Legia - ŁKS
VS
Typ - handicap 0:1
Kurs - 1.60
Analiza :
Już jutro we wtorkowy wieczór, a dokładniej o godzinie 18 30 na Stadionie Wojska Polskiego odbędzie się jedno z 6 spotkań Pucharu Ligi, które szczególnie mnie zainteresowało, mowa tu oczywiście o spotkaniu Wojskowych z Łodzianami.Do Warszawy przyjeżdża słabo spisująca się ostatnio ekipa ŁKS-u, która prawdę mówiąc nie wiele może już zdziałać przeciwko drużynom z "górnej półki" jak Legia, czy nawet Odra Wodzisław, która w meczu wyjazdowym z serii spotkań Orange
Ekstraklasy pokonała Łodzian 0 : 1.Sam stawiałem na kuponie na ten mecz, miałem nadzieję, że ŁKS nie będzie ciągle tak odpuszczał, bo w końcu jest to drużyna, którą na coś niecoś stać - myliłem się jednak i to grubo.ŁKS w Łodzi nawet nie powalczył, na własnej murawie przegrali z Odrą nie strzelając im nawet jednej bramki.Dziś kiedy oglądając artykuły napisane przed meczem pozostaje mi się tylko uśmiechnąć, jeden zatytułowany "ŁKS musi wygrać z Odrą" -
http://tiny.pl/j2bw a następnie, już po meczu "ŁKS przegrał nawet z Odrą" -
http://tiny.pl/j2bc . No sami przyznacie, że to słowo "nawet" daje tutaj dużo do myślenia.Prawda jest taka, że ŁKS ma chwilowo totalną zapaść, nawet nie walczy, a wczorajszy komentarz jednego z ekspertów OE, gdy oglądałem magazyn Orange
Ekstraklasa, mnie wręcz rozśmieszył - "dokąd zmierza ŁKS? do 2 Ligi".Jeśli chodzi o zespół Legii to ostatnio są oni wyjątkowo skuteczni i choć przed paroma spotkaniami jeszcze nie byli w takiej formie to teraz starają się to nadrobić, grają naprawdę dobry
football, przekonać się o tym mogliśmy podczas ich ostatniego meczu w OE z Cracovią ( przypomnijmy, że na stadionie Cracovii nie wygrali od 37 lat ), kiedy to przełamując złą passę występów "u pasów" pokonali gospodarzy, aż 2 : 0.Myślę, że w tym meczu spotkanie ma tylko jedną opcję jeśli chodzi o zwycięzce - gospodarz.1 w Grupie A Legia przeciwko ostatniej w grupie drużynie ŁKS-u.Łodzianie z dorobkiem w Pucharze Ligi 2 pkt. przeciw Liderowi grupy A, któremu udało się wywalczyć 9 punktów.Wojskowi w tym meczu mają także bardzo ważny atut, a mianowicie atut własnego boiska.Wszyscy wiemy, że gra przed własną publicznością motywuje i nie raz już nam odwróciła całkowicie losy meczu.Własny stadion to zdecydowanie najlepszy start dla drużyny w danym spotkaniu.Podsumowując wszystko to składa się na jedno - wygrana Legii.Owszem zdajemy sobie wszyscy sprawę, że typ jest na Handicap, a Handicapy zawsze niosą ze sobą pewne ryzyko, jednak myślę, że w tym meczu warto je podjąć, bo jest ono zdecydowanie najmniejsze, jeżeli popatrzymy na inne wtorkowe spotkania Pucharu Ligi.Uważam, że granie na Handi 0 : 1 jest dobrym pomysłem, a kurs także nie taki zły i warto podjąć pewne ryzyko.