>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Wimbledon '13 - turniej główny kobiet

Status
Zamknięty.
qbali 3,5K

qbali

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Wimbledon 2013​
Turniej główny kobiet​

Miejsce: Londyn (Wielka Brytania)
Data: 24.06.2013-06.07.2013
Nawierzchnia: Outdoors Grass
Rozmiar drabinki: S-128 D-64 Pula nagród: 22&#39;560&#39;000 £
Oficjalna strona turnieju: http://www.wimbledon.com/en_GB/index.html
Drabinka turnieju singlowego: http://www.wimbledon.com/en_GB/score.../ws/index.html
Drabinka turnieju deblowego: http://www.wimbledon.com/en_GB/score.../wd/index.html
Plan meczów na dany dzień: http://www.wimbledon.com/en_GB/score...ule/index.html
Historia Wimbledonu: http://en.wikipedia.org/wiki/Wimbledon_Championships
Zapraszam do dyskusji i pisania analiz

pezio 3K

pezio

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Pennetta v Baltacha 2 @2
Flavia po kontuzji cień zawodniczki. W tym sezonie grała 1 mecz na grassie (3/6 2/6 z Bartoli). Baltacha z kolei jak zwykle na grassie świetnie. Dostała dziką kartę na Wimbla. Bilans 6/2 w tym roku. Bardzo dobrze serwuje, dużo ko.ńczy forhendem, niezły jak na WTA slice. Nie ukrywam, że liczę tak na @1,6-@1,7 na Brytyjkę.

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
tomz +3 Punkty (Ciekawy typ na Baltache.)
seboafc 576

seboafc

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Zambrów
Kirilenko 1.4 bet365, wczoraj złapałem 1.5
A więc tak niektórzy eksperci twierdzą, iż Robson będzie czarnym koniem tego turnieju. Ja się z tym nie zgadzam. Robson jak wielu z Was zauważyło popełnia bardzo dużo błędów, owszem talent niesamowity, ale jest młoda nie doświadczona i szybko się zpala. Niektórzy stawiali na nią w meczu z Wozniacki ale jak widać nawet Dunka, nie będąca w wielkiej formie ograła Brytyjkę. Rosjanka może nie lubi za bardzo grać na trawie, ale wyniki ma w porządku. W tamtym roku ćwierćfinał, wcześniej dwa razy trzecia rudna. Do tego doszła do półfinału na Olimpiadzie, a potem uległa w meczu o brąz. Oglądałem Rosjankę w meczu z Jovanovski, i przyznam szczerze że pierwszy set stał na świetnym poziomie. Serbka grała agresywnie i bardzo pewnie, ale mimo to w trudnych momentach Rosjanka potrafiła zdobyć punkt, i mimo iż była w beznadziejnej sytuacji wygrała seta. Głównym aspektem którym się kieruję stawiając na Rosjankę są punkty do obrony, których ma sporo, jest w pierwszej dziesiątce, na pewno nie chce z niej wypaść. o Brytyjce było na tym forum wiele pisane i z całym szacunkiem dla niej, ale jest za wcześnie... ona musi się ustabilizować, w tej chwili to jest zawodniczka popełniająca masę błędów, szczególnie z tymi lepszymi. Oczywiście pokonała Venus, AGĘ, ale to raczej one przegrały swoje mecze. Jeżeli Rosjanka nie zepsuje tego meczu, nie będzie popełniać błędów, to uważam że Robson nie ma tutaj szans. Oczywiście to kobiecy tenis i wszystko jest możliwe, ale Maria wie o co gra. Do tego trzeba dodać że Rosjanka ma naprawdę dobry sezon. Bilans 29-11 robi wrażenie. Robson 13-16... Drabinka jak najbardziej wporządku dla Rosjanki, dopiero w 1/8 może zagrać z Kerber. A więc moim skromnym zdaniem wygra Kirilenko, która tą 1/8 powinna osiągnąć spokojnie.

civilpl 280

civilpl

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Na wstępie &quot;gratulację&quot; dla bet365, który po raz kolejny tworzy ofertę z pominięciem zasad logiki.
Na zwycięstwo Minelli z Williams płacą 51, za zwycięstwo Minelli 2-0 - 26, a za 2-1 41 - po prostu w głowie się nie mieści jak można wystawiać takie bzdury. Oczywiście chodzi mi o to, że typując proste zwycięstwo zarabia się więcej aniżeli typując dokładny wynik zwycięstwa a nie o same kursy, choć i te jak na WTA są olbrzymie.
Fajny kurs jest na &quot;Wygra kwartę&quot; - Sharapova po 1.25
Niski, ale za to pewny, ponieważ nie widzę zawodniczki w tej kwarcie, która na trawie miałaby jakiekolwiek szanse z Marią. Wozniacki i Bartoli znacznie poniżej formy, Stephens rozregulowana, Errani nie gra dobrze na trawie.
Dobry kurs jest też na Agnieszkę Radwańską, że wygra swoją kwartę - 3.00.
Aga też nie ma najgorszej ćwiartki, poza Na Li - raczej nie ma z kim przegrać. Druga sprawa to fakt, iż Agnieszka broni punktów za finał, więc nie może sobie pozwolić na porażkę we wczesnej fazie.
Z meczy widzę taką taśmę:
Halep - Govortsova 1 1.14
Skoro Govortsova przegrała niedawno 2:0 z Ulą, to gdzie jej do Halep, która dzisiaj gra finał z Flipkens w Niemczech?
Kanepi - Moore 1 1.10
Estonka z super silnym uderzeniem nie powinna mieć żadnych problemów z Brytyjką, która jest pod koniec 2 setki i gra z WC.
A. Radwańska - Meusburger 1 1.062
Różnica kilku klas między zawodniczkami, Agnieszka nie przegrywa w 1 rundach szlemów - kurs 1.062 do taśmy jak znalazł.
Łącznie 1.33@bet365

D 5

degusto

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
J.Cepelova vs K.Pliskova. To Win Match: Pliskova, Kristyna
Price: 1.85 (9/10)

J.Cepelova vs K.Pliskova. Set Betting: 0 - 2
Price: 2.98 (7/10)
Marathonbet
Można grać pewniaki po kursach 1.25, a można też kursy bardzo prawdopodobne po 2.98.
Ten kurs to nieporozunienie, tu nie powinno być więcej niż 1,33!!
Kristina na trawie czuje sie bardzo pewnie, serwuje mocno i gra silne returny. Nawet w meczu z siostrą to ona od samego początku była tą lepszą. Madison Keys w Eastbourne też nie miała koncepcji na Czeszkę, której mocny wiatr przeszkadzał tylko w pierwszym przegranym secie.
Mając w pamięci wczorajszy mecz Wozniacki pozostaje tylko niedosyt że to nie na Dunkę wpadnie Czeszka w pierwszej rundzie, bo wtedy byłby kurs ok 5 do grania za gruby pieniadz.
Czy Cepelova ma szanse na seta w tym spotkaniu? - Szczerze w to wątpię.

tmlmrf 193

tmlmrf

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
janow lubelski
Na wstępie &quot;gratulację&quot; dla bet365, który po raz kolejny tworzy ofertę z pominięciem zasad logiki.
Na zwycięstwo Minelli z Williams płacą 51, za zwycięstwo Minelli 2-0 - 26, a za 2-1 41 - po prostu w głowie się nie mieści jak można wystawiać takie bzdury. Oczywiście chodzi mi o to, że typując proste zwycięstwo zarabia się więcej aniżeli typując dokładny wynik zwycięstwa a nie o same kursy, choć i te jak na WTA są olbrzymie.
Fajny kurs jest na &quot;Wygra kwartę&quot; - Sharapova po 1.25
Niski, ale za to pewny, ponieważ nie widzę zawodniczki w tej kwarcie, która na trawie miałaby jakiekolwiek szanse z Marią. Wozniacki i Bartoli znacznie poniżej formy, Stephens rozregulowana, Errani nie gra dobrze na trawie.

Dobry kurs jest też na Agnieszkę Radwańską, że wygra swoją kwartę - 3.00.
Aga też nie ma najgorszej ćwiartki, poza Na Li - raczej nie ma z kim przegrać. Druga sprawa to fakt, iż Agnieszka broni punktów za finał, więc nie może sobie pozwolić na porażkę we wczesnej fazie.
Z meczy widzę taką taśmę:
Halep - Govortsova 1 1.14
Skoro Govortsova przegrała niedawno 2:0 z Ulą, to gdzie jej do Halep, która dzisiaj gra finał z Flipkens w Niemczech?
Kanepi - Moore 1 1.10
Estonka z super silnym uderzeniem nie powinna mieć żadnych problemów z Brytyjką, która jest pod koniec 2 setki i gra z WC.
A. Radwańska - Meusburger 1 1.062
Różnica kilku klas między zawodniczkami, Agnieszka nie przegrywa w 1 rundach szlemów - kurs 1.062 do taśmy jak znalazł.
Łącznie 1.33@bet365
Sportingbet w tym temacie dał nam dużo lepszą opcję. Otóż:

Czy zakwalifikuje się do 1/4 finału?
M.Sharapova 1.36
Czyli mamy jedną rundę mniej, a kurs dość znacznie wyższy. Jak dla mnie warto.

J 1,3K

jasper

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Sportingbet w tym temacie dał nam dużo lepszą opcję. Otóż:

Czy zakwalifikuje się do 1/4 finału?
M.Sharapova 1.36
Czyli mamy jedną rundę mniej, a kurs dość znacznie wyższy. Jak dla mnie warto.

To jest ten sam zakład, kwarta to ćwiećfinał, połówka to półfinał.

kontekst 1,3K

kontekst

Ococho?
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
z fotela
w 1rundzie biorę Donne. Po finale w Birmingham pokonała parę dobrych nazwisk, a i w finale zagrała bardzo dobrze, zresztą moje podsumowanie finału jest o tutaj. Nie szła jak Daniela w turniej s-Hertogenbosch, a trener/ona stwierdziła iż powinna odpocząć skorygować błędy, ochłonąć - jak dla mnie było to bardzo dobre rozwiązanie. Petra przeszła dość gładko kwalifikacje, ale miala tam nierówną Rogowską i Min, obecnie jakoś mnie te tenisistki nie przekonują specjalnie. Byleby nie było przerw spowodowanych deszczem, a Donna nie powinna mieć problemów.
Vekić D wygra. 1.74 PinnacleSports

Drugi typ to Riske, też miałem ja okazje oglądnąć w Birmingham i według mnie weszła równie fajnie w sezon na trawie co Donna. Poprawny/mocny serwis, fajnie bity return, a liczby podwójnych błędów jak i niewymuszonych do akceptacji. Romina idąc sezon wstecz nie miała żadnych poważnych osiągnięć na tej nawierzchni, teraz nie rozegrała ani jednego spotkania a to co grała cegła/twarda jakoś mnie nie przekonuje i widze nawet value w kursie na Alison.
Riske A wygra. 1.53 PinnacleSports

Bez analizy kupon jaki też gra.
Errani S. + Ivanovic A. + Wozniacki C. AKO 1.50 MarathonBet

Teraz przegladając twitter napotkałem na wiadomość - Danieli o tym iż jest to jej ulubiony turniej jaki lubi grać i dlatego gra w tenisa (czy jakoś tak). Przeglądnąłem na szybko wstecz h2h i daleko nie dochodziła ale też nie odpadała z byle kim. W analizie do Donny dałem odnosnik do mego podsumowania finału, patrzę na to spotkanie tak samo jak tam, oby nie padało to wynik powinien być dobry.
Hantuchova D. wygra. 1.53 Bet365

O ile mi wiadomo to Hantuchova na ostatnim turnieju borykała się z kontuzją pleców, więc do końca też nie wiadomo jaki jest jej stan fizyczny...
oficjalnie było jakoś tak:
&quot;It was just exhaustion after last week,&quot; Hantuchova said. &quot;I really had nothing in me. I had a wonderful week last week, and I still wanted to give my best here, but sometimes the body says no. I came here to try, but it just didn&#39;t make sense, especially the week before Wimbledon.&quot;
&#39;Problemy&#39; z plecami miała Flipkens.

budinho21 0

budinho21

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
BG
O ile mi wiadomo to Hantuchova na ostatnim turnieju borykała się z kontuzją pleców, więc do końca też nie wiadomo jaki jest jej stan fizyczny...

K 203

krolwta

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
kosmos
Garcia - Zheng
Typ: Zheng
Kurs: 1,5 bet365
IMO kurs 1,5 do doubelka jest oplacalny. Fakt, ze zheng nie grala nic od RG jednak na trawie grac potrafi i raczej nie dostanie szoku i 10 lat mlodsza garcia nie powinna jej zaskoczyc. GL
Date-Krumm -Witthoeft
Typ Witthoeft
Kurs: 1.53 bet365
Starcie 43 letniej japonki z 18 letnia niemka. Mimo doswiadczenia japonki w ostanich latach nie idzie jej na trawie (nigdy nie szlo) natomiast mloda niemka przeszla przez trzy rundy kwalifikacji bedac dogiem w kazdej z nich. Mysle, ze nie spali sie i mozna sprobowac singlowo 2:0 po kursie 2,50. GL
Catandu - Paszek
Typ: Paszek
kurs: 1,4 bet365
Oficjalnie Catandu na trawie ma 5 spotkan i wszystkie przegrane. Paszek 26-17. Paszek powinna wygrac, ale jest jedno ale. W ostatnio nie gra i oddaje mecze (3 w ciagu 2 miesiecy) jednak stawiajac w bet365 mam zabezpieczenie bo jak podda mecz to zwrot. GL
Duque-Marino - Goerges
Typ: Duque-Marino
Kurs: 2,75
Julia ostatnio gra dziwnie i bez formy. W tym roku nie zagrala jeszcze na trawie ktora notabene nie jest jej ulubiona nawierzchnia. Moim zdaniem mecz 60/40 dla goerges wiec po kursie 2,75 gram na Marino. Niskie stawki singlowo. GL

solara 38

solara

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
z ulicy
Co sądzicie o meczu Lisicki z Schiavone? Wg mnie Niemka powinna wygrac, w zeszlym roku ladnie pojechala na Wimbledonie (pokonala Sharapova), ma serwis, lubi nawierzchnie a Wloszka to raczej ziemia, jakie macie zdanie?

dx2 9,6K

dx2

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Paszek-Cadantu 1 @1.4
Austriaczka ma bardzo dobre wymiki na Wimbledonie. Rok temu tez bylo slabiutko, a pozniej nagle wygrana w Eastbourne i cwiercfinal wimbledonski. Nawet jezeli teraz jest jako tako i tym razem Paszek nic w Eastbourne nie ugrala to licze, ze Asutriaczka stanei na wysokosci zadania. Rywalka jak najbardziej w zasiegu, a punktow do obrony bardzo duzo.
Starcie 43 letniej japonki z 18 letnia niemka. Mimo doswiadczenia japonki w ostanich latach nie idzie jej na trawie (nigdy nie szlo)
Date Krumm jest polfinalistka i cwiercfinalista Wimbledonu. Poza tym wiele fantastycznych meczow na tej nawierzchni zagrala z wielkimi gwiazdami, jak chociazby jeszcze 2 lata temu z Venus Williams. Jej styl na trawe bardzo pasuje. Nie wiem czy Japonka znajdzie forme czy nie, ale pisanie, ze Date i trawa to niedobra symbioza, to jest profanacja.

D 5

degusto

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Starcie 43 letniej japonki z 18 letnia niemka. Mimo doswiadczenia japonki w ostanich latach nie idzie jej na trawie (nigdy nie szlo) natomiast mloda niemka przeszla przez trzy rundy kwalifikacji bedac dogiem w kazdej z nich. Mysle, ze nie spali sie i mozna sprobowac singlowo 2:0 po kursie 2,50. GL
No to życzę powodzenia.
Gdybyś widział choćby ostatni mecz Japonki z Kudryavtseva to byś tak nie pisał.
Wiek Kimiko tu nie ma większego znaczenia, liczy się styl jej gry.
A zapewniam Cię, że w całym WTA nie ma ani jednej zawodniczki, która gra tak jak ona.
To specyficzny sposób odbijania piłek, główka rakiety tuż przed uderzeniem opuszczana aż do trawy. Przeciwniczka nie ma czasu wyczuć kierunku gdzie Japonka uderzy. Rosjanka w pierwszym secie z marszu wygrywała 4:0. A seta ledwie zmeczyła 6:4, bo Kimiko wpadła w swój rytm.
Drugi zakończył się 7:6, choć mogl wygladac zupelnie inaczej.
Date-Krumm nie biega jak głupia po korcie.
Ona stara się grać możliwie najekonomiczniej jak to moźliwe.
Natury jeszcze nikt nie oszukał, w wieku 43 nie stać jej na bieganie po korcie jak np. Bartoli.
Gra z głową.
Z kolei młoda Niemka podbudowana sukcesami z kwalifikacji zechce Japonke wziąć z marszu. I zapewne na chęciach się skończy.
Babcia Krumm to znakomity strateg, kapitalnie radzi sobie przy siatce - tu wychodzi doświadczenie z meczy deblowych.
Mało możliwe, by Niemce udało się &quot;ugryźć&quot; seta.
A za to &quot;nigdy nie szło&quot; to ja bym Ci kartke.
Bo Kimiko nigdy na trawie nie przegrala meczu w dwoch setach różnicą więcej niż 4 gemów jak to gdzieś w tym dziale kiedys napisano.
Pokaż mi drugą taką zawodniczkę spoza Top 20.
Jeszcze gwoli uzupełnienia, pierwsze rundy w minionych latach Japonki.
Wimbledon 2009 - 1:2 z Wozniacki
Wimbledon 2010 - 1:2 z Dulgheru
Wimbledon 2011 - 2:0 z O&#39;Brien
Wimbledon 2012 - 1:2 z Venus Williams
Wimbledon 2013 - 1:2 z Bondarenko
W tym sezonie gra nieźle, więc czy zobaczymy 0:2?..

K 203

krolwta

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
kosmos
18 lat temu... Macie wiec panowie idealnego pewniaka po kursie 2,4. Nic tylko ladowac all in..
Mało możliwe, by Niemce udało się &quot;ugryźć&quot; seta.
a tu prawie pewniak po kursie 3,75. GL
Bo Kimiko nigdy na trawie nie przegrala meczu w dwoch setach różnicą więcej niż 4 gemów jak to gdzieś w tym dziale kiedys napisano.
1995 Eastburn Rubin - Date 6:3 6:0
1995 Wimbledon Novotna - Date 6:2 6:3
Pokaż mi drugą taką zawodniczkę spoza Top 20.
np: Carina Witthoeft ????
W tym sezonie gra nieźle
bilans 12/13 max 3 runda AO.
Wimbledon 2013 - 1:2 z Bondarenko
wtf ?

K 203

krolwta

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
kosmos
Co sądzicie o meczu Lisicki z Schiavone? Wg mnie Niemka powinna wygrac, w zeszlym roku ladnie pojechala na Wimbledonie (pokonala Sharapova), ma serwis, lubi nawierzchnie a Wloszka to raczej ziemia, jakie macie zdanie?
imo mecz w stylu 50/50 wiec kurs 1,4 na lisicka nie ma value. ja odpuszczam. GL

szeras 0

szeras

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lbn
Panowie a co myślicie o meczach Vesniny z Hlavackovą i Flipkens z Putintsevą? Kursy niskie bo pierwszy 1.20, drugi 1.30 ale biorąc pod uwagę ich ostatnie wyczyny w Eastbourne można wywnioskować że nieźle sobie radzą na trawie. A do ako można dorzucić. Jakie jest wasze zdanie o tych dwóch meczach.

andre@ 4,3K

andre@

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Czy coś się zmieniło od 11-06-2013 ( Norymberga) ? według mnie : nic!

Poziom Beck jest o parę półek wyżej, Bratchikova prezentuje się bardzo słabiutko...

Beck 1.25✅

@ na mnie robi cały czas dobre wrażenie...spory talent, duże umiejętności, cechy mentalne bardzo pozytywne...
@ gra mocno, płasko, podanie także przyzwoite,
@ dla mnie to kolejny niemiecki diamencik!

Bratchikova

@ ranking bardzo odległy, wyniki mizerne, raczej za wysokie progi jak dla rosjanki,

---

solara 38

solara

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
z ulicy
imo mecz w stylu 50/50 wiec kurs 1,4 na lisicka nie ma value. ja odpuszczam. GL

50 na 50? no bez jaj! Przeciez to jest trawa a Schavone na trawie dobra nie ejst. Lisicka ma bardzo dobry serwis wiec wydaje sie ze kursy sa dobrze wystawione, a tak w ogole jesli uwazasz ze mecz 50 na 50 to dawaj na Wloszke po kursie 2,75 ;)!

Status
Zamknięty.