Większych bzdur daaawno nie czytałem. Ale widzę, że i tak moder usunął Twój login z sygnatury.W tym komentarzu #7834
wezwałem niejakiego bukowina (mogę Cię nawet odmienić - będzie poprawnie po polsku: bukowinę), do usunięcia z jego forumowej sygnatury, nazwy mojego loginu.
Nie zastosował się do tego, proszę zatem o usunięcie z sygnatury tego usera, mojego loginu tj. Yar000.
User bukowina być może nie jest świadom, że "nazwa użytkownika podlega ochronie prawnej na takiej podstawie, na jakiej ochronie podlega nazwisko, pseudonim [...]".
bukowina, piszę to w tym miejscu, ponieważ nie rozumiesz kiedy się do Ciebie mówi wprost.
Podstawowa sprawa: to, że w art. 23 par. 1 kodeksu cywilnego pada słowo "nazwisko" (generalnie można powiedzieć, że "dobra osobiste człowieka, w szczególności nazwisko pozostają pod ochroną prawa cywilnego"), nie oznacza, iżby niedozwolone było używanie tego nazwiska w sposób, jaki jest normalnie przyjęty w cywilizowanym społeczeństwie, tj. dla celów związanych z identyfikacją jakiejś osoby.
I do tego używam Twojego loginu. Do identyfikacji Twojej osoby. Nie ma tu nic niezgodnego, w przeciwieństwie do Ciebie, kiedy używasz "epitetów" osobowych. I Ciebie na forum nazywają "znawcą prawa"? Chyba tylko Twojego, na własne potrzeby.