K
1,2K
Przecież wiadomo, że ( prawie ) nigdy nie dowiemy się, ile tak na prawdę osób z tego żyje.
Przecież Ci wygrywający nie będą się chwalić tutaj, bo by nie mieli życia, każdy by chciał od Nich typy :razz:
Można przyjmować, że od 2% do 8 % jakoś z tego żyje :smile:
Parę osób już to napisało...
SKOŃCZCIE podawać jakiekolwiek liczy.
"Mozna przyjmować?" Prowadziłeś badania? Rozmowy? Sprawdziłeś chociaż sytuację u kilku osób?
Nie wiesz czy to 2 promile czy 2 albo 20 procent więc albo pisz "UWAŻAM, ŻE..." albo nie pisz w ogóle
Kurs jest najważniejszy, wystarczy przejrzeć tematy na forum i widać, że na niskim można tylko przegrać.
Co ważne to to by wchodziły te typy najmocniej grane, można jednym betem odrobić serię kolejnych przegranych, płaska stawka zabija.
Kurs jest najważniejszy ale Ty nie wiesz co piszesz.
Nie konkretna wysokość kursu jest ważna a to czy jest to valuebet.
Niepodważalne jest stwierdzenie, że łatwiej znaleźć valuebet na underdoga czyli wyższy kurs (składa się na to wiele czynników - przede wszystkim, zaniżone kursy na faworyów - tu wracamy do popularnej "masówki"
Dawid. 400 czytałeś ze zrozumieniem ?
pisałeś o skuteczności na poziomie 60% i dałeś to przy kursie ~2.
ja pisałem, że w tym przypadku skuteczność będzie taka sama jak yield zgadza się ? ????
każdy bet po kursie 2, trafiasz na poziomie 60% to i yield będzie taki sam.
suma sumarum yield, przy tych założeniach będzie 60%, a taki mieć grając rok czy dłużej jest trudno, oczywiście przy liczbie betów przekraczającej nie wiem 100, 200 czy więcej.
Podałeś mi jeden temat, a ile jest takich, którzy grają płaską stawką i są na minusie ?
5, 10, 15 %, ten procent jest na pewno wysoki, i 50 przekracza spokojnie.
Kompletnie nie rozumiesz co to yield. Kompletnie.
Po co zabierasz głos w takiej dyskusji?
Zajrzyj do Dział dla Początkujących - bez urazy ale tam Twoje miejsce.
Yield - informacje - pierwszy post i już wszystko wiadomo.
Yield to stosunek zysku do stawki.
O Twoim wywodzie o płaskiej stawce nie będę wspominał. Dawid go ocenił i nie trzeba tego powarzać.
90% forumowiczów? Świetne statystyki.W takim razie 90% forumowicz gra źle, bo nie ma kasy w każdym buku.Tak ? A jeśli jestem tak miernym typerem, że 150 kuponów nie wejdzie to będę w plecy. I co mi wtedy po tym, że wyłapałem większe kursy ? Nic, bo typy i tak były tak słabe, że jestem w plecy. Dla mnie to jest proste i logiczne.
Polacy to mistrzowie zbierania informacji.
Moim zdaniem większość poważnych forumowiczów widzi różnicę między kursem 1,80 a 2,0 i nawet jeśli nie mają pieniędzy na wszystkich bukach to chociaż próbują maksymalizować zyski na każdym kroku
Jeśli łapałeś value to w dłuższej perspektywie ZAWSZE WYJDZIESZ NA PLUS.
Może w bardzo długiej... może jesteś wybitnym pechowcem... ale tych założeń nie możesz oszukać.
edit: dawid.400 nieco mnie uprzedził ????