(Seria IX) Wimbledon ~ Day #5
Wimbledon - start: 12:30
#60 ???? Victor Troicki (SRB) vs.
Juan Monaco (ARG) ▶ [1,45] *(8/10)
3:0 (7-5, 7-5, 6-3)
#60 ???? Jurek Janowicz (POL) vs.
Florian Mayer (GER) ▶ [1,49] *(8/10)
2:3 (6-7, 6-3, 6-3, 3-6, 5-7)
---------------------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Ako: 2,16 / Stawka: 100 PLN / PW: 116 PLN
Troicki przyzwyczaił mnie już, że po nim można się spodziewać chyba wszystkiego. Jego postawy na korcie zmieniają się z minuty na minutę i po tych dwóch 5-setówkach, które do tej pory zaliczył na pewno będą odczuwalne w nogach, tym bardziej że dziś zmierzy się z gościem, który może nie jest w swoim żywiole na tego typu nawierzchniach, tak jest bardzo regularny i powinno to zdecydowanie wystarczyć, by ograć tenisiste pokroju Troickiego.
Dokładam do Monaco zwycięstwo Mayera. Gratulacje dla Janowicza, bo zrobił na prawdę spore postępy, jednak tym razem trafił na gościa z nieco wyższej półki, który w dodatku nie tak dawno już go pokonal w jakimś challengerze. Mayer pokazał się ze znakomitej strony wychodząc ze stanu 2:0 po meczu z Petzschnerem. Ponadto posiada styl, który powinien tutaj bez problemu zaobsorbować wszystkie atuty Janowicza i wymanewrować go z każdej strony.
#61 ???? Fernando Verdasco (ESP) vs.
Xavier Malisse -1,5 (BEL) ▶ [1,89] *(8/10)
2:3 (6-1, 6-7, 1-6, 6-4, 3-6)
------------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
Stawka: 115 PLN / PW: 102 PLN
Kurs na zwycięstwo Belga już dość znacznie opadł w dół, dlatego wybrałem delikatną podpórkę -1,5 gema. Różnica klas obu graczy na pewno nie jest aż tak widoczna, jednak różnica ich wyczucia na tych kortach znacznie większa. Malisse uwielbia trawnik, a sądząc po Verdasco i jego męczarniach z przeciętniakami po tych dwóch rundach - myślę ,że nie bardzo gustuje w tego typu nawierzchniach i będzie musiał na prawdę pomyśleć nad ulepszeniem swojej gry by coś tutaj zdziałać, ponieważ X-man to spore wyzwanie i uważam, że jest tutaj zdecydowanym faworytem.
#62 ???? Mikhail Youzhny (RUS) vs. Janko Tipsarevic (SRB)
▶ [2,64] *(7/10)
3-1 (6-3, 6-4, 3-6, 6-3)
-------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
Stawka: 100 PLN / PW: 164 PLN
Kolejny ciekawy kurs jaki wystawili na Rosjanina. Obaj posiadają narzędzia do gry na tej nawierzchni poprzez chociażby dobre podanie. Youzhny ponadto potrafi urozmaicić swoją grę niezłym backhandem, slajsami czy dropszotami i na pewno ma w planach napsuć trochę krwi Serbowi. W H2H 2:2, wszystkie mecze na hardzie - dwa ostatnie wygrane przez Mikahila. Dla mnie szanse wyrównane i choć Jużny zaliczył lekki falstart ze słabym Youngiem w I rundzie, tak szybko się zrehabilitował nie pozostawiając żadnych złudzeń i podobnie w II rundzie łatwo uporał się z przeciwnikiem. Stawiam na Rosyjską maszyne.
#63 ???? Nicolas Almagro (ESP) vs. Richard Gasquet (FRA)
▶ [2,79] *(7/10)
0:3 (3-6, 4-6, 4-6)
------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
Stawka: 100 PLN / PW: 179 PLN
W H2H Almagro prowadzi 3:0 i być może grass nie jest jego ulubioną nawierzchnią, tak widać że powoli się tutaj rozkręca i ta linia jak na mój gust trochę za bardzo faworyzuje Francuza. Nico w ciągu tych dwóch meczów ustrzelił aż 68 asów, tak więc serwis będzie tutaj na pewno jego domeną. W przeszłości Gasquet osiągał lepsze rezultaty; 4 runda rok temu ,czy półfinał w 2007, jednak Almagro który w tym sezonie na prawde robi wielkie postępy - postawi dziś opór i może ten mecz nawet wygrać. Value spore i ja w to wchodzę.
+66 PLN