>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Siatkarski optymista

Status
Zamknięty.
optymista 286

optymista

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Delecta Bydgoszcz - Jastrzębski Węgiel
Typ: Jastrzębski Węgiel ⛔ 3:1
Kurs: 1,50 (Unibet)
Stawka: 4/10 j.​

Jutro w Bydgoszczy spotkają się zespoły, które zaledwie dwukrotnie wygrywały w ciągu 6 kolejek Plus Ligi. Jednak to właśnie jakość tych spotkań przechyla szalę na korzyść drużyny Gości.

Po pierwsze Delecta nie spotkała się jeszcze z Zaksą i Resovią, czyli drużynami z czołówki tabeli, a na dodatek uległa takim zespołom jak Fart Kielce (1:3) czy Pamapol Wielun (0:3). Z kolei siatkarze z JSW toczyli wyrówane boje ze Skrą (2:3), Resovią (2:3) czy wygrany z Zaksą (3:1).

Pozostałych wyników nie będę przywoływał, ponieważ myślę że to zestawienie ukazuje wyraźnie różnice. Ważniejsze jednak są atuty w składzie jutrzejszych Gości, a to przede wszystkim Lukas Divis, Gasparini czy Hardy. Po ostatniej porażce z Częstochową na własnym parkiecie, jutro motywacji do walki im z pewnością nie zabraknie.

Będąc obiektywnym należy wspomnieć, że drużyna Delecty także ma w swoim składzie dobrych siatkarzy jak Sopko czy Siltala, jednak w zestawieniu z Jastrzębskim Węglem w mojej ocenie wypadają gorzej na tyle, że pobieram ich porażkę po zaproponowanym przez Unibet kursie.

optymista 286

optymista

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Pamapol Wieluń - Politechnika Warszawska
Typ: Politechnika Warszawska - 2,5 pkt. ✅ 1:3 (82:91)
Kurs: 1,85 (Unibet)

Pierwszy kupon na to spotkanie zagrałem już w piątek, jak tylko pojawiły się kursy. Tam też analiza, dzisiaj dodatkowo wybrałem handi punktowe na korzyść Politechniki.

Argument, który mnie przekonał to m.in. zeszłotygodniowa wypowiedź trenera Radosława Panasa, bardzo zbliżona do mojej wizji tego, co w siatkówce piękne.

&quot;Ja chłopakom w szatni powiedziałek jedno. Koniec z graniem meczów, które &quot;musimy&quot; wygrać - my nic nie musimy, my chcemy. Siatkówka ma nam sprawiać przyjemność, radość, mamy się tym bawić i myśleć tylko pozytywnie. Bo z garbem, plecakiem wypełnionym nam się źle gra.&quot;

Ktoś może powiedzieć, że to jedynie motywacyjna technika - możliwe, ale trafiła u mnie na podatny grunt, dlatego dokładam ten kupon na dzisiejsze spotkanie.

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
kamil1989_1989 +4 Punkty
optymista 286

optymista

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Jastrzębski Węgiel - AZS Olsztyn
Typ: Jastrzębski Węgiel -1,5 seta ✅ 3:1
Kurs: 1,35 (Unibet)
Stawka: 3/10 j.​

Pierwszy raz bez dołączonej analizy, jednak właśnie wychodzę i nie zdążę wrócić przed rozpoczęciem spotkania.

redwitz +2 Punkty
optymista 286

optymista

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Zaksa Kędzierzyn - Koźle - Tytan AZS Częstochowa
Typ: Tytan AZS Częstochowa + 8,5 pkt. ✅ 2:3 (98:103)
Stawka: 2/10 j.​

O tym spotkaniu sporo zostało już napisane w dziale &quot;Siatkówka&quot; i zgadzam się z wyrażaną tam opinią, że Akademicy złapali wiatr w żagle, czego z kolei na podstawie ostatnich spotkań nie można powiedzieć o siatkarzach z Kędzierzyna-Koźla.

Po spotkaniu z Resovią, trener Marek Kardos wspominał w wywiadzie o szybkim tempie rozgrywek i możliwym w związku z tym pojawieniem się spadków formy, wynikających ze zmęczenia, jednak wierzę że nie przytrafi się do dzisiaj jego podopiecznym.

Dzisiaj spodziewam się wyrównanego spotkania, a o zwycięstwie decydować powinny końcówki setów, dlatego zamiast pobierać handicap setowy, wybrałem jego punktową wersję. A linia 8,5 przy wyrównanym spotkaniu jest w mojej ocenie na korzyść strony z dodatnim hc.

Skoro mowa o meczu Zaksy, to na zakończenie dołączę się do głosu wielu sympatyków siatkówki, żywiąc nadzieję na szybki powrót do zdrowia a później formy, Sebastiana Świderskiego. Postawa widzów podczas tamtego feralnego spotkania w czasie gdy Sebastian opuszczał parkiet naprawdę pokazuje, że ten sport niesie ze sobą pozytywne emocje i świetną atmosferę.

optymista 286

optymista

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
AZS Politechnika Warszawska - PGE Skra Bełchatów
Typ: AZS Politechnika Warszawska + 14,5 pkt. ⛔ 16 pkt.
Kurs: 1,72 (Unibet)

Zacznę od tego, że takie spotkania dostarczają wiele emocji nawet bez typowania. Miałem nadzieję, w dzisiejsze popołudnie być na tym meczu, jednak bilety rozeszły się już tydzień temu i po prostu nie załapałem się, ale relację w TV obejrzę z pewnością.

Skład Skry, dotychczasowe wyniki, a szczególnie środowy wynik powinien jednoznacznie wskazać faworyta. Jednak na tym polega urok siatkówki, że nic nie jest tak przewidywalne. Najbardziej obawiam się o to by siatkarze z Warszawy nie przegrali tego spotkania już w szatni, dlatego ucieszyłem się, że Trener zwracał im na to uwagę, co słychać w wypowiedzi Zbigniewa Bartmana:

&quot;Pobiją nas ? Nie. Zabiją? Też nie. Jeśli wyjdziemy przestraszeni, wmówimy sobie strach, to od razu możemy czuć się przegrani.[...] siatkarze Politechniki bawią się w ten sport nie od dziś. Wyjdą po to, by przeciwstawić się wszystkim atutom mistrza Polski &quot;

Dobrze, że od ostatniego ligowego spotkania minął już tydzień, ponieważ Inżynierowie zdążyli myślę zapomnieć o porażce z beniaminkiem w Kielcach. Dzisiaj moim zdaniem są w stanie nawiązać walkę, a w konsekwencji nie pozwolić mocno punktowo odskoczyć Bełchatowianom.

I tak jak pisałem na początku - niezależnie od wyniku jestem przekonany, że dzisiaj czeka nas świetne siatkarskie widowisko.

optymista 286

optymista

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Tytan AZS Częstochowa - Fart Kielce
Typ: Tytan AZS Częstochowa -1,5 seta ✅ 3:0
Kurs: 1,20 (Unibet)

Spotkanie rozpocznie się za 10 minut, więc wspomnę jedynie, że podstawowym argumentem jest aktualna dyspozycja gospodarzy dzisiejszego spotkania. Są w stanie zakończyć to 3:0, ale ponieważ Fart udowodnił już w tym sezonie, że potrafi nawiązać walkę (szczególnie we własnej hali, a dziś gra na wyjeździe) to asekuracyjnie zostawiam margines jednego seta

optymista 286

optymista

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Pamapol Wielton Wieluń - Jastrzębski Węgiel S.A
Typ: Jastrzębski Węgiel ✅ 0:3
Kurs: 1,30 (Unibet)

I ostatni z dziejszych meczy, w którym nie spodziewam się niespodzianki, a taką byłby inny wynik niż zwycięstwo wice mistrzów Polski z ubiegłego sezonu. Ze względu na brak czasu, nie szukałem &quot;odważniejszego&quot; typu, pobierając zwycięstwo dzisiejszych Gości.

Trzeba pamiętać, że w tym szybkim sezonie Plus Ligi dodatkowym zmęczeniem dla siatkarzy z Jastrzębia jest powrót z Grecji, gdzie w tym tygodniu rozegrali spotkanie w ramach Ligi Mistrzów. Jednak wierzę, że klasa takich zawodników jak Lukas Divis, Gasparini czy Łomacz sprawi, że nie wypuszczą dziś zwycięstwa z rąk.

optymista 286

optymista

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Delecta Bydgoszcz - Zaksa Kędzierzyn-Koźle
Typ: Zaksa Kędzierzyn - Koźle ✅ 2:3
Kurs: 1,55 (Bet-at-home)

Spotkanie, które dla żadnej z drużyn nie będzie łatwą przeprawą. Ja zaufam podopiecznym Krzysztofa Stelmacha, chociaż zmartwiła mnie wczorajsza popołudniowa wiadomość prezesa Zaksy:

&quot;W naszym zespole najprawdopodobniej wciąż nie będzie mógł wystąpić Brazylijczyk Idi. Federacja brazylijska nie dosłała jeszcze wszystkich dokumentów.&quot;

Drugim utrudnieniem, o którym warto wspomnieć jest fakt, że rozgrywającym w drużynie Delecty jest Michal Masny, który przecież w zeszłym sezonie grał w barwach Zaksy, więc zna charakterystykę zawodników. Na tej pozycji jednak zastąpił go nie kto inny jak Paweł Zagumny który powrócił z Panathinaikos&#39;u.

Zespół z Bydgoszczy pomimo ostatniej ligowej wygranej z Resovią, moim zdaniem na boisku prezentuje się gorzej niż drużyna z Kędzierzyna. Przejrzałem statystyki i nie spodziewam się drugiej tak wysokiej skuteczności w ataku dzisiejszych gospodarzy.

Bezpieczniej byłoby może odpuścić to spotkanie, ale ja jednak postanowiłem zaryzykować i zaufać potrzebującym tego zwycięstwa podopiecznym Krzysztofa Stelmacha.

optymista 286

optymista

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Indykpol AZS UWM Olsztyn - Asseco Resovia
Typ: Asseco Resovia - 1,5 seta ✅ 0:3

W Olsztynie zmiana trenera, która poza mobilizacją i chęcią pokazania się przez siatkarzy wprowadzi moim zdaniem chaos, przecież zagraniczny trener nie zna dobrze charakterystyki i dyspozycji poszczególnych zawodników czy to swojej czy przeciwnej drużyny.

Jedynym minusem jaki znalazłem po stronie Rzeszowa jest zmęczenie. Drużyna w piątek wróciła z Węgier, w sobotę odbył się trening, a następnie samolotem odlecieli do Warszawy, skąd dalej do Olsztyna pojechać mieli autokarem. O obciążeniu w tym sezonie wspomina coraz więcej osób, jednak mam nadzieję, że nie będzie to czynnik decydujący o wyniku dzisiejszego spotkania. A o zwycięstwie zadecydują siatkarskie umiejętności zawodników.

Informacja techniczna:

Dzięki st1ven za zwrócenie uwagi, kurs był prawidłowo podany, ale w treści omyłkowo nie wpisałem wysokości handicapu setowego, który grałem. Ponieważ zgodnie z deklaracją wszytskie kupony są odzwierciedleniem mojej realnej gry, poniżej zamieszczam screen kuponu. Usunięta została jedynie stawka.

optymista 286

optymista

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Podsumowanie : Listopad 2010

Typy podane: 27
Typy wygrane: 18
Skuteczność: 67 %​

Średni kurs wygranego zdarzenia: 1,50
Najwyższy kurs wygranego zdarzenia: 1,85​

Suma zagranych stawek: 93 j.
Suma wygranych: 97,83 j.
Zysk: 4,83 j.​

Yield: ✅ 5,19 %

Z wyniku jestem zadowolony. W tym miesiącu czeka sporo ciekawych siatkarskich spotkań, można już więcej powiedzieć o aktualnej dyspozycji poszczególnych zawodników, sytuacji w danych drużynach. Dlatego mam nadzieję, że także grudzień uda mi się zakończyć zyskiem. A emocji podczas oglądania relacji z parkietów Plus Ligi na pewno nie zabraknie.

optymista 286

optymista

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Indykpol AZS UWM Olsztyn - Zaksa Kędzierzyn-Koźle
Typ: Zaksa Kędzierzyn Koźle - 1,5 seta ⛔ 2:3
Stawka: 6/10 j.​

Podstawowa wiadomość jaką cztery minuty temu ogłosił oficjalnie portal Zaksy jest taka, że zagra dzisiaj Brazylijczyk Idi. W końcu zakończyły się formalności związane z przesłaniem jego dokumentacji do PZPS.

Oglądałem oczywiście ostatnie spotkanie Zaksy i dobra zagrywka Gladyra była mocnym punktem, a także mnie osobiście podobała się gra Patryka Czarnowskiego, którego często uruchamiał Paweł Zagumny. Z resztą poza moimi subiektywnymi odczuciami potwierdzają to statystyki, czyli odpowiednio 69% i 65% skuteczności w ataku środkowych Zaksy.

O sytuacji w Olsztynie wspomniałem w ostatniej analizie, czyli zmiana trenera, która by mogła przynieść efekty potrzebuje więcej czasu. Dotychczasowa forma gospodarzy dzisiejszego spotkania ukazana jest dobitnie w statystykach, gdzie na 9 meczy 7 przegrali z czego 5 w stosunku 0:3.

Dzisiaj przewiduję podobny wynik, jednak bardzo asekuracyjnie zagrałem handicap jedynie 1,5 seta, za to z najwyższą dotychczasową stawką.

optymista 286

optymista

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Delecta Bydgoszcz - AZS Częstochowa
Typ: AZS Częstochowa + 1,5 seta ✅ 0:3

Jeszcze oglądam końcówkę spotkania Zaksy, dlatego tutaj suchy typ na ostatnie spotkanie tej kolejki Plus Ligi.

optymista 286

optymista

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Jastrzębski Węgiel - PGE Skra Bełchatów
Typ: PGE Skra Bełchatów -1,5 seta ✅ 1:3
Kurs: 1,42 (Unibet)
Stawka: 5/10 j.​

Nie lubię gdy argumentami na korzyść Skry są nazwiska zawodników, według mnie są to przede wszystkim wyniki, które oni obecnie osiągają - osiem spotkań z rzędu wygranych w stosunku 3:0. W środę w łódzkiej Atlas Arenie podejmować będą VfB Friedrichshafen jednak nie spodziwam się, by trener Jacek Nawrocki mocno rotował składem podczas sobotniego spotkania. Z resztą gdyby nawet, to ławka Skry pozostawia mu sporą dowolność.

Po drugiej stronie siatki będą zawodnicy Jastrzębskiego Węgla, a najważniejszą informacją jest rezygnacja trenera Igora Prielożnego. Czy to podziała na zawodników mobilizująco? Nie spodziewam się radykalnej zmany. Podczas jutrzejszego spotkania ich grę będzie starał się ustawiać dotychczasowy drugi trener zespołu.

Pod koniec października zespołu zmierzyły się w Bełchatowie, wówczas rozstrzygnięcie na korzyść Skry przyniósł dopiero piąty set, jednak obecnie jak wspomniałem po stronie JSW zabraknie przede wszystkim trenera oraz nadal borykającego się z kontuzją Igora Yudina, który w tamtym spotkaniu obok Lukasa Divisa był głównym zdobywcą punktów dla swojego zespołu.

Transmisja w TV4 w sobotę o 14:45.

optymista 286

optymista

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Budvanska Rivijera Budva - Jastrzębski Węgiel S.A.
Typ: Jastrzębski Węgiel ⛔ 3:2
Kurs: 1,90 (Unibet)

Czy dzisiaj zobaczymy odrodzenie JSW? Niska stawka, ponieważ nie znam możliwości drużyny przeciwnej.

optymista 286

optymista

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Pamapol Wielton Wieluń - Tytan AZS Częstochowa
Typ: Tytan AZS Częstochowa -1,5 seta ✅ 0:3
Kurs: 1,60 (Unibet)
Stawka: 6/10 j.​

Gospodarze jutrzejszego spotkania urwali Zaksie dwa sety na jej terenie, jednak moim zdaniem nie jest to zwiastun natychmiastowej zwyżki formy. W dodatku na miejsce trenera, nie ma nowych chętnych - taką informację podał wiceprezes Klubu. Z tego powodu także w sobotę Pamapol poprowadzi Japończyk Shuichi Mizuno. W ostatnim spotkaniu po raz kolejny dobrze zaprezentował się Martin Blanco Costa.

AZS miał w tygodniu spotkanie w ramach europejskich pucharów w Izraelu, gdzie przegrał 0:3, jednak najważniejszym argumentem jest fakt, że poleciało tam ... 8 zawodników, bez pierwszego trenera - Oczko, Hebda, Kolanek, Sobala, Gradowski, Gierczyński, Dębiec oraz Janeczek Nie chcę się rozpisywać, czy był to wyraz protestu przeciwko decyzjom CEV, w tym momencie nie ma to znaczenia. Ważne jest, że więcej czasu na odpoczynek miało kilku podstawowych zawodników, oraz że wynik z Maccabi nie jest miarodajny. A patrząc na grę Czewy w Plus Lidze, można liczyć na ich jutrzejsze zwycięstwo za 3 punkty.

optymista 286

optymista

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Rabita Baku - BKS Aluprof Bielsko-Biała
Typ: Aluprof Bielsko - Biała +2,5 seta ⛔ 3:0
Kurs: 1,90 (Unibet)
Stawka: 1/10 j.​

Spotkanie w ramach Ligi Mistrzyń, gdzie Aluprof stoczył już trzy boje, każdy zakończony w pięciu setach, z czego dwa zwycięskie. Ostatni mecz właśnie z dzisiejszymi gospodyniami, Azerskim zespołem Rabita Baku.

W weekend oglądałem ligowe spotkanie Aluprofu z Muszyną, gdzie widoczny był niestety brak Anny Werblińskiej. Dzisiaj także zabraknie jej na parkiecie, ale liczę że znane z reprezentacji Berenika Okuniewska czy Natalia Bamber, a także rozgrywająca Katarzyna Skorupa są w stanie urwać seta na wyjeździe.

Drużyna przeciwna wzmocniła swój skład przed tym sezonem, m.in. o reprezentantkę Serbii (która wywalczyła w tym roku zwycięstwo w Lidze Europejskiej) Natasę Krsmanovic z Galatarasay Stambuł czy Azerkę Natalyę Mammodovą, która w pierwszym spotkaniu z Aluprofem zdobyła 28 punktów.

Mimo widocznego wzmocnienia drużyny Rabita Baku, uważam że kurs zachęcający do gry, jednak asekuracyjnie stawka bardzo niska.

optymista 286

optymista

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Indykpol AZS UWM Olsztyn - Fart Kielce
Typ: Fart Kielce + 2,5 seta ✅ 0:3

Typ zagrany rzutem na taśmę, bo spotkanie za kilka minut, zaufam beniaminkowi, że będzie w stanie urwać seta w Olsztynie. O tym, że jest do tego zdolny przekonał mnie nie tylko pokonując AZS Olsztyn w Kielcach 3:1, ale i kilka razy później na parkietach plus ligi prezentując się z dobrej strony. Ostatnio było kilka meczy przegranych 3:0,ale chociażby ostatnia wygrana z JSW (3:1) napawa optymizmem. Wprawdzie najlepsze wyniki notowali na własnym parkiecie, pokonując Inżynierów czy Delectę, ale i na wyjeździe byli zdolni urwać np. dwa sety Zaksie.

bart7890 +3 Punkty
optymista 286

optymista

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Tytan AZS Częstochowa - AZS Politechnika Warszawska
Typ: AZS Politechnika Warszawska +10,5 pkt. ✅ 3:1 (101:96)

Dzisiaj spotkanie akademików z Częstochowy i Warszawy, a ja znowu od wczoraj zastanawiałem się czy wybrać handi punktowe czy setowe - bo o tym, że pobiorę dodatnie na Inżynierów byłem przekonany od początku.

Ciekawym akcentem dzisiejszego spotkania jest fakt, że kilku zawodników Politechniki grało wcześniej w Częstochowie (np. Bartman), ale przede wszystkim to, jak lubianym przez zawodników i kibiców trenerem Czewy był obecny szkoleniowiec Warszawskiej drużyny Radosław Panas.

Bardzo cenię postawę tego szkoleniowca i uważam, że wiele dobrego wnosi w grę stołecznej drużyny.

Nie trafia do mnie argument, że dzisiejsi gospodarze będą starali się zrehabilitować za odpadnięcie z rozgrywek CEV, kiedy to kilka dni temu przegrali &quot;złotego seta&quot; na własnym parkiecie (a wcześniej wysłali drugi skład bez trenera na spotkanie wyjazdowe).

Tym co może niepokoić to niedawny uraz Michała Kubiaka (wspominałem w tym wątku już kilkakortnie jak pozytywnie postrzegam tego zawodnika), nie znalazłem informacji o tym czy zagra on w dzisiejszym spotkaniu.

Spotkanie ciężkie do typowania, przyznaję otwarcie że Częstochowa naprawdę dobrze się prezentuje (co potwierdzają pozycją w tabeli) jednak uważam że linia handicapu punktowego na wysokości 10,5 jest warta zaryzykowania.

optymista 286

optymista

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Tauron MKS Dąbrowa Górnicza - BKS Aluprof Bielsko-Biała
Typ: BKS Aluprof Bielsko-Biała ✅ 1:3
Stawka: 1/10 j.​

Anna Werblińska nadal nie będzie mogła grać, ale ja tak jak kilka dni temu mam nadzieję, że Natalia Bamber zaprezentuje się z dobrej strony.

Dąbrowa Górnicza po minionym sezonie osłabiona odejściem Katarzyny Gajgał, Eweliny Sieczki i rozgrywającej Małgorzaty Śliwy. Ze względu na kontuzję nie zagra dzisiaj Matea Ikić.

Biorę poprawkę że jest to kobieca siatkówka, więc stawka jak widać bardzo niska. I gdyby nie transmisja, to pewnie odpuściłbym w ogóle to spotkanie.

optymista 286

optymista

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
PGE Skra Bełchatów - Itas Trentino
Typ: Suma Punktów – Pierwsze Dwa Sety Ponad 90,5 ✅ 1:3 (22:25, 19:25)

Taki typ zagrany w ostatniej chwili.

Status
Zamknięty.