>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Liga światowa 2008

Status
Zamknięty.
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Old Trafford
Rozpoczyna się kolejny sezon tej prestiżowej ligi. PO raz kolejny z udziałem Biało Czerwonych. Finał w którym weźmie udzial 6zespołów odbędzie sie w Rio de Janeiro w dniach 23-27 lipca.

Podział na grupy :

Kto zaskoczy pozytywnie, a kto rozczaruje? Kogo uważacie za swoich faworytów? Jak daleko zajdą Polacy? Zapraszam do dyskusji a także podawania swoich typów na rozgrywki które rozpoczną sie juz w najblizszy weekend ????

vader 2,5K

vader

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Galante peFFki
FIVB World League 2008- oficjalna strona
Można tam znaleźć livescore&#39;a, składy ekip na LŚ, newsy itp.​

Terminarz spotkań:

Informacje dotyczące spotkania: Egipt- Polska.
Po długiej, bo trwającej kilkanaście godzin i męczącej podróży, reprezentacja Polski siatkarzy dotarła do Aleksandrii, w której w najbliższy piątek i sobotę rozegra dwa Pierwsze spotkania w ramach Ligi Światowej 2008.

Polscy siatkarze wyruszyli z warszawskiego lotniska o 7 rano do Paryża. Tam, po 3,5 godzinnym oczekiwaniu wylecieli do Kairu. Do Egiptu dotarli około 19 czasu lokalnego (18.00 czasu polskiego). Ale to nie był koniec tej wyczerpującej podróży. Siatkarze wsiedli w autokar, który miał zawieść ich do Aleksandrii. Do hotelu dotarli dopiero po. pięciu godzinach podróży, czyli o 1.30.

- Podróż była bardzo męcząca, a sam Egipt przywitał na 32 stopniami, co na pewno tylko potęgowało zmęczenie. Na halę jedziemy około 30 minut, a wieczorem 45. W czwartek sztab szkoleniowy zdecydował się na dwa, dwugodzinne treningi. Wszyscy zawodnicy są zdrowi, nikt nie narzeka na kontuzje - powiedział po przylocie do Egiptu, Witold Roman, menadżer reprezentacji Polski.

Pierwszy mecz Polska - Egipt w piątek, 13. czerwca o godz. 20.00 czasu lokalnego (19.00) czasu polskiego, drugi w sobotę, 14. czerwca o tej samej porze.
W dwumeczu z Egiptem zagrają:
rozgrywający: Paweł Woicki, Łukasz Żygadło
atakujący: Piotr Gruszka, Bartosz Kurek
przyjmujący: Marcin Wika, Krzysztof Gierczyński,
Michał Bąkiewicz, Zbigniew Bartman
środkowi: Łukasz Kadziewicz, Piotr Nowakowski,
Wojciech Grzyb
libero: Piotr Gacek
źródło: siatka.org​

marcinku 0

marcinku

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Mamy banalna grupe w tym roku i jej nie wygranie byloby grzechem ciezkim dla naszej kadry. Ciezko jest mi sobie wytlumaczyc czy mielismy takie szczescie w losowaniu, czy grupy wybierano &quot;inaczej&quot;. Oczywiscie z korzyscia dla naszej reprezentacji. Liga Swiatowa na pewno nie jest teraz najwazniejsza, to impereza czysto towarzyska, a jednak..... ogromne pieniadze, medialnosc i prestiz; taka siatkarsko-reprezentacyjna Champions League.
Na pewno Polska wiele wnosi do Ligi Swiatowej. Nie tylko ze sportowego punktu widzenia. Popularnosc, swietni kibice, atmosfera, ogladalnosc, reklama....... a z tego sa PIENIAZKI !
Nie wiem czy komus zalezalo, aby Polska tak latwo mogla awansowac do finalow LS. Moze to tylko taki zbieg okolicznosci.
Nikt nie mowi ze ta grupa to bedzie latwy spacerek. Ale inny wynik niz 1 miejsce bylby troszke mniejsza kompromitacja niz ostatnie kwalfikacje do ME. Dlatego mimo wszytko, mimo Olimpiady, siatkarze Polscy zawsze beda pod presja wywalczenia sukcesu w takiej imprezie. Liga Swiatowa to nie tylko pieniadze, ale rowniez sporo punktow do rankingu FIVB, ktore sa pozniej wazne, m.in w sprawie kwalfikacji olimpijskich.
Ciezko jest wiezyc ze uda nam sie to co w zeszlym roku, czyli wygrac wszystkie mecze grupowe w LS. Rywale z pewnoscia u siebie postawia trudne warunki, ale nie to bedzie najwazniejsze. Sklad bedzie rezerwowy, najlepsi gracze beda w tym czasie na urlopach. Wazne jak zaprezentuja sie zmiennicy i czy ktorys wygryzie jakiegos pewniaka z kadry na Olipmiade.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Old Trafford
VS

:siata:FINLANDIA-USA (1mecz)
Typ : 2
Kurs : 1,45
Bwin stawka 3/10
✅✅ WYNIK 1:3 ✅✅

Pojedynek nr 1 tego weekendu pomiędzy Finami a siatkarzami USA, którzy zdobyli brązowy medal w poprzedniej edycji tej jakże prestiżowej ligi. W meczu o 3msc pokonali niestety Biało Czerwonych.
Grupa w której zagrają oba zespoły jest naprawde trudna i wyrównana, bo oprócz Finów i Amerykanów na placu boju stana jeszcze zespoły Hiszpanów i Bułgarów.
Mecz rozpocznie sie o godzinie 17.30 a odbędzie sie w Espoo.
Finowie to zespół który w ostatnim czasie poczynił olbrzymie postępy w swojej grze co pokazały Mistrzostwa Europy w roku 2007. Także gra w LS w poprzednim sezonie była dobra i do awansu do final six zabrakło naprawde niewiele. Jednak w tym meczu stawiam na podopiecznych McCutcheon&#39;a, czyli Amerykanów. Siatkarsko jak i technicznie sa oni zdecydowanie lepsi.
W zespole Finów kapitanem został przyjmujący Mikko Esko. Kontuzjowany jest Tuomas Sammelvuo,który przeszedl operacje z powodu kontuzji kolana.
Amerykanie mają tak świetnych siatkarzy jak Clayton Stanley czy William Priddy którzy potrafią w pojedynke wygrac mecz;) Na środku jest Ryan Millar mierzący 204cm. Siatkarze USA to bardzo ciekawa i waleczna drużyna mogąca wygrac z kazdym. Uważam ze w pierwszym meczu góra okaża sie siatkarze USA.

vader 2,5K

vader

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Galante peFFki
Witam ????
Wystarczy zobaczyć kto poleciał do Egiptu i już wiadomo jak podchodzimy poważnie do rywala jakim jest Egipt. Warto byłoby wygrać z nimi. Dlaczego? Jesteśmy z nimi w grupie na IO. Mimo, że teraz a w Pekinie będą inne składy to i tak psychologicznie warto wygrać.
marcinkU dobrze piszesz, że w zeszłym roku w LŚ mieliśmy wygrane wszystkie mecze w grupie. Ale wcale nie było łatwo. Pamiętam mecz z Chińczykami. Gdzie graliśmy tie break&#39;a. Wtedy usłyszałem w TV jak Lozano dobrze zna język polski (podczas przerwy jak rzucał &quot;ku** mać&quot;). W TB chyba wyciągnęliśmy ze stanu 9-13 dla Chin... Nie do dzisiaj wiadomo, że Nasi mogą zagrać koncertowo 2 sety żeby przegrać mecz...
Grupę mamy śmiech na sali. Moim zdaniem najbardziej wyrównaną grupą jest gr. C. Ciekawie będzie w grupie A. W B nie powinno się dziać nic ciekawego choć Kuby nie wolno lekceważyć. Włochy pogubieni od kilku lat. Nie ten sam skład kiedy brylowali w LŚ czy innych wielkich imprezach. No ale mają ponownie na ławce trenerskiej Andree Anastasiego...
No to jak będzie...? Nieważne kto gra i tak Brazylia wygrywa...? ;)

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Old Trafford
Co do meczu Polaków inaugurującego nasze zmagania w tegorocznej LŚ to napewno będzie nam cięzko w pierwszym meczu w Aleksandrii. Raul Lozano nie zabrał tam najlepszych siatkarzy dajac im wolne po turnieju kwalifikacyjnym do IO gdzie wywalczyli w dobrym stylu awans do Pekinu ???? W ten weekend zobaczymy zaplecze naszej kadry. Szanse zapewne dostaną gracze utalentowani którzy powalcza o miejsce w samolocie lecącym do Pekinu;) Kurek i Kadziewicz powinni byc liderami naszej kadry podczas tego weekendu. Mecze ze względu na to że Polsat pokazuje Mistrzostwa Europy zostana pokazane na TV4 dzisiaj i jutro od godziny 19. Ponadto wiele meczów transmitował będzie Polsat Sport tak wiec będzie na co popatzrec. A że finał w Rio de Janeiro to nie ma innej opcji jak zwycięstwo Canarinhos.

radek03 90

radek03

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
(...) A że finał w Rio de Janeiro to nie ma innej opcji jak zwycięstwo Canarinhos.
Ja jednak mam nadzieję ze Brazylijczycy nie wygrają, bo już to staję się trochę nudne. Może tak Polacy pokusili by się o wygraną:-D? Fajnie by było pokonać Brazylijczyków przed IO i to na ich terenie...

mój pierwszy typ:

Kuba-Włochy
typ:więcej niż 185,5 pkt✅
kurs:1,85
buk: bwin

Dziś rusza Liga Światowa-co roczny prestiżowy turniej, w którym grają najlepsze drużyny na świecie. W tym roku będzie to jednak dla wielu drużyn etap przygotowań do IO. Dryżyna Kuby na IO nie jedzie dlatego będzie chciała powalczyć o zwycięstwo w tych rozgrywkach, po ich stronie stoi bardzo dobry serwis, blok i siła ataku ze względu na cih warunki fizyczne. Z drugiej strony Włosi ,przygotowujący sie do IO, dysponują niebanalną technikom i doświadczeniem, które będzie ważne w starci z mlodą ekipą kubanską. Zapowiada nam się dobre i wyrównane widowisko, w którym trudno wskazań faworyta, więc granica 185.5 punktów powinna być złamana.

Zastanawiam się także nad postawieniem na Egipt +2,5 seta po kursie 1,7 bo nasza kadra gra w mocno rezerwowym składzie a Egipcjanie aż tacy słabi nie są i powinni z nami wygrać seta, choć nie lubie stawiać przeciwko Polsce.

radek03 90

radek03

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Ciezko jest mi sobie wytlumaczyc czy mielismy takie szczescie w losowaniu, czy grupy wybierano &quot;inaczej&quot;. Oczywiscie z korzyscia dla naszej reprezentacji.(...)Nie wiem czy komus zalezalo, aby Polska tak latwo mogla awansowac do finalow LS. Moze to tylko taki zbieg okolicznosci.

Losowanie jest przeprowadzane wg klucza ustalonego przez FIVB, więc nie ma tu mowy o jakiś przekrętach, po prostu mamy szczęście.

vader 2,5K

vader

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Galante peFFki
To ponownie ja ;)
Spróbuje dziś coś wytypować i napisać tutaj.
Vs.

Egipt Vs. Polska
Skład Naszej ekipy już wcześniej podałem na ten wyjazd do Egiptu. Ale dla porządku przypomnę.
rozgrywający: Paweł Woicki, Łukasz Żygadło
atakujący: Piotr Gruszka, Bartosz Kurek
przyjmujący: Marcin Wika, Krzysztof Gierczyński,
Michał Bąkiewicz, Zbigniew Bartman
środkowi: Łukasz Kadziewicz, Piotr Nowakowski,
Wojciech Grzyb
libero: Piotr Gacek
Jest to dość rezerwowy skład. Jak każdy interesujący się siatkówką wie, że Polacy grają bardzo nieregularnie. Potrafią przegrywać w ważnych imprezach głównych lub turniejach kwalifikacyjnych z takimi zespołami jak Belgia czy Estonia. Egipt to obok Tunezji etatowy zespół z Afryki na światowych imprezach. Ale bez sukcesów. Niedawno Egipcjan trenował polski trener Grzegorz Ryś. Jak sam Ryś się wypowiadał to ekipa która robi sukcesywne postępy. Ich atutem na pewno jest dość spory wzrost.
Więcej nie będę się rozpisywał i powiem tak. Moim zdaniem widzę spore szanse na to, że Egipcjanie dziś urwą Nam seta. Bardzo często Nasi źle wchodzą w mecz i potrafią przegrać 1 seta po to żeby później zdominować kolejne. Albo bywa i tak, że po dominacji w 2 pierwszych setach po prostu dekoncentrują się w trzecim i przegrywają go.
Kursy na Polskę są w granicach 1,10- smiech na sali. Kurs na Polska -1,5 to ok. 1,45-1,50. Podczas gdy szukałem informacji do dzisiejszych meczów LŚ zaobserwowałem ruch kursów na pinnacle. Egipt +2,5 przy wystawieniu było 1.804, spadło nawet do 1.667. Później wzrosło do ok. 1.900.
Ja zagrałem singla Egipt +2,5 w pinnacle. Oraz dałem to także w dublu na bwin po @1.72.
Od dawna się mówi o tym, że w świecie siatkówki nie ma już słabych drużyn. Wiele nie oczekuje, jedynie wygrania jednego seta przez Egipt. Myślę, że nie jest to zbyt dużo patrząc na skład Polaków oraz dodając że to jest jednak wyjazd do Egiptu a nie mecz przy polskiej publiczności.

Egipt +2,5 seta
, @1.800 (teraz) pinnacle, @1.72 bwin, ✅✅

Tak już dla zabawy:
Wynik pierwszych dwóch setów 1x (Egipt) @2.26 unibet,✅✅
Punkty w 1. Secie – Handicap Egipt +3.5, @2.00 unibet ( kilka godzin temu była linia +4.5)✅✅✅✅
pierwszy set win Egipt: @4.30 betgun,✅✅✅

Wynik 1 seta: 25-19 dla Egiptu.

Informacyjnie,
Kadra Polski na LŚ:
rozgrywający:
Paweł Zagumny (AZS Mlekpol Olsztyn)
Łukasz Żygadło (ZAK S.A. Kędzierzyn Koźle)
Paweł Woicki (AZS Wkręt-met Domex Częstochowa)
środkowi:
Wojciech Grzyb (AZS Mlekpol Olsztyn)
Marcin Możdżonek (AZS Mlekpol Olsztyn)
Daniel Pliński (PGE Skra Bełchatów)
Łukasz Kadziewicz (Sparkling Milano - ITA)
Wojciech Jurkiewicz (Jastrzębski Węgiel)
Piotr Nowakowski (AZS Wkręt-met Domex Częstochowa)
atakujący:
Mariusz Wlazły (PGE Skra Bełchatów)
Robert Prygiel (Jastrzębski Węgiel)
Wojciech Żaliński (Jadar Radom)
przyjmujący:
Piotr Gruszka (PGE Skra Bełchatów)
Bartosz Kurek (ZAK S.A. Kędzierzyn Koźle)
Sebastian Świderski (Lube Banca Macerata - ITA)
Michał Winiarski (Itas Diatec Trentino - ITA)
Michał Bąkiewicz (PGE Skra Bełchatów)
Marcin Wika (AZS Wkręt-met Domex Częstochowa)
Krzysztof Gierczyński (AZS Wkręt-met Domex Częstochowa)
Zbigniew Bartman
libero:
Krzysztof Ignaczak (Asseco Resovia)
Piotr Gacek (AZS Wkręt-met Domex Częstochowa)

W pierwotnym założeniu w szerokiej kadrze znalazł się Dawid Murek , jednak po konsultacji z zawodnikiem, sztab reprezentacji Polski zdecydował ze względów zdrowotnych nie powoływać przyjmującego Jastrzębskiego Węgla do składu na Ligę Światową 2008.
Reszta dzisiejszych spotkań jakoś mnie nie bardzo przekonuje. Kursy nie odzwierciedlają szans. Więc po prostu odpuszczam. Granie Rosji, Brazylii po kursach @1,10 to jakoś nie dla mnie. A szukanie interesujących handicapów też mnie nie przekonuje.
Niech moc będzie z W(N)ami!

Edit: Izzzi :-D Czasy się zmieniają... ale pewne zależności pozostają... Polacy ponownie słabo w pierwszym secie. Często wchodzą po prostu źle w mecz z nawet słabym teoretycznie rywalem. A handicp +2,5 seta na Egipt wystawiły tylko 2 buki :spokodfhgfh: Prawdziwe promo ????

L 237

lookash

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
No to tak na dobry początek porażka z drużyną która nie wygrała żadnego z 36 meczy lś w dotychczasowych startach...na szczęście mamy tak słabą grupę że nie wyobrażam sobie abyśmy nie pojechali na final six...rezerwy,rezerwami ale lś to też prestiż i pieniądze ...

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Old Trafford
VS

:siata:CHINY-JAPONIA (1mecz)
Typ: Japonia +1,5 seta
Kurs : 1,80
Bwin stawka 2/10
✅✅WYNIK 2:3✅✅

Pierwsze spotkanie obu drużyn które graja w naszej grupie. Japończycy jak i Chińczycy wystąpią w sierpniowych Igrzyskach Olimpijskich. Siatkarze z Japonii awans wywalczyli w ostatnim czasie na turnieju w Tokio gdzie ulegli tylko Włochom i to po bardzo zaciętym meczu gdize mieli kilka piłek meczowych ale nie wykorzystali tego. Szczególnie podobała mi sie gra na tym turnieju takich zawodników jak Yamamoto i Koshikawa na których będe liczył także podczas dzisiejszego meczu.
Na parkiecie będzie trwala zacięta walka zarówno w odbiorze jak i ataku. Zespoły troche mniejszą uwagę skupiają na bloku, ale nie ma co sie dziwic bo najlepszym europejskim zespołom ustępuja troche centymetrami;)
Stawiam handi na Japonie bo są oni moim zdaniem lepsi od Chińczyków a już napewno nie przegrają gładko tego meczu bo znani są z walki do samego końca i moga sie nawet pokusic o wygranie całego meczu. Gospodarze Igrzysk Olimpijskich nie są moim zdaniem lepsi od Japończyków aby z nimi wygrywac 3:1 lub 3:0. Napewno Japończycy powalczą i jezeli nie zabraknie im sił to są w stanie ugrac cos wiecej w tym meczu( Myśle tutaj o wygranej )
W spotkaniu pomiędzy tymi drużynami w roku 2006 górą byli Chińczycy którzy wygrali 3:2. Pora na rewanż lub powtórke tego rezultatu ;)

pancerny 0

pancerny

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa
:siata: Wenezuela - Francja (1mecz)
Typ : Francja (zwycięzca)
kurs : 1,45 BAH Stawka 7/10

Ciekawe czy Francuzi zagrają podstawą ?
Chociaż o ile pamiętam to zawsze wypadają bardzo dobrze na lidze światowej .Nie da się ukryć że mają znacznie mocniejszy zespół od Wenezueli ( połowa zawodników Francji gra w włoskiej A - między innymi zawodnik Skry Bełchatów S.Antiga .Stawiam 7/10 a nie za wszystko ponieważ porażka polaków mnie zdziwiła i rozczarowała.Miejmy nadzieję że mocniejsza drużyna tego spotkania nie oleje słabszej jak to miało miejsce w spotkaniu Polska-Egipt .

P 0

pejs007

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
( połowa zawodników Francji gra w włoskiej A - między innymi zawodnik Skry Bełchatów S.Antiga .
połowa? hmm ciekawe, z kadrze na mecz z Wenezuelą znalazł się tylko jeden zawodnik, który występował w legavolley, a mianowicie Samica ze Sparklingu, a Antiga w ogóle nie jest powołany na to spotkanie, wiec z typem na Francje uważałbym.

L 237

lookash

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Wenezuela - Francja
Typ : Wenezuela
kurs : 2,35
1 kolejka elitarnych rozgrywek Ligi Światowej 2008.W grupie A w Caracas Wenezuela(20 lokata w rankingu Fivb) podejmie u siebie wyżej notowanych rywali - Francję(13)...Francuzi przyjechali bez swoich największych gwiazd m.in Stephana Antigi, Frantza Granvorki czy libero Jeana-Franzoisa Exigi.Dla Francuzów Liga Światowa w tym roku to docelowa impreza gdyż zabraknie ich w Pekinie.Wenezuela to stosunkowo młoda drużyna z równocześnie doświadczonymi graczami jak Ivan Marquez ,Luis Diaz czy Gustavo Valderrama.Wyniki dziś jest sprawą otwartą jednak myślę że Wenezuela może pokusić się o wygraną.

radek03 90

radek03

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Egipt-Polska
typy:
1) 1 (+2,5 seta)✅
kurs:1,6
2) over 160.5✅
kurs: 1,6
3) over 135.5 ✅
kurs: 1,4

Polacy jak wiadomo w rezerwowym składzie i widać na pierwszy rzut oka, że ta gra im jakoś nie wychodzi. Jednak nie należy jakoś przykładać wagi do tych meczów ponieważ jak wiadomo jest to etap przygotowawczy do IO. Jeśli Polacy przegrali wczoraj to czemu mieliby dziś wygrac łatwo? Jeśli Egipcjanie zagrają tak jak wczoraj a Polacy także na niezbyt wysokim poziomie to typy spokojnie powinny wejść.

pancerny 0

pancerny

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa
połowa? hmm ciekawe, z kadrze na mecz z Wenezuelą znalazł się tylko jeden zawodnik, który występował w legavolley, a mianowicie Samica ze Sparklingu, a Antiga w ogóle nie jest powołany na to spotkanie, wiec z typem na Francje uważałbym.

Dzięki za info -Nic o tym nie wiedziałem - wtopa !

matiq 1

matiq

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Dobrze ze sie zdecydowalem na tą Bułgarię dać bo 3-0 sie skończylo. Pancerny ja sądze ze nawet w tak okrojony składzie Francja da rade.

ycho 9

ycho

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Rybnik
Bułgaria - Hiszpania

Typ:1 (Hiszpania +1,5)
Kurs:1.50
Buk:Bwin
Analiza:
Jest to drugie spotkanie w ramach ligi światowej w pierwszym meczu Bułgarzy pokonali pewnie mistrzów Europy 3:0 i są zdecydowanym faworytem tej potyczki .
Po wspomnianym suckesie kadry Hiszpańskiej , które moim zdaniem było dziełem przypadku , siatkarze ci obniżyli znacznie loty i nie grają już tak dobrze jak w czasie tamtego turnieju .
Bułgaria to zespół grający już od paru lat na pewnym dobrym poziomie i zawsze są groźni , jednak w decydującym momencie brak im szczęścia , teraz to dopiero początek i Bułgarzy powinni powtórzyć wczorajszy suckes i wygrać gładko 3:0.

szymonbee 110

szymonbee

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
macie moze jakies stronki z zapowiedziami tych meczow?? albo poprostu jakies info nt skladow Brazylii, Serbii, Bulgarii

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Old Trafford
Status
Zamknięty.