>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Championship Manager / Football Manager

vdv 66

vdv

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Oberschlesien
Nie wiem, czy jestem jednym z nielicznych, ale mi się FM 2011 nie podoba.
Sporo zmienili w okienku głównym, w sposobie wyświetlania i stwierdzam, że zrobili to ujowo.

krzysztofix 1,2K

krzysztofix

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Rawa Mazowiecka
Odświeżę trochę temat ???? .

Odpliłem grę Tottenhamem, dzisiaj skończyłem pierwszy sezon i powiem, że nie było źle. Na WHL w przeciągu całego sezonu przegrałem chyba 3 mecze (Inter 1:3; Marsylia 0:2; WHU 0:2), a na moim stadionie poległy takie firmy jak MU, Chelsea czy Barcelona. W sezonie 2010/11 wygrałem Carling Cup (Sunderland dogr. 5:4(3:3 FT; 1:3 HT)), w Premiership 3 miejsce (za Liverpoolem ???? i Chelsea), osiągnąłem 6 rundę FA Cup i 1/8 Champions League. W moim zespole brylowali van der Vaart, Gomes, Bale. Z formacji ataku czy obrony nie wyróżniłbym nikogo, gdyż w defensywie dużo kontuzji, a w ataku, z racji formacji 4-4-1-1 rotacja była duża (głównie Defoe i Pavlyuchenko). Co do transferów, to nie szalałem, wiadomo, płace zawodników przy takiej kadrze robią swoje, a stadion niewielki, więc trzeba było działać rozważnie. Na zasadzie wypożyczenia przyszli młodzi Kevin i Yaya Sanogo (12goli). Natomiast udało mi się kupić DMF Annana oraz w postaci konkurencji na prawe skrzydło dla Lennona przyszedl Beckham za skromne 600k. Po zakończeniu sezonu zarząd postanowił rozbudowę stadionu o 16,000 miejsc, więc na transfery mam 20,5M funciaków. Z klubu na pewno odejdą Assou - Ekotto do Valencii za 4,6M, oraz Woodgate, którego kontuzja wykluczyła na cały poprzedni sezon i zagral bodajże tylko raz. Planuje też sprzedać Croucha, Huttona, Bentleya i kogoś z dwójki Corluka - Bassong. A no i zarząd podpisał nową umowę sponsorską (1M/sezon ). Jutro jak będzie chwila czasu to wkleję jakieś szczegółowe statystyki za pierwszy sezon.

Wy też piszcie swoje osiągnięcia ????

Pozdr.

kuba86 2K

kuba86

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
@up.
mógłbyś wrzucić plik ze swoją taktyką? ????
Ja próbowałem grać ostatnio Kogutami, ale w ogóle mi nie szło i zastanawiam się jaka taktyka jest dobra dla nich. Wygrałem bodajże tylko dwa mecze towarzyskie i w lidze po trzech kolejkach byłem hmm 13. Beckham grał u Ciebie w pierwszym składzie?;-)

krzysztofix 1,2K

krzysztofix

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Rawa Mazowiecka
@up.
mógłbyś wrzucić plik ze swoją taktyką? ????
Ja próbowałem grać ostatnio Kogutami, ale w ogóle mi nie szło i zastanawiam się jaka taktyka jest dobra dla nich. Wygrałem bodajże tylko dwa mecze towarzyskie i w lidze po trzech kolejkach byłem hmm 13. Beckham grał u Ciebie w pierwszym składzie?;-)

Hehe, na jego nieszczęście Aaron był cały sezon w równej bdb formie i omijały go kontuzje. David grał zazwyczaj w pucharach.

Gomes-Naughton, King, Gallas/Kaboul, Ekotto - Lennon, Palacios, Annan/Modrić, Bale - van der Vaart -Defoe/Roman zazwyczaj to był mój podstawowy skład. W pierwszej części sezonu regularnie na prawej obronie grał Hutton, ale później się wypiął. Co do taktyki to jutro wrzucę ????

zakladowa 825

zakladowa

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Siedlce
u mnie w porto sprawdza sie ustawiene 4-1-2-2-1 z cofnietym napastnikiem hulkiem, strzela bardzo duzo bramek przy grze zespolu z tylu na 0 ????

adebisi 0

adebisi

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Ja Grałem Aston Villą...zajałem 4 miejsce w Lidze i wygrałem Puchar FACUP.... później wywalili mnie za to ze w polowie sezonu bylem 5 w tabeli ???? ... (lol) heh .... i już dla rozrywki przeszedlem do Manchesteru United bo mieli mały kryzys (przejalem jak mieli 11 miejsce...a skonczylem na 3...)....kolejne dwa sezony to dwa tytuly Anglii i puchary Anglii niestety LM jeszcze nie wygralem ???? ....W kazdym badz razie pake mam dobrą...
Polecam JAVIERA HERNANDEZA.... ten gosc w tej grze to prawdziwy diament.....(uwierzcie mi na sllowo....);)...

Dodam, ze prowadze rowniez kadre Anglii z ktora zakwalifikowalem sie do MŚ w Brazylli...
Obecnie mam Rok 2014 ????

alanex 432

alanex

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Vancouver
W cmy/fmy gram już od wersji 2001/2002. Zawszę żeby przetestować, oswoić się z gra itp zaczynam Barceloną. Obecnie najnowszy FM, mając w pamięci moją najlepszą, 10 chyba letnią karierę Leeds United teraz też gram tym klubem. Przesunąłem ich tylko ligę niżej(npower league one) żeby było tak jak w FM 2008. Na początku szło średnio, mimo że byłem głównym faworytem do awansu, ale po zgraniu się drużyny udało się zająć 3 miejsce gwarantujące odział w barażach, tam poszło już gładko i awansowałem do npower championship. Po kilku wzmocnieniach liczylem ze uda się zajac miejsce w pierwszej 6 gwarantujące udział w barażach i możliwość powalczenia o Premiership. Przez większość cześć sezonu bylem 4-6 i było dobrze ale w końcówce trudny terminarz + kontuzje i zmęczenie wzięły górę i ostatecznie zająłem 9 miejsce(chyba 4 punkty straty do 3). Obecnie po jeszcze większych wzmocnieniach i drobnej korekcie taktyki pewnie prowadzę w lidze, drugi West Ham ma do mnie 8 punktów straty i raczej pewnie awansuje do Premiership. Gram diamentem z szeroko grającymi skrzydłowymi, krótkimi podaniami na wolne pole i intensywnym pressingiem. Jako rozgrywający gra u mnie Diego Valeri, który jednak czasem zawodzi, mam już na jego miejsce przygotowana prawdziwą perełkę(Mateo Kovacic) którego ogrywam w końcówkach i meczach ze słabszymi rywalami. Znakomicie spisuje się u mnie Tomasz Kupisz który strzela sporo bramek jak na skrzydłowego.
Moja najsilniejsza 11 to: Schmeichel - Wasilewski/Yakubu, Sane/Kyrgiakos, Hubocan, Digne - Gelson Fernandes, Valeri, Snodgrass(Tshabalala), Kupisz - Zaki(Postiga), Jo(Mc Cormack)
najwięcej zapłaciłem za Valeriego(2,8mln €) Kovacica(1,8mln €) i Gelsona Fernandesa(1,4€) a pilkarzy takich jak: Yakubu, Kyrgiakos, Hubocan, Kupisz, Zaki, Postiga i Jo udało mi się pozyskać za darmo, prawdziwym talentem jest Digne którego wypożyczyłem za drobną opłatą, kwota odstępnego wynosi 2,3mln € i na pewno go wykupie po awansie do PL. Z myślą o przyszłości kupiłem tez 2 newgenow z którymi wiąże duże nadzieje, wypatrzyli ich moi skauci: mlody Polak i młody Anglik/Turek. Dodatkowo dołączam screena całej kadry.
Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji na temat tej wspanialej serii gier.

R 1

rooney1

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Hehe, na jego nieszczęście Aaron był cały sezon w równej bdb formie i omijały go kontuzje. David grał zazwyczaj w pucharach.

Gomes-Naughton, King, Gallas/Kaboul, Ekotto - Lennon, Palacios, Annan/Modrić, Bale - van der Vaart -Defoe/Roman zazwyczaj to był mój podstawowy skład. W pierwszej części sezonu regularnie na prawej obronie grał Hutton, ale później się wypiął. Co do taktyki to jutro wrzucę ????
tez gram kogutami, generalnie pierwszy sezon srednio a posypalem sie po przegranej 1/8 LM i to bardziej dlatego ze odechcialo mi sie juz konczyn ten sezon ze wzgledu na to w jaki spopob odpadlem i czekalem na nowy testujac sobie inne taktyki. gralem z marsylia i po zwyciestwie 2:0 na wyjezdzie, bylem pewny awansu i totalnie zlekcewazylem rewanz wcinajac pizze i przegralem 3:1. w lidze 6, final pucharu anglii (przegana z chelsea 2:1)do tego, puchar ligi olalem i odpadlem na poczatku. gralem 4 4 2. generalnie bardzo ciezko mi znalezc dobra taktyke pod koguty ze wzgledu ze maja bardzo dobrych srodkowych pomocnikow, jak i skrzydlowych i ciezko jest z czegos zrezygnowac by zachowac rownowage, bo gdy gralem z balem i lennonem, to w srodku zazwyczaj z jednym z 2 vdv lub modric dajac miejsce def. pomocnikowi. teraz zazwyczaj gram 4-5-1 albo 4-3-2-1, za slabszymi rywalami z 3 z tylu i daje wiecej opcji sobie w ataku. jesli chodzi o transfery. kupilem po sezonie moussa sisoko z toulolusy za 2o mln euro, diego contento z bayernu za 3,8 mln, sanogo za 5,25 i neymara z santosu za 28 mln. a sprzedalem keana, jenasa i woodgeata, reszte wywale w nastepnym okienku (bentley, ohara, crouch i kogos z obrony) generalnie co mi sie nie podoba to to ze w meczu zespol marnuje tyle setek ze to sie nie miesci w glowie, jak i to ze bardzo latwo o bramki po rzutach roznych gdy dobrze sie ustawi taktyke do stalych fragmetow. zaczalem drogi sezon po 5 kolejkach 3 miejsce z punktem straty bedac bez porazki. w pucharze euro komplet zwyciestw, puchal ligi znowu odpuscilem w 3 rundzie west hamowi.

B 0

baca1992

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Ja w FMa/CM gram od 03/04 ale zatrzymałem się na fm08 tzn. Kupiłem jeszcze 09 ale leży i czeka i chyba się nie doczeka. Mam 20 sezon w 08. Zaczynałem w Chelsea, później poszedłem do Wisły Dortmundu i Arsenal od ok. 10 sezonów. Ciężko oderwać się od ciekawego save&#39;u. W lidze dominuje na świecie też finansowo mam chyab 8 razy więcej kasy niż 2 ale LM wygrałem tylko 2 czy 3 razy przez te lata. Zawsze jakiś niefart i odpadnę gdzieś. Co sezon planuję przejście do Realu lub polskiej ligi ale jakoś zostaję w tym Arsenalu, bo ciekawie się gra. A dodam, że z Chelsea nie przedłużyli ze mną po 5 czy 6 sezonach kontaktu. Miałem 2 miejsce ale dopiero zacząłem dominować od połowy sezonu. Przestałem masowo stawiać na młodych perspektywicznych a zacząłem grać najlepszymi. W Wiśle rok i od razu mistrzostwo, a wisła była w rozsypce, zresztą kilka sezonów później spadła i dopeiro po 2 sezonach wróciła. W Dortmundzie ciekawe 2 sezony z mistrzostwami. Właściwie dominacja ale tylko w kraju. CO prawda miałem jedno podejście do LM ale słabe. W arsenalu co ciekawe mam bramkarza, którego ściągnąłem do Wisły. Wtedy miał 17 lat i nie zapowiadał się na jednego z najlepszych na świecie ale grał... Zresztą do Wisły ściągnąłem wielu młodych ciekawych graczy, którzy później poszli do najmocniejszych klubów. Tzn nie od razu. Aktualnie nie gram w Managera. Tak do matury nie włączam, żeby się uczyć ale ujowy sposób (ani nie gram ani się nie uczę ???? tylko wyszukuję w necie jakieś inne sposoby na marnwoanie czasu jak np. bukmacherka i to forum:p

grubas 397

grubas

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Jako że temat stoi w miejscu, proponuję żebyśmy pochwalili się rekordami, najlepszymi meczami, sezonami etc.

Uploaded with ImageShack.us] Uploaded with ImageShack.us[/url]

Swego czasu, na oficjalnym forum Sports Interactive, prowadzony był temat z przeróżnymi rekordami graczy w FM. Byłem bliski rekordu w oddanych strzałach na bramkę w jednym meczu. Zabrakło 4 kopnięć...

grubas 397

grubas

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Co prawda tylko sparing, ale to dopiero dopracowywanie taktyki przed 1 sezonem w karierze. Na tym savie gram od chyba zeszłej środy. Myślę że się nada w odpowiedzi na Twój post ;)

Uploaded with ImageShack.us] Uploaded with ImageShack.us[/url]

Myślę że potencjał naszego zespołu jest mało ważny, ważniejsze jest żeby przeciwnik nie był lepszy ;)
Nawet z Barcelony ciężko czasami wycisnąć w FM wysoki wynik. Ważna jest motywacja, dopasowanie taktyki do zawodników. Często gwiazdom się w dupach przewraca i marnują 100 %

mjaurvcein 4,8K

mjaurvcein

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa
Słaby zespół pojęcie względne... może napisze czym przez moją karierę FM&#39;ową grałem...
- Real Marcianise (Serie C2)
- FC Rieti (Serie C2)
- Zvezda Irkuck (II liga rosyjska)
- Salut Belgorod (II liga rosyjska)
- z pierwszoligowców pykałem kiedyś Górnikiem Zabrzańskim, Bragą, Sivassporem i Krylią Sovetov Samara (to moja pierwsza poważniejsza kariera)

Na pewno słabym zespołem nie nazwę pierwszoligowca angielskiego, bo takich zawodników jakich mają oni, to ja nawet w Bradzę, którą jakimś cudem wygrałem puchar uefa nie miałem pewnie.

C 0

czokpn

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Mój obecny rekord to było wygranie ligi mistrzów Lechem z Milanem w 2012 4-3

pokerface 69

pokerface

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
K1
Mój obecny rekord to było wygranie ligi mistrzów Lechem z Milanem w 2012 4-3

Jeżeli grałeś własną taktyką, GRATULACJE. Jeżeli grałeś dopalaczem z neta to nic nowego.

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Jeśli chodzi o to, kogo warto ściągnąć do lepszych klubów:
Phil Jones, Alexis Sanchez, Neymar, Hazard. Wiadomo, kosztują ale warto ????

pokerface 69

pokerface

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
K1
Jeśli chodzi o to, kogo warto ściągnąć do lepszych klubów:
Phil Jones, Alexis Sanchez, Neymar, Hazard. Wiadomo, kosztują ale warto ????
Wiadomo.
Dawno nie grałem, jest już nowy update ? Czy ostatni z marca jest ?

D 30

dadycool

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
A ja tam uważam że ta gra jest za prosta ... po 3 sezonach można z takim np lechem czy też wisłą wygrać lige mistrzów.

marqs3lby 1,4K

marqs3lby

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Poznan
A ja tam uważam że ta gra jest za prosta ... po 3 sezonach można z takim np lechem czy też wisłą wygrać lige mistrzów.

Jak się postarasz to nawet w pierwszym można. Dlatego ja nie gram dobrymi klubami tylko ściągam dodatki i cykam w Somalii czy na Wyspach Salomona ????