Witaj edi8.
Chciałem zapytać. ..jeśli jest taka możliwość żebyś sprawdził. .jaką miałeś najdłuższą serię bez trafień w liniach z jednym i dwoma błędami? ? Pozdrawiam
Cześć @Koontz>> jak oczywiście wiesz, w ramach tej metody zaprezentowałem najpierw modele gry na 1 i 2 błędy wśród 3 zdarzeń 2 way - a sporo później, w ramach prośby jaką dostałem na pm od jednego z użytkowników, przedstawiłem tu także model gry na 1 i 2 błędy wśród 4 zdarzeń 2 way, choć zaznaczam że sam nigdy nie grałem tej wersji na 4 zdarzenia.
Stąd moja odpowiedź na Twoje pytanie może dotyczy jedynie podstawowej wersji metody MWaP dla 3 typów, granych w swoich oddzielnych liniach na 1 błąd i na 2 błędy - gdzie najdłuższe moje serie bez wygranych to wejście na V etap przy oczekiwaniu 2 błędów w 3 typach oraz (jednokrotne) wejście aż na VIII etap w grze na 1 błąd wśród 3 typów.
Pozdrawiam
........................
.............................
Cześć wszystkim,
Mam pytanie do Ediego?
---------------------------------
Czy nie powinniśmy dobrać do tego sytemu tego co na początku wytypowaliśmy? W końcu taki kupon może wejść. Czy dodanie piątego kuponu rozwali system?
Pozdrawiam
Odpowiem Ci opierając się o przykładowe AKO 4 zdarzeń oparte o ich kursy po @1.8, więc 1.8^4=10.5
Gdy zagrasz to w wersji na 4
kupony, to przy wejściu obstawianego układu z 1 błędem wśród tych 4 typów przeliczeniowy kurs 1 możliwego tu do wygrania kuponu wyniesie @10.5/4=
@2.62 a gdy dodasz ten wspomniany kupon #5 to przeliczeniowy kurs spadnie: @10.5/5=
@2.1
Ma to fundamentalne znaczenie przy układaniu tabeli kolejnych etapów gry, opartej przecież o kolejne progresywnie rosnące stawki - a to czy doprowadzenie gry do finału będzie odnosiło się do
przeliczeniowego kursu @2.1 czy też @2.62, w sposób bardzo istotny powoduje różnicę w przyroście kasy niezbędnej dla zabezpieczenia gry po jej rozpisaniu na etapy.
Myślę, że wejścia 4z4 typów z AKO @10.5 - zgodnie z naszym wstępnym typowaniem - jest na tyle niezbyt często występujące, że będące silnikiem tej metody odstrajanie się od tego wstępnego typowania i granie na 1 błąd jest tu podstawą wygrywania a okresowe wystąpienie sytuacji z wejściem tego nieobstawianego układu 100% trafień (czyli 4z4) trzeba brać na klatę...
Oczywiście jeśli nie masz problemu z takim trafianiem 4z4 i w miarę często wchodzą Ci takie
kupony, to ta metoda MPaW (Musisz przegrać aby wygrać) nie jest dla Ciebie.
Pozdrawiam