>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Nastroje i szanse przed i po ostatnich spotkaniach Polski

Status
Zamknięty.
adwokat_typera 107

adwokat_typera

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Koscierzyna
dzięki za odpowiedzi
obyście mieli rację, oby wzmocniła nas ta porażka i oby był z niej jakikolwiek pożytek.
Nie wiem czy nas ta porażka wzmocni, czy bardziej pogrąży. To już zależy od Smudy oraz naszych piłkarzy. Mam jednak nadzieję, że w końcu zaczniemy walczyć i grać na miarę kraju, w którym żyje ok. 40 mln ludzi. Jak będzie pożyjemy zobaczymy...

konrad140 2,2K

konrad140

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Old Trafford
krzysiu nie musisz dziękować za te odpowiedzi ????
nie ma co się rozwodzić na tą porażką. sam do nie dawna widziałem raczej pozytywy tej porażki ale dogłębniej się w to zamyślić to wcale tak nie jest. Dla wielu młodych chłopaków przegrać 6:0 , przy 40tys widowni to nie jako powód do stresu jest. Wynik poszedł głośno w świat i co jak co ale szybko się o nim nie zapomni. Zawsze takie coś może podkopać morale zawodnika. Choć osobiście mam nadzieję że nic takiego się nie wydarzy i nasi piłkarze są mocni psychicznie ;)

adwokat_typera 107

adwokat_typera

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Koscierzyna
nie ma co się rozwodzić na tą porażką. sam do nie dawna widziałem raczej pozytywy tej porażki ale dogłębniej się w to zamyślić to wcale tak nie jest. Dla wielu młodych chłopaków przegrać 6:0 , przy 40tys widowni to nie jako powód do stresu jest. Wynik poszedł głośno w świat i co jak co ale szybko się o nim nie zapomni. Zawsze takie coś może podkopać morale zawodnika. Choć osobiście mam nadzieję że nic takiego się nie wydarzy i nasi piłkarze są mocni psychicznie ;)
Oni nie maja o tym wyniku zapomnieć. Tylko pamiętać i wyciągnąć wnioski. Liczę na to, że u nich obudzi się ambicja. Chęć rewanżu. Mam nadzieję, że udowodnią, że nie są, aż tak słabi jak ich ostatni mecz...

krzysiultd 0

krzysiultd

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
dziekuje bardziej za kulturalny dialog, bo na tym forum różnie z kulturą bywa...
no właśnie, wynik poszedł w świat i to będzie pewnie przez jakiś czas wynik kojarzony z naszą reprezentacją ;) mam nadzieję, że przynajmniej nie pójdzie to wszystko na marne i zobaczymy jakiś progres

konrad140 2,2K

konrad140

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Old Trafford
Oni nie maja o tym wyniku zapomnieć. Tylko pamiętać i wyciągnąć wnioski. Liczę na to, że u nich obudzi się ambicja. Chęć rewanżu. Mam nadzieję, że udowodnią, że nie są, aż tak słabi jak ich ostatni mecz...

ale co jak co zgodzisz się że zawsze to w głowie zostaje , nie wiem jak to może działać na piłkarza ale właśnie trzeba mieć nadzieję że pozytywnie.

dziekuje bardziej za kulturalny dialog, bo na tym forum różnie z kulturą bywa...

????

adwokat_typera 107

adwokat_typera

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Koscierzyna
ale co jak co zgodzisz się że zawsze to w głowie zostaje , nie wiem jak to może działać na piłkarza ale właśnie trzeba mieć nadzieję że pozytywnie.

Zostaje i powinno zostać. Muszą mieć świadomość tego jak zagrali. Jeśli nie potrafią tego zmienić, to nie ma dla nich miejsca w kadrze. Trzeba skończyć z powoływaniem graczy, który mieli słaby sezon w lidze lub nie mają klubu. Jeśli chcesz przyjechać do reprezentacji na wakacje, to lepiej w ogóle się nie pojawiaj. Zobaczymy co zagramy w następnych meczach...

typer36 437

typer36

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
cala Polska
i znowu wyciągnijmy milion wniosków;d Dobrze załóżmy że wyciągneli &quot;wnioski&quot;. 11 naszych piłkarzy boleśnie odczuło 6:0 z Hiszpanami i wyciągneli z tego meczu wnioski. Wiedzą jaki padł wynik, jaki powinien być, wiedzą jak wyglądała ich gra, jaka powinna być. I teraz jest meritum - co z tego że zawodnik wyciągnął &quot;wnioski&quot;, jak tego wyciągnięcia nie umie przenieść na przyszłą rzeczywistość? Dlaczego nie umie? Bo jego doświadczenie to polska liga gdzie potentaci dostają corocznie od coraz słabszych drużyn, gdzie ambicja jest wielu zawodnikom obca i kunszt szkoleniowców wiele od podobnego standardu nieodbiegający. Ten zawodnik ma swój sposób interpretacji problemu - wie jak powinna wyglądać jego gra, ale to doświadczenie nie pozwala mu tego zrealizować - grając w swojej lidze gra w określony sposób i osiąga dobry rezultat (z reguły są powoływani tacy co osiągają dobry rezultat) - jest przekonany więc że zagrał dobrze. On wie że pewne elementy mógłby poprawić ale sie przyzwyczaja do tego standardu. Skoro się przyzwyczaja, to nie podnosi swoich kwalifikacji bo nie ma takiej potrzeby. Takie nastawienie wynosi z naszej ligi co widać od dawna i to nie podlega dyskusji... grając ten mecz z Hiszpanami i przegrywając go 6:0 zetknął się z zupełnie innym światem piłkarskim. Zobaczył przepaść... wyciagnął wniosek, że jednak dużo musi zmienić. Tu trafia jednak na problem - ani jego koledzy, ani trenerzy nie pomogą mu się doskonalić, bo sami należą do tego światka piłkarskiego co on, a nie tamtego z wysokiego szczebla (niby może sam pracować nad techniką np. ale już dyscypliny taktycznej sam się nie nauczy). Dlatego powtarzam że jego doświadczenie (i idące z nim przyzwyczajenie) nie pozwala mu na urzeczywistnienie wyciągniętych wniosków - przeskoczenie pewnego poziomu. I taki mecz z Hiszpanią owszem będzie dla niego wyjątkowy ale to nie spowoduje jakiejkolwiek zmiany

Jakimś sposobem jest wyjazd do mocniejszej ligi. Otrzaskanie się z poważną piłką, nabranie nowego doświadczenia. Niech nawet siedzi na ławce... przecież bierze udział w treningach, podpatruje lepszych (wiadomo że mecze są potrzebne, ale nawet to jest lepsze od 500 meczy w naszej lidze), uczy się... zwłaszcza przy takim dystansie jaki dzieli naszą marną ligę.

Drugi sposób to trener który jest odpowiedzialny za ten potrzebny rozwój zawodnika. Powinien zapoznawac, uczyć tłumaczyć ustawienie, swoją ideę, swoją wizję, wpajać potrzebę doskonalenia... czasem pozwolić zawodnikowi na odrobine boiskowej swobody (coś ala Nedved który na połowie przeciwnika był wolnym elektronem). Należy zapytać czy Smuda jest takim trenerem, który mógłby wziąść na siebie odpowiedzialność za rozwój całej drużyny... wg mnie tak. Także wg mnie nie jest jednak cudotwórcą i w 2 lata cudu nie zrobi. Tym bardziej że nie wyszedł jeszcze z etapu selekcji, a do tego zgrupowania reprezentacji to nie to co treningi w klubie (widzielismy ile czasu zajelo budowanie Lecha)

konrad140 2,2K

konrad140

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Old Trafford
Tego Jasiny z Majdanem to słuchać nie mogłem :| pierwsza połowa była fatalna z obu stron. Praktycznie zero akcji tylko kopanina w środku pola. Po za golem to nie było nic ciekawego , no może ładna interwencja Boruca. A tu Majdan z Jasiną , że jest dobrze itp. Jakie dobrze ?? 45 minut i bez żadnej ładniejszej i składniejszej akcji ? no to coś jest nie tak. II połowa fazami wyglądała lepiej , jak nasi próbowali grać pressingiem. W miarę im to wychodziło ale gdy tylko Ukraińcy przyśpieszyli z lekka to już były problemy. Ogólnie mecz nie wyglądał źle ale jeszcze sporo mankamentów jest. Zdecydowanie za dużo. Szkoda , że Irek dziś był nie skuteczny bo wygrana była by pewna. Może w sumie stało się i lepiej że jeszcze nei wygrali bo zaraz by było że znowu jest dobrze a tak to sami wiedzą , że jeszcze nie jest tak jak być powinno. Zobaczymy jak z Kangurami zagramy.

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
stad
Ja nie widze tej reprezentacji Smudy na Euro...Smuda gada i gada, ze bdzie tak i tak, ale to trwa juz dlugo za dlugo i efektow nie widac...Wg mnie Smuda sobie nie poradzil i nie poradzi niestety...Moze i bylo troche akcji, Jelen powinien strzelic 2-3 bramki, ale my jako gospodarze mamy awansowac z grupy...

konrad140 2,2K

konrad140

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Old Trafford
nie no aż tak źle to nie jest. Zrobiła się ostra nagonka na Smude po meczu z Hiszpanią za to 6:0 gdzie jako jeden z nielicznych selekcjonerów próbował zagrać otwartą piłkę z Hiszpanami. Po tym meczu mówiło się zaraz że jest źle w naszej kadrze itp. I był baty z Kamerunem. Natomiast po za tymi dwoma meczami i debiutem Smudy to ta kadra gra całkiem nie źle. Dobre mecze ( bezbramkowe z Serbią i Finami) Bardzo dobry mecz z Bułgarią , całkiem nie zły z Kanadą. I po drodze był jeszcze ten Puchar Króla w Tajlandii gdzie grało kilku zawodników testowanych. Wydaje mi się , i widać to juz było dziś , że Smuda ma już tą listę o której mówił. Teraz zespół ma się zgrywać i ma to wszystko co raz lepiej wyglądać. Dziś nawet nei wykorzystał pełnego limitu zmian , co jednak o czymś świadczyć musi.

adwokat_typera 107

adwokat_typera

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Koscierzyna
Ja nie widze tej reprezentacji Smudy na Euro...Smuda gada i gada, ze bdzie tak i tak, ale to trwa juz dlugo za dlugo i efektow nie widac...Wg mnie Smuda sobie nie poradzil i nie poradzi niestety...Moze i bylo troche akcji, Jelen powinien strzelic 2-3 bramki, ale my jako gospodarze mamy awansowac z grupy...

Za długo ? Na razie reprezentacja jest w budowie. Potrzeba czasu. Zostały jeszcze dwa lata... Bardzo dobre występy kadry, jeśli w ogóle je zobaczymy przyjdą w 2011 roku. Drużyna musi się zgrać...
Błędem wg mnie jest natomiast forsowanie systemy 4-3-3. Nie jesteśmy Hiszpania czy Holandią, aby forsować taki system. Nie mamy do tego odpowiednich grajków. Największe sukcesy odnosiliśmy w systemie 4-4-2 i wg mnie on jest najlepszy dla naszej reprezentacji.
Mecz jak mecz. Wyglądał nieźle. Obie strony zagrały wg mnie na remis. Nikt nie chciał sobie zrobić większej krzywdy. Luźny towarzyski mecz z momentami lepszej gry. Wynik 1-1 uważam za pozytywny. W końcu strzeliliśmy bramkę.
Debiut Benisza był udany, trochę źle się zachował przy bramce dla Ukraińców, ale grał dobrze w obronie oraz był aktywny z przodu. Wg mnie będzie wzmocnieniem kadry. Udany powrót Boruca, który zagrał poprawnie. Kilka razy pokazał swoją klasę.

K 0

krycha1101

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Bialystok
Niestety Polska reprezentacja za kadencji Smudy nie będzie dobrze grać, jeżeli ten nie odzywaczai się od powoływania i wystawiania pewnych zawodników. Nie wiem co robił na boisku 90minut Peszko jeżeli gość jest bez formy. Gra tylko ze względu na to, iż Franek prowadził kiedyś Lecha. Naszej reprezentacji potrzebny jest zagraniczny trener, który nie zna polskich realiów, bo taki trener będzie rzetelniej dobierał zawodników do reprezentacji. Takie jest moje zdanie, nie musicie się z nim zgadzać.

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Verona
Mieliśmy już zagranicznego trenera i to całkiem nie dawno. Po dobrym początku wszystko się zepsuło więc nie sądze aby średni zagraniczny trener był &quot;zbawicielem&quot; polskiej piłki. No bo na Mourinho, Hiddinka czy Wengera to Polska nie ma co liczyć.

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
stad
Mnie kompletnie sie nie podoba to co gra Polska...I chcialbym sie mylic, ale nie wyglada to dobrze i nie przekonuje mnie to, ze jest budowa bo juz troche trwa, ale obym sie mylil i zeby udalo mu sie cos z tego stworzyc. Ale tak slabych wynikow dawno nie bylo.

K 0

krycha1101

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Bialystok
Kolejny mecz bez zwycięstwa, a Smuda chyba zawodników niektórych na wycieczkę zabrał, jeżeli dokonuje tylko jednej zmiany. Mówi, że prowadzi selekcje, więc niech daje szanse wszystkim zawodnikom, a nie wpuszcza Niedzielana na 15min i tyle.

pawoman 3

pawoman

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
SzCzEcIn
Kolejny mecz bez zwycięstwa, a Smuda chyba zawodników niektórych na wycieczkę zabrał, jeżeli dokonuje tylko jednej zmiany. Mówi, że prowadzi selekcje, więc niech daje szanse wszystkim zawodnikom, a nie wpuszcza Niedzielana na 15min i tyle.

Kolejny dobry mecz w wykonaniu naszych pilkarzy .... tym razem naprawde ciekawy z szybka gra ... co do zmiennikow nie zapominajmy ze jest jeszcze jedno spotkanie do rozegrania za dwa dni ????

konrad140 2,2K

konrad140

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Old Trafford
Polacy zagrali fajny mecz. To co od razu rzuciło się w oczy to sposób rozgrywania piłki , a raczej tempo rozgrywania. Bardzo szybko składnie i przyjemnie dla oka. Z byle kim nie graliśmy a i tak mieliśmy kilka dogodnych okazji do strzelenia gola. Ciekawe jak to będzie z Ekwadorem. Jak Polacy utrzymają poziom to będzie to 4 z rzędu dobry mecz naszej kadry czyli będzie można powiedzieć , że coś się dzieje.

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
stad
No i 8 spotkanie bez zwycięstwa...to mówi wszystko...W sporcie liczy się WYNIK, a nie jak zagrali w danym spotkaniu...Rozumiem, że drużyna jest w trakcie budowy, itp, ale mówiąc szczerze wg mnie Smuda się gubi...Obym cofnął te słowa po EURO :]

groven 2,2K

groven

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
W spotkaniu z Ekwadorem kiepski występ takich graczy jak: Wołąkiewicz, Glik, Tytoń, moim zdaniem są lepsi zawodnicy do dyspozycji... Szansę można im dać, ale nie wróżę im reprezentacyjnej kariery.

Status
Zamknięty.