Warto czaić koło czwartku wieczór i piątku rano na to co wystawia fortunka. Bo ostatnimi czasy wystawiają oferte jako pierwsi na polską ręczną i co za tym idzie często zarzucają świetne value ????
Tydzień temu linie 45,5 w Przemyślu, teraz wystawili linie 46,5 w Kwidzynie(zdążyłem pograć singlem ale pózniej za długo myślałem nad dublem i zdążyli zblokować), 48,5 w Puławach, na otwarciu również fortunka zaproponowała aż 1,45 na nafciarzy. Tak później popatrzyłem co zrobił tobet i mamy 57,5 w kwidzynie,53,5 w puławach i aż 1,15 ???? na na nafciarzy.
W tej kolejce najciekawiej powinno być w Puławach i Głogowie, liczę również na to czeczeńcy postawią się wiśle a harcerze powalczą w kwidzynie.
Pytanie brzmi kto jest bliższy prawdy. Tobet czy
Fortuna? W 1.kolejce też były różnice między tymi firmami.
Fortuna Pogoń wystawiła po kursie 2,0 a Tobet dał 1,36. Skończyło się przegraną Pogoni 22:28. Azoty
Fortuna dała 1,4 a Tobet 1,23 i skończyło się 31:32. Stal
Fortuna dała 1,45 a Tobet 1,65 i Stal wygrała 33:26. Handicap na Zagłębie
Fortuna dała 10,5 a Tobet 15,5, skończyło się 39:29. Wychodzi mi na to, że
Fortuna była bliżej prawdy w pierwszej kolejce. Jedynie ta linia na Azoty im nie wyszła.
W obecnej kolejce pograłem tak:
AZOTY PUŁAWY - POWEN ZABRZE
Typ1: under 53,5 @1,85 Tobet, stawka: 6/10

Typ2: Zabrze @3,85
fortuna, stawka: 2/10 (teraz już kurs niższy jest)

Z tego co pamiętam to Puławy są jedną z najbardziej defensywnych ekip w Superlidze. W poprzednim sezonie między tymi ekipami w sezonie zasadniczym padały wyniki 19:18 i 20:25 (w walce o 5.miejsce już nieco więcej bramek było). W pierwszej kolejce nowego sezonu Puławy zagrały jednak spotkanie z dużą ilością bramek co spowodowało teraz taką wysoką linię. Jednak o ile z Czuwajem Przemyśl (beniaminkiem) można było liczyć na otwartą grę to z Powenem Zabrze będzie już wg mnie defens. Gram zatem under 53,5 (w
Fortunie linia wynosi 48,5!). Próbuję również zagrać niską stawką Zabrze. Z informacji które zebrałem to obie drużyny się wzmocniły i to spotkanie powinno być bardzo wyrównane z minimalną przewagą gospodarzy. Zatem kurs 3,85 wygląda na value.
MMTS KWIDZYN - CZUWAJ PRZEMYŚL
Typ1: under 57,5 @1,85 Tobet, stawka: 4/10

Wg mnie znowu za wysoka linia. Zespoły te zagrały przed sezonem sparing który zakończył się wynikiem 22:18 !!! a teraz linia nagle o 17 bramek wyższa ? Rozumiem, że Czuwaj będzie grał otwartą, szybką piłkę (nawet trener tak się wypowiada). Jednak nie wierzę, że MMTS pójdzie na taką wymianę ciosów. Wg mnie linia zdecydowanie za wysoka.
Dodatkowo gram takie coś:
Kombo1: Chrobry @1,48

+ Łączpol Gdynia @1,15

+ SPR Lublin @1,57

= 2,67 // stawka: 4/10
Kombo2: Pogoń Szczecin (Kobitki) @2,1

+ Łączpol Gdynia @1,15

+ SPR Lublin @1,57

= 3,79 // stawka: 2/10

Chrobry podobnie jak w poprzednim sezonie na starcie ligi wygląda na zespół w gazie. Wygrał w pierwszej kolejce wysoko z faworyzowaną Pogonią Szczecin, więc u siebie z Zagłębiem też powinien. Gdynia @1,15 to promo (
fortuna ma 1,01). One w sparingu wygrały 37:24 i 32:18 z Tczewem! SPR natomiast spuścił lanie Zagłębiu 34:19! Zagłębie w tym sezonie to już zupełnie inny zespół co pokazała również pierwsza kolejka.
Bardzo interesująco wygląda również wg mnie kurs na Pogoń Szczecin (kobiety) w spotkaniu z Olimpią Nowy Sącz. Pogoń wzmocniła się przed sezonem i celuje w PO. Nowy Sącz ma wąski skład i słabszy niż w poprzednim sezonie - dla nich ten sezon to będzie mega walka o utrzymanie w lidze.
Wg mnie nie warto mocno grać pierwszych kolejek. Dużo niespodzianek, nie warto ryzykować.