W cmy/fmy gram już od wersji 2001/2002. Zawszę żeby przetestować, oswoić   się z gra itp zaczynam Barceloną. Obecnie najnowszy FM, mając w  pamięci  moją najlepszą, 10 chyba letnią karierę Leeds United teraz też  gram tym  klubem. Przesunąłem ich tylko ligę niżej(npower league one)  żeby było  tak jak w FM 2008. Na początku szło średnio, mimo że byłem  głównym  faworytem do awansu, ale po zgraniu się drużyny udało się zająć  3  miejsce gwarantujące odział w barażach, tam poszło już gładko i   awansowałem do npower 
championship. Po kilku wzmocnieniach liczylem ze   uda się zajac miejsce w pierwszej 6 gwarantujące udział w barażach i   możliwość powalczenia o Premiership. Przez większość cześć sezonu bylem   4-6 i było dobrze ale w końcówce trudny terminarz + kontuzje i  zmęczenie  wzięły górę i ostatecznie zająłem 9 miejsce(chyba 4 punkty  straty do  3). Obecnie po jeszcze większych wzmocnieniach i drobnej  korekcie  taktyki pewnie prowadzę w lidze, drugi West Ham ma do mnie 8  punktów  straty i raczej pewnie awansuje do Premiership. Gram diamentem z  szeroko  grającymi skrzydłowymi, krótkimi podaniami na wolne pole i  intensywnym  pressingiem. Jako rozgrywający gra u mnie Diego Valeri,  który jednak  czasem zawodzi, mam już na jego miejsce przygotowana  prawdziwą  perełkę(Mateo Kovacic) którego ogrywam w końcówkach i meczach  ze  słabszymi rywalami. Znakomicie spisuje się u mnie Tomasz Kupisz  który  strzela sporo bramek jak na skrzydłowego. 
Moja najsilniejsza 11 to: Schmeichel - Wasilewski/Yakubu,   Sane/Kyrgiakos, Hubocan, Digne - Gelson Fernandes, Valeri,   Snodgrass(Tshabalala), Kupisz - Zaki(Postiga), Jo(Mc Cormack)
najwięcej zapłaciłem za Valeriego(2,8mln €) Kovacica(1,8mln €) i Gelsona  Fernandesa(1,4€) a pilkarzy takich jak: Yakubu, Kyrgiakos, Hubocan,  Kupisz, Zaki, Postiga i Jo udało mi się pozyskać za darmo, prawdziwym  talentem jest Digne którego wypożyczyłem za drobną opłatą, kwota  odstępnego wynosi 2,3mln € i na pewno go wykupie po awansie do PL. Z  myślą o przyszłości kupiłem tez 2 newgenow z którymi wiąże duże  nadzieje, wypatrzyli ich moi skauci: 
mlody Polak i 
młody Anglik/Turek. Dodatkowo dołączam 
screena całej kadry.
Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji na temat tej wspanialej serii gier.