>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Puchar Ekstraklasy

Status
Zamknięty.
sutek 79

sutek

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Camp Nou
Grupa A: 1. Ruch Chorzów, 2. Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski, 3. Łódzki KS, 4. Legia Warszawa.

Grupa B
: 1. Odra Wodzisław Śląski, 2. Polonia Bytom, 3. Zagłębie Lubin, 4. Lech Poznań.

Grupa C: 1. Korona Kielce, 2. Jagiellonia Białystok, 3. Cracovia, 4. Widzew Łódź.

Grupa D: 1. GKS Bełchatów, 2. Wisła Kraków, 3. Górnik Zabrze, 4. Zagłębie Sosnowiec.

Mecz grupowe (terminy):

1. kolejka – 18/19 września 2007; ew. mecze reprezentantów Polski w rozgrywkach UEFA byłyby rozegrane w dniach 8/9 września.

2. kolejka – 2/3 października 2007; ew. mecze reprezentantów Polski w rozgrywkach UEFA byłyby rozegrane w dniach 9/10 października.

3. kolejka – 23/24 października 2007; ew. mecze reprezentantów Polski w rozgrywkach UEFA byłyby rozegrane w dniach 13/14 października.

4. kolejka – 6/7 listopada 2007 roku; ew. mecze reprezentantów Polski w rozgrywkach UEFA byłyby rozegrane w dniach 13/14 listopada.

5. kolejka – 27/28 listopada 2007 roku; ew. mecze reprezentantów Polski w rozgrywkach UEFA byłyby rozegrane w dniach 17/18 listopada.

6. kolejka – 4/5 grudnia 2007 roku; ew. mecze reprezentantów Polski w rozgrywkach UEFA byłyby rozegrane w dniach 11/12 grudnia.

Runda pucharowa:

Terminarz w przypadku awansu reprezentacji Polski do ME 2008:

1/4 finału - (26/27 lutego i 11/12 marca 2008 r.)

1/2 finału - (18/19 marca i 15/16 kwietnia)

Finał - (17 maja)

Terminarz w przypadku braku awansu reprezentacji Polski do ME 2008:

1/4 finału - (11/12 marca i 18/19 marca 2008 r.)

1/2 finału - (15/16 kwietnia i 6/7 maja)

Finał - (28 maja)

W tym temacie piszemy swoje komentarze,opinie,analizy,uwagi na temat meczów Pucharu Ekstraklasy,nie podajemy suchych typoów :twisted:

K 1,2K

kukla

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Gliwice
W tamtym sezonie niespecjalnie interesowałem się PE.
Szczególnie dlatego, że o ile dobrze pamiętam, zespoły ogrywały tam swoje rezerwy... a w przypadku takich meczów każdy wynik jest możliwy.

Jeśli w tym seoznie będzie podobnie - wątpię żebym obstawiał te rozgrywki. Choć spora nagroda finansowa może być wielką zachęta dla biedniejszych zespołów i zwiększyć ich zainteresowanie

tbm 642

tbm

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Zachodnia Polska
Rozgrywki Pucharu Ekstraklasy nie ciesza się wielką popularnością wśród kibiców, a nawet niektórzy piłkarze nie angażują w mecze pucharowe większości swoich sił. Wszystko to pewnie wyglądałoby inaczej gdyby PZPN zgodził się na to aby zwycięzca PE grał w Pucharze Intertoto, no ale cóż... jest tak jak jest, a grać trzeba ;)

Wyniki padają rózne i tak np. Polonia Bytom w pierwszej serii spotkań ograła Zagłębie Lubin 2-0.. ale... ja chciałem się skupić na dzisiejszym meczu pomiędzy Koroną Kielce a Jagiellonią Białystok.

Korona Kielce - Jagiellonia Białystok
Mimo, że drużyny traktują ten puchar powiedzmy... ulgowo to można w nim wywalczyć pieniądze, które zawsze się przydadzą ;) Ale.. przejdźmy do dzisiejszego spotkania. Jak już powiedziałem drużyny traktują je ulgowo dlatego szanse gry otrzymują zawodnicy, którzy na codzień nie grają w meczach ligowych. Przeglądając awizowane składy na dzisiejsze spotkanie widzimy, że Korona posiada znacznie mocniejsze rezerwy. W dzisiejszym spotkaniu zagrają m.in Gajtkowski i Kowalczyk w ataku ;) W pomocy możemy ujrzeć Piotra Świerczewskiego, Tomasza Nowaka... uważam, że Ci zawodnicy będą dziś chcieli udowodnić swoją przydatność do gry w wyjściowej jedenastce. Stawiam dziś na pewne zwyciestwo Korony ;)
Mój typ: Korona Kielce - 1,40 w Bwin ⛔
Stawka: 8/10

Edit: Korona jednak mnie zawiodła...

tommytsw 3K

tommytsw

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Krk
Cracovia-Korona typ 2 kurs 2.50
Wielce rozpisywac się na temat tego spotkania nie będe chciałbym tylko przyblizyc ze Korona jest na ostatnim miejscu z dorobkiem 1 punktu Cracovia ma 6 (komplet)Cracovia powinna to spotkanie sobie odpuścic w ramach zgody z Koroną aby podciągneła się w klasyfikacji,jednak co do odpuszczania moze to nawet nie byc konieczne Pasy ostatnio są w dołku przegrane derby raczej dobiły piłkazy jak i panująca wokoło klubu atmosfera uwarzam ze koncentracji ze strony Cracovii nie będzie a Korona jak będzie chciała to wygra poniewaz kazdy wie ze nie jest to słaby zespół

alex76 21

alex76

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Polska
KGHM Zagłębie Lubin - Odra Wodzisław X2 (2,06) Bwin 6/10

Bardzo ciekawie wygląda pojedynek Zagłębia z Odrą. Gospodarze zwolnili ostatnio trenera przez co można powiedzieć nie znajdują się w najlepszej pozycji przed spotkaniem. Odra natomiast całkiem nieźle spisuje się w tych rozgrywkach. Gracze w ostatnim meczu z Polonią Bytom zagrali bardzo skutecznie. Poza tym mimo, iż wodzisławianie grają na wyjeździe wyglądają na lepiej grający kolektyw. Nie są to może super gwiazdy, ale jako całość tworzą niezły zespół. Szanse są tym większe, iż Zagłębie ma ogromny kryzys, z którym nie może sobie poradzić, a zwolnienie trenera na pewno im nie pomoże. Lubinanie zawsze słynęli z dobrej gry u siebie, ale w obliczu złych wiadomości z klubu, słabej formy ekipy jestem skłonny do stwierdzenia, iż gospodarze tego meczu nie wygrają. Kurs na wygraną Odry bardzo wysoki, ale bardzo trudny do zrealizowania niemniej jednak typ X lub wygrana Wodzisławian wygląda bardzo ciekawie i myślę, że są duże szanse aby wszedł.

nazghul 0

nazghul

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Wisła - Zagłębie Sosnowiec
typ:1 kurs: 1.2
typ:1 [wisła+1]. kurs: bah 1.5, expekt pewnie koło 1.65 jeśli będzie. fakkkkk 4000 widzów ! to gdzie reszta 17000!... super

Zacznę od tego że by kupić bilet na mecz Wisła Legia trzeba było kupić za 10zł bilet na mecz ekstraklasy więc zakładając wg. info z strony oficjalnej Wisły że 21000 miejsc zostało wykupionych na szlagier to i na ten mecz bedzie podobna frekwencja można założyć przynajmniej 15000 [na akademikach bilety na mecz chodzą po 7zł] ale coś czuję że będzie i więcej. Chociaż pogoda jest straszna czyli leje non stop ostatnio w Krakowie to atmosfera na boisku będzie gorąca.
&quot;Szkoleniowiec nie krył się również z tym, że w środowy wieczór będzie chciał się przyjrzeć współpracy na środku obrony Clebera i Darka Dudki. Ci dwaj zawodnicy zagrają razem 45 minuty spotkania Pucharu Ekstraklasy.&quot;
http://www.wisla.krakow.pl/art.php?id=&amp;amp;news_id=2841
Wiadomo że puchar xtraklasy to gra głównie rezerwistów a zdobycie go nie daje nic poza kasą bo nasze wspaniałe pzpn nie zgodziło się na intertoto. Tylko że tutaj rezerwa będzie wsparta doświadczonymi graczami. Wiadomo też że wygrać na stadionie Wisły jest bardzo trudno a beniaminkowi który już spadł do 2giej ligi będzie jeszcze trudniej. Dla Wisły będzie to ważny sprawdzian przed szlagierem z Legią na który już jest 21000 kibiców i ostatnią możliwość dla zawodników z rezerw na &quot;wbicie&quot; się do składu ???? Typuję wysoką wygraną gospodarzy. Overa nie byłbym taki pewny jeśli będzie taka pogoda jaką widzę teraz za oknem patrząc na oświetlone boisko Wisły [ciekawe czy teraz trenują?] to może to sprzyjać defensywnej grze.
edit:
Zapomniałem dodać że &quot;W jutrzejszym meczu Pucharu Ekstraklasy z Wisłą Kraków drużynę Zagłębia poprowadzi pracujący do tej pory z drużyną Młodej Ekstraklasy Andrzej Orzeszek&quot; ponieważ dotychczasowy trener został &quot;urlopowany&quot; co oczywiście tylko sprzyja wygranej Wisły ????

tommytsw 3K

tommytsw

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Krk
Cracovia-Korona typ 2 kurs 2.50
Wielce rozpisywac się na temat tego spotkania nie będe chciałbym tylko przyblizyc ze Korona jest na ostatnim miejscu z dorobkiem 1 punktu Cracovia ma 6 (komplet)Cracovia powinna to spotkanie sobie odpuścic w ramach zgody z Koroną aby podciągneła się w klasyfikacji,jednak co do odpuszczania moze to nawet nie byc konieczne Pasy ostatnio są w dołku przegrane derby raczej dobiły piłkazy jak i panująca wokoło klubu atmosfera uwarzam ze koncentracji ze strony Cracovii nie będzie a Korona jak będzie chciała to wygra poniewaz kazdy wie ze nie jest to słaby zespół

Nie ma co PE to turniej o grosze zespoły wystawiają rezerwy nie ma co ryzykowac stawiając na te rozgrywki ????

nazghul 0

nazghul

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
&quot;Cracovia powinna to spotkanie sobie odpuścic w ramach zgody z Koroną&quot; hehe zgody to są między kibicami a nie między grającymi piłkarzami ???? Najlepszy przykład - Ostatni mecz Śląsk - Motor Lublin. Bardzo mocna sztama między kibicami nie zapobiegła pogromowi 10-1 ... chociaż Motorowi nie będzie łatwo utrzymać się w II lidze i każdy punkt jest na wagę złota.
poza tym zgoda Cracovia Korona nie jest zbyt istotna dla Cracovii [w końcu liczy się wielkich trzech - Arka Cracovia Lech ; ]
w meczu Legii typowałbym under ale ani w bah ani w expekt nie ma tego więc nie wiem jaki kurs. ogólnie zauważyłem częste undery w tych pucharach
under - heh - 3-3 wynik pieknie dzisiejsze typy z PE .......... nic dodac nic ujac

nazghul 0

nazghul

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Wisła - Zagłębie Sosnowiec
Jest to puchar ekstraklasy raczej odpuszczam ale uwazam ze Wisla zmaze porazke jaka ostatnio byl remis 1-1 [poprzednia analiza]

Dla zainteresowanych:

&quot;Trener Skorża podał skład kadry meczowej na mecz Pucharu Ekstraklasy z Zagłębiem Sosnowiec.

Oto nazwiska osiemnastu zawodników, powołanych na to spotkanie:
bramkarze: Marcin Juszczyk, Ilie Cebanu
obrońcy: Cleber, Dariusz Dudka, Rafał Darda, Radosław Jacek, Mariusz Magiera, Przemysław Rygielski, Michael Thwaite, Paweł Zalewski
pomocnicy: Krzysztof Mączyński, Tomas Jirsak, Artur Rado
napastnicy: Piotr Ćwielong, Jean Paulista, Patryk Małecki, Dudu, Przemysław Szabat&quot;

tommytsw 3K

tommytsw

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Krk
Gra Wiślaków w pierwszym meczu z Sosnowcem wyglądała dobrze to oni utrzymywali się przy piłce i tworzyli sporo ciekawych akcji jednak nie było wykończenia.Nie wspomne o dwóch akcjach Sosnowiczan co nie trafili dosłownie z dwóch metrów w bramke ????

mou 0

mou

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Legnica
vs

Typ: under 2,5
bwin
Dziś o godz. 20.00 na stadionie w Bełchatowie zostanie rozegrany mecz w ramach IV kolejki Pucharu Ekstraklasy pomiędzy miejscowym GKS-em a Górnikiem Zabrze. W niedawno rozegranym meczu ligowym (w Zabrzu) górą byli gospodarze wygrywając 2:0. Jeśli chodzi o ligę w ostatnim meczu GKS wygrał u siebie z Zagłębiem Sosnowiec a Górnik Zabrze urwał punkt Zagłębiu Lubin na wyjeździe.
Patrząc jednak na tabelę grupy D Pucharu Ekstraklasy widzimy że Górnik Zabrze po 3 rozegranych meczach ma komplet zwycięstw a GKS zaledwie jeden punkt. Jednak kadra Zabrzan na to spotkanie prezentuje się mało okazale (16 zgłoszonych zawodników, wątpliwy występ Adama Dancha który po meczu z GKS-em rusza na zgrupowanie U-21, nie będą grali Tomasz Hajto, Konrad Gołoś i Adam Marciniak. W jakimś stopniu odpuszczą ten mecz bo awans z grupy mają już praktycznie zapewniony, natomiast GKS na pewno coś zawalczy, ale specjalnie wysilać się nie będą. W GKS-ie nieobecni są Mariusz Ujek, Janusz Dziedzic (co na pewno jest osłabieniem linii ataku). Myślę że GKS będzie myślami przy przgotowaniach do ważnego meczu z Cracovią na wyjeździe.

ciunek 335

ciunek

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Nosaczowo
Sorki, że rozmywam, ale mam pytanie. Czy w jakichś kolekturach nieinternetowych można obstawiać trzecią ligę polską?Ja najczęściej gram w toto-mixie, bo mam najbliżej i tam jest tylko 1 i 2, a wiem, że też trzecią gdzieś można i bym chętnie tam spróbował.

Co do Pucharu Ekstraklasy, to są to jedne z najbardziej nieprzewidywalnych rozgrywek, do obstawiania! Ja jeszcze ani razu nie wygrałem w PE, gdyż zawsze mi coś wyskoczyło i zrezygnowałem z obstawiania PE.

doberman 4,1K

doberman

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Sorki, że rozmywam, ale mam pytanie. Czy w jakichś kolekturach nieinternetowych można obstawiać trzecią ligę polską?Ja najczęściej gram w toto-mixie, bo mam najbliżej i tam jest tylko 1 i 2, a wiem, że też trzecią gdzieś można i bym chętnie tam spróbował.

Co do Pucharu Ekstraklasy, to są to jedne z najbardziej nieprzewidywalnych rozgrywek, do obstawiania! Ja jeszcze ani razu nie wygrałem w PE, gdyż zawsze mi coś wyskoczyło i zrezygnowałem z obstawiania PE.

Te pytanie na pewno nie powinno się znaleść w tym temacie ale odpowiem ci tak... na pewno w internecie na Bet-at-home są te zakłady z tego co wiem w STS wyrywkowe spotkania a w Profesjonalu spotkałem się nawet z całą kolejką.

EDIT TBM: cała oferta wszystkich spotkań trzeciej ligi jest w ofercie Bwin ;)

K 358

koeman66

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Poznan
Widzew - Jagiellonia X2
ja tak postawilem i radze postawic innym, Jagiellonia chociaz nie jest jakas super druzyna, to jednak ostatnio rzeczywiscie gra niezle, a Widzew slabiutko......
mysle, ze zwazywszy na kurs warto zagrac X2, a nawet zaryzykowac 2 z pocja remis nie ma zakladu, czystej dwojki bym nie dal - pachnie mi tu remisem......

sutek 79

sutek

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Camp Nou
Tak zgadzam sie Widzew w dodatku zagra w rezerwowym składzie.Jaga zobaczymy w jakim skladzie wyjdzie ale powinna dziś jakis punkt zdobyć

tommytsw 3K

tommytsw

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Krk
Widzew Łódź v Jagiellonia Bialystok
Połowa Czasu(Widzew)/Pełny Czas (Jagiellonia) kurs:29.00
----------------------------------------------------------------
Widzew ma jeden punkt straty do wyprzedzającej Jagielloni z miejsca którego można awansować do kolejnej rundy.Rozgrywki te jednak nie są traktowane na powarznie widać to w kolejnych rozgrywanych meczach w których padają niespodziewane wyniki.Druzyna która zdobędzie to trofeum będzie mogła zadowolic się pewną sumą pieniedzy która nie jest specjalnie atrakcyjna wiele więcej mozna zarobić ustawiając wynik zwłaszcza w takich rozgrywkach i podreperowywać słabe budżety.Widzew raczej będzie chciał oszczędzac siły na walke w OE i utrzymanie się w lidze,występy w takich spotkaniach narazają zawodników tylko na urazy jak min.Dariusza Dudke w spotkaniu z Sosnowcem a wiadomo ze Widzew nie ma szerokiej ławki rezerwowych.Myśle ze raczej Jaga wygra to spotkanie (pytanie tylko jak będzie do przerwy??)Jagiellonia jest beniaminkiem a spadek im nie grozi o wysokie cele w tym sezonie równiez nie powalczą na pocieszenie mogą powalczyc o Puchar Ekstraklasy.Mimo ze nie specjalnie jestem nastawiony do grania na PE to postanowiłem dzis zrbic mały eksperyment

majestic 0

majestic

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
suwalki
Legia Warsaw v Groclin Dyskobolia
rewanzowy mecz pucharu ekstraklasy pomiedzy &#39;&#39;wielka&#39;&#39; legia a zdobywca tego trofeum w poprzednim sezonie. w 1 meczu padl wynik 3-3. na stadionie przy ulicy lazienkowskiej murawa podobno jest w fatalnym stanie (deszcz ze sniegiem zrobil swoje) wiec mecz raczej ciekawy nie bedzie i pierwszy typ jaki mi przyszedl do glowy to byl under... swoja droga wydaje mi sie ze jest dosyc pewny ale bukmacherzy jeszcze nie wystawili na to kursow... zreszta nie o tym mialem pisac. jak wiadomo prezes Drzymala do kazdego pucharu podchodzi bardzo powaznie i liczy sie w nim tylko zwyciestwo a jak narazie... Dyskobolia zajmuje 3 miejsce w grupie i nie wygrala zadnego meczu (2 remisy i porazka). Jan Urban mowi ze do jutrzejszego meczu podchodzi tak jak do sparingu, pozatym ma problemy kadrowe, wystapic nie beda mogli: Kiełbowicz, Jakub Wawrzyniak, Kamil Grosicki, Miroslav Radović a zastapic ich maja mlodzi zawodnicy ktorzy jak do tej pory nie mieli okazji jeszcze wystepowac. za wygranie 1 meczu w tej fazie rozgrywek dostaje sie 20 tys. zl i mysle ze Groclin Dyskobolia zrobi jutro wszystko aby je zdobyc bo jak by nie bylo okienko transferowe coraz blizej a po odejsciu Adriana Sikory trzeba kupic nowego klasowego napastnika i kazdy grosz sie liczy... nie ma jeszcze informacji co do tego w jakim skladzie wystapia jutro goscie ale mysle ze bedzie to raczej podstawowy dlatego po takim kursie mozna zaryzykowac...
propozycja: Win Groclin Dyskobolia 4.00⛔
wynik: 0-0
ale co do undera mialem racje :p

sutek 79

sutek

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Camp Nou
Ruch Chorzów - ŁKS Łódź
1
1,70
Bwin

Jutro w Chorzowie odbedzie sie mecz Pucharu Ekstraklasy pomiedzy Ruchem a ŁKS0em, oba zespoły grały ze sobą w ten weekend w meczu ligowym i ten mecz zakonczyl sie wynikiem 0:0 stroną przeważajaca w tym meczu był zespoł z Chorzowa ale nie potrafił sforsowac dobrze zorganizowanej obrony lodzian.Jak wiemy mecze Pucharu Ekstrkalsy polskie zespoły lekko mówiać olewają traktuja je jak sparing.W tym meczu w barwach ŁKS-u zagra trzech terstowanych zawodników dwóch jakis obcokrajowcow i Solecki z Grójca z pewnoscia trener Jablonski da takze szanse gry dublerom, Ruch wygral w PE z ŁKS-em w Łodzi 3:1 gracze z Łodzi są na 10 miejscu w Europie w rankingu najmniej strzeleckich druzyny ale sa lepsi od Derby County ???? Na Śląsk ŁKS jedzie m.in. bez Tomasz Kłosa, który wystąpi w meczu charytatywnym w Poznaniu, Łukasza Madeja, Zdzisława Leszczyńskiego, Ensara Arifovicia i Sebastiana Przybyszewskiego nie ma najlpeszych 3 zawodników Kłosa Madeja i Arifovicia nie wiem kto strzli gola dla ŁKS sorry ŁKS nie strzeli gola ale nie sadze ze straci 3 moim zdaniem &quot;Niebiescy&quot; pewnie pokonaja przybyszy z Al.Unii

Inna Propozycja: mniej niż 2,5 goli 1,60

Status
Zamknięty.