Pożyczyłem po 20zł użytkownikom PISAK i PabloZKS. Zwrot miał nastąpić po tygodniu.
Gdy minął termin zwrotu pieniędzy, nie dostałem od nich żanej wiadomości, w której podaliby powód zaistniałej sytuacji.
Gdy po kilku dniach sam do nich napisałem, to od PISAKA dostałem informację, że wpłacał pieniądze na Poczcie i że Poczta robi 'wałki', zaś PabloZKS napisał mi, że dał swoją kase PISAKOWI i że teraz mam z nim gadać.
Wielokronie dokonywałem wpłat poprzez Pocztę Polską, robili to również moi znajomi i nigdy nie spotkałem się z przypadkiem żeby poczta robiła 'wałki', no ale może poprostu miałem szczęście... zatem nie wnikam czy to była prawda, czy też ściema.
Niestety od tamtego czasu minęło już 5 tygodni i pieniędzy jak nie było, tak nie ma.
Nie jest dla mnie zrozumiałe takie olewanie sprawy. PISAK wykręcał się Pocztą Polską, zaś PabloZKS bez zapytania mnie o zgodę 'przerzucił' swój dług na PISAKA.
Obaj użytkownicy nie odpowiadają na moje wiadomości zarówno na gg jak i poprzez forum. Wykluczam możliwość, że nie mają dostępu do internetu, poniważ na forum wciąż się logują.
W związku z tą sprawą mam prawo aby jednoznacznie nazwać ich oszustami, którzy wyłudzili ode mnie pieniądze.
W najbliższych dniach zgłoszę to na Policji i postaram się doprowadzić tę sprawę do końca.
PISAK

PabloZKS