>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Powrót Kubicy do F1

snajper 322

snajper

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Opole/okolice Kluczborka
&quot;Chciałbym gorąco prosić o zachowanie umiaru w komentowaniu i ocenianiu całej sytuacji.
Zasady konkursu były uczciwe i przejrzyste. Każdy mógł wziąć w nim udział i każdy mógł wygrać. Jako że organizatorem było LOTTO, kierujące swoją ofertę do ogółu, ciężko uznać za uzasadnione zarzuty typu: &quot;X nie jest fanem motosportu, dlatego nie powinien zwyciężyć&quot;.
Chciałbym zaprzeczyć wszelkim twierdzeniem o ustawce, o ukrywaniu rąk. Zdjęcie nie było w żaden szczególny sposób pozowane. Oczywistym jest, że w sytuacji, gdy było nas dwoje, stanęliśmy po bokach a Robert w środku. Co więcej, Robert nas objął, dlatego też nie widać jego rąk.
Powinniście pamiętać o tym, że nie wypada osoby, która rok temu przeżyła swój największy życiowy dramat, zamęczać pytaniami o powrót i rehabilitację. Dziwnym trafem te nasze &quot;głupie&quot; pytania o wspomnienia, opinie i najbardziej pamiętne wyścigi na tyle były trafne, że Robert z wielką chęcią na nie odpowiadał i w efekcie całe spotkanie trwało dużo dłużej niż było to pierwotnie zaplanowane.
Tak, Robert wszedł pewnym krokiem i uścisnął nam prawą dłoń. Natomiast o stopniu sprawności ręki i nogi tylko on może się wypowiadać, o ile uzna to za stosowne. Wypada uszanować czyjąś prywatność.
Przez grzeczność nie poruszaliśmy tematu zdrowia Roberta. Mnie cieszy to, że Robert jest w dobrej formie i że uśmiecha się. To najważniejsze. Przecież wyścigi to całe jego życie. Proszę postawić się na miejscu osoby, która nie wie, czy będzie mogła robić to, co kocha.
Dajmy mu trochę spokoju. Niech leczy się w ciszy, bez fleszy i kamer. Najważniejsze, by wrócił do zdrowia. Spotkała go tragedia, która może przekreślić świetnie rozwijającą się karierę. W tym kontekście uśmiech na zdjęciu powinien wystarczyć. To znaczy, że z Robertem w sensie psychicznym nie jest chyba źle.
I to powinno każdego fana ucieszyć.
Pozwólcie Robertowi wracać w spokoju do zdrowia i przechodzić rehabilitację. Jestem pewien, że bardzo chce pokazać się będąc w pełni formy i siedząc za kierownicą bolidu Formuły 1. &quot;

&quot;Ja również podpisuję się pod prośbą skierowaną wczoraj przez Łukasza do osób piszących na tym blogu o zachowanie zdrowego rozsądku w komentarzach.
Twierdzenie, że wywiad był ,,ustawką”, ,,reżyserką” oraz że czytałam z kartki lub wcześniej zostało ustalone, co mam powiedzieć a czego nie, jest zwykłym oszczerstwem bez jakichkolwiek podstaw do wygłaszania tego typu opinii publicznie.
Wywiad w studiu przebiegał naturalnie i bezstresowo. Prowadząca program zadała kilka pytań związanych z wrażeniami z pobytu, na które odpowiedziałam, a upublicznianie informacji i wchodzenie przeze mnie w kompetencje lekarzy i wypowiadanie się na temat stanu zdrowia, sprawności ręki, terminu powrotu czy spraw związanych z dalszą karierą, to sprawy, które nie leżą w moich kompetencjach i uważam za wielce niestosowne podawać takie informacje w mediach i bardzo nietaktowne w trakcie rozmowy z Robertem. Rozumiem, że Robert jest osobą publiczną ale pretensje o to, że w wywiadzie znalazło się zbyt mało ,,konkretnych” pytań i odpowiedzi związanych z jego stanem zdrowia lub karierą jest dla mnie jakimś nieporozumieniem i nie był to cel mojego spotkania w studio LOTTO. Rozumiem osoby, które codziennie przeszukują strony internetowe w poszukiwaniu informacji o swoim idolu, ale apeluję o zdrowy rozsądek w ocenie zdjęć i nagrań z naszym udziałem.

yama46 0

yama46

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Leszno
O ile to też nie jest wyreżyserowane (chociaż bardzo fachowo i ładnie brzmi ;) ) to zwracam honor i pozostaje nam czekać do lipca, czy słowa BBC się sprawdzą

snajper 322

snajper

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Opole/okolice Kluczborka
Komu tu teraz wierzyć....
Myślę, że Robert jest i był fantastycznym kierowcą, szybkim i kompletnym. Jestem pewien, że gdyby trafił do czołowego zespołu byłby mistrzem świata bez żadnych wątpliwości. Na chwilę obecną najnowsze informacje, jakie mam na jego temat nie są zbyt dobre. Nie może pić tą ręką, nie może wziąć szklanki i pić więc nie wygląda to zbyt dobrze. Myślę, że jego kontuzja jest gorsza niż się spodziewaliśmy. Oczywiście chciałbym, żeby wrócił, bo bez wątpienia zasługuje na F1 - J. Alguersuari nagranie z wczoraj
http://soundcloud.com/matthew-layton/matthew-layton-zoneoneradio-7 od 14min
????

S 0

speedywwy

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Cóż ja już straciłem nadzieję... Cieszmy się, że Robert żyje, że ma wszystkie kończyny, że nie jest na łasce innych ludzi i że może będzie jeszcze w Formule1, nie jako kierowca, ale jako jakiś specjalista w jednym z zespołów, przecież ma ogromne doświadczenie i wiedzę i szkoda by jej było marnować. Oczywiście to pewnie nie to, co chciałby sam Robert, no i my, ale lepsze to niż nic...
Teraz pozostaje śledzić karierę Kevina Mirochy i Kuby Giermaziaka.

S 0

speedywwy

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Z czego jeden to Niemiec, a drugi nigdy nie bedzie jeździł w F1...
Ale o ile dobrze słyszałem, Kevin w tym sezonie będzie jeździł z polską flagą?
Giermaziak rzeczywiście ma małe szanse, ale Porshe Super Cup to też dość prestiżowa seria i fajnie się ogląda według mnie.

snajper 322

snajper

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Opole/okolice Kluczborka
No tak, polska flaga... pytanie tylko dlaczego teraz nagle chce jeździć w barwach Polski?
- Kevin Mirocha (ur. 7 października 1991 roku w Hamm) – niemiecki kierowca wyścigowy polskiego pochodzenia. Kierowca zdecydował, że od sezonu 2012, będzie reprezentował Polskę.
- Kevin miał problemy z mówieniem po polsku gdy pojawił się na imprezie BMW-Sauber
- Licencja PZM, paszport niemiecki.
Facet po prostu jest za słaby na Niemca, gdzie pełno już jest następców Vettela i Schumachera. Liczy, że dzięki sponsoringowi i swojej &quot;polskiej&quot; narodowości łatwiej będzie mu się dostać do F1. Moim zdaniem jest to taka gwiazdeczka, fragment wywiadu poniżej. Nie róbmy drugiej reprezentacji w piłce nożnej, gdzie też przyjmujemy &quot;Polaków&quot;
Jakie masz plany na obecny rok?
- Od zawsze byłem najmłodszym zawodnikiem w każdej klasie, dzięki czemu nigdy nie spędziłem dwóch sezonów w tej samej kategorii wyścigowej. Nie czekałem na zdobywanie trofeów, ale starałem się zdobywać doświadczenie i to jest moim atutem. To filozofia mojego ojca, startować na jak najwyższym poziomie, gdzie jest najsilniejsza konkurencja. On zawsze powtarza, że lepiej być 15. w mistrzostwach świata, niż wygrywać wszystkie lokalne wyścigi. Ja to potwierdzam. Teraz nawet F1 nie będzie dla mnie zaskoczeniem. Chcę się dostać do F1, czuję, że jestem w stanie podołać wszystkim wyzwaniom, zwłaszcza gdy popatrzę na moje pojedynki na torze z obecnymi kierowcami królowej sportów motorowych - Romainem Grosjeanem, Julesem Bianchi czy Charlesem Piciem.

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Kevin będzie jeździł dla nas, bo po jakiejś tam wizycie w Polsce powiedział że chcę jeździć dla takich kibiców i dobrze mówi przecież po Polsku. ????
E:
W 2007r. może i tak było, ale pamiętam że podczas tamtego sezonu był kilka razy w studiu Polsatu i mówił w miarę normalnie, na pewno lepiej niż Smuda czy choćby Ojgen. ????

wojcirej 2K

wojcirej

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Okreg Trzech Stanów
Mikołaj Sokół Uspokaja Fanów Roberta Kubicy!
W czwartek pojawiła się w polskich mediach wypowiedź byłego kierowcy Toro Rosso - Jaime Alguersuariego. Hiszpan, który w tym roku pełni funkcje komentatora radia BBC stwierdził, że z Robertem Kubica jest źle. Mikołaj Sokół zdementował te informacje.
Mikołaj Sokół, który jest dziennikarzem Formuły 1, a prywatnie przyjacielem Roberta Kubicy, zdementował słowa, które wypowiedział Jaime Alguersuari podczas konferencji prasowej radia BBC. Sokół oświadczył również, aby kibice wierzyli w wiarygodne źródła informacji.
- Kierowca wypowiadający się o stanie ręki nie ma aktualnych informacji. Proszę przy okazji, aby nie powoływać się na wypowiedzi osób, które podszywają się pod innych - napisał Mikołaj Sokół na swoim blogu.
Również Roberto Chinchero, włoski dziennikarz i dobry znajomy polskiego kierowcy, skrytykował słowa Hiszpana za pośrednictwem portalu Twitter. - Gratulacje Jaime Alguersuari nowej pracy w radiu BBC. Swoim pierwszym newsem pokazałaś swój szacunek do innych kierowców. To było eleganckie... - napisał dziennikarz.
Źródło: SportoweFakty.pl
????Czerwona kartka za sianie plotek! Błagam was, jeszcze do was nie dotarło, że jeżeli chodzi o info o Kubicy, to tylko Mikołaj Sokół? ;)

devva 2

devva

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Kolejne plotki, kolejne dementowanie, a czas leci i tak naprawdę nadal nic nie wiemy, nie rozumiem już tego ukrywania Roberta, dlatego nie dziwie się ze powstają takie plotki, i będą nadal powstawać. Sokołowi też specjalnie nie wieżę. Jeśli chodzi o jakieś info, to jedyne w co uwierzę to tylko prawdziwe słowa Kubicy.

rajdowiec75 1,8K

rajdowiec75

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Tomorrowland
Kolejne plotki, kolejne demontowanie, a czas leci i tak naprawdę nadal nic nie wiemy, nie rozumiem już tego ukrywania Roberta, dlatego nie dziwie się ze powstają takie plotki, i będą nadal powstawać. Sokołowi tez nie specjalnie nie wieżę. Jeśli chodzi o jakieś info, to jedyne w co uwiężę to tylko prawdziwe słowa Kubicy.
Również nie wierzę już nawet Mikołajowi. Nie wiem dlaczego Robert tak ukrywa swój stan zdrowia. Miejmy nadzieję, że w końcu się przełamie i sam Nam przedstawi jak wygląda sytuacja naprawde. Na tę chwilę jestem skłonny uwierzyć w to co mówi Dj Squire na jego temat.
Btw popraw sobie błędy bo rażą oczy :cool:

yama46 0

yama46

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Leszno
Niestety coraz bardziej się obawiam, że to jest gra pod sponsorów.
W trakcie ostatniego dnia testów BBC podało, że Robert będzie gotów na wakacje.
Tydzień później ta sama stacja podaje, że nie może się napić wody. Gdzie sens i logika?
Martwi też to,że by nie wybierać w słowach Robert olewa swoich fanów, bo to spotkanie (nie ważne czy ustawione czy nie) z 2 osobami to kpina. Fanów jest myślę że nie skłamię, mówiąc, że kilka tysięcy, więc nie można tego nazwać poważnym. Teraz Alguersuari jeszcze namieszał, Sokół zaczął go bronić ale tak bez wyrazu. Co mamy rozumieć, przez podszywanie sie pod osoby?

al_capone 6,2K

al_capone

Gangster
Członek Załogi
Reaction score
0
Punkty
36
Miasto
Chicago
Mi się wydaje, że to po prostu sztuczne utrzymywanie zainteresowania Kubicą i ogólnie Formułą 1 wśród Polaków. Dopóki nie wiadomo do końca jaki jest faktyczny stan zdrowia dopóty będzie zainteresowanie, bo każdy jest ciekawy i spragniony info o stanie zdrowia jak i potencjalnego powrotu na tor. Moim zdaniem, stan zdrowia jest fatalny i Alguersuari może mieć rację.
Mikołaj Sokół jak się nie mylę jest komentatorem stacji Polsat. Stacji wg mnie bardzo, ale to bardzo komercyjnej. Nie jest im na rękę, gdyby tak nagle okazało się oficjalnie, że Kubica już nigdy nie wróci na tor i nie ma sensu śledzić tego tematu. Tak jak w przypadku skoków narciarskich, gdy Adam Małysz zakończył karierę i oglądalność w TVP spadła, tak samo spadnie oglądalność Formuły 1 w Polsacie, a to straty finansowe.
Gdyby było inaczej, że Robert faktycznie wraca do zdrowia to na światło dzienne wyszłyby zdjęcia czy inne dowody. Wówczas zainteresowanie Kubicą moim zdaniem jeszcze wzrosło, bo każdy by chciał wiedzieć kiedy dokładnie wróci na tor. Teraz jesteśmy na takim etapie jak kilka dni po wypadku rajdowym - czy Kubica wróci kiedykolwiek na tor?

rajdowiec75 1,8K

rajdowiec75

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Tomorrowland
Nie ma sensu na razie gdybać. Musimy uzbroić się w cierpliwość i czekać na info od samego Roberta. Tak jak wspomniałem wyżej myślę, że Jamie nie kłamie. Utwierdza mnie w przekonaniu dodatkowo ta fotka zrobiona w dosyć &#39;dziwny&#39; sposób, która zasłania ręce RK. A Sokół nie jest związany ze stacją już od &#39;09 roku.

S 0

speedywwy

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
O ile się nie mylę w lutym Robert miał spotkać się z dziennikarzami i przedstawić jak wygląda sytuacja. Mamy marzec. To wszystko zaczyna wyglądać coraz gorzej, niestety.

baqu 625

baqu

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Mindfields?
Snajper lub ktoś inny ? Kto siedzi w F1 konkternie może odpowie mi na to pytanie... gdyż sam nie mogę dość &quot;why?&quot;.

Dlaczego Kubica ? Jego Manago ? Jak zwał tak zwał, nie chcą przedstawić informacji odnośnie zdrowia Roberta ? Czy to jakieś zło czy co ? jaki mają &quot;biznes&quot; w tym, aby utrzymywać to w tajemnicy ? Czy jest naprawdę aż tak źle ? A może jest tak dobrze ? Dziwi mnie, iż obaj nie są przeźroczyści i potocznie nie wywalą kawy na ławę. Co ich utrzymuje w przekonaniu o trzymaniu wszystkiego w tajemnicy ? Nie mam pojęcia... aczkolwiek doputy dopóki będą to robić cały motorworld będzie dywagował i będą pojawiać się tego typu newsy, o których nadmieniacie powyżej.

[&#39;]

obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Dlaczego Kubica ? Jego Manago ? Jak zwał tak zwał, nie chcą przedstawić informacji odnośnie zdrowia Roberta ? Czy to jakieś zło czy co ? jaki mają &quot;biznes&quot; w tym, aby utrzymywać to w tajemnicy ? Czy jest naprawdę aż tak źle ? A może jest tak dobrze ?
Bo zapewne sami nie wiedzą, na czym stoją...
Robert od wypadku przyjął taką &quot;taktykę&quot; i tego się trzyma, było źle milczał, jest lepiej lub też nie, też milczy... Robienie afery na podstawie słów &quot;eksperta&quot; J.A., który tak na prawdę zapewne g..no wie, bo niby skąd miałby wiedzieć ? skoro żadni dziennikarze tego nie wiedzą, a przecież byłby to hit wydania, więc gdyby było coś wiadomo, to byłyby to informacje, które wyciekły z jakiegoś źródła...
Spokojnie, to są plotki, które mają podtrzymać atmosferę oczekiwania lub w tym przypadku zrobić rozgłos nt.początkującego eksperta...