>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

ATP Tour - Genewa, Nicea - 15.05-21.05.2016

Status
Zamknięty.
macko18 12,8K

macko18

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
Miejsce: Genewa, Szwajcaria
Data rozgrywania: 15.05.2016-21.05.2016
Nawierzchnia: Clay
Kategoria: ATP World Tour 250
Pula nagród: €499,645
Oficjalna strona turnieju: http://banqueericsturdzagenevaopen.com/
Lista startowa: http://banqueericsturdzagenevaopen.com/players-profiles
Drabinka: http://banqueericsturdzagenevaopen.com/draws
Plan gier: http://banqueericsturdzagenevaopen.com/schedules
Zestawienie kursów:
Zwycięzca singla 2015: Thomaz Bellucci
Zwycięzcy debla 2015: Juan-Sebastian Cabal i Robert Farah

Miejsce: Nicea, Francja
Data rozgrywania: 15.05.2016-21.05.2016
Nawierzchnia: Clay
Kategoria: ATP World Tour 250
Pula nagród: €463,520
Oficjalna strona turnieju: http://www.opennicecotedazur.com/home.html
Lista startowa: http://www.opennicecotedazur.com/player-acceptance-list.html
Drabinka: http://www.opennicecotedazur.com/singles-results.html
Plan gier: http://www.opennicecotedazur.com/schedule.html
Zestawienie kursów: http://www.oddsportal.com/tennis/france/atp-nice/
Zwycięzca singla 2015: Dominic Thiem
Zwycięzcy debla 2015: Mate Pavic i Michael Venus

tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
czerpac idealne typy?
Estrella Victor - Kudla Denis 2, Pinnacle Sports 1.87
Na wstępie chciałbym zaznaczyć, aby nie szaleć ze stawkami w turniejach poprzedzających French Open, bo będzie wiele dziwnych wyników patrz wczoraj kwalifikacje Dzumchur-Zhang gdzie na Dzumchura był kurs 1.03 a przegrał 6:3, 6:3. W bezpośrednich pojedynkach prowadzi Kudla 1:0, lecz Panowie spotkali się bardzo dawno temu, bo 2011 na poziomie futuresa i padł wynik 6:4, 5:2 krecz.
Bukmacherzy w tym meczu nieco faworyzują Amerykanina. Kudla aktualnie jest na 56 miejscu ATP i jest to jego najlepsze osiągnięcie. W obecnym roku wygrał 14 meczów i taką samą ilość ich przegrał. Od zawsze Denis był tenisistą na szczeblu challengera, lecz w poprzednim roku coś drgnęło i widać tego efekty. W tym roku nie ma wiele osiągnięć, ale liczy się doświadczenie zdobywane grając na poziomie ATP. Ostatnio zaimponował w Madrycie gdzie przez kwalifikacje doszedł do pierwszej rundy i przegrał nie z byle kim, bo z Ferrerem po meczu walki 6:4, 4:6, 6:4. Gdzie po drodze pokonał np. Beckera 2:6, 7:6, 6:2 czy Karlovica 6:7, 7:6, 7:6, czyli potrafił wyciągnąć mecz od stanu 0:1 w setach. Później grał jeszcze w kwalifikacjach w Rzymie i tam przegrał z Gulbusem 6:3, 6:2. Tak naprawdę jankes ma bardzo mało doświadczenia na clayu, bo ma bilans 73/47 i w większości to były mecze rozgrywane na amerykańskiej, szybkiej mączce no ale jak widać na wolnej, europejskiej też potrafi się odnaleźć.
Kudla nie należy do wysokich, ponieważ ma tylko 180 cm wzrostu, ale od czasu do czasu potrafi porządnie przyłożyć serwisem. Denis to ułożony tenisista, który stara się prezentować typowy Amerykański tenis, czyli siłowy, nie ma on przysłowiowej petardy w ręku, ale potrafi kończyć piłki bezpośrednio.
Jego przeciwnikiem będzie starszy o 12 lat reprezentant Dominikany Victor Estrella z 85 miejsca ATP gdzie najwyżej był na 43 miejscu. Victor to uniwersalny tenisista ponieważ dobrze sobie radzi na hardzie, jak i na clayu, ale mimo wszystko ziemia to jego żywioł. Tak naprawdę jego największa kariera wybuchała &quot;na stare&quot; lata. Estrella w tym roku wygrał 11 meczów i 12 przegrał. Drugi raz z kolei wygrał turniej w Quito gdzie pokonał min. Pellę, Ramosa-Vinolasa czy Bellucciego i tak naprawdę dzięki temu zwycięstwu może jako tako wyglądać w tym sezonie. Praktycznie od 10 lutego, czyli po Quito aż do dzisiaj prezentuje się marnie. Na 8 turniejów ani razu nie udało mu się przejść drugiej rundy. Victor ma tylko 173 cm wzrostu więc w większości przypadków jest to wprowadzenie piłki do gry i nie stwarza tym żadnego zagrożenia. Bowiem ma on inne zalety, jest bardzo szybkim, zwinnym i skocznym tenisistą i dzięki swojej zwinności potrafi rozprowadzać przeciwników na korcie staranną i dokładną grą.
Nie ma on jakiegoś fenomenalnego uderzenia kończącego, swoje mecze wygrywa przez swoją staranność. Jego wielką zaletą jest oczywiście doświadczenie i w porównaniu do przeciwnika ma na pewno większy zmysł taktyczny. Mimo wszystko stawiam na wygraną Amerykanina po atrakcyjnym kursie, bo to on jest ostatnio na swojej fali, a rywal wręcz przeciwnie nie prezentuje nic nadzwyczajnego.

gabka92 2,4K

gabka92

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kielce
Querrey - Garcia Lopez

Querrey 2.18 Unibet ⛔⛔
Querrey DW 2:0 3.80 Unibet ⛔⛔

Witam. Na dziś przygotowałem dla was mecz 1 rundy turnieju w Szwajcarii. W ogóle nie rozumiem kursów bukmacherów którzy faworyta upatrują w Garcii-Lopezie? What?? 36 w rankingu Amerykanin Querrey vs 51 hiszpan Garcia-Lopez. Ranking mówi sporo, a ponadto? H2H z ich wszystkich spotkań wynosi 4-0 dla Sama Querrego!! SŁOWNIE: CZTERY DO ZERA. Grali ze sobą cztery razy wszystkie te spotkania wygrał Querrey. Czemu teraz miało by być inaczej? Sam nie wiem. Wyższe miejsce w rankingu, H2H genialnie pokazuję, że bardzo lubi z nim grać bo same wygrane, co do mączki do obu panom się tu niespecjalnie wiedzie. Typuję zwycięstwo 2-0 Amerykanina który ma mocny serwis, myślę, że ciężko będzie go złamać, on może pokusi się o jakiegoś breika jednego, bądź tie-break? Ostatni ich mecz miał miejsce na Wielkim Szlemie 2 lata temu w 2014 roku w Australian Open, wygrał go Querrey 3-0(!). Tutaj też typuję jego zwycięstwo bez straty seta!

macko18 12,8K

macko18

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
Querrey - Garcia Lopez
Querrey 2.18 Unibet
Querrey DW 2:0 3.80 Unibet
Witam. Na dziś przygotowałem dla was mecz 1 rundy turnieju w Szwajcarii. W ogóle nie rozumiem kursów bukmacherów którzy faworyta upatrują w Garcii-Lopezie? What?? 36 w rankingu Amerykanin Querrey vs 51 hiszpan Garcia-Lopez. Ranking mówi sporo, a ponadto? H2H z ich wszystkich spotkań wynosi 4-0 dla Sama Querrego!! SŁOWNIE: CZTERY DO ZERA. Grali ze sobą cztery razy wszystkie te spotkania wygrał Querrey. Czemu teraz miało by być inaczej? Sam nie wiem. Wyższe miejsce w rankingu, H2H genialnie pokazuję, że bardzo lubi z nim grać bo same wygrane, co do mączki do obu panom się tu niespecjalnie wiedzie. Typuję zwycięstwo 2-0 Amerykanina który ma mocny serwis, myślę, że ciężko będzie go złamać, on może pokusi się o jakiegoś breika jednego, bądź tie-break? Ostatni ich mecz miał miejsce na Wielkim Szlemie 2 lata temu w 2014 roku w Australian Open, wygrał go Querrey 3-0(!). Tutaj też typuję jego zwycięstwo bez straty seta!
A to, że Sam opiera swoją grę głównie na serwisie?
A to, że mączka to wolna nawierzchnia i serwis tutaj traci na znaczeniu, a bardziej liczy się return i regularność w wymianach?
A to, że GGL jest bardziej uniwersalnym zawodnikiem?
A to, że GGL ma 4 razy więcej meczów rozegranych na tej nawierzchni?
A to, że 2 sezony temu GGL pokonał Stana w 1R RG i doszedł do 1/16 tego Szlema, a Jankes nie może się pochwalić większymi osiągami w podobnym stylu?
A to, że to GGL ma 2 tytuły ATP na mączce?

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
rl2403 +6 Punkty
maciaba 2

maciaba

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
A to, że Sam opiera swoją grę głównie na serwisie?
A to, że mączka to wolna nawierzchnia i serwis tutaj traci na znaczeniu, a bardziej liczy się return i regularność w wymianach?
A to, że GGL jest bardziej uniwersalnym zawodnikiem?
A to, że GGL ma 4 razy więcej meczów rozegranych na tej nawierzchni?
A to, że 2 sezony temu GGL pokonał Stana w 1R RG i doszedł do 1/16 tego Szlema, a Jankes nie może się pochwalić większymi osiągami w podobnym stylu?
A to, że to GGL ma 2 tytuły ATP na mączce?

Jest jeszcze jeden aspekt.

Sam będzie dużo bardziej wypoczęty - ostatnie 30 dni zagrał raptem 4 mecze, z czego ostatni 08.05 (co daje 7 dni na odpoczynek).

GGL w ostatnie 30 dni zagrał aż 9 meczów, z czego ostatni 11.05 (co daje 4 dni na odpoczynek)

Do tego Sam ostatnio odnotowuje raczej wzrost formy, czego nie można powiedzieć o GGL.

seba6 533

seba6

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Jest jeszcze jeden aspekt.

Sam będzie dużo bardziej wypoczęty - ostatnie 30 dni zagrał raptem 4 mecze, z czego ostatni 08.05 (co daje 7 dni na odpoczynek).

GGL w ostatnie 30 dni zagrał aż 9 meczów, z czego ostatni 11.05 (co daje 4 dni na odpoczynek)

Do tego Sam ostatnio odnotowuje raczej wzrost formy, czego nie można powiedzieć o GGL.

Co to jest dla zawodowca 9 meczów w 30 dni ? Przynajmniej jest bardziej w rytmie niż Querrey.

Kursy jak najbardziej dobrze wystawione , bo obaj są w średniej formie, a że graja na ziemi to faworytem jest GGL.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Litwa, Wilno
???? Fritz T. - Marchenko I.
Marchenko I. ::: 2,70 ::: 1/3 Pinek ⛔
Po pierwsze i najważniejsze gram z powodu dość wysokiego kursu na Ukraińca. Tak wiem, doskonale sobie zdaję sprawę z faktu, że Marchenko na mączce praktycznie wcale nie gra, ale czy to znaczy, że nie umie na tej nawierzchni grać? W Stambule urwał set genialnemu w ostatnim czasie Dzumhurowi, z Delbonisem zagrał jednego seta 7:5, niby nic, ale to zawsze coś.
Z drugiej strony mamy 18-letniego małolata ze Stanów Zjednoczonych Fritza o którym w tym roku usłyszał tenisowy świat. Na turniejach w U.S.A. (czyt. Ju Es Ej) to jeszcze jakoś wyglądało, ale na mączce? Hmm... Zarówno w Madrycie jak i w Rzymie przegrał po 3 setówce z 37-letnim Stepankiem. Nie wiem czy nie lepszą opcją byłby over gemowy, bo ja tu widzę zacięty mecz, to jednak liczę na &quot;niespodziankę&quot; a na turniejach przed turniejami wielkiego szlema o takie coś nie trudno, przynajmniej w mojej opinii.
Wynik: 7:6(4) 6:4

daavid5 671

daavid5

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Casablanca
Dołączam się do &quot;chóralnego głosu&quot; o tym, że GGL jest faworytem bo mecz jest na clayu. Rozumiem, że dla niektórych rodzaj nawierzchni to &quot;niuanse&quot;, ale takie podejście zawsze skutkuje przegranymi kuponami.
Radzę zapamiętać, że rodzaj nawierzchni ma fundamentalne znaczenie. Generalnie na mączce gra się we Francji, Hiszpanii i południowej Ameryce, na hardzie w USA, Azji i Australii, ale to nie jest reguła.
Nie radzę szaleć ze stawką w turniejach przed Szlemami bo wyniki zawsze są dziwne i to akurat jest reguła ????
Osobiście prawie całkowicie odpuszczam sezon na clayu bo wydaje mi się, że wielu zawodników celuje z formą w olimpiadę.

obc 119

obc

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Czestochowa
Zverev A. - Edmund K. godzina 15.30
Typ 2
kurs 2.37
STS

Ja tutaj widzę duże value po stronie Brytyjczyka, co prawda będzie to ich pierwszy bezpośredni pojedynek ale liczę tutaj na Edmunda. Jest on ostatnio w bardzo dobrej formie, ostatnia porażka z Paire doznał 27 kwietnia. Od tamtej pory 7 meczy z rzędu wygranych na kortach ziemnych. Co prawda przeciwnicy nie zbyt wymagający ale doświadczenie i pewność siebie napewno wzrosła.
Myślę że po takim kursie można spróbować grać na zwycięstwo Edmunda
Powodzenia

matand +1 Punkty
grzybeq 390

grzybeq

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Zverev A. - Edmund K. godzina 15.30
Typ 2
kurs 2.37
STS

Ja tutaj widzę duże value po stronie Brytyjczyka, co prawda będzie to ich pierwszy bezpośredni pojedynek ale liczę tutaj na Edmunda. Jest on ostatnio w bardzo dobrej formie, ostatnia porażka z Paire doznał 27 kwietnia. Od tamtej pory 7 meczy z rzędu wygranych na kortach ziemnych. Co prawda przeciwnicy nie zbyt wymagający ale doświadczenie i pewność siebie napewno wzrosła.
Myślę że po takim kursie można spróbować grać na zwycięstwo Edmunda
Powodzenia

Nie jest to ich pierwszy pojedynek, Zverev wygrał z nim 1 mecz w 3 setach

pingwin66 308

pingwin66

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
front wschodni
Wawrinka - Ramos 2 / 4.23 Milenium ⛔ 6:1 6:1rzeź...

Ramos wygra seta
2.40 Milenium

To jak Stan potrafi olać turniej niższej rangi, wie każdy kto interesuje się tenisem. Wawrinka pojawia się tutaj na specjalne zaproszenie organizatorów, co nie oznacza, że w starciu z solidnym Hiszpanem będzie się specjalnie starał. Tym bardziej, że FO bliziutko. I nie interesuje mnie tutaj bilans obu zawodników, czyli regularny łomot Ramosa. Zagrali dwa mecze na mączce, które były dość wyrównane, więc uważam, że po takim kursie trzeba spróbować.

pajper91 +1 Punkty
P 53

-psyche-

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Plock
zakład Zvereev-Edmund, który postawiłem jako +1,5 seta na Edmunda został rozliczony jako zwrot, a skreczował Edmund przy wyniku 1:1 w setach, więc przy każdym rozstrzygnięciu zakład byłby wygrany. Czy taka jest zawsze praktyka w tym bukmacherze? dotyczy Pinnacle

A 531

albuquerque

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Utah
zakład Zvereev-Edmund, który postawiłem jako +1,5 seta na Edmunda został rozliczony jako zwrot, a skreczował Edmund przy wyniku 1:1 w setach, więc przy każdym rozstrzygnięciu zakład byłby wygrany. Czy taka jest zawsze praktyka w tym bukmacherze? dotyczy Pinnacle

Przy normalnych zakladach jest tak - http://tennisbios.com/view/tennis-bookmakers , przy handicapach nie wiem.

vercyngetoryx 308

vercyngetoryx

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Ca$hLand
też miałem kiedyś taką sytuację w pinku, i mimo, że teoretycznie zakład jest wygrany, to jest zwrot, gdyż w regulaminie mają zapis, że przy tego typu zakładach musi być rozegrane całe spotkanie, a nie jak w np. w moneyline, gdzie styknie jeden rozegrany set... lipa, też się wtedy mocno zdziwiłem.

koloryt 93

koloryt

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
wiesz
Wawrinka - Ramos 2 / 4.23 Milenium

Ramos wygra seta
2.40 Milenium

To jak Stan potrafi olać turniej niższej rangi, wie każdy kto interesuje się tenisem. Wawrinka pojawia się tutaj na specjalne zaproszenie organizatorów, co nie oznacza, że w starciu z solidnym Hiszpanem będzie się specjalnie starał. Tym bardziej, że FO bliziutko. I nie interesuje mnie tutaj bilans obu zawodników, czyli regularny łomot Ramosa. Zagrali dwa mecze na mączce, które były dość wyrównane, więc uważam, że po takim kursie trzeba spróbować.

Człowieku czy Ty naprawdę wierzysz że wawrinka oleje mecz gdzie sam przyznał że chce się przygotować do roland garros i dostal specjalne zaproszenie od organizatorów. Jeszcze dostaje przeciwnika którego zawsze i wszędzie klepal.
Stan powinien odpaść gdzieś koło ćwierćfinału jak rok temu żeby mieć czas do roland garros. A Ty teraz tylko się osmieszasz i tracisz kasę, pozdrawiam

weedplaja 152

weedplaja

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
granie niby faworytow po 1.18 troche mija sie z celem, ja obieram ciekawy kurs na :
Florian Mayer vs Denis Istomin 2 1.72 @b365
Zaskoczyl mnie tak duzy kurs na faworyta bukmacherow.
Florian przegral juz w kwalach do tego turnieju z gorszym grajkiem od Denisa i nie wierze ze uda mu sie to wygrac, jesli Isto podejdzie do tego meczu z powaga.
Nie ma tu nawet co porownywac rankingow obu graczy.
Denis slabo rozpacal przygode na claycourcie w tym roku natomiast odzyskal forme w Madrycie wygrywajac z Gabashvillim, Kukushkinem i Montanesem przegrywajac dopiero z Berdychem.
Mozna dodac iz panowie rozegrali ze soba dwa mecze i oba wygral Istomin mimo iz oba zostaly przerwane przedwczesnie.
Polecam probowac w jakims fajnym ako.

leniwylen +5 Punkty
matand +1 Punkty
M 272

mientosek

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Człowieku czy Ty naprawdę wierzysz że wawrinka oleje mecz gdzie sam przyznał że chce się przygotować do roland garros i dostal specjalne zaproszenie od organizatorów. Jeszcze dostaje przeciwnika którego zawsze i wszędzie klepal.
Stan powinien odpaść gdzieś koło ćwierćfinału jak rok temu żeby mieć czas do roland garros. A Ty teraz tylko się osmieszasz i tracisz kasę, pozdrawiam
Akurat granie na seta dla Ramosa po takim kursie jest na pewno bardziej logiczne niż granie na Stana w jakieś 250 po kursie około 1.25. Nie mówię, że Wawrinka tego nie wygra, ale według mnie Szwajcar jest w dość słabej formie, ostatnio z Monaco zagrał fatalnie. Ramos lubi grać z dobrymi tenisistami i potrafi zrobić z nimi dobry wynik. Po za tym tak jak mówisz, Stan chce się przygotować dobrze do RG, więc będzie chciał sobie pograć być może dłużej i odpuści jednego seta Hiszpanowi ;) Jak dla mnie set dla Ramosa to dobra inwestycja.

pingwin66 +2 Punkty
pingwin66 308

pingwin66

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
front wschodni

Stan już niejedne rzeczy mówił i zobaczymy jak do tego meczu podejdzie. Z tym ośmieszaniem się to nie kozacz, bo krytykowanie w taki sposób czyjegoś typu wskazuje na Twoje chęci zaistnienia na forum. Zakończyłem swój wpis tym, że za taki kurs warto spróbować, dodałem opcję, że Ramos wygra seta, więc nie traktuję tego meczu w kategorii &quot;wejdzie na 100&quot;. A jeśli stracę to swoją kasę i nic Ci do tego.

kabacik +7 Punkty
magik90 3K

magik90

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Mayer vs Istomin
Istomin |1,72| bet365 ✅

Króciutko. Jest to jedyny bet który dziś gram i wydaje mi się najbardziej rozsądny a co ważnie po na prawdę fajnym kursie. Idę w stronę Uzbeka, ponieważ moim zdaniem na ten moment jest zawodnikiem lepszym i bardziej kompletnym, co nie zmienia faktu, iż jest przeciętnym zawodnikiem który zawsze kręci się koło 50-60 pozycji w ATP. Istomin w Madrycie fajny występ, gdzie odpadł w 4 spotkaniu z Berdychem. Jeśli chodzi o Niemca to on bez dwóch zdań te &quot;lepsze&quot; lata ma już dawno za sobą i gra by po prostu grać bo nic już w swojej karierze nie osiągnie. Widziałem jego ostatnie spotkanie z pionkiem Garichem, gdzie przegrał 2:1 i miał spore problemy, po prostu wyglądał bardzo słabo. W Heilbronn odpadł przegrywając 2:0 ze Struffem.
Uzbek dziś na pewno pokona Mayera który jest już cieniem samego siebie.

nevener +3 Punkty
kabacik +7 Punkty
michu482 +9 Punkty
j.suli +2 Punkty
pajper91 +1 Punkty
Status
Zamknięty.