>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

PGNiG Superliga 2012/2013

Status
Zamknięty.
adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Pulawy

PGNiG Superliga 2012/2013​

Kolejny sezon męskiego szczypiorniaka przed nami. Już w sobotę inauguracja sezonu w Płocku gdzie tamtejsza Wisła zagra z MMTS Kwidzyn. Faworyt do mistrzostwa jest jeden, są nim Vive Targi Kielce. Płocka Wisła jest niesamowicie mocna, ale jednak Kielce to jakiś zupełnie inny - na papierze tylko - poziom. O brąz na pewno będą walczyły Azoty i Stal Mielec. Może czarnym koniem będzie szczecińska Pogoń? Solidnie wyglądają Powen Zabrze i wreszcie w miarę dobrze Zagłębie Lubin. MMTS Kwidzyn pewnie nie wejdzie w tym roku do czwórki, ale jak najbardziej możliwa sytuacja, że do PO wejdą. To jest zatem IMO czołowa ósemka, choć o nią powinna walczyć też Legnica i Chrobry. Nie widzę specjalnie dwóch pozostałych beniaminków, aczkolwiek życzę im powodzenia. Na pewno nie będą do końca tylko i wyłącznie dostarczać punktów. Nie ma co pierdzielić, pozostaje tylko jedno zdanie.

Zapraszam do dyskusji :!:​

P 4

pepe8

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lubin
W srode mecz superligi mezczyzn pomiedzy Piotrkowaninem i Stala Mielec. W moim przekonaniu faworytem tego spotkania Stal. Widzialem Piotrkow w dwoch turniejach towarzyskich i nic nadzwyczajnego nie pokazali. W Dzierzoniowie nawet przegrywali przez pierwsze minuty z przemeblowanym Zaglebiem Lubin 10-0. Malo tego rzucili bodajze 3 bramki do przerwy. Duzym wzmocnieniem Stali bedzie Kostrzewa, ktory przyszedl z Kwidzyna i wcale mu sie nie dziwie, bo Kwidzyn bedzie negatywna niespodzianka tego sezonu. Ja stawiam na stal mielec z handi

Piotrkowanin - Stal Mielec
handicap -3,5 ✅
typ: 2 (1,85)
fortuna

// Tobet rozpoczął kursem 1,65 na zwycięstwo gości. Hopkirk

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
hopkirk +4 Punkty
A 220

andrzej78

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Pulawy
No czeczeńcy powinni to ogarnąć ale ja zbyt prostego zwycięstwa się nie spodziewam. Piotrków w okresie przygotowawczym nie zachwycał i ich kibice nie mają powodu do euforii, ale zaczynają u siebie i jak to z bieniaminkami bywa to będą gryźć parkiet. Spodziewam się wyrównanego meczu z lekką incjatywą gości. Jeśli chodzi o kursy to liczyłem na jakieś 1,55 więc tobetowski kurs jest dla lekkim value. Dla porównania fortuna daje tylko 1,45 na otwarciu.

Mielec win 1,65 tobet ✅ 26:33
Piotrków+3,5 1,85 fortuna ⛔

masilbn 61

masilbn

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
A ja widze bardzo ciekawą i jak dla mnie za wysoką linię bramkową. Zgadzam się z tym, ze dzisiaj zadan z tych ekip nie odpusci, Piotrków chociaz duzo slabszy bedzie gryzł parkiet zeby cos wyciagnac z tego meczu. Dlatego mimo ze ze statystyk wyjdzie pewnie over to ja jednak gram under 59.5 Tobet za 1.85. ✅ 26:33
Czuje twardy, brzydki mecz, z wieloma akrami i mala iloscia bramek. Tradycyjna ligowa młócka.

adqs +9 Punkty (keep going :D ale z ostatnią linijką to w sumie nietrafiona teza ;) Fajnie, że opisałeś bet, któreego sam nie miałem czasu. Jazda z *****mi dalej.)
A 220

andrzej78

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Pulawy
Czuwaj- Azoty over45,5 1,75
Jak dla mnie value, grałem jeszcze po kursie 1,85. Owszem azoty przyzwyczaiły nas do dobrego difensa i underowych wyników ale linia kusi do zagraniania overa. W tym sezonie azotowcy również mają stawiać na obronę ale tym razem ta obrona ma mieć przełożenie na kontry. Krajewski i Ćwiklińśki sprawiali dobre wrażenie w grach przedsezonowych. Jeżeli kontra zafunkcjonuje w meczu z czuwajem to może to ustawić wynik, i np kilku bramkowe prowadzenie będzie mieć przełożenie na poczynania boiskowe- gra szybsza, wymuszona=więcej bramek. Kurs z fortunki.
Teraz patrze tobet wystawił linie 52,5. Na pogoń 1,36 pff ???? StS na otwarciu miał 1,95 a pod wieczór jeszcze 1,8 można złapać było

adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Pulawy
Jak na starcie tak przeciętnych w skali ligowej skali Powenu i Miedzi, mamy ogromne handi na jeden z zespołów.
Miedzianka raczej nie będzie za mocna w tym sezonie, to nie dziwi. Wiadomo, że już przed rokiem zostali mocno osłabieni, że wspomnę o odejściach Palucha, Kokoszki czy też Banisza i Garbacza. A, no i Świątek. Ale oni w tej lidze zaprezentowali się naprawdę solidnie już po odejściu tych zawodników! A teraz, Motyczyński na pewno bardzo solidnie ich do sezonu przygotował, bo to pod tym względem, i nie tylko, świetny trener.
Powen na pewno będzie zespołem bardzo bardzo mocnym, to nie ulega wątpliwości, w składzie Kuchczyński, Nat, słabe koło i &quot;stara&quot; bramka - czuję, że będą spisywać się poniżej oczekiwań. Druga linia na pewno robi wrażenie, dwóch leworęcznych Adamczak i Rumniak, trzeci Marhun, zatem prawa połówka cokolwiek solidna. Na środku Mokrzki, Garbacz. Lewa strona Stodtko i Lasoń.
W Miedzi nikt się nie nastawia na nic więcej jak utrzymanie, ale ja uważam, że oni znowu będą niespodzianką, znowu lekceważeni przez kibiców czy buki. Generalnie, chodzi o to, że Powen czuję, że słabo wejdzie w mecz i długo będziemy oglądali wyrównane starcie, zatem nie powinno być źle i długo mecz będzie na styku. Więcej niż +5 tu Powen nie wygra.
Miedź +7.5 @ 1.85 Tobet ⛔ 20:17 -&gt; 26:18 ????
Drugie dzisiejsze spotkanie i drugie, na które tobet oferuje kurs ~1.1 na wygraną. Taka sama sytuacja jak u kobiet, z tym że tam akurat nie powinno być problemu.
No to, KS Azoty to faworyt tego spotkania i zespół, którego wygrana jest podobno pewniejsza niż śmierć. A ja tak wcale nie uważam. Czuwaj ten jeden mecz, na takiej spinie i zapewne przy dopingu kibiców będzie grał o 20% lepiej niż zwykle to się dzieje. Skład jest, no słaby. Pierwsza siódemka jakoś tam daje radę, coś czuję, że zatrzyma Azoty któryś z nieznanych bramkarzy i do tego jeszcze pewnie mecz życia rozegra jakiś debiutant. Są w Przemyślu utalentowani Misiewicz i Papaj na skrzydłach, Basiak, dwóch Kubisztali, którzy pewno będą mocno tam na kole pracować. Zatem najgorzej nie będzie.
W Azotach optymizm, znowu super skład, znowu to, znowu tamto. Ale Azoty lubią takie mecze przegrywać, a na pewno nie jest tak, że grają z amatorami, bo coś tam ten Czuwaj musi umieć grać skoro ograł Miedź. Tam siłą jest kolektyw, czy w Azotach taki jest? Nie wiem. Jako argument na plus dla Czuwaju można uznać kibiców, halę, sędziów, mobilizację. To może przynieść w miarę pozytywny skutek.
Czuwaj @ 5.5 ⛔ 31:32
Czuwaj +4.5 @ 2 both Tobet
✅
Na razie tyle, aczkolwiek dział handball nie przestaje się rozkręcać. Co do jutrzejszych spotkań to dziwnie wysokie kursy i linie.

santoro86 +4 Punkty (dzięki !)
nikkol 277

nikkol

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warschau
W Azotach optymizm, znowu super skład, znowu to, znowu tamto. Ale Azoty lubią takie mecze przegrywać, a na pewno nie jest tak, że grają z amatorami, bo coś tam ten Czuwaj musi umieć grać skoro ograł Miedź. Tam siłą jest kolektyw, czy w Azotach taki jest? Nie wiem. Jako argument na plus dla Czuwaju można uznać kibiców, halę, sędziów, mobilizację. To może przynieść w miarę pozytywny skutek.
Czuwaj @ 5.5
Czuwaj +4.5 @ 2 both Tobet
Prawda jest taka, że Czuwaj z hukiem powinien spaść, bo nie ma żadnego argumentu żeby powalczyć. Nie zgadzam się z tym typem.
Ogranie Miedzi w spotkaniu sparingowym, która też będzie walczyć o utrzymanie to nie wyczyn. Azoty to zespół, który będzie walczył o brązowy medal z Mielcem. Mobilizacja jest tym większa, że raczej odpadł trzeci rywal, którym był Kwidzyn. Dla mnie te zespoły dzieli przepaść i nie ma tu mowy o nawiązaniu walki.
Azoty -4,5 @1,80 bwin ⛔ odpuszona końcówka...

W 5

wojci

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Szczecin
Prawda jest taka, że Czuwaj z hukiem powinien spaść, bo nie ma żadnego argumentu żeby powalczyć. Nie zgadzam się z tym typem.
Ogranie Miedzi w spotkaniu sparingowym, która też będzie walczyć o utrzymanie to nie wyczyn. Azoty to zespół, który będzie walczył o brązowy medal z Mielcem. Mobilizacja jest tym większa, że raczej odpadł trzeci rywal, którym był Kwidzyn. Dla mnie te zespoły dzieli przepaść i nie ma tu mowy o nawiązaniu walki.

Muszę się również z tym zgodzić. Pomiędzy 1ligą, a superligą w Polsce jest wielka przepaść, Czuwaj nie dokonał żadnych znaczących zmian kadrowych. Za to Puławy ściągnęły kilku młodych zawodników, liczę na szybszą grę zespołu gości. Pierwsza połowa ok, ale w drugiej nie ma szans, żeby Czuwaj dalej był w stanie rywalizować z Azotami.

adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Pulawy
Wysoka nawet ta linia w meczu w Kielcach.
Wydaje mnie się, że Kielce powinny dzisiaj wygrać :p Ale czy będzie to jakiś spektakularny win? Hmm, dobra forma Iskry w okresie przygotowawczym, pewnie wygrany Kielce Cup z drużynami cokolwiek klasowymi.
Zagłębie w miarę solidnie wzmocnione, m.in. Przysiekiem, Przybylskim, Gowinem i Bartczakiem. Gowin na pewno będzie liderem defensywy. W Kielcach, jeśli miałbym się bawić w jasnowidza, to czuję, że u progu ligowego sezonu, forma będzie troszeczkę niższa, bo tak to zwykle jest, że ta najwyższa ma przyjść na LM. Mecz z Bjerringbro już za 3 tygodnie.
Cupic i Strlek to spore zagrożenie dla mojego betu, obaj pewnie rzucą koło 15 bramek. Do tego należy dodać dużo bramek Bieleckiego, na co liczę. Krzysio Lijewski powinien swoje dorzucić. Zatem koło 37-40 bramek Kielce mogą rzucić. Szmal lubi dobrze zacząć sezon, i oby podobnie było tym razem. 25 bramek dla Lubina to IMO górna granica. Linia jest troszeńkę wysoka, zatem jak najbardziej warto w undera celować.
Under 66.5 @ 1.9 Tobet ⛔ 39:29

W Szczecinie inauguracja ligowa. Zespół Pogoni wzmocniony Zarembą, Zydroniem, Konitzem, Zydroniem, Wardzińskim czy znanym już u nas Czechem Bruną.
W Chrobrym ten skład osobiście mi się podoba, największą gwiazdą tam jest pod nieobecność Świątka Gujski. Dobre wrażenie jako ograni ligowcy sprawiają czy to Mochocki, czy Płócienniczak. Są też Zapora, Świtała, Piętak etc. Po obu stronach dużo ogranych ligowców, solidny budżet. Co na korzyść Pogoni ? Na pewno to, że głośniejsze nazwiska, bo Zaremba na pewno takim np. jest. Ale byli tam też już dobrze znani nam Frelek, Ligarzewski, Kokoszka.
Generalnie, czuję, że może tu dojść do niespodzianki. Chrobry umie nie najgorzej grać na wyjazdach, Pogoń pod dużą presją, bo to ona musi tutaj wygrać. Na korzyść Chrobrego brak presji i niezła gra w okresie przygotowawczym, dobrze czytający grę trener. Pogoń to dosyć &quot;stary&quot; zespół, i ciężko powiedzieć jak forma takich grajków jak Bruna, Zydroń, Frelek czy I bramkarz Ligarzewski. Czy nie zostały po nich tylko nazwiska? Ciężko powiedzieć, ale na pewno warto pójść w stronę Głogowa w tym meczu.
Chrobry @ 3.95 Expekt ✅ 22:28 ????

nikkol +4 Punkty (ładnie upolowany Chrobry! :) Pogoń chyba jeszcze potrzebuje czasu)
nikkol 277

nikkol

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warschau
A ja znów mam odmienne zdanie. Dla mnie faworytem (aczkolwiek nie zdecydowanym) tego spotkania jest zespół ze Szczecina. Zapomniałeś o ważnym czynniku, a mianowicie o Zbyszku Kwiatkowskim, który wzmocnił Pogoń. Razem z Zarembą tworzą duet, który trudno będzie przejść. Granie na zwycięstwo Chrobrego jest co najmniej ryzykowne, ale za niewielką stawkę można próbować hc:
Gaz-System Pogoń Szczecin - SPR Chrobry Głogów (+3.5) @1,95 Tobet ✅
Niestety po aktualnym kursie (1.30) Pogoni grać się nie opłaca.
e: Zaremba w obronie jest IMO słaby o czym w sumie nieraz już pisałem, chyba. Kwiatek nie wiem ile treningów odbył z Pogonią, jak przygotowywał się w Płocku, ale szczelam, że jeszcze optimum nie osiągnął./adqs
Nie no, Zarembie można dużo zarzucić, ale tego, że jest czołowym obrońcą w naszej lidze odmówić nie można. Doświadczony, ale na pewno nie stary. To, że nie zmieścił się w Kielcach, nie znaczy, że nie potrafi grac w piłkę ręczną.

A 220

andrzej78

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Pulawy
Kwiatkowski będzie wzmocnieniem ale to raczej w późniejszym okresie. Za bardzo jeszcze nie miał czasu aby zgrać się z kolegami. Ja zdążyłem hapnąć pogoń jak tylko pojawiły kursy w StS&#39;ie po 1,8( a w dublu z zabrzem dało ako ponad 2 już po odliczeniu podatku). I po takim kursie warto było grać, teraz te 1,35 niewarte uwagi a może być mina bo jednak chrobry to nie ogórki. Sam przymierzam się do zagrnia chrobry+3,5 i w takich okolicznościach przyrody będę liczył na skromną wygraną gospodarzy.

kunciapek 896

kunciapek

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Konskie
Pojedynek w Kielcach może mieć tylko jednego zwycięzce i bez najmniejszych wątpliwości będzie to drużyna kielecka. W Kielcach powstała drużyna, której na parkietach Superligi może (???) zagrozić jedynie płocka Wisła. W Kielcach coraz częściej mówi się, że liga jest tylko dodatkiem. Prawdziwym celem jest awans jak najdalej w LM. Nikt sobie nie wyobraża innego rozwiązania jak obrona mistrzowskiego tytułu. I patrząc na skład Iskry trudno temu się dziwić. Czołówka światowego handballu nie może mieć problemów w takich meczach. Wydawać się może, że jedynym problem Bogdana może być kłopot bogactwa zawodników, jednakże każdy trener chciałby mieć owy problem w swojej drużynie. W kieleckiej drużynie nie zagrają dzisiaj zmagający się z kontuzjami: Olafsson, Tomczak i Tkaczyk. Goście natomiast po słabym zeszłorocznym sezonie trochę odświeżyli swój skład. Z drużyną pożegnało się aż 9 zawodników. Ciekawie wyglądają wzmocnienia jak wspomniał wyżej adqs. Zespół z Lubina w okresie przygotowawczym osiągał wyniki jak szkocka spódnica - w kratkę. Na plus można zaliczyć udział w memoriale Jerzego Klempela w Dzierżonowie, gdzie lubinianie zajęli 2. miejsce na dwanaście ekip. Ale wyniki jakie osiągali w innych spotkaniach mogą budzić zaniepokojenie wśród kibiców miedziowych (np. porażka 28-42 z beniaminkiem ze Szczecina, czy 3. miejsce w mało prestiżowym turnieju w Czechach). Sporym zaskoczeniem dla mnie jest dobra forma strzelecka pozyskanego w przerwie letniej Mateusza Przybylskiego, którego miałem okazję oglądać na parkietach I ligi. Jak można wyczytać na stronie vivetargi.pl goście zmagają się z plagą kontuzji w swoich szeregach. Nie wiadomo czy dziś wystąpią: Grzegorz Gowin, Mikołaj Szymyślik, Jarosław Paluch, Dawid Przysiek i Łukasz Achruk. Bardzo dużym osłabieniem byłby z pewnością brak Grześka Gowina.
O formę strzelecką Iskry jestem spokojny. Cupic, Strlek, Bielecki, Lijewski są wstanie rzucić tyle co Zagłębie. Jeśli defensywa zagra na pełnych obrotach, na co mocno liczę o handi jestem spokojny. A biorąc pod uwagę, że LM za 3 tygodnie to o odpuszczaniu nie ma mowy. Trzeba sprawić radość kibicom i wygrać pewnie, a co za tym idzie wysoko.
Kielce (-15,5) @ 1,85 / Bet365 ⛔
ed: nikkol :spokodfhgfh:

Co do drugie spotkania to kurs na Pogoń mocno zaniżony. 3,95 na Chrobry to moim zdaniem value. Ale jako, że to pierwszy mecz i różnie może się zdarzyć to osobiście odpuszczam granie. Chociaż ciekawie wygląda:
Chrobry (+3,5) @ 1,95 / Tobet ✅
under 57,5 @ 1,85 / Bet365 ✅

vader +10 Punkty (Gdyby istniała Funtlandia to byś napisał analizę? Pewnie nie... ;))
nikkol 277

nikkol

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warschau
Trzeba sprawić radość kibicom i wygrać pewnie, a co za tym idzie wysoko.

Kielce (-15,5) @ 1,85 / Bet365

W kieleckiej drużynie nie zagrają kontuzjowani Thorir Olafsson, Bartłomiej Tomczak i Grzegorz Tkaczyk. W meczu nie wystąpią również Rastko Stojković i Marcus Cleverly.
Właśnie dlatego, że zbliża się Liga Mistrzów, nikt nie będzie wkładał ręki tam gdzie łamią. Nie trzeba się bić za wszelką cenę, żeby wygrać różnicą 15-20 bramek. Wystarczą kilka. Ja zagrałbym w drugą stronę. Mecz za godzinę, transmisja w Polsat Sport. Szkoda, że Polsat ma taką politykę co do meczów Superligi, wolałbym obejrzeć drugi dzisiejszy mecz, ale całkowicie rozumiem dlaczego tak jest.

kunciapek +2 Punkty (Może i dobrze mówisz, ale ja pisze z perspektywy kibica Iskry ;D)
A 220

andrzej78

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Pulawy
Warto czaić koło czwartku wieczór i piątku rano na to co wystawia fortunka. Bo ostatnimi czasy wystawiają oferte jako pierwsi na polską ręczną i co za tym idzie często zarzucają świetne value ????
Tydzień temu linie 45,5 w Przemyślu, teraz wystawili linie 46,5 w Kwidzynie(zdążyłem pograć singlem ale pózniej za długo myślałem nad dublem i zdążyli zblokować), 48,5 w Puławach, na otwarciu również fortunka zaproponowała aż 1,45 na nafciarzy. Tak później popatrzyłem co zrobił tobet i mamy 57,5 w kwidzynie,53,5 w puławach i aż 1,15 ???? na na nafciarzy.
W tej kolejce najciekawiej powinno być w Puławach i Głogowie, liczę również na to czeczeńcy postawią się wiśle a harcerze powalczą w kwidzynie.

P 4

pepe8

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lubin
długo czekalem na ta kolejke ???? dla mnie wisienka na torcie jest mecz Chrobry Głogów kontra Zagłębie Lubin...Chrobry zrobił jedyną niespodzianke w pierwszej kolejce ale nie bralbym tego pod uwage, w zaglebiu calkiem odmieniony sklad, nowa mysl szkoleniowa w osobie Dariusza Bobrka ???? ) pobieram kurs 3,25 na zaglebie z fortuny ???? ))
Chrobry Głogów - Zagłębie Lubin
typ: 2
kurs: 3,25
fortuna

c1amak 1,7K

c1amak

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
pl
Warto czaić koło czwartku wieczór i piątku rano na to co wystawia fortunka. Bo ostatnimi czasy wystawiają oferte jako pierwsi na polską ręczną i co za tym idzie często zarzucają świetne value ????
Tydzień temu linie 45,5 w Przemyślu, teraz wystawili linie 46,5 w Kwidzynie(zdążyłem pograć singlem ale pózniej za długo myślałem nad dublem i zdążyli zblokować), 48,5 w Puławach, na otwarciu również fortunka zaproponowała aż 1,45 na nafciarzy. Tak później popatrzyłem co zrobił tobet i mamy 57,5 w kwidzynie,53,5 w puławach i aż 1,15 ???? na na nafciarzy.
W tej kolejce najciekawiej powinno być w Puławach i Głogowie, liczę również na to czeczeńcy postawią się wiśle a harcerze powalczą w kwidzynie.
Pytanie brzmi kto jest bliższy prawdy. Tobet czy Fortuna? W 1.kolejce też były różnice między tymi firmami. Fortuna Pogoń wystawiła po kursie 2,0 a Tobet dał 1,36. Skończyło się przegraną Pogoni 22:28. Azoty Fortuna dała 1,4 a Tobet 1,23 i skończyło się 31:32. Stal Fortuna dała 1,45 a Tobet 1,65 i Stal wygrała 33:26. Handicap na Zagłębie Fortuna dała 10,5 a Tobet 15,5, skończyło się 39:29. Wychodzi mi na to, że Fortuna była bliżej prawdy w pierwszej kolejce. Jedynie ta linia na Azoty im nie wyszła.
W obecnej kolejce pograłem tak:
AZOTY PUŁAWY - POWEN ZABRZE
Typ1: under 53,5 @1,85 Tobet, stawka: 6/10✅
Typ2: Zabrze @3,85 fortuna, stawka: 2/10 (teraz już kurs niższy jest)⛔
Z tego co pamiętam to Puławy są jedną z najbardziej defensywnych ekip w Superlidze. W poprzednim sezonie między tymi ekipami w sezonie zasadniczym padały wyniki 19:18 i 20:25 (w walce o 5.miejsce już nieco więcej bramek było). W pierwszej kolejce nowego sezonu Puławy zagrały jednak spotkanie z dużą ilością bramek co spowodowało teraz taką wysoką linię. Jednak o ile z Czuwajem Przemyśl (beniaminkiem) można było liczyć na otwartą grę to z Powenem Zabrze będzie już wg mnie defens. Gram zatem under 53,5 (w Fortunie linia wynosi 48,5!). Próbuję również zagrać niską stawką Zabrze. Z informacji które zebrałem to obie drużyny się wzmocniły i to spotkanie powinno być bardzo wyrównane z minimalną przewagą gospodarzy. Zatem kurs 3,85 wygląda na value.
MMTS KWIDZYN - CZUWAJ PRZEMYŚL
Typ1: under 57,5 @1,85 Tobet, stawka: 4/10⛔
Wg mnie znowu za wysoka linia. Zespoły te zagrały przed sezonem sparing który zakończył się wynikiem 22:18 !!! a teraz linia nagle o 17 bramek wyższa ? Rozumiem, że Czuwaj będzie grał otwartą, szybką piłkę (nawet trener tak się wypowiada). Jednak nie wierzę, że MMTS pójdzie na taką wymianę ciosów. Wg mnie linia zdecydowanie za wysoka.
Dodatkowo gram takie coś:
Kombo1: Chrobry @1,48 ✅+ Łączpol Gdynia @1,15 ✅+ SPR Lublin @1,57 ✅= 2,67 // stawka: 4/10 ✅
Kombo2: Pogoń Szczecin (Kobitki) @2,1 ✅+ Łączpol Gdynia @1,15 ✅+ SPR Lublin @1,57 ✅= 3,79 // stawka: 2/10 ✅
Chrobry podobnie jak w poprzednim sezonie na starcie ligi wygląda na zespół w gazie. Wygrał w pierwszej kolejce wysoko z faworyzowaną Pogonią Szczecin, więc u siebie z Zagłębiem też powinien. Gdynia @1,15 to promo (fortuna ma 1,01). One w sparingu wygrały 37:24 i 32:18 z Tczewem! SPR natomiast spuścił lanie Zagłębiu 34:19! Zagłębie w tym sezonie to już zupełnie inny zespół co pokazała również pierwsza kolejka.
Bardzo interesująco wygląda również wg mnie kurs na Pogoń Szczecin (kobiety) w spotkaniu z Olimpią Nowy Sącz. Pogoń wzmocniła się przed sezonem i celuje w PO. Nowy Sącz ma wąski skład i słabszy niż w poprzednim sezonie - dla nich ten sezon to będzie mega walka o utrzymanie w lidze.
Wg mnie nie warto mocno grać pierwszych kolejek. Dużo niespodzianek, nie warto ryzykować.

B 178

becks-59091

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
MMTS KWIDZYN - CZUWAJ PRZEMYŚL
Typ1: under 57,5 @1,85 Tobet, stawka: 4/10

Wg mnie znowu za wysoka linia. Zespoły te zagrały przed sezonem sparing który zakończył się wynikiem 22:18 !!! a teraz linia nagle o 17 bramek wyższa ? Rozumiem, że Czuwaj będzie grał otwartą, szybką piłkę (nawet trener tak się wypowiada). Jednak nie wierzę, że MMTS pójdzie na taką wymianę ciosów. Wg mnie linia zdecydowanie za wysoka.
W tym sparingu było 22:18 jednak trzeba dodać, że mecz trwał 40 minut (2x20min) stąd może złudzenie, że sparing a wynik bardzo niski to teraz w lidze również będzie mało bramek. Linia może jednak i tak lekko za wysoka, powodzenia ;)

adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Pulawy
Azoty nie są, przynajmniej mają nie być z założenia, zespołem stricte defensywnym. W tym roku doszli bardzo dobrzy do przodu Ćwikliński, który pomimo kilogramów, na skrzydle rusza się dobrze, Jankowski, który w ataku chyba tylko Stankiewiczowi i może może Peretowi no i Rastko w ataku na kole ustępuje. Bramka wygląda tak sobie, ja czuję, że Grzybowski to może być casus, np. Kubiszewskiego, który I sezon w Ekstraklasie miał super, potem bywało gorzej. Stęczniewski będzie trzymał poziom, a Sokołowski to IMO pomyłka. Krajewski, Przybylski to nieźli zawodnicy. Warto jednak dodać, że zespół Azotów ściągnął aż sześciu spadkowiczów jak liczę.
W Zabrzu podobno średniawa mecz z Miedzianką, końcówka na pewno dobra. Dziwi dobra dyspozycja Niedośpiała, Stodtki i Kandory. Końcówka zaważyła o wygranej, krótka ława Miedzi i z 20:17 robi się 26:18. Life is life, nananana.
Dziś w Puławach mimo wszystko widzę wygraną Azotów, drużyna Kurowskiego wzmocniła się bardzo znacząco, zagrała niezłe 20 minut w Przemyślu, co wystarczyło. 7:7-&gt;11:20 i siemanko. Teraz kadra Azotów jest naprawdę bardzo szeroka, dobrze w sezon weszli Masło i Szyba, czuć zatem, że druga linia będzie ciągnęła grę. Przy Masłowskim, Jankowski na kole będzie miał naprawdę super piłki zatem sam powinien swoje dorzucić lajtowo. Zabrze wg mnie jest nieco lepsze na skrzydłach, bo jednak Nat znaczy więcej niż spadkowicze. W bramce IMO po równo, kombinacja z doświadczonym bramkarzem jako tym dominującym z pewnością jest w miarę bezpieczna, bo ani Banisz ani Stenia z poziomu pewnego nie zejdą - na pewno nieco wyżej jest Stenia. Na rozegraniu jak dla mnie gruuba artyleria i tutaj zdecyduje dyspozycja dnia. Azoty u siebie muszą takie mecze wygrywać, o czym mówi trener Kurowski. Po stronie Azotów jest jednak mimo wszystko więcej argumentów niż po stronie Powenu. Nie lubię takich typów, ale u siebie Azoty powinny zdobyć przynajmniej 14-16 pkt. Czas na pierwsze dwa.
Azoty @ 1.60 Tobet ✅ 27:20, easy one.

Pójdę jeszcze w u/o na tę kolejkę, ale to już naprawdę dość symbolicznie. W Kwidzynie siła rażenia zerowa, w Przemyślu też. Obrona jeszcze jako tako tam wygląda, Azoty niby Harcerzom rzuciły 32 bramki, MMTSowi Płock 38. Ale Kubisztal i Rosiak w starciu z defensywami odpowiednio Kwidzyna i Przemyśla powinni jako tako sobie grę poukładać. W Legnicy IMO dużo na overa wskazuje. Jednak to Kielce powinny dyktować warunki gry i Miedzianka też więcej niż te 18 lajtowo powinna rzucić. Zatem gdzieś koło 24-25 się zakręcą, sami tracąc nie mniej niż 36-38. Tak to widzę, Cupic gol allez allez:!:
Miedź - Vive Over 58.5 + Kwidzyn - Czuwaj Under 57.5 @ 3.33 Tobet ⛔ niewiele zabrakło ????

strasznik +1 Punkty
vader +10 Punkty (Ja wybrałem same peFFki i :plus: ;))
adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Pulawy
Zagłębie pokazało się naprawdę solidnie na Hali Legionów. Momentami nawiązywali walkę, widać, że trochę nad sobą popracował Adam Malcher i nie jest już tak łatwym do przeczytania zawodnikiem. W obronie para Gowin - Paluch, która będzie bankowo czołową obroną ligi.
W Głogowie dobre nastroje po pewnej wygranej nad Szczecinem, ale jaką wartość ma wygrana nad rywalem, który wczoraj męczył się niesamowicie z Piotrkowem? W Pogoni jednak nie wszystko jest tak fajnie i w ogóle. Casus Miedzi 2010/2011? Bardzo bardzo prawdopodobne!
Ale wracając do Chrobrego, tam w Szczecinie pokazał się on z niezłej strony, dużo zawodników pograło, ale czy kadra w momencie kontuzji np. Świątka jest jakoś bardzo szeroka, tobym nie powiedział. Bo na prawej połówce raczej dziura, Mochocki w Mielcu długo grał na prawej, ale to nie to. Świątek klasa zawodnik.
A Zagłębie to naprawdę dobrze wzmocniona drużyna. Brakowało strzelby? No to myk, macie Przybylskiego. Nie miał kto kierować grą? Pyk, jest Przysiek. Kto będzie bronił na środku po odejściu &quot;Orła&quot;? Gowin i Paluch. Do tego bardzo bardzo fajne skrzydła, Bartczak IMO jest niedoceniany, Gumiński super inteligentny typ, do tego młodzi Kuźdeba, Patryk Małecki i kilku cokolwiek by nie powiedzieć ogranych ligowców, jak Stankiewicz, Malcher, Kozłowski. Wg mnie personalnie to wygląda na korzyść Zagłębia.
Wiadomo, że są to derby i tutaj nerwy i psychika będą odgrywały dużą rolę. Kto może pociągnąć Chrobrego? Hm, trudna sprawa. Jedynie Gujski wg mnie tutaj wypada jako lider pozytywnie. Zagłębie ma kilku takich zawodników, właśnie Stankiewicz, który piłkę na kole umie zewsząd wyjąć, czy dobre szczelby jak Przysiek czy Przybylski.
A więc personalia dla ZL, forma myślę, że mimo 10-bramkowej porażki wobec 6-bramkowego zwycięstwa też niekoniecznie dla Chrobrego, sposób gry, który naprawdę może być zaskakujący dla ligowców, szybki środek, dobra kontra, skuteczne skrzydła i w ogóle pierwsza linia + na pewno trochę więcej bramek np. Przysieka to może być recepta na zwycięstwo w derbowym meczu z Chrobrym, który zagra bez absolutnie najlepszego swojego zawodnika, Adama Świątka. Ciężko inaczej nazwać lewą rękę, która poniżej 5 bramek w meczu po prostu nie schodzi. Porównując składy, patrząc na h2h, które jest różne, ale pamiętać trzeba, że teraz ZL będzie mocne na pewno, widząc ogromne value, gram na ZL, myślę, że jedno co warto to Zagłębie zagrać dziś warto.
Zagłębie Lubin @ 3.4 Bwin ⛔

nikkol 277

nikkol

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warschau
Piotrków - Chrobry @2.05 Bwin
Chrobry wspaniale zaczął sezon i jest w gazie. W sezonie przygotowawczym wyglądało to źle, ale teraz są według mnie jednym z faworytów do walki o miejsca 3-4. Piotrków po dwóch porażkach na pewno będzie szukał punktów i gryzł parkiet, ale nie ma się co oszukiwać - skład mają słabszy i są kandydatami do spadku. Nie rozumiem za bardzo kursów, w których to gospodarze są faworytem

Czuwaj - Stal Mielec @1,45 Bwin
Faworyt może być tylko jeden i jest nim zespół z Mielca. Nie ma się co rozpisywać, dwa punkty powinna Stal wywieźć dosyć spokojnie.

Status
Zamknięty.