>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Ustawa hazardowa/ prawo hazardowe cz. 2

Status
Zamknięty.
b3a 1,3K

b3a

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
jesli jestes po kontroli paszportowej na lotnisku, albo na promie do karlskrony to nie jestes na terytorium naszego kraju i nawet majac polskie ip faktycznie w polsce juz nie jestes ????
Art. 5. Ustawę karną polską stosuje się do sprawcy, który popełnił czyn zabroniony na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, jak również na polskim statku wodnym lub powietrznym, chyba że umowa międzynarodowa, której Rzeczpospolita Polska jest stroną, stanowi inaczej.
Decyduje miejsce &quot;rejestracji&quot; środka transportu jakim się przemieszczasz, więc trzeba by sprawdzić czy aby prom nie jest w promilu Polskich jednostek pływających. Z lotniskiem również się mylisz, może w filmie wystarczy przejść odprawę by policjant będący w pościgu nie mógł już nic zrobić jednak w rzeczywistości możesz odpowiadać za czyn popełniony nawet przed samym wejściem do samolotu.
Zamiast stwarzać niesamowite historie o miejscu zawarcia zakładu, zmianach IP wystarczy odmówić składania wyjaśnień i sprawa zostanie albo umorzona w postępowaniu przygotowawczym albo po kilku latach zakończy się uniewinnieniem na etapie postępowania sądowego.

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
edi8 +24 Punkty
T 9

theart

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Silesia
Czy obecnie aby grać korzystacie z jakichś myków typu VPNy, proxy itp czy nie przejmujecie się tą cała akcją.

S 427

slukasz123

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Czy obecnie aby grać korzystacie z jakichś myków typu VPNy, proxy itp czy nie przejmujecie się tą cała akcją.

A kto tu ma korzystac z proxy.....Przez tyle lat nikt nikomu nie udowodnil to jak sadzisz ze teraz ktos Ci cos udowodni???

B 3

biplan

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Siema, mam pytanie: otrzymałem wezwanie w charakterze podejrzanego do sprawy RKS... z Urzędu Celnego. Przy czym nic nie jest napisane o żadnym artykule, nawet nie wiem o co chodzi w sumie dokładnie. Grałem w Unibecie, wypłaciłem w krótkim okresie dużą kwotę (blisko limitu zgłoszenia) na konto bankowe (niestety). Czy ktoś miał podobną sytuację? Co dalej? Rozumiem, że sprawa będzie dotyczyła tych przelewów, skąd itd.

4 25

443442

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Bzwbk koniec pierwszego kwartału tego roku.
to musial cie bank podjebac ..
w kazdym razie nic ci nie grozi,do niczego sie nie przyznawaj i gowno ci zrobia

B 3

biplan

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Rozwiń swoją wypowiedź proszę. Sprawdzałem wyciąg z konta i teoretycznie niewiadomym jest czy nadawca przelewu to podmiot zaangażowany w hazard. Dodatkowo nie ma informacji na wezwaniu o jaki artykuł chodzi. Wiem tylko, że o hazard chodzi. Ciekawa sytuacja.

shingper 563

shingper

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Jak nie wiesz jaki artykuł to skąd wiesz, że chodzi o hazard ?

L 0

leibnitz

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Mnie się wydaję, że w Twoim przypadku nie ma związku bezpośredniego z Ustawą Hazardową. Zdaje się, że bank przy wpływie jakiejś wyższej kwoty zobligowany jest powiadomić Urząd Skarbowy i chyba tak uczynił. Kiedyś chyba ktoś zapodawał jaka jest najmniejsza kwota (rząd kiludziesięciu tys) kiedy bank podaje taki wpływ do skarbówki. Prawdopodobnie zapytają się Ciebie, co to za przelew.

T 9

theart

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Silesia
Czyli może być par pranie i posprzątane, wszyscy wielce mówią gowno Ci zrobią ale jak się uprą to każdemu mogą przywalić pranie i wtedy będzie pisk.

shingper 563

shingper

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Nie kupowałeś czegoś w ostatnim czasie od Chińczyków ? ????

B 3

biplan

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Chyba bym się cieszył jakbym kupował, ale niestety ;)

yar000 1,5K

yar000

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Nie wiem.
[...] Zdaje się, że bank przy wpływie jakiejś wyższej kwoty zobligowany jest powiadomić Urząd Skarbowy i chyba tak uczynił. [...]
Bank nie informuje Urzędu Skarbowego. I celników też nie informuje.
(Piszę to w odniesieniu do obowiązkowej &quot;rejestracji&quot; niektórych operacji, przedsięwziętych w obrębie rachunków bankowych).
--
Edit:
przy czym, celników nie będzie interesowała (nie mówię, że jest nieistotna gdy jest duża) wysokość kwoty, tylko przede wszystkim fakt przeprowadzonej operacji.
=biplan;5470486]Siema, mam pytanie: otrzymałem wezwanie w charakterze podejrzanego do sprawy RKS... z Urzędu Celnego. [...]
Bank, może poinformować GIIF. Ten, powiadamia US.
Ty, otrzymałeś wezwanie od celników.
Wrzuć skan wezwania.

K 41

kupsobiemozg

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Nie kupowałeś czegoś w ostatnim czasie od Chińczyków ? ????
A to już kupowanie od Chińczyków też jest nielegalne?
Nikt nie dostaje wezwania za zgłoszony podejrzany przelew do UC no chyba ze chcą go oclić :grin:
Bez historii transakcji z konta pośrednika płatności nie jest możliwe postawienie komukolwiek jakichkolwiek zarzutów bo na jakiej podstawie skoro to nie firma bukmacherska a międzynarodowy koncern do obsługi płatności który nie ma jakiejkolwiek przesłanki do ujawniania tajemnicy bankowej swoich klientów. Taka sprawa w stosunku do wezwań dot. Bah to całkowite s-f bo tam chociaż czarno na białym jest ze to rachunek firmy bukmacherskiej.

shingper 563

shingper

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Jest legalne ale czasem wiąże się to z zapłatą cła...

A 4

adele

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Witam, dziś byłem na przesłuchania w charakterze podejrzanego (skan wezwania wysłałem wcześniej). Standardowo celniczka pytała czy robiłem wpłaty czy grałem itd wszystkiego się wyparłem. Mieli jakiś świstek z wpłatami było ich kilkanaście na kwoty rzędu 40, 50, 70 zł. Oczywiście zakwalifikowała to jako przestępstwo skarbowe. Na pytanie czy dostarczę swój numer konta odpowiedziałem, że nie mam takiego obowiązku więc mina jej zrzedła ???? Sprawa trafi do sądu, w niedługim czasie pójdę do prawnika. Orientuję się ktoś ile kosztuje mniej więcej wynajęcie prawnika do takiej sprawy?
trzeba kasę wypłacać na skrilla najpierw to nie będzie problemu później

D 1

dazol3

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Krosno
Ugrałem właśnie w bet365 2000zł i zamierzam to wypłacić. Co mi za to grozi i czy większe szanse są na utrate pieniedzy na rzecz pasożyta(rządu polskiego) czy na działania prawno karne?

bykuwodzu 839

bykuwodzu

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
A musisz to wyplacic na swoje konto? Moze masz jakiegos znajomego za granica. To mozesz im chyba podac numer konta znajomego a nazwisko swoje dla zmyly. I tak po numerze ida przelewy chyba

Status
Zamknięty.