Odpowiedź jest na wcześniejszych stronach. Obecnie pin jest generowany na stronie przy aktywacji karty.I jeszcze pytanie odnośnie samej karty, ponieważ piszecie że idzie około 2 tygodni, czy PIN też jest wysyłany pocztą czy dostaje się go elektronicznie?
Hej,
mam takie pytanko, otóż jestem zameldowana w rodzinnym mieście, jednak niedawno przeprowadziłam się do innego miasta i nie mam jeszcze kluczyka do skrzynki. Czy mogę zamówić kartę do pracy?
Czy jeśli zmienię adres w ustawieniach to potrzebna jest jakaś weryfikacja? (chce go tylko zmienić na czas dostawy karty a potem wrócić w ustawieniach do poprzedniego).
Witam, nie jestem na biezaco, ale ostatnio wyplacilem 900zl i prowizja wyniosla az 21,90. Pamietam ze zawsze sie to zamykalo do nie calego 10zl, 8zl z groszami. Cos sie zmienilo? Moze to przez bankomat z ktorego wyplacalem? Otoz bylo to bankomaet euronetu. Pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc.
Dziękuje za odpowiedź. Rzeczywiście podrożało, no cóż trzeba płacić wszędzie kartka to się obejdzie bez prowizjiHej, tutaj są wypisane wszystkie możliwe opłaty - https://www.skrill.com/pl/oplaty/
niestety, zrobiło się drogo, mogą ustalać opłaty takie jakie chcą, bo konkurencji brak :;/:
Mam problem ze zresetowaniem kodu PIN, po kliknięciu przesyłają link i rzeczywiście otwiera się okno, gdzie można podać nowy PIN, ale przycisk "resetuj / zatwierdź" jest nieaktywny. I tak wkoło wojtek. Miał ktoś coś takiego? Jak to obejść?
ja mam karte w euro, i udało mi się tak że mój brat raz leciał gdzieś i miał przesiadkę w dojczach i wypłacił na lotnisku... Też kiedyś wypłaciłem na próbę w PL bankomacie i ten kurs 3.9 jak w kantorze po chyba 4.4 było ????Dzisiaj 1 używałem karty Skrill. Mam konto w EUR i kartę w EUR. Chciałem wypłacić sobie setkę PLN z WBK - pokazało mi się, że może mi policzyć po PLN lub po EUR...kurs EUR był ustalony na...3.9, więc wybrałem PLN. Nie wiem czy dobrze, ale chyba to w PLN niżej niż 3,9 być nie mogło, w dodatku teraz na wyciągu patrzę, że sobie doliczyli opłatę 0,4 euro, być może za przewalutowanie...Gdzie polecacie wypłacać i jak mając kartę właśnie w euro i konto skrill też w euro? Oczywiście wiadomo, że wypłacę z bankomatu PLNy, tylko gdzie najmniej złodziejsko?
Edit: metodą dedukcji mam do wyplaty wg skrill dziennie jeszcze 227,12, czyli wypłaciłem 22,88 jako 100 PLN. Wychodzi 4,35 eur/pln (to chyba lepiej niż to śmieszne 3,9 ???? ) + opłata 0,4 ojro chyba za przewalutowanie. Czyli za każdym razie lepiej brać chyba transakcję nie w EUR po ich żydowskim kursie, tylko właśnie w PLN, nawet mając kartę w EUR. Dobrze myślę? Czy któryś bank ma niższą tą opłatę niż 0,4 e, które pobiera bz wbk? A może któryś nie ma w ogóle? ????