Vs.
Egipt Vs. Polska
Skład Naszej ekipy już wcześniej podałem na ten wyjazd do Egiptu. Ale dla porządku przypomnę.
rozgrywający: Paweł Woicki, Łukasz Żygadło
atakujący: Piotr Gruszka, Bartosz Kurek
przyjmujący: Marcin Wika, Krzysztof Gierczyński,
Michał Bąkiewicz, Zbigniew Bartman
środkowi: Łukasz Kadziewicz, Piotr Nowakowski,
Wojciech Grzyb
libero: Piotr Gacek
Jest to dość rezerwowy skład. Jak każdy interesujący się siatkówką wie, że Polacy grają bardzo nieregularnie. Potrafią przegrywać w ważnych imprezach głównych lub turniejach kwalifikacyjnych z takimi zespołami jak
Belgia czy
Estonia. Egipt to obok Tunezji etatowy zespół z Afryki na światowych imprezach. Ale bez sukcesów. Niedawno Egipcjan trenował polski trener Grzegorz Ryś. Jak sam Ryś się wypowiadał to ekipa która robi sukcesywne postępy. Ich atutem na pewno jest dość spory wzrost.
Więcej nie będę się rozpisywał i powiem tak. Moim zdaniem widzę spore szanse na to, że Egipcjanie dziś urwą Nam seta. Bardzo często Nasi źle wchodzą w mecz i potrafią przegrać 1 seta po to żeby później zdominować kolejne. Albo bywa i tak, że po dominacji w 2 pierwszych setach po prostu dekoncentrują się w trzecim i przegrywają go.
Kursy na Polskę są w granicach 1,10- smiech na sali. Kurs na
Polska -1,5 to ok. 1,45-1,50. Podczas gdy szukałem informacji do dzisiejszych meczów LŚ zaobserwowałem ruch kursów na pinnacle. Egipt +2,5 przy wystawieniu było 1.804, spadło nawet do 1.667. Później wzrosło do ok. 1.900.
Ja zagrałem singla Egipt +2,5 w pinnacle. Oraz dałem to także w dublu na bwin po @1.72.
Od dawna się mówi o tym, że w świecie siatkówki nie ma już słabych drużyn. Wiele nie oczekuje, jedynie wygrania jednego seta przez Egipt. Myślę, że nie jest to zbyt dużo patrząc na skład Polaków oraz dodając że to jest jednak wyjazd do Egiptu a nie mecz przy polskiej publiczności.
Egipt +2,5 seta, @1.800 (teraz) pinnacle, @1.72 bwin,

Tak już dla zabawy:
Wynik pierwszych dwóch setów 1x (Egipt) @2.26
unibet,

Punkty w 1. Secie – Handicap Egipt +3.5, @2.00
unibet ( kilka godzin temu była linia +4.5)

pierwszy set win Egipt: @4.30 betgun,

Wynik 1 seta: 25-19 dla Egiptu.
Informacyjnie,
Kadra Polski na LŚ:
rozgrywający:
Paweł Zagumny (AZS Mlekpol Olsztyn)
Łukasz Żygadło (ZAK S.A. Kędzierzyn Koźle)
Paweł Woicki (AZS Wkręt-met Domex Częstochowa)
środkowi:
Wojciech Grzyb (AZS Mlekpol Olsztyn)
Marcin Możdżonek (AZS Mlekpol Olsztyn)
Daniel Pliński (PGE Skra Bełchatów)
Łukasz Kadziewicz (Sparkling Milano - ITA)
Wojciech Jurkiewicz (Jastrzębski Węgiel)
Piotr Nowakowski (AZS Wkręt-met Domex Częstochowa)
atakujący:
Mariusz Wlazły (PGE Skra Bełchatów)
Robert Prygiel (Jastrzębski Węgiel)
Wojciech Żaliński (Jadar Radom)
przyjmujący:
Piotr Gruszka (PGE Skra Bełchatów)
Bartosz Kurek (ZAK S.A. Kędzierzyn Koźle)
Sebastian Świderski (Lube Banca Macerata - ITA)
Michał Winiarski (Itas Diatec Trentino - ITA)
Michał Bąkiewicz (PGE Skra Bełchatów)
Marcin Wika (AZS Wkręt-met Domex Częstochowa)
Krzysztof Gierczyński (AZS Wkręt-met Domex Częstochowa)
Zbigniew Bartman
libero:
Krzysztof Ignaczak (Asseco Resovia)
Piotr Gacek (AZS Wkręt-met Domex Częstochowa)
W pierwotnym założeniu w szerokiej kadrze znalazł się
Dawid Murek , jednak po konsultacji z zawodnikiem, sztab reprezentacji Polski zdecydował ze względów zdrowotnych nie powoływać przyjmującego Jastrzębskiego Węgla do składu na Ligę Światową 2008.
Reszta dzisiejszych spotkań jakoś mnie nie bardzo przekonuje. Kursy nie odzwierciedlają szans. Więc po prostu odpuszczam. Granie Rosji, Brazylii po kursach @1,10 to jakoś nie dla mnie. A szukanie interesujących handicapów też mnie nie przekonuje.
Niech moc będzie z W(N)ami!
Edit: Izzzi :-D Czasy się zmieniają... ale pewne zależności pozostają... Polacy ponownie słabo w pierwszym secie. Często wchodzą po prostu źle w mecz z nawet słabym teoretycznie rywalem. A handicp +2,5 seta na Egipt wystawiły tylko 2 buki :spokodfhgfh: Prawdziwe promo ????