>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Mity bukmacherskie

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Więc dla mnie po przegranym typie to w ogóle nie ma gadki czy kurs wynosił 1,85 czy 1,65 czy 1,20. Przegrany typ to przegrany typ. Jaki jest sens rozważania po zagranym typie po kursie np 1,50, że nie zagrałem go po 1,80 tak jak Granger czy Mozi ??
No i tutaj wieje typową amatorszczyzną. Jak nie ma dla Ciebie znaczenia jaki kurs zagrałeś przed mecze 1,2 czy 1,6 to gratuluję. Wynik to sprawa drugorzędna, jeżeli przegrywasz i masz gdzieś wysokość kursu to można powiedzieć to samo w przypadku kiedy wygrywasz. Zasada jest prosta, trzeba grac wszystko po max wysokich kursach jak traktujesz to poważnie. Ja Ci mogę pokazać na samej Bundeslidze parę betów, których grałem w opcji -0,25 po kursie 1,9 a potem linia była zmieniona na -0,5. W tym przypadku kiedy mecz kończy się remisem mam połowę stawki back a ty oddajesz całość do buka. Nie ma znaczenia ? Kursy i linie się szybko zmieniają więc trzeba łapać jak najlepsze dla nas opcje no ale to wymaga trochę doświadczenia... A i ktoś kiedyś napisał mądre słowa. &quot;Grając Value jesteś skazany na wygraną w long-termie&quot;

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
stad
Ja Ci mogę pokazać na samej Bundeslidze parę betów, których grałem w opcji -0,25 po kursie 1,9 a potem linia była zmieniona na -0,5.
Czy ja pisałem o zmianie linii HC ?? Chociaż słowo na ten temat napisałem ?? To jest kolosalna różnica. Napisałęm tylko i wyłącznie o tym, że jeśli przegram typ to nie będę 2 dni płakał, że Ty zagrałeś go po kursie 1,90 a ja po kursie 1,70 bo kasy z powrotem za niego nie dostane za to rozpamiętywanie. A Twój przykład z liniami ma się nijak do tego co napisałem. Nie musisz mnie uczyć co się stanie gdy zagrasz -0,25 czy -0,5.
trzeba grac wszystko po max wysokich kursach jak traktujesz to poważnie.
Czyli trzeba by mieć pieniądze i to nie małe w zasadzie w każdym bukmacherze. No mnie na to nie stać, jeśli Ty masz w każdym gratuluje.
Jak nie ma dla Ciebie znaczenia jaki kurs zagrałeś przed mecze 1,2 czy 1,6 to gratuluję.
Dziękuję. Ja Tobie gratuluję umiejętności interpretowania tego co ktoś napisał. Najważniejsza jest dla mnie wygrana i to, że typ wchodzi a czy jest on za 1,80 czy za 1,60 to jest dla mnie drugorzędna sprawa. Z tego co rozumiem nie ważne czy wygrana czy przegrana ważne, że wyłapało się jak najwyższy kurs danego zdarzenia tak ?

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
t0mson +3 Punkty (spokojnie, relax ;))
t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Czy ja pisałem o zmianie linii HC ?? Chociaż słowo na ten temat napisałem ?? To jest kolosalna różnica. Napisałęm tylko i wyłącznie o tym, że jeśli przegram typ to nie będę 2 dni płakał, że Ty zagrałeś go po kursie 1,90 a ja po kursie 1,70 bo kasy z powrotem za niego nie dostane za to rozpamiętywanie. A Twój przykład z liniami ma się nijak do tego co napisałem. Nie musisz mnie uczyć co się stanie gdy zagrasz -0,25 czy -0,5.
Duża zmiana kursu = zmiana linii.
Czyli trzeba by mieć pieniądze i to nie małe w zasadzie w każdym bukmacherze. No mnie na to nie stać, jeśli Ty masz w każdym gratuluje.
Nie chodzi o stawki, chodzi o to aby jak najwięcej zyskać. Jak się uczyć gry u buków to chyba jak najlepiej !
Dziękuję. Ja Tobie gratuluję umiejętności interpretowania tego co ktoś napisał. Najważniejsza jest dla mnie wygrana i to, że typ wchodzi a czy jest on za 1,80 czy za 1,60 to jest dla mnie drugorzędna sprawa. Z tego co rozumiem nie ważne czy wygrana czy przegrana ważne, że wyłapało się jak najwyższy kurs danego zdarzenia tak ?
Masło maślane. Kukla dobrze to rozpisał nie chce mi się już tego tłumaczyć. Tutaj chodzi o long-terma czyli 100-200-500 betów. Łap zawsze Value ale dla Ciebie widzę kursy nie odgrywają jakiejś znaczącej roli być może spowodowane jest to stawkami bo wiadomo grając po 50-100 PLN nie czuć tego ale jak dopiszesz jedno zero to już czuć różnicę w portfelu. Wynik to sprawa drugorzędna bo jak wcześniej pisałem w long-termie jesteś skazany na wygraną grając Value-bety.

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
stad
Duża zmiana kursu = zmiana linii.
Zależy w którym bukmacherze. W niektórych linie pozostają bez zmian. A w niektórych jak choćby w bet365 jest taka masa różnych linii HC, że nie ma co zmieniać.
Łap zawsze Value ale dla Ciebie widzę kursy nie odgrywają jakiejś znaczącej roli być może spowodowane jest to stawkami bo wiadomo grając po 50-100 PLN nie czuć tego ale jak dopiszesz jedno zero to już czuć różnicę w portfelu.
Odgrywają znaczenie kursy. Oczywiście, że jak mam kasę w np 3 bukach i w 1 z nich kurs jest np o 0,15 wyższy to wolę zagrać ten, ale no nie będę się też zabijał z tego powodu, że ktoś zagrał ten typ po kursie wyższym w buku, gdzie nie mam kasy. Przy stawce 1000 zł na pewno czuć różnicę, ale szczerze mówiąc mały odsetek ludzi gra po 1000-2000 zł.
Wynik to sprawa drugorzędna
Nie wiem no z takim stwierdzeniem nie zgodzę się nigdy, ale jak uważasz...Dla mnie wynik to podstawa. No przecież gra się po to, żeby trafić wynik i wygrać...ale mniejsza o to, bo się nie dogadamy :]

arcadiusk 4

arcadiusk

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Czyli jeśli dam Ci mecz który wejdzie w dokładnie 80% przypadków to go zagrasz tak? Bo przecież grasz po to żeby jak najczęściej trafić...
Problem w tym że jeśli zagrasz go po kursie 1.23, a twój kolega po kursie 1.28 to ty będziesz wychodził w długim okresie czasu na takim meczu na minus, a twój kolega na plus. Mimo iż teoretycznie różnica w kursie wydaje się niewielka.

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
stad
Czyli jeśli dam Ci mecz który wejdzie w dokładnie 80% przypadków to go zagrasz tak? Bo przecież grasz po to żeby jak najczęściej trafić...
Jeśli wg mnie mecz wejdzie to go zagram. Gram po to, żeby być na plusie i coś z tego zarobić. A czasem tez dla zabawy. Ale być na plusie można wtedy jeśli się dobrze - trafnie - typuje - i tyle. Czy to są kursy 3,50 czy 1,50 to już jest sprawa drugorzędna, bo różne są taktyki gry.

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Problem w tym że jeśli zagrasz go po kursie 1.23, a twój kolega po kursie 1.28 to ty będziesz wychodził w długim okresie czasu na takim meczu na minus, a twój kolega na plus. Mimo iż teoretycznie różnica w kursie wydaje się niewielka.
Kto gra takie kursy ? Ja miałem na myśli kursy w granicy 1,8-3,2.
Odgrywają znaczenie kursy. Oczywiście, że jak mam kasę w np 3 bukach i w 1 z nich kurs jest np o 0,15 wyższy to wolę zagrać ten, ale no nie będę się też zabijał z tego powodu, że ktoś zagrał ten typ po kursie wyższym w buku, gdzie nie mam kasy. Przy stawce 1000 zł na pewno czuć różnicę, ale szczerze mówiąc mały odsetek ludzi gra po 1000-2000 zł.
Mi bardziej chodzi o to żeby nabrać dobrych nawyków. Stawki kwestia indywidualna. No i jak już o tym mowa to w stronę handi azjatyckich trzeba iść. Z tym wynikiem chodzi o to , ze w długiej perspektywie będzie na Twoją korzyść przy założeniu gry tylko Value. BTW: Jak grasz dla zabawy to tak można podchodzić do tematu...

S 1

szwagier

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
czyli wychodzi na to że aby wygrywać w długim okresie musimy być lepsi niż oddsmakerzy co nie jest zbyt łatwe być lepszym od kogoś kto siedzi non stop tylko w jednej dyscyplinie , no a gdyby ktoś jednak był minimalnie lepszy dochodzi do tego jeszcze 5-10% marży ????

dawidbarca 6,2K

dawidbarca

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa
Jeśli wg mnie mecz wejdzie to go zagram. Gram po to, żeby być na plusie i coś z tego zarobić. A czasem tez dla zabawy. Ale być na plusie można wtedy jeśli się dobrze - trafnie - typuje - i tyle. Czy to są kursy 3,50 czy 1,50 to już jest sprawa drugorzędna, bo różne są taktyki gry.

W tym wszystkim chodzi o to aby wyłapać kurs jak największy . Jeśli zagrasz 200 kuponów o kursie 2.00 a twój kolega zagra 200 takich samych kuponów o kursie 1.80 to Ty będziesz miał zdecydowanie więcej kasy , bez względu na to , czy typy były dobre czy nie. Po prostu trzeba ocenić jak duże szanse na wejście ma dany typ . &quot;Myślenie Jeśli wg mnie mecz wejdzie to go zagram i mam gdzieś kurs&quot; jest zupełnie bez sensu. W tym wszystkim chodzi o to aby wyłapać jak największą pomyłkę buka , jeśli buk wystawi 1.20 a według ciebie powinno być 1.10 to powinieneś to zagrać. Nie ma czegoś takiego , że jesteś pewny wejścia typu , możesz tylko przypuszczać ile masz % szans aby wygrać.

E 1

exi

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Tadzin, skąd masz takie info że z bukmacherki żyje 5-7% grających:wowsdf:

K 33

kovalem

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Przecież wiadomo, że ( prawie ) nigdy nie dowiemy się, ile tak na prawdę osób z tego żyje.
Przecież Ci wygrywający nie będą się chwalić tutaj, bo by nie mieli życia, każdy by chciał od Nich typy :razz:

Można przyjmować, że od 2% do 8 % jakoś z tego żyje ????

T 2,8K

tadzin

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Tadzin, skąd masz takie info że z bukmacherki żyje 5-7% grających:wowsdf:
to była ironia...
każdy wpis ze to 0.001% czy też 1% czy tez 3*sqrt(700)% osob grajacych wygrywa, zawsze mnie śmieszy. (no bo skad te dane? ???? kazdy wymysla sobie je jakie chce, tak wiec wg mnie wygrywaa 3*sqrt(700)% graająących, wg moich statystyk i dnaych rzzecz jasna).
wygrywa* = ma zyski, czyli nie traci, nei wtapia, etc itp

szef-elity 4K

szef-elity

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
OPOCZNO FABRYCZNE
Kurs jest najważniejszy, wystarczy przejrzeć tematy na forum i widać, że na niskim można tylko przegrać.
Co ważne to to by wchodziły te typy najmocniej grane, można jednym betem odrobić serię kolejnych przegranych, płaska stawka zabija.

dawid.400 13,9K

dawid.400

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Obywatel Swiata
płaska stawka zabija.
????????????
Panie o czym Ty mówisz, płaska stawka zabija? z czym do ludzi. Przy płaskiej stawce swoje zyski korygujesz swoją wiedzą i skutecznością. Oczywiście mówię tu o kursach na poziomie ~2 wtedy &quot;wystarczy&quot; 60% skuteczności i jesteś na przyzwoitym plusie. Więc gadanie że płaska stawka zabija oznacza że jesteś marnym typerem, taka prawda.

szef-elity 4K

szef-elity

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
OPOCZNO FABRYCZNE
60% skuteczności mówisz tak ? przy jakiej ilości typów ?
Podaj mi typera, który ma taki yield ( zakładasz kurs 2, więc skuteczność przy takim będzie równa yieldowi) ?
Już wynik 10% jest bardzo dobry.

dawid.400 13,9K

dawid.400

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Obywatel Swiata
60% skuteczności mówisz tak ? przy jakiej ilości typów ?
Podaj mi typera, który ma taki yield ( zakładasz kurs 2, więc skuteczność przy takim będzie równa yieldowi) ?
Już wynik 10% jest bardzo dobry.
Ośmieszasz się po raz drugi.
Wiesz w ogóle co to jest yield? Yield dla Ciebie to skuteczność? Zresztą gdzie ja coś napisałem o yieldzie? Ja takiego czegoś nie widzę. Piszę o skuteczności na poziomie 60% która współgra z płaską stawką, zmienną jest kurs który powinien przyjmować wartości w granicach 1,8-2,00 wtedy jesteś na plus i Twoje twierdzenie że &quot;Płaska stawka zabija&quot; staje się mitem.
Chcesz temat w który gra ktoś płaską stawką i ma 60% skuteczności i yield ok 10%?
Jest taki, nie chwaląc się jest to mój temat, na ponad 500 typów/kuponów mam skuteczność ~60%, gram kursy w granicach ~1,8-2 (są też niższe, są też wyższe), yield na poziomie 8%. Więc jeśli piszesz że płaska stawka zabija to mogę tylko się śmiać.
To był pierwszy lepszy przykład bo na forum jest co najmniej kilka tematów gdzie user gra płaską stawką i jest do przodu np tu http://forum.bukmacherskie.com/f15/typy-by-fox71-hokej-krykiet-wynalazki-dropping-odds-2897-205.html#post2891765 więcej mi się nie chce szukać.

dark-nightmare 242

dark-nightmare

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kopenhag
Kurs jest najważniejszy, wystarczy przejrzeć tematy na forum i widać, że na niskim można tylko przegrać.

Gram kursy czasami mniejsze niż 1.01. jestem na plusie lub na zero od ponad pół roku w tym 3 miesiące na forum. ;) Poszukaj sobie na blogach lub forach anglojęzycznych tam kilkanaście osób gra takim systemem i jakoś wychodzą na swoje, nie mówię oczywiście o graniu all in.

szef-elity 4K

szef-elity

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
OPOCZNO FABRYCZNE
Dawid. 400 czytałeś ze zrozumieniem ? ;)
pisałeś o skuteczności na poziomie 60% i dałeś to przy kursie ~2.
Panie o czym Ty mówisz, płaska stawka zabija? z czym do ludzi. Przy płaskiej stawce swoje zyski korygujesz swoją wiedzą i skutecznością. Oczywiście mówię tu o kursach na poziomie ~2 wtedy &quot;wystarczy&quot; 60% skuteczności i jesteś na przyzwoitym plusie. Więc gadanie że płaska stawka zabija oznacza że jesteś marnym typerem, taka prawda.
ja pisałem, że w tym przypadku skuteczność będzie taka sama jak yield zgadza się ? ????
każdy bet po kursie 2, trafiasz na poziomie 60% to i yield będzie taki sam.
suma sumarum yield, przy tych założeniach będzie 60%, a taki mieć grając rok czy dłużej jest trudno, oczywiście przy liczbie betów przekraczającej nie wiem 100, 200 czy więcej.
Podałeś mi jeden temat, a ile jest takich, którzy grają płaską stawką i są na minusie ?
5, 10, 15 %, ten procent jest na pewno wysoki, i 50 przekracza spokojnie.

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
stad
W tym wszystkim chodzi o to aby wyłapać kurs jak największy .
W takim razie 90% forumowicz gra źle, bo nie ma kasy w każdym buku.
Jeśli zagrasz 200 kuponów o kursie 2.00 a twój kolega zagra 200 takich samych kuponów o kursie 1.80 to Ty będziesz miał zdecydowanie więcej kasy , bez względu na to , czy typy były dobre czy nie.
Tak ? A jeśli jestem tak miernym typerem, że 150 kuponów nie wejdzie to będę w plecy. I co mi wtedy po tym, że wyłapałem większe kursy ? Nic, bo typy i tak były tak słabe, że jestem w plecy. Dla mnie to jest proste i logiczne.

dawid.400 13,9K

dawid.400

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Obywatel Swiata
Dawid. 400 czytałeś ze zrozumieniem ? ;)
pisałeś o skuteczności na poziomie 60% i dałeś to przy kursie ~2.

ja pisałem, że w tym przypadku skuteczność będzie taka sama jak yield zgadza się ? ????
każdy bet po kursie 2, trafiasz na poziomie 60% to i yield będzie taki sam.
suma sumarum yield, przy tych założeniach będzie 60%, a taki mieć grając rok czy dłużej jest trudno, oczywiście przy liczbie betów przekraczającej nie wiem 100, 200 czy więcej.
Podałeś mi jeden temat, a ile jest takich, którzy grają płaską stawką i są na minusie ?
5, 10, 15 %, ten procent jest na pewno wysoki, i 50 przekracza spokojnie.
Nie no do takiego poziomu już się nie zniżam.
Polecam przejrzeć cały ten dział Dział dla Początkujących
Ze szczególnym uwzględnieniem tego tematu Yield - informacje tego tematu Podstawy Bukmacherstwa oraz tego tematu Szkoła Gry
albo Ci wyjaśnię bo nie kumasz podstaw.
założenie: gra płaską stawką (dla wykonania projektu wybieram stawkę umowną równą 1j), na skuteczności 60% oraz średnim kursie równym @2,00
kupon 1# 1j x @2,00 = 2j =&gt; zysk 1j kupon wygrany
kupon 2# 1j x @2,00 = 2j =&gt; zysk 1j kupon wygrany
kupon 3# 1j x @2,00 = 2j =&gt; zysk 1j kupon wygrany
kupon 4# 1j x @2,00 = 2j =&gt; zysk 1j kupon wygrany
kupon 5# 1j x @2,00 = 2j =&gt; zysk 1j kupon wygrany
kupon 6# 1j x @2,00 = 2j =&gt; zysk 1j kupon wygrany
kupon 7# -1j kupon przegrany =&gt; strata 1j kupon przegrany
kupon 8# -1j kupon przegrany =&gt; strata 1j kupon przegrany
kupon 9# -1j kupon przegrany =&gt; strata 1j kupon przegrany
kupon 10# -1j kupon przegrany =&gt; strata 1j kupon przegrany
Żeby mieć 60% skuteczności muszę trafić 6 na 10 kuponów (rozpiska powyżej to przedstawia)
Suma stawek zainwestowanych: 10j
Suma stawek wygranych (kupon 1+2+3+4+5+6): 12j
Zysk: 2j
Yield (zysk/suma stawek zainwestowanych*100%): 2j/10j*100% = 20%
Wnioski: Grając płaską stawką 1j, uzyskując przy tym skuteczność na poziomie 60%, średni kurs równy @2,00 uzyskujemy yield na poziomie 20%.

Reasumując Yield to nie skuteczność, nie wiem jak to wytłumaczyć, ale to są podstawy bukmacherstwa jeśli ktoś tego nie łapie to lepiej dać sobie z tym spokój.
To oznacza że nie mają odpowiedniej wiedzy by przechytrzyć bukmacherów.
Oczywiście granie różną stawką to kolejna kwestia której już dzisiaj nie chce mi się poruszać.
Podsumowanie: jednak obaliłem Twoje twierdzenie że &quot;Płaska stawka zabija&quot;
Pozdrawiam

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
kukla +10 Punkty (To mnie uprzedziłeś :D)