Atletico Madryt - Racing Santander
Tutaj typ na powyżej 1,5 gola. W ostatnim meczu Atletico wygrali z Espanyolem 2:0, ale to sąsiedzi w tabeli. Myślę, że w spotkaniu z Racingiem padną co najmniej 2 gole. Atletico ma serię 11 meczy w których padły co najmniej 2 gole. Gorzej wygląda forma strzelecka Racingu - ostatnie 2 mecze to spotkanie w których padł tylko 1 gol lub 0 goli. Jednak mimo wszystko myślę, że siła ognia Rojiblancos jest na tyle duża, żeby samo Atletico strzeliło 2 gole.
Villareal - Almeria
W tym spotkaniu ten sam typ co w meczu madryckiego Atletico. Villareal czyli drugi wicelider BBVA podejmuje u siebie beznadziejną Almerię. W ostatnim meczu Żółta Łódź Podwodna rozprawiła się z Mallorcą, wygrywając 3:1. Ogólnie w 16 meczach gospodarzy padły 44 gol. Daje to średnio 2,75 gola na mecz. Myślę, że ze słabą Almerią Villareal bez problemu pokryje over 1,5. Rossi, Cazorla czy Nilmar powinni zapewnić dziś sporo goli.
Edit: Podobno nie zagra Nilmar i Senna. Jednak o over jestem spokojny
Getafe - Real Madryt
Real, który jest wiceliderem tabeli jedzie na małe derby Madrytu do stołecznego Getafe. Na ogół Królewscy strzelają dość dużo goli, chociaż w ostatnim meczu ligowym bardzo mocno męczyli się z Sevillą wygrywając tylko 1:0. Jednak forma Sevilli wzrosła na tyle, żeby w ostatniej kolejce odnieść zwycięstwo. Getafe, czyli 7 drużyna ligi, gra na prawdę nieźle i w ostatnich 5 meczach trzy razy padły więcej niż 2 gole. Myślę, że Getafe nie zagrozi bramce Realu, może strzeli 1 bramkę, jednak Real po przerwie świątecznej będzie chciał pokazać się z dobrej strony i okazale wygrać. Mój typ: powyżej 2,5 gola.
Kupon 36
Atletico - Racing / powyżej 1,5 gola - 1,20

0:0
Villareal - Almeria /powyżej 1,5 gola - 1,22

2:0
Getafe - Real Madryt / powyżej 2,5 gola - 1,50

2:3
Kurs całkowity: 2,20
Stawka: 50 zł
Szkoda, że Atletico zawiodło u siebie, tylko remisując. Ale taka jest piłka