>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Ustawa hazardowa/ prawo hazardowe cz. 2

Status
Zamknięty.
yar000 1,5K

yar000

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Nie wiem.
Jak nie wiesz jaki artykuł to skąd wiesz, że chodzi o hazard ?

Dołączam się do tego zapytania w kierunku Usera biplan.
Ponadto, podtrzymuję: załącz proszę na Forum, skan wezwania.

fejsbvgftrbh 73

fejsbvgftrbh

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Dołączam się do tego zapytania w kierunku Usera biplan.

Ponadto, podtrzymuję: załącz proszę na Forum, skan wezwania.

Skąd może wiedzieć? Hmm, gdybym ja wypłacił z buka 40 tys jednorazowo, to myślę, że też nie miałbym wątpliwości czego dotyczyć może wezwanie ;)
Mało tego, podejrzewam, że być może Urząd także nie wie, bowiem wszystko wskazuje na to, że zgłosił to bank (przy takiej kwocie to chyba oczywiste), a być może jest podana tylko jakaś nazwa nic im nie mówiąca + nr konta, z którego wpłynęła kwota. Możliwe, że dlatego nie podali nic konkretnego i chcą, aby przyjść i im się do wszystkiego przyznać ????
Tak tylko gdybam, choć uważam, że początek mojej wypowiedzi oraz to, że sprawę sam zgłosił bank, to na 90% prawda.

musze_schudnac 289

musze_schudnac

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
generalnie bzwbk to gowniany bank
jutro ide tam zamknac konto,mialem to juz zrobic odkad co wlaczylem telewizor to murzyn w ich reklamie mnie przesladowal swoja obecnoscia :]

yar000 1,5K

yar000

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Nie wiem.
Skąd może wiedzieć? Hmm, gdybym ja wypłacił z buka 40 tys jednorazowo, to myślę, że też nie miałbym wątpliwości czego dotyczyć może wezwanie ;)
[...]
Również nie miałbym wątpliwości.
Tzn., wątpliwość miałbym bo 40k zł teoretycznie nie powinny być kwotą od jakiej bank alarmuje kogokolwiek (oczywiście, ważny jest przelicznik podczas przewalutowania ZŁ/EUR). Przyjmijmy jednak na użytek dyskusji, że kwota ta jest częścią większej całości rozbitej na kawałki, (które łączą się ze sobą w sposób logiczny). Wtedy, inna sprawa.
Ponadto, być może BZWBK obniżył sobie &quot;wewnętrznie&quot; (ma takie prawo) pułap do 10k EUR.
Nie miałbym wątpliwości w sytuacji, gdyby wezwanie było ze &quot;skarbówki&quot;, którą o tym powiadomił GIIF.
Z kolei GIIF zostałby powiadomiony przez bank.
Tymczasem, wzywają celnicy.
--
Edit: nie upieram się. Powiedzmy, że GIIF powiadomił organy celne. Wg &quot;właściwości&quot;.

yar000 1,5K

yar000

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Nie wiem.
Przy okazji, ponieważ być może wiele osób uważa, że tylko banki
mają obowiązek kablować.​

Instytucje obowiązane
KABLOWAĆ:

• oddziały instytucji kredytowych,

• instytucje finansowe mające siedzibę na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, oddziały instytucji finansowych niemających siedziby na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej,

• banki krajowe, oddziały banków zagranicznych,

• Narodowy Bank Polski,

• instytucje pieniądza elektronicznego, oddziały zagranicznych instytucji pieniądza elektronicznego oraz agentów rozliczeniowych,

• firmy inwestycyjne, banki powiernicze,

• zagraniczne osoby prawne prowadzące na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej działalność maklerską oraz towarowe domy maklerskie,

• Krajowy Depozyt Papierów Wartościowych S.A.,

• podmioty prowadzące działalność - w zakresie gier losowych, zakładów wzajemnych i gier na automatach oraz gier na automatach o niskich wygranych,

• zakłady ubezpieczeń w zakresie ubezpieczeń na życie, w tym ubezpieczyciele krajowi, główne oddziały ubezpieczycieli z państwa niebędącego członkiem Unii Europejskiej, oddziały ubezpieczycieli z państwa członkowskiego Unii Europejskiej, pośrednicy ubezpieczeniowi w zakresie ubezpieczeń na życie, chyba że za ich działania odpowiedzialność ponosi ubezpieczyciel,

• fundusze inwestycyjne, towarzystwa funduszy inwestycyjnych,

• spółdzielcze kasy oszczędnościowo-kredytowe,

• publiczni operatorzy w rozumieniu ustawy - Prawo pocztowe,

• notariusze - w zakresie czynności notarialnych dotyczących obrotu wartościami majątkowymi, adwokaci wykonujący zawód, radcy prawni wykonujących zawód poza stosunkiem pracy w urzędach obsługujących organy administracji rządowej i jednostkach samorządu terytorialnego, prawnicy zagraniczni świadczący pomoc prawną poza stosunkiem pracy, biegli rewidenci wykonujący zawód, doradcy podatkowi wykonujący zawód,

• podmioty prowadzące działalność w zakresie usługowego prowadzenia ksiąg rachunkowych,

• podmioty prowadzące działalność kantorową,

• przedsiębiorcy prowadzący: domy aukcyjne, antykwariaty, działalność factoringową, działalność w zakresie obrotu metalami lub kamieniami szlachetnymi i półszlachetnymi, sprzedaży komisowej lub pośrednictwa w obrocie nieruchomościami,

• fundacje,

• stowarzyszenia posiadające osobowość prawną,

• przedsiębiorcy

(w rozumieniu ustawy z dnia 2 lipca 2004 r. o swobodzie działalności gospodarcze),
  • instytucje płatnicze, oddziały unijnych instytucji płatniczych, biura usług płatniczych
    oraz ich agenci.

N 8

neekenvip

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
  • instytucje płatnicze, oddziały unijnych instytucji płatniczych, biura usług płatniczych
    oraz ich agenci.

[/center]

A jak to wygląda ze skrillem? Obrót co u niektórych może być duży jak przerzuca między podmiotami.

B 3

biplan

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Siema, jestem po, faktycznie nie o to chodziło o czym wyżej napisałem, a bah ???? o wypłaty. Wszystko potwierdzone z banku (stety, niestety, nie wiem) . Złożyłem wyjaśnienia: gra za granicą, wpłaty/wypłaty, to nie granie czyli to co jest karane, łączenie też niekarane. Bazuję na fakcie, iż w ich interesie jest zdobycie informacji odnośnie gry, czyli czynu zabronionego, a nie bazowanie na wypłatach. Poczytałem to forum, linię obrony miałem wyrobioną na każdą ewentualność, więc osobiście chociaż prawnikiem nie jestem nie uznaję wypłat jak materiału mnie w 100% obciążającego. Jeżeli dojdzie do rozprawy (na co w sumie daję może 20%) to postaram się o prawnika. Gdyby ktoś miał pytania, to priv.

B 3

biplan

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Uważam, że ciężko jest udowodnić czy się było za granicą. To jest bardzo podobny przypadek do sprawy sprzed dosłownie 2ch stron. Czekam, aż mi udowodnią faktycznie popełnione przestępstwo czyli grę, a nie łączenie się, tudzież właśnie wpłaty/wypłaty. Myślę, że jak to ktoś wcześniej napisał, wypłat &quot;czepią się jak rzep psiego ogona&quot;, ale nic więcej.

B 3

biplan

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
pamietaj, ze jezeli zeznales ze grales za granicą, to będziesz to musiał udowodnić przed sądem, dlatego lepiej było odmówić składania wyjaśnień, od 01.07. to oskarżyciel musi zebrać dowody i przedstawić sądowi, w innym wypadku sąd najprawdopodobniej sprawę umorzy. A tak to teraz będą chcieli Cię ciągnąć za język do samego końca.
Chyba nie o określenie &quot;oskarżyciel&quot; Ci chodziło. Niech zbierają dowody. Uważam, że wszystko jest zagrywką psychologiczną i składanie wyjaśnień ma coś na celu. Opcja z logicznymi wyjaśnienia wydała mi się bardziej prawidłowa w tej sprawie. Oczywiście nie przyznałem się do gry na terenie RP, żeby to było jasne.

L 35

lolu

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Dlaczego nikt nie skorzysta z pomocy prawnika. Głupim gadaniem tylko można sobie zaszkodzić. Ma ktoś z was opinie prawnika? Widzicie że celna nie żartuję i kieruje sprawy do sądu.

yar000 1,5K

yar000

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Nie wiem.
A jak to wygląda ze skrillem? [...]
S k r i l l jest podmiotem prawa brytyjskiego. Nie podlega polskim przepisom. Nie posiada w Polsce Zakładu, Oddziału, biura. Prawdopodobnie, nie posiada agentów, którzy funkcjonują na terenie RP.
I nie będzie w zw. z tym kablował do polskiego GIIF.
Posiada natomiast obowiązek wobec Serious Organised Crime Agency.
Niezależnie od wysokości kwoty. Wystarczy, że zdefiniuje transakcję jako podejrzaną.

F 18

fpaixao

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Dlaczego nikt nie skorzysta z pomocy prawnika. Głupim gadaniem tylko można sobie zaszkodzić. Ma ktoś z was opinie prawnika? Widzicie że celna nie żartuję i kieruje sprawy do sądu.

I na skierowaniu sprawy się skończy.

S 427

slukasz123

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Uważam, że ciężko jest udowodnić czy się było za granicą. To jest bardzo podobny przypadek do sprawy sprzed dosłownie 2ch stron. Czekam, aż mi udowodnią faktycznie popełnione przestępstwo czyli grę, a nie łączenie się, tudzież właśnie wpłaty/wypłaty. Myślę, że jak to ktoś wcześniej napisał, wypłat &quot;czepią się jak rzep psiego ogona&quot;, ale nic więcej.

Jaką forma wplacales do bah.Chodzi tylko o wplaty czy tylko o wypłaty?

B 3

biplan

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Charakter; podejrzany. Oznacza to iż mowa o wypłatach.

P 69

przemek866

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
U mnie sprawa w tej chwili jest już w prokuraturze. Pierwszego dnia od razu prokuratorka skierowała pismo do mojego zakładu pracy i poszła na zwolnienie lekarskie, w tej chwili przydzialany jest inny prokurator, idę z adwokatem do niego we wtorek, od razu składamy wniosek o umorzenie.

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
lipny +1 Punkty
L 35

lolu

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
U mnie sprawa w tej chwili jest już w prokuraturze. Pierwszego dnia od razu prokuratorka skierowała pismo do mojego zakładu pracy i poszła na zwolnienie lekarskie, w tej chwili przydzialany jest inny prokurator, idę z adwokatem do niego we wtorek, od razu składamy wniosek o umorzenie.

Ciekawe co Polakom się funduje. Jak zareagowali w pracy na takie nowości? Miałeś probelmy z tego powodu?

P 69

przemek866

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Ciekawe co Polakom się funduje. Jak zareagowali w pracy na takie nowości? Miałeś probelmy z tego powodu?

Mogą mnie oficjalnie zawiesić w obowiązkach ale tego nie zrobili. Czekają na ruch prokuratury. Jeżeli umorzą to sprawa się zakończy, jeżeli nie... to pewnie będę zawieszony. A jak zareagowali ? Potraktowany jakbym co najmniej brał udział w zorganizowanej grupie przestępczej.

L 35

lolu

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Mogą mnie oficjalnie zawiesić w obowiązkach ale tego nie zrobili. Czekają na ruch prokuratury. Jeżeli umorzą to sprawa się zakończy, jeżeli nie... to pewnie będę zawieszony. A jak zareagowali ? Potraktowany jakbym co najmniej brał udział w zorganizowanej grupie przestępczej.
Chodzi o cały syf jaki aparat państwowy funduje swoim obywatelom. Powiadamianie zakladu pracy, wzywanie jako &quot;podejrzanego&quot; o przestęostwo. Kapica nadal uważa, że jego ustawa jest dobra, cieszy się z każdego &quot;sukcesu&quot; w postaci wyroków nakazowych. Mówi na to praworządność. W polskich bukach mozesz zgrać się do zera i będzie cacy. Ale w zagranicznych, to zło i patologiczny hazard. Platforma odejdzie, ale buble prawne zostaną, podobnie jak wezwania przychodzące do ludzi.

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
bukowina +7 Punkty
L 516

lipny

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
wow to mnie zaciekawiles
W budżetówce pracujesz czy sektor prywatny?
Mogą mnie oficjalnie zawiesić w obowiązkach ale tego nie zrobili. .
ok rozumiem ze budżetówka
Na podstawie jakiego artykułu prokuratura poinformowała pracodawce o jeszcze postepowaniu przygotowawczym rozumiem?
Pisz zażalenie:]
Poniżej kolega opisał ze to w ewentualnej gestii sądu leży powiadomienie pracodawcy

Art. 21. § 1.
O ukończeniu postępowania toczącego się z urzędu przeciw osobom zatrudnionym w instytucjach państwowych, samorządowych i społecznych, uczniom i słuchaczom szkół oraz żołnierzom należy bezzwłocznie zawiadomić przełożonych tych osób.

Jeżeli ktoś pracuje w sektorze prywatnym sąd nie ma prawa przesłać wyroku pracodawcy jeżeli ten nie był stroną postępowania a w wypadku omawianych tutaj spraw to niemożliwe by taki status pracodawca uzyskał. Zresztą nawet w sprawach zatrudnionych w instytucjach państwowych sądy rzadko wykonują ten obowiązek.
Jeżeli sąd poinformuje pracodawcę o wyroku to ta informacja nie może stanowić przyczyny rozwiązania umowy z winy pracownika, poza tym można dochodzić zadośćuczynienia.
chociaż tu nie jestem pewien bo kiedys chyba byly jakies oswiadczenia o niekaralnosci przeciw Skarbowi Państwa cos w tym stylu no ale akurat B3A zna sie na tym co tu pisze????

Status
Zamknięty.