pod koniec 2 rundy i w 3 ma problem.Ale myślę że walka skończy się w 2 rundzie nokautem na Goranie.
A co myślisz o moich innych typach z tej gali?
Seth petruzelli wygra swoja walke ,kto to jest Wemola ,ogladałes jego walkę z Madsenem co to za podwórkowa organizacja której był mistrzem i z kim tam walczył ,smiech na sali ,set wygra przez poddanie albo ko tak przewiduje w porywach decyzja,miał bardzo dobre przygotowania i jak sam muwił na sparingach 5 rundowe rundy nie sprawiały mu trudnosci

vito-corleone 256

vito-corleone

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Seth petruzelli wygra swoja walke ,kto to jest Wemola ,ogladałes jego walkę z Madsenem co to za podwórkowa organizacja której był mistrzem i z kim tam walczył ,smiech na sali ,set wygra przez poddanie albo ko tak przewiduje w porywach decyzja,miał bardzo dobre przygotowania i jak sam muwił na sparingach 5 rundowe rundy nie sprawiały mu trudnosci
A kto to jest Petruzzeli człowieku?Nie pokonał NIKOGO dobrego w MMA.Dla tego napisałem że walka 2 kiepskich zawodników.Dzięki tej podwórkowej organizacji doszedł do UFC.
Madsen to jeden z lepszych jak na razie ciężkich w UFC pokonał Gilbrta Yveala i Al Turka więc nic dziwnego.

Pudzianxx 8,5K

Pudzianxx

Znawca - MMA
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa - Ursynów
A kto to jest Petruzzeli człowieku?Nie pokonał NIKOGO dobrego w MMA.Dla tego napisałem że walka 2 kiepskich zawodników.Dzięki tej podwórkowej organizacji doszedł do UFC.
Madsen to jeden z lepszych jak na razie ciężkich w UFC pokonał Gilbrta Yveala i Al Turka więc nic dziwnego.
no niestety zwracam honor set przegrał pozdro

vito-corleone 256

vito-corleone

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
no niestety zwracam honor set przegrał pozdro
Nie ma sprawy po to jest temat aby każdy wyraził swoje zdanie na temat zawodnika czy też walki.

snoopdogg +3 Punkty (dzięki za dyskusję. Mam nadzieję, że przyciągniemy ludzi do tego działu. Oby więcej takich typów. pozdro)
vito-corleone 256

vito-corleone

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Walka wieczoru:
185 lbs.: Yushin Okami pok. Nate’a Marquardta przez jednogłośną decyzję, 2 x 29-29; 30-27
Główna karta:

155 lbs.: Dennis Siver pok. Andre Winnera przez poddanie (duszenie zza pleców), 3:37 runda 1
170 lbs.: Amir Sadollah pok. Petera Sobottę przez jednogłośną decyzję, 3 x 30-27
205 lbs.: Krzysztof Soszynski pok. Gorana Reljica przez jednogłośną decyzję, 3 x 30-27
170 lbs.: Duane Ludwig pok. Nicka Osipczaka przez niejednogłośną decyzję, 2 x 29-28; 28-29
Pozostałe:
205 lbs.: Vladimir Matyushenko pok. Alexandre Ferreirę przez TKO (uderzenia w parterze), 2:20 runda 1
170 lbs.: Pascal Krauss pok. Marka Scanlona przez jednogłośną decyzję, 3 x 30-27
185 lbs.: Kyle Noke pok. Roba Kimmonsa przez poddanie (duszenie zza pleców), 1:33 runda 2
205 lbs.: Karlos Vemola pok. Setha Petruzelliego przez TKO (uderzenia w parterze), 3:46 runda 1
170 lbs.: Carlos Eduardo Rocha pok. Krisa McCraya przez poddanie (balacha na kolano), 2:21 runda 1

Moją opinie o gali napiszę jutro,dzisiaj tylko powiem że gala na niskim poziomie a z całego wydarzenia podobały mi się tylko 2 walki.Ale skuteczność typów chyba dobra 5 wygranych,1 przegrany i 1 walka nie odbyta w tym trafiony piękny kurs na Okamiego 2.97.

vito-corleone 256

vito-corleone

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Przedstawiam jeszcze fragment wywiadu przeprowadzonego przez jeden z polskich portali o tematyce mieszanych sztuk walki.Jeśli potwierdzi się to że Krzysiek walczył od początku 3 rundy z złamaną ręką to na prawdę wielki podziw i szacunek.
Gratulacje przede wszystkim, bardzo dobra walka, bardzo ciężka, widać że obrażenia spore, złamałeś rękę, tak ? Tak, tak mi się wydawało, że pod koniec drugiej rundy, albo na początku trzeciej ręka poszła, bo przez całą trzecią rundę w ogóle nic nie czułem w mojej ręce. Próbowałem go skończyć, próbowałem zadać jak najwiecej ciosów. Chciałem Go skończyć, bo widziałem, że jest bardzo zmęczony, ale nie skończyłem, choć było bardzo blisko, potrzebowałem może jeszcze 15-20 sekund.
No własnie o to chciałem zapytać, czego zabrakło żeby skończyć Reljicia przed czasem, bo było widać, że w trzeciej rundzie był wyraźnie rozbity.
Wiesz, uczę się wszystkiego powoli, w tym sporcie jestem bardzo krótko, osiem lat tylko, zacząłem jak miałem 25 lat. Musze nauczyć się jak i gdzie głównie uderzyć, bo uderzałem Chorwata po oczach, a nie po szczęce. Gdybym trafił dwa, trzy razy w szczękę, to napewno poszedłby spać. Uderzyłem Go dwa, trzy razy koło oka i dlatego nie poszedł spać, dlatego muszę się nauczyć żeby te ciosy szły na szczękę. To wszystko pratycznie wiąże się z doświadczeniem, ale już coraz lepiej idzie.
Jednak trzeba przynać, że ta złamana ręka również się przyłożyła do tego, że nie skończyłeś tej walki przed czasem.
O tak, w trzeciej rundzie nic nie czułem w tej ręce. Próbowałem zadać jak najwięcej ciosów, ale w ogóle nie mogłem włożyć sił w zadawane ciosy.
I jeśli ktoś nie widział to wklejam link do walki Krzyśka:http://video.mma-tv.net/?z=15962

vader +10 Punkty (Rozwój MMA na forum)
snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
.
Właśnie się zastanawiałem czemu mając taką dobrą pozycję, nie kończy walki ?? Mógł zrobić wszystko, duszenie od tyłu, dzwignie nawet cepy z góry które i tak by zakończyły pojedynek. Większość ciosów i tak nie dochodziła, ale mając kontuzję i tak zdominował przeciwnika. Naprawdę wielki szacunek za serce do walki i zaangażowanie w tym pojedynku po mimo kontuzji.

vito-corleone 256

vito-corleone

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Do bardzo ciekawej walki dojdzie na UFC 127 w Australii:
VS

Kolejna świetna walka dwóch zawodników, którzy preferują uderzenia w klatce. Jorge Riviera na 95 procent zmierzy się z Michaelem Bispingiem na UFC 127 w Australii.
Czarnoskóry zawodnik poinformował, że ta walka odbędzie się na 95 procent.
Riviera w ostatniej walce pokonał Nate Quarry&#39;ego podczas UFN 21. Później przyszedł czas na walkę z Alessio Sakarą, która początkowo miała się odbyć na UFC 118. Niestety z powodu kontuzji obydwu zawodników walka nie doszła do skutku. Później obaj mieli zmierzyć się na sobotniej UFC 122, ale Włoch doznał kontuzji na kilkadziesiąt minut przed walką.
Bisping wraca do UFC po zwycięstwie na UFC 120 z koreańskim fighterem, Yoshihiro Akiyamą. Dla Brytyjczyka będzie to druga walka na australijskim gruncie. W lutym tego roku Bispo przegrał przez decyzję na UFC 110 z legendarnym zawodnikiem Pride, Wanderleiem Silvą.