magiki
Użytkownik
- Reaction score
- 0
- Punkty
- 0
http://img191.imageshack.us/img191/3413/rhfsf.jpg
nie wiem jak to traktować :| post wysłany dosyć dawno, ale widzę że Typer coś więcej kombinuje.
trochę przypomnienia:
nie wiem jak to traktować :| post wysłany dosyć dawno, ale widzę że Typer coś więcej kombinuje.
trochę przypomnienia:
4. NIGDY nie przelewajcie nieznajomemu choćby 1 pln na konto. Nigdy bowiem nie wiecie na czyje konto wpłacacie i czy osoba z którą rozmawiacie jest jego właścicielem!
Jak widzicie nawet taki przelew jest niebezpieczny bo jest wykorzystywany jako weryfikacja ! Jak juz robicie przelewy to macie tam pole "tytuł". W razie niepewności wystarczy w nim opisac cel takiego przelewu, np "Marku, tak jak prosiłeś przesyłam ci 1 pln który brakował ci do kupienia książki". Wtedy jest pewność iz taki przelew nie zostanie wykorzystany jako weryfikacja oszusta.
5. NIDGY nie wierzcie jak ktoś mówi - "na Twoje konto wpłynął omyłkowy przelew który miał iść do mnie. Prześlij pieniądze które ci wpływały, na moje konto".
Jeśli dostajecie obcy przelew i przesyłacie go dalej to wasze konto może być użyte jako konto tranzytowe. Ofiara wam wpłaca pieniądze w wy je przesyłacie do oszusta. Wszystkie podejrzenia i wina spadnie na was!