>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Siatkarski optymista

Status
Zamknięty.
optymista 286

optymista

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
IMPEL Gwardia Wrocław - ATOM Trefl Sopot
Typ: ATOM Trefl Sopot -1,5 seta ⛔ 2:3
Kurs: 1,42 (Unibet)
Stawka: 1/10 j.​

Zaczęło się od rozmowy z maszot&#39;em na gadu, a w efekcie pojawił się ten kupon.

Dotychczasowe wyniki przemawiają na korzyść Atomówek (3 spotkania wygrane 3:0), ale nie ma się temu co dziwić patrząc na to jakie zawodniczki tworzą atom&#39;ową drużynę. Dla tych którzy nie interesują się Plus Ligą Kobiet wspomnę jedynie, że rozgrywającą jest Izabela Bełcik, na przyjęciu doświadczona Dorota Świeniewicz (w poniedziałkowym spotkaniu zanotowała 60% skuteczność ataku), wspierana przez dobrze prezentującą się w ostatnim spotkaniu młodziutką Natalię Nuszel.

Chcąc pisać o dziewczynach, które w barwach Atomówek prezentują się dobrze, musiałbym wspomnieć niemal całą drużynę - w oglądanym przeze mnie spotkaniu naprawdę ładnie grała także atakująca Katarzyna Konieczna - zagrała swoje pierwsze spotkanie w podstawowej szóstce i zdobyła aż 14 punktów, więc podejrzewam że także i dzisiaj trener Alessandro Chiappini wpuści Kasię na boisko od początku spotkania.

Informacją na niekorzyść Sopockiej drużyny jest fakt, że zaraz po świętach już 26 grudnia wylatują na turniej Top Volley International do Bazylei.

O drużynie z Wrocławia nie będę się rozpisywał, ponieważ - pomimo powiedzenia &quot;gra się tak jak przeciwnik pozwala&quot; - typowany wynik opieram na potencjale Atomówek, a nie możliwości dzisiejszych gospodyń.

optymista 286

optymista

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
AZS Politechnika Warszawska - Delecta Bydgoszcz
Typ: AZS Politechnika Warszawska ✅ 3:0
Kurs: 1,50 (Unibet)
Stawka: 2/10 j.​

O tym jak jest to ważne spotkanie wspominają zarówno zawodnicy jak i komentatorzy. Trudno się temu dziwić patrząc na ligowa tabelę. Forma Delecty przyznaję ostatnio zwyżkuje, jednak to w mojej ocenie nie wystarczy na pokonanie Politechniki szczególnie na Torwarze.

Do składu powinien wrócić już Michał Kubiak, który prezentuje kawał dobrej siatkówki, a wraz z Bartmanem i Kreekiem zapewni wiele punktowych ataków dzięki dobrym rozrzuceniom piłek przez Salasa.

Mam nadzieję, że przed Sylwestrem Akademicy nie zaserwują nam niespodzianki, a taką byłby inny wynik niż ich dzisiejsze zwycięstwo.

Edit: odpowiedź dla Vidiu
Kubiak grał przed świętami w Pucharze Polski, więc jest realna szansa, że i dzisiaj na dłużej zagości na parkiecie.

optymista 286

optymista

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Podsumowanie : Grudzień 2010

Typy podane: 12
Typy wygrane: 8
Skuteczność: 67 %​

Średni kurs wygranego zdarzenia: 1,52
Najwyższy kurs wygranego zdarzenia: 1,85​

Suma zagranych stawek: 37 j.
Suma wygranych: 40,95 j.
Zysk: 3,95 j.​

Yield: ✅ 10,68 %

Dotychczasowe statystyki:
Listopad: ✅ 5,19 %

Życzę Wam Pomyślności i Optymizmu w Nowym Roku, a w typowaniu oczywiście ✅&#39;ów.

Ps. Korzystając z okazji dzięki dla Redwitz&#39;a i maszot&#39;a za dotychczasowe siatkarskie rozmowy i oby więcej w 2011. ;)

optymista 286

optymista

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
ZAKSA Kędzierzyn-Koźle - PGE Skra Bełchatów
Typ: PGE Skra Bełchatów ✅ 2:3
Stawka: 4/10 j.​

Zaksa w ostatnim spotkaniu pokonała 3:0 JSW, jednak dziś by wyjść zwycięsko moim zdaniem potrzebowaliby pomocy od trenera Nawrockiego w postaci wypuszczenia rezerwowego składu na parkiet. Chociaż patrząc ostatnio na formę np. Novotnego może się okazać że to zmiany, nie osłabiające w żadnym wypadku drużyny.

Spodziewam się emocji w dzisiejszym spotkaniu, obejrzę transmisję i wtedy też będzie więcej wiadomo czy Zaksa odzyskała swój dobry poziom, czy po prostu JSW nie stawiło zbytniego oporu (o czym może świadczyć chociazby zaledwie 29% skuteczność w ataku Lukasa Divisa).

optymista 286

optymista

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Indykpol AZS UWM Olsztyn - AZS Politechnika Warszawska
Typ: AZS Politechnika Warszawska ⛔ 3:2

Ostatnia wygrana Olsztyna z Pamapolem (3:2), pomimo że - patrząc na statystyki (nie było transmisji) - dobrze zaprezentowali się Gromadoski i Tuia, mnie nie przekonuje, że będą w stanie nawiązać walkę z Inżynierami.

Szczególnie, że w drużynie z Warszawy, po krótkiej nieobecności zameldował się na parkiecie Michał Kubiak, który w duecie ze Zbyszkiem Bartmanem prezentuje dużą siłę ataku, a dzięki dobrej grze rozgrywającego dodatkowo uruchamiany jest środkowy Ardo Kreek, który także nie zwykł marnować swoich szans.

Michał Kubiak dodatkowo zmotywowany przyznanym mu przez gazetę Wyborczą tytułem &quot;Siatkarza Warszawy roku 2010&quot;, choć i przy tej okazji ten młody zawodnik, wypowiedziami potwierdza swoją klasę:
&quot;wchodzę na boisko nie po indywidualne trofea, a dla dobra drużyny.&quot;

Jako ciekawostkę dodam, że w poprzednich latach tytuł ten odbierał Radosław Rybak (aktualnie Pamapol Wieluń) i Karol Kłos (obecnie Skra Bełchatów).

optymista 286

optymista

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
ZAKSA Kędzierzyn-Koźle - Asseco Resovia
Typ: Asseco Resovia +1,5 seta ✅ 2:3
Kurs: 1,60 (Unibet)

Dzisiaj zaskakujące wygrane Olsztyna i JSW, ale to jutro czeka nas mecz kolejki gdzie Zaksa podejmie sąsiadującą w tabeli Resovię. Na początek pochwała dla Zaksy za naprawdę dobre spotkanie ze Skrą, znowu pojawiły się chwile strachu o kontuzję, tym razem Zagumnego. A pomimo, że Grzegorz Pilarz także należy do doświadczonych zawodników to jednak Paweł swoją obecnością dodaje otuchy drużynie. Na szczęście jeszcze pod koniec tego samego spotkania Paweł powrócił do kwadratu dla rezerowowych, co wskazywało jego gotowość do gry (lub chęć zmotywowania tym kolegów z drużyny).

Miniony tydzień to wyprawa Zaksy do Hiszpanii, gdzie po długim pięciosetowym spotkaniu zanotowała porażkę. W spotkaniu z powodu wspomnianej kontuzji nie grał Paweł Zagumny. Z kolei Resovia na swoim parkiecie gładko w pucharze CEV pokonała Evivo Duren. Goście przyjechali z Niemiec w osłabionym składzie, co pozwoliło trenerowi Travicy na rotowanie składem, a w efekcie po pierwszym secie na odpoczynek Alehowi Akhremowi.

Sympatykom siatkówki tego smutnego wydarzenia nie trzeba szczególnie przypominać, ale dla przejrzystości dodam, że w pierwszej rundzie podczas spotkania tych ekip, poważnej kontuzji doznał Sebastian Świderski. Wówczas o zwycięstwie Resovii zadecydował dopiero piąty set.

Spodziewam się wyrównanego spotkania, na wysokim siatkarskim poziomie, dlatego z pewnością obejrzę jutro transmisję, która oprócz Polsatu Sport dostępna będzie także na otwartym kanale TV4.

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
grubas +1 Punkty
optymista 286

optymista

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Pamapol Wielton Wieluń - Fart Kielce
Typ: Fart Kielce+1,5 seta ⛔ 3:0
Kurs: 1,50 ([URL='http://adserving.unibet.com/redirect.aspx?pid=8325&amp;bid=3240']Unibet[/URL])

Jutro ostatni mecz tej kolejki Plus Ligi, pomiędzy drużynami które ciężko mi typować, ponieważ obie potrafią negatywnie zaskoczyć. W lepszej sytuacji są jednak moim zdaniem goście.

Pamapol w 14 dotychczasowych rozegranych meczach Plus Ligi wygrał zaledwie 2 razy, z czego ostatni raz ta sztuka udała mu się 9 spotkań temu własnie w Kielcach.

Stanowiący mocny punkt drużyny Kapelus w ostatnim ligowym spotkaniu z Olsztynem zanotował jedynie 22% skuteczność w ataku (statystyka miarodajna bo przy 23 wyprowadzonych atakach). W zespole jest wspomniany przeze mnie przy niedawnej analizie były zawodnik Politechniki Radosław Rybak. Miałem napisać, że klub nadal nie sprowadził docelowego szkoleniowca, ale skoro japoński trener dostał na przełomie roku swojego asystenta, to może zarząd pogodził się już z myślą, że nie uda im się aktualnie sprowadzić innego szkoleniowca.

Beniaminek ma w swoim składzie doświadczonych zawodników jak Dobrowolski, Łuka czy Szczerbaniuk. W ten weekend do Polski miał dotrzeć także nowy libero kieleckiej drużyny Amerykanin Richard Lambourne znany z poprzednich sezonów Plus Ligi, a także z Ligi Światowej, gdzie z reprezentacją USA sięgnął w 2008 roku po złoty medal, a indywidualnie otrzymał tytuł najlepszego libero turnieju. Był także w kadrze która w tym samym roku zdobyła złoty medal olimpijski. Trzeba przyznać, że wzmocnienie na tej pozycji jest potrzebne drużynie z Kielc, bo Adam Swaczyna w kluczowych momentach nie stanowi wsparcia dla zespołu.

Wspomniałem o skuteczności Kapelusa (22%) w meczu przeciwko Olsztynowi, więc dodam że grając zaledwie tydzień wcześniej przeciwko tej samej drużynie przyjmujący z Kielc Xavier Kapfer przy 30 atakach zanotował skuteczność na poziomie 70%. Oczywiście to jedynie wybrane statystyki, więc patrzę na to bardziej jako ciekawostkę niż argument w analizie. Choć przyznaję, że tacy zawodnicy jak Kapfer czy Jungiewicz są silnymi punktami w Farcie.

Fart zajmuje wprawdzie 8 pozycję w tabeli, ale punktami zrównał się z JSW i tracąc zaledwie 4 punkty do Delecty. Także przynajmniej w teorii jutrzejsze zwycięstwo pozwala patrzeć Kielczanom z optymizmem na znalezienie się w pierwszej szóstce na zakończenie fazy zasadniczej.

W jutrzejszym spotkaniu może wydarzyć się wiele, niestety także wiele może być błędów własnych w grze obu zespołów, dlatego stawka niska.

redwitz +2 Punkty (Oby na plus ;))
diuq85 +3 Punkty (Very good bet and analiza)
optymista 286

optymista

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
AZS Politechnika Warszawska - Pamapol Wielton Wieluń
Typ: AZS Politechnika Warszawska - 1,5 seta ✅ 3:0
Kurs: 1,30 ([URL='http://adserving.unibet.com/redirect.aspx?pid=8325&amp;bid=3240']Unibet[/URL])
Stawka: 5/10 j.​

Typ zarówno &quot;za&quot; Inżynierami, jak i &quot;przeciwko&quot; Pamapolowi.

Jednym z argumentów są wyniki ostatniej kolejki czyli duża mobilizacja w zespole gospodarzy by zrehabilitować się za tą zaskakującą porażkę w Olsztynie, której niestety nie było transmisji więc nie będę komentował. Patrząc na pomeczowe statystyki mógłbym napisać jedynie że u Zbyszka Bartmana słabo funkcjonowało przyjęcie, a z kolei Kreek nie brylował w ataku.

Z kolei oglądałem spotkanie Pamapolu (tym samym pozwolę sobie na krótki komentarz dotyczący mojego poprzedniego typu) i moim zdaniem w dużej mierze zwycięstwo zawdzięczają fatalnej atmosferze u Farciarzy. W poprzednim spotkaniu iskrzyło na linii libero reszta drużyny, dlatego miejsce Swaczyny zajął przyjmujący, natomiast w spotkaniu w Wieluniu kolejne zgrzyty widać było pomiędzy Szczerbaniukiem a Kapferem. Do tego z powodu choroby Łuki, trener długo trzymał na boisku będącego w słabej dyspozycji Castarda. Oczywiście by zachować obiektywizm dodam, że dobrze zaprezentował się w drużynie Pamapolu chociażby Radosław Rybak.

I tu dochodzę do kolejnego argumentu na dzisiejsze spotkanie - w drużynie gości przyjedzie do Warszawy trzech byłych zawodników Politechniki: Rybak, Kapelus i Milczarek. Z jednej strony oznacza to ich mobilizację, ale z drugiej na pewno lepsze czytanie ich gry przez &quot;byłych&quot; kolegów z drużyny.

Na koniec ciekawostka - choć nie traktuję jej jako argumentu w analizie - od 7 spotkań Politechnika na przemian wygrywa i przegrywa i to bez znaczenia czy gra u siebie czy na wyjeździe. No i najważniejsze w tej ciekawostce - po porażce w Olsztynie teraz &quot;statystycznie&quot; czas na zwycięstwo ! ;)

Kurs na typowane przeze mnie zdarzenie jest dość niski, ale uważam że prawdopodobieństwo kontrolowania gry przez Bartmana, Kubiaka i Prygla jest na tyle wysokie, że zagrałem ten typ.

optymista 286

optymista

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Asseco Resovia - Tytan AZS Częstochowa
Typ: Ilość punktów po 2 pierwszych setach - ponad 90,5 pkt ⛔ 68 pkt
Kurs: 1,50 ([URL='http://adserving.unibet.com/redirect.aspx?pid=8325&amp;bid=3240']Unibet[/URL])
Stawka: 3/10 j.​

Spotkanie w dziale Siatkówka dobrze opisał Redwitz, pominę więc argumentację ponieważ zgadzam się z jego opinią. Natomiast według mnie kurs na zwycięstwo Resovii jest zbyt niski, dlatego pobrałem wynik po dwóch setach, które liczę że będa wyrównane, a w konsekwencji przyniosą over punktowy.

optymista 286

optymista

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Fart Kielce - ZAKSA Kędzierzyn-Koźle
Typ: ZAKSA Kędzierzyn-Koźle - 1,5 seta ✅ 1:3
Kurs: 1,42 ([URL='http://adserving.unibet.com/redirect.aspx?pid=8325&amp;bid=3240']Unibet[/URL])

Na temat sytuacji u Farciarzy napisałem trochę przy okazji wczorajszego typu na Akademików z Warszawy. Uważam, że nawet pojawienie się na parkiecie libero z prawdziwego zdarzenia - a takim niewątpliwie jest Richard Lambourne - nie poprawi sytuacji w drużynie. Atmosfera jest bardzo ważnym czynnikiem, a jej nie uda się odbudować w ciągu tygodnia.

Zaksa powoli przyzwyczaja nas już do pięciosetowych pojedynków z jej udziałem, ale wierzę że dzisiaj uporają się szybciej.

Tak jak wspominałem wczoraj, w drużynie gospodarzy z powodu choroby nadal będzie widoczny brak Łuki, którego nie udało się zastąpić na parkiecie Castaredem. W Zaksie do gry wróci Jakub Jarosz.

optymista 286

optymista

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
ATOM Trefl Sopot - Bank BPS Fakro Muszynianka
Typ: Muszynianka ⛔ 3:1

Kobieca siatkówka przy każdym spotkaniu niesie ze sobą element nieprzywidywalności, dlatego i stawka jest niska. Jednak skład Muszynianki i zgranie poszczególnych zawodniczek pozwala mieć nadzieję, że to one wrócą z dzisiejszego pojedynku z tarczą.

Obejrzę dzisiejsze spotkanie, ale - jak to bywa przy kobiecej siatkówce - bardziej rekreacyjnie niż spodziewając się wielkich emocji.

optymista 286

optymista

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
AZS Częstochowa - ZAKSA Kędzierzyn-Koźle
Typ: ZAKSA Kędzierzyn-Koźle ✅ 0:3
Kurs: 2,00 ([URL='http://adserving.unibet.com/redirect.aspx?pid=8325&amp;bid=3240']Unibet[/URL])
Stawka: 6/10 j.​

Ze względu na Finał Pucharu Polski dziś i jutro zostanie rozegrana 17 kolejka Plus Ligi. Gospodarze w czwartek w Nowym Dworze Mazowieckim rozegrają ćwierćfinałowy mecz z Delectą Bydgoszcz, jednak w chwili obecnej ich głównym &quot;zmartwieniem&quot; powinno być jutrzejsze spotkanie w którym na własnej hali podejmą siatkarzy Zaksy.

Akademicy z Częstochowy jeszcze przed tym weekendem zajmowali pozycję wicelidera tabeli, jednak ich forma w ostatnich spotkaniach nie była tego odzwierciedleniem. Od czasu spotkania z Inżynierami (pominę już temat błędów sędziowskich w końcówce setów) nie udało im się wygrać spotkania, a sobotnia porażka 0:3 z Resovią gdzie w drugim secie nie wyszli z &quot;dzisiątki&quot; była potwierdzeniem spadku ich formy.

Sobotniego spotkania nie oglądałem, więc w analizie bazuję na pomeczowych statystykach, w których rzuca się w oczy zaledwie 43% pozytywnego przyjęcia u Dawida Murka i zaledwie 13% dokładnego przyjęcia. Dodatkowym kłopotem dla Akademików jest fakt, że zmieniający Murka Michał Żuk nie przyniósł poprawy w tym elemencie. A bez dokładnego przyjęcia nie ma mowy, by Fabian mógł skutecznie gubić blok przy rozegraniu. Niby truizm, ale tak po prostu jest.

Zupełnie inną tendencję dostrzegam patrząc na formę podopiecznych Krzysztofa Stelmacha. Po dołku, który spotkał ich po kontuzji Sebastiana Świderskiego, obecnie widać że wracają do gry. Pozyskany w trakcie sezonu Idi wkomponował się w zespół. Zaksa to także skuteczność w ataku, ostatnie spotkanie to 75% Gladyra i 73% Czarnowskiego. W Kielcach także Tine Urnaut to 68% skuteczność w ataku, co przełożyło się na zdobycie w ten sposób 13 punktów.

Początek zwyżki formy w tej drużynie widać było już w spotkaniu ze Skrą, gdzie po dwóch setach prowadzili już 2:0 i kto wie jak zakończyłoby się to spotkanie, gdyby nie kontuzja Pawła Zagumnego. Okazała się ona na szczęście jednak chwilowa i Paweł dalej stanowi silny punkt zespołu, czego potwierdzeniem jest wybranie go w ostatnim spotkaniu jako MVP.

Przed zagraniem na Zaksę pomyslałem, że może trener będzie rotował składem przed kolejną rundą Pucharu CEV, gdzie zagrają z VfB, jednak to spotkanie dopiero 2 lutego, więc nie ma takiej obawy.

Ciężko nie wspomnieć, że Zaksa w tym sezonie zdobywa miano &quot;mistrza pięciosetówek&quot;, jednak w wybranym przeze mnie zdarzeniu najważniejsze, by wyszła z pojedynku zwycięsko. A wtedy z dobrym nastawieniem wyruszy na czwartkowe spotkanie z JSW w ramach Pucharu Polski.

optymista 286

optymista

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Delecta Bydgoszcz - Asseco Resovia
Typ: Resovia ✅ 1:3
Kurs: 1,35 ([URL='http://adserving.unibet.com/redirect.aspx?pid=8325&amp;bid=3240']Unibet[/URL])

Patrząc na statystyki gospodarzy z ostatniego spotkania (86% skuteczność Cervena) zastanawiałem się czy warto ryzykować zagranie na Reskę po kursie 1,35. Brak Wrony i Pieczonki są częściowymi argumentami, ponieważ brakowało tych zawodników już podczas poprzedniej kolejki.

Z drugiej jednak strony porównywanie aktualnej formy JSW (z którym Delecta wygrała 3:1) i Resovii nie ma racji bytu.

Ważna z punktu widzenia możliwości rotowania składem jest też wczorajsza informacja o nadaniu obywatelsta Alehowi Akhremowi.

Skoro wspomniałem o skuteczności w ataku po stronie gospodarzy, dodam że grając przeciwko Czewie, Grozer zanotował 76% a Akhrem 67%.

Dlatego zaufam dzisiaj Resovii, która bezpośrednio po gościnie w Bydgoszczy jedzie do Legionowa na ćwierćfinały PP. To swoją drogą też będzie bardzo ciekawe spotkanie, w którym po drugiej stronie siatki wystąpią zawodnicy Politechniki.

optymista 286

optymista

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Zaksa Kędzierzyn-Koźle - Tytan AZS Częstochowa
Typ: Zaksa Kędzierzyn-Koźle ✅ 3:1
Kurs: 1,42 ([URL='http://adserving.unibet.com/redirect.aspx?pid=8325&amp;bid=3240']Unibet[/URL])

Króciutko, bo Reska wygrała trzecią partię półfinału i idę zaraz dalej oglądać to spotkanie.

W poniedziałek napisałem analizę spotkania Plus Ligi, w którym tak jak dzisiaj na przeciwko siebie stanęła Zaksa i Czewa. Uznałem zwycięstwo Zaksy za tak prawdopodobne, że po raz pierwszy umieściłem analizę także w dziale siatkówka. Dzisiaj sytuacja wygląda podobnie, ponieważ jeden dobry mecz Częstochowy przeciwko Bydgoszczy nie zmienia w moich oczach zasadniczo ich obrazu.

Tym bardziej, że ćwierćfinały nie były transmitowane, ani nie udostępniono z tamtego meczu szzegółowych statystyk. Opierając się więc na formie, którą na bieżąco widzimy w Plus Lidzie, typuję awans Zaksy do finału.

optymista 286

optymista

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Zaksa Kędzierzyn-Koźle - Delecta Bydgoszcz
Typ: Zaksa Kędzierzyn-Koźle -1,5 seta ✅ 3:0

Kolejny raz zaufam podopiecznym Krzystofa Stelmacha. Właśnie spojrzałem, że to 5 raz w ostatnich 7 kuponach (za każdym razem z powodzeniem). Jednak nie wynika to z przyzwyczajenia, a z analizy ich gry.

W niedziele oglądanie ich gry na żywo na Torwarze próbowały mi utrudnić nastoletnie fanki Kurka, ale bardziej od nich martwiła mnie słaba dyspozycja Ruciaka. Dlatego mam nadzieję, że w jutrzejszym spotkaniu z Delectą, trener Stelmach wpuści na parkiet spragnionego gry zmiennika. Para Idi i Urnaut dałaby według mnie dobry efekt .

Ważny element to także gra blokiem, w którym zdecydowanie (11 do 2) wygrali siatkarze Skry. Jednak w starciu z innymi zespołami ten element dobrze funkcjonuje w Zaksie. Chociażby w niedanwym trzysetowym pojedynku z Częstochową zanotowali 10 punktowych bloków, samemu łapiąc się na nie jedynie 4 razy.

Swoje przyjęcie musi poprawić także libero z Kędzierzyna, Gacek w finałowym spotkaniu zanotował tylklo 7% perfekcyjnego przyjęcia.

Podobała mi się za to gra Pawła Zagumnego, na żywo jego rozrzucenia piłek wyglądało na jeszcze szybsze. ;)

I słów kilka o sytuacji w tabeli. Wiadomo, że jest to ostatnia kolejka fazy zasadniczej. Delecta osiągnęła szóstą pozycję, więc zamelduje się w Grupie I i nie będzie martwiła się o spadek. W mojej opinii wyżej niż 6 lokata też koniec drugiej fazy nie awansuje.

Zaksa zajmująca w tej chwili czwartą lokatę, jutro wieczorem ma szanse zakończyć fazę zasadniczą na 3 pozycji. Wynik ma dla niej znaczenie ponieważ &quot;wszystkie punkty zdobyte w fazie zasadniczej zostają zaliczone zespołom do fazy drugiej&quot;.

Na korzyść Delecty przemawia z pewnością więcej czasu odpoczynku, dla Zaksy będzie to czwartek spotkanie w ciągu 7 dni. Jednak to za mało bym nie zaufał jutro gospodarzom i zarazem finalistom Pucharu Polski.

Dodane 26.01 o 15:30
Prezes Pietrzyk udzielił dziś wywiadu, z którego wynika że zamiast Gladyra prawdopodobnie w szóstce wyjdzie Kaźmierczak, a Gladyra czekają niestety 3 tygodnie przerwy, ze względu na problemy z kolanem. Kupon zagrany, choć szansa na zwycięstwo się zmniejsza, to nadzieja wciąż pozostaje.

redwitz +2 Punkty (Gładko poszło ;))
dawid.400 +2 Punkty
optymista 286

optymista

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Podsumowanie : Styczeń 2011

Typy podane: 13
Typy wygrane: 9
Skuteczność: 69 %​

Średni kurs wygranego zdarzenia: 1,47
Najwyższy kurs wygranego zdarzenia: 2,00​

Suma zagranych stawek: 50 j.
Suma wygranych: 56,85 j.
Zysk: 6,85 j.​

Yield: ✅ 13,70 %

Dotychczasowe statystyki:
Grudzień 2010: ✅ 10,68 %
Listopad 2010: ✅ 5,19 %

W środę zakończyła się faza zasadnicza Plus Ligi, a od jutra rusza druga faza rozgrywek, w której ciekawych spotkań z pewnością nie zabraknie.

dawid.400 +2 Punkty (Odpowiedni temat w odpowiednim miejscu, oby tak dalej. Powodzenia.)
fabik10 +5 Punkty (dobrze Ci idzie, oby tak dalej, pozdro.)
kuba86 +2 Punkty (dzieki za info o Resce :spoko:)
optymista 286

optymista

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Generali Haching Unterhaching - Jastrzębski Węgiel S.A
Typ: Generali Haching ✅ 3:1
Kurs: 1,30 ([URL='http://adserving.unibet.com/redirect.aspx?pid=8325&amp;bid=3240']Unibet[/URL])

Spotkanie w ramach Ligi Mistrzów, co już samo nasuwa uwagę, że JSW z obecną formą, w tym sezonie do grona Mistrzów się nie zalicza. Ciężko mieć inne zdanie patrząc na wyniki w Plus Lidze, gdzie wygrał zaledwie 6 z 18 spotkań fazy zasadniczej. I w konsekwencji nie zakwalifikował się do pierwszej szostki.

Później był Puchar Polski, przed finałami można było przeczytać że jest obecnie priorytetem ze względu na słabe wyniki Plus Ligi. Jak się skończyło? Ćwierćfinał 1:3 z Zaksą.

Teraz naturalnie &quot;priorytetem&quot; jest LM, jednak dzisiaj po drugiej stronie siatki pojawią się reprezentanci Niemiec, doświadczeni zawodnicy. A zapewnienia ze strony internetowej JSW o &quot;ciężkim&quot; meczu z ostatnim w tabeli Olsztynem, pokazują różnicę klas:
-&quot;Jastrzębski Węgiel pilnie szykuje się do tych spotkań. W lidze wygrał 3:2 ciężki mecz z drużyną z Olsztyna i teraz najważniejsza jest Liga Mistrzów&quot;.

Niemiecka drużyna zajmuje aktualnie w swojej lidze na 13 zespołów, 3 lokatę, ustępując jedynie zespołom SCC Berlin i VfB oraz mając jedno zaległe spotkanie.

Dodatkowo, Jastrzębianie, będą mieli ten komfort, że spotkanie rewanżowe rozgrywane będzie na ich terenie... o czym pamiętać będą także zmobilizowani tym faktem dzisiejsi gospodarze.

sower +3 Punkty
optymista 286

optymista

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Jastrzębski Węgiel - Fart Kielce
Typ: Fart Kielce +2,5 seta ✅ 2:3

Swoją ocenę formy Jastrzębi opisałem w poprzedniej analizie, a obejrzenie ich środowego spotkania utwierdziło mnie w tej opinii.

Dzisiejszy mecz w ramach drugiej fazy Plus Ligi, będzie dla gospodarzy z pewnością mniej ważny niż rewanż w LM, który rozegrany będzie już we wtorek, a na który muszą się mocno zmobilizować, bo to ich dosłownie ostatnia szansa na walkę &quot;o coś&quot; w tym sezonie.

Z drugiej strony siatki beniaminek, mający jednak w składzie doświadczonych zawodników. Moją największą obawą - o której wspominałem przy ich poprzednich spotkaniach - jest atmosfera w drużynie. Widać było ich wzajemne pretensje. Liczę, że zmiana młodego Adama Swaczyny, ktory naprawdę nie radził sobie na parkiecie, na doświadczonego Amerykanina Lambourne&#39;a poprawi jakość gry. Dobrze prezentuje się obecnie Xavier Kapfer, który wspierany przez Jungiewicza, skutecznie zbiera punkty w ataku. Mam nadzieję, że trener wpuści Piotra Łukę, jego nieobecność spowodowana chorobą, była niestety widoczna na parkiecie we wcześniejszych spotkaniach - w ostatnim spotkaniu już grał i zanotował 50% skuteczność w ataku.

Ostatnie spotkanie rozegrane pomiędzy tymi drużynami, zakończyło się zwycięstwem Farciarzy na własnym parkiecie 3:1. Jutro dla wybranego przeze mnie typu, wystarczy by ugrali oni seta. W ciągu ostatnich kilku kolejek fazy zasadniczej, udawało im się urwać seta takich zespołom jak Resovia, Politechnika, Zaksa i Częstochowa.

Stawka jednak niska, bo w Jastrzębiu - choć niewidoczne w tym sezonie - drzemią jednak możliwości.

rajdowiec75 +2 Punkty (oby na plus :))
snoopdogg +4 Punkty (gratulację za awans do Vipów, życzę powodzenia. pozdro)
optymista 286

optymista

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Jastrzębski Węgiel S.A - Generali Haching Unterhaching
Typ: Generali Haching ⛔ 3:1
Kurs: 1,95 ( Unibet )
Stawka: 4/10 j.

Dwa posty wyżej analiza pierwszego spotkania tych drużyn. Po obejrzeniu tego meczu podtrzymuję swoją opinię, nieco ją teraz uzupełnię.

Obejrzałem transmisję ze spotkania tych drużyn, bo choć znam aktualną formę Jastrzębian, to ciekaw byłem jak prezentuje się niemiecki zespół. Patrząc na grę Paula Carolla czy Brazylijczyka Leonardo dos Santos&#39;a powiem po prostu, że było warto.

Prezes JSW p. Grodecki podsumował tamto spotkanie: &quot;w Unterhaching zagraliśmy jeden z lepszych meczów w tym sezonie&quot;. A ja dodam, że zakończone porażką 1:3. ;-)

W weekend siatkarze JSW ulegli we własnej hali beniaminkowi z Kielc 2:3, nadal podobna słaba skuteczność w ataku podopiecznych trenera Lorenzo Bernardiego, dla przykładu Gasparini na 20 prób ataku 4 razy złapany punktowym blokiem, taką samą ilość zanotowali Wika, Yudin i Hardy. Łącznie Farciarze zdołali w ciągu 4 setów ustawić 16 punktowych bloków. SIatkarze JSW poprawili wprawdzie przyjęcie, jednak na wtorkowe spotkanie to będzie za mało, drużyna Generali Haching w pierwszy spotkaniu zanotowała 73% pozytywnego przyjęcia.

Niemiecka drużyna w weekend w lidze wygrała 3:1, ale nie znam ich ligi, więc żadnych szczegółów na ten temat nie dodam.

Oceniam, że świadomość &quot;ostatniej szansy&quot; na awans to zbyt mało, by Jastrzębski Węgiel wygrał to spotkanie. Dodam, że spotkanie nie będzie rozgrywane w Kurniku, a na hali lodowiska Jastor. To korzystniejsze dla przyjęcia w drużynie Haching, ponieważ w małej hali JSW wiele drużyn nie przyzwyczajonych do tego obiektu ma problemy z tym elementem gry.

mike_18 +5 Punkty (Dobre typy z siatkówki.)
Status
Zamknięty.