>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Matura

Status
Zamknięty.
grzesio 6,9K

grzesio

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Comerica Park
Ja typuję coś z trójki Wesele, Przedwiośnie i Potop. Podobno istnieje podobieństwo między egzaminem gimnazjalnym a maturą. W tym roku było coś o patriotyzmie i tej tematyki bym się spodziewał. Oby nie było Nie-Boskiej Komedii, Dżumy, Granicy. Z resztą jakoś będzie :grin:
Granice to ja bym wywalil z podstawy programowej.
SYF przez duże S.
Ludzie bezdomni to samo , ale idzie przeczytać.

kanas 352

kanas

"Gram grubo"
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Elblag
Ściągnąłem sobie z pewnej strony arkusz maturalny niby pewniak &lt;hahaha&gt; ???? I za 3.66 dostałem coś co wygląda jak arkusz ???? Z tego tematu jaki tam jest , to przypomnijcie sobie króla edypa xD

magiki 42

magiki

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Powodzenia żbiki ! :spokodfhgfh:

jancio09 35

jancio09

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Borków
Powodzenie wszystkim.
Ważny miesiąc przed częścią z nas

dawid.400 13,9K

dawid.400

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Obywatel Swiata
Powodzenie wszystkim.
Ważny miesiąc przed częścią z nas
Co racja to racja liczę że maj będzie przełomowy w walce z bukiem :razz:
A maturą nie ma co się przejmować, jak ktoś choć trochę się uczył przez te 3 lub 4 lata to napewno zda.
Oblukałem teraz Wesele i Lalkę i myślę że starczy ????

danny1992 514

danny1992

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lódz
He ja też Lalkę i Wesele ???? będzie dobrze ;-) Powodzenia

C 15

chuli

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Z farcikiem na maturkach , poradzimy sobie

K 0

krakk

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Bochnia
Powodzenia
Ja liczę na Wesele, choć co będzie to nie ma co się przejmować. Inny świat też byłby ciekawy. Nie chciałbym Nie boskiej komedii, Dżumy i Jądra ciemności

lukaszpaw 3

lukaszpaw

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Oby pojawiła się właśnie Dżuma i np. opis miasta. Nie chce żadnych starych pierdów typu Tadeusz czy Potop, albo syfu jak np Granica.
Dla przypomnienia jeszcze piękne słówka żeby oczarować sprawdzającego (http://www.epoki-literackie.pl/slowniczek.html) i musi być dobrze Panie i Panowie!

kanas 352

kanas

"Gram grubo"
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Elblag
tematy wypracowań były następujące: rozterki uczuciowe Justyny, bohaterki &quot;Granicy&quot; Zofii Nałkowskiej oraz podejście do życia na emigracji w dwóch wierszach - &quot;Światło w ciemnościach...&quot; Marii Pawlikowskiej-Jasnorzewskiej i &quot;Gdy tu mój trup...&quot; Adama Mickiewicza.

Ja Akurat pisałem o tym drugim, z tego względu że granicy nigdy nie omawiałem , i nie czytałem. Wiersze zanalizowałem, porównałem na 350 słów, pierwsza część była ona o komunikacji między ludźmi też mi poszła dobrze, więc raczej zdam xD

rajdowiec75 1,8K

rajdowiec75

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Tomorrowland
Ouupss chyba co poniektórzy wykrakali tą Granicę, ale nie było tragedii temat jak ktoś ogarnął streszczenie był w zupełnosci osiagalny do napisania (fart ze wczoraj przeczytałem w ostatniej chwili) jednak niewiele osób się tego spodziewało. Jak zwykle można sobie gdybac a hejterzy dadzą co innego ????

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Ja też wybrałem wiersze ???? RCT w miarę lajtowe. Dało radę, teraz czas na rozszerzony :jezora:

Status
Zamknięty.