>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Jaki Finał i kto go wygra ??

Status
Zamknięty.
p_snk 0

p_snk

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
SANOK
Ja uważam że pierwsze miejsca obu grup już są zarezerwowane dla POLSKI i BRAZYLI !! nie ma innej opcji Brazylia mocna , bardzo bardzo mocna ciężko z nimi będzie wygrać . Rosja też dość silna ale niedla Brazylijczyków ! U nas w grupie to mamy łatwiutkie drużyny bo i z USA i z Francją nie raz wygrywaliśmy po dość pasjonujących walkach !! Dla Polaków prawdopodobnie pierwsze kłopoty rozpoczną się w półfinale kiedy to zapewne przyjdzie nam zagrać z Rosją z którą zawsze nam się ciężko grało (przypomnieć można półfinał z zeszłęgo roku kiedy to było 3-2 ) !! ;-)

S 0

shelob

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Witam.
Moim zdaniem wszysto się może zdarzyć. Będą grać wyrównane drużyny i o zwyciestwie może zadecydować dyspozycja w dniu albo nerwy. ByŁbym ostrożny w typowaniu.
Myślę, że w naszej grupie o zwyciestwo będzimy walczyć z USA, które się świetnie spisywaŁy z fazie interkontynentalnej. Francja osŁabiona brakiem rozgrywającego i Antigi raczej nic nie ugra. W grupie F na iutsidera typowałbym Bulgarię, która gra po prostu słabo.

spinache 96

spinache

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
Ok moze i ja sie wypowiem na temat najblizszego finału LŚ. No wiec zaskakuje mnie wasz optymizm co do wystepu naszej Reprezentacji w ścisłym finale.

Do polfinalu napewno awansujemy, bo nie wyobrazam sobie 2 przegranych meczy w grupie. Wieksze problemy powinnismy miec z Amerykanami w szeregach, których wystepuje ten nieobliczalny Priddy. Jednak co pozniej ? Zagramy albo z Brazylia, która prezentuje w tym momencie najlepsza siatkówke na świecie, albo z Rosjanami ktorzy ostatni mecz z Polakami przegrali na własne zyczenie.

Nie mozna patrzec na to co prezentowaly poszczegolne zespoly w grupach bo nie jest to odzwierciedlenie ich obecnego poziomu jednak ogladajac 1 mecz Serbia - Rosja mam pewne watpliwosci czy uda nam sie awansowac do scislego finalu. To co grał w tym meczu Verbov i Semen poprostu było niewiarygodne. Do tego ten młody Grankim rozgrywał takie piłki ze Serbowie nie wiedzieli co sie dzieje. Do tego srodek ataku : wieża Kazakow - jesli sie nie myle 217 cm i dobra zagrywka i Kuleshow. Martwia mnie tylko przyjmujacy rosyjscy : nie zagra jeden z najlepiej przyjmujacych na swiecie Tietiuchin, a takze Kosariew który napsuł nam wiele krwi w Japonii. Do tego Pawel Abramow ma złamany palec i nie wiadomo czy wystapi w Spodku. Wiec w takiej sytuacji trener Rosjan Władimir Alekno bedzie musial postawic na mlodych zawodników.

Bułgarzy, którzy grali z nami w grupie narazie nic nie prezentuja. Nawet jesli wroci Matej Kazinsky, który podobno jest bez formy i ma wielkie problemy z wyrwaniem sie bułgarskiego klubu z ktorym zwiazal sie bardzo niekorzystnym kontraktem to i tak na niewiele moze sie to zdac. Wladimir Nikolow w meczach w Warnie gral beznadziejnie i został zmieniony szybo przez Yordanova. Byc moze przerwa i brak gry w Katowicach przysłuzyla mu sie i poprawil forme jednak jakos w to nie wierze. Do tego beznadziejny rozgrywajacy bułgarski, który w 4 meczach z Polakami gral poprostu tragicznie. na srodku Tsvetanow i chyba jednak Gaydarski, który takze nie prezentował ostatnio wysokiej formy.
Tak wiec dla mnie ułgarzy w tym momencie nie liczą się.

Teraz czas na Polaków. No wiec pomimo waszego zafascynowania nasza druzyna musze powiedziec, ze graja w tym momencie poziom nizej niz na MŚ. Forma Wlazłego wciaz rosnie, ale w meczach w Spodku dostał kilka bloków, a jesli tylko mial troche gorzej wystiona pilke kiwal za siatke i tylko dzieki słabej grze Bułgarów mozemy sie cieszyc ze tak malo kontr zostało wykorzystanych.

Do tego beznadziejne przyjecie Polaków. Gruszka wiadomo nigdy dobrze nie przyjmowal, ale to ze Swiderski został tyle razy trafiony zagrywka to poprostu jest zadziwiajace. Do tego słaba gra Gacka w przyjeciu ( w obronie bardzo dobrze ), a na tle libero bułgarskiego poprostu prezentował sie marnie. Wogle sadze ze naszym najslabszym ogniwem w tym momencie sa przyjmujacy, ok napewno bedzie grał Winiar bo musi grac, nawet jesli bedzie mial lekka kontuzje ale kto jako drugi ? Gruszka ze słabym przyjeciem ale z dobrym atakiem czy Świder, ktory takze nie gra najlepiej i dostał kilka czap od Bułgarów po ktorych prawie rozwiazaly mu sie sznurówki. Srodek ataku: jak dla mnie powinni grac Plinski i Grzyb, ewentualnie Kadziewicz. Sadze ze w polfinale jednak zagramy z Rosjanami, i wtedy moze byc nielada problem, bo jak Semen wchodzi na zagrywke to mozna sie spodziewac kilku asów z rzedu, lub tez przebicia na druga strone.

Zaznaczam tylko, ze nie mozemy patrzec na 12 wygranych spotkan jako na wielki sukces. Gralismy ze słabymi druzynami, Bułgarzy naprawde nic nie prezentowali i jesli gralibysmy na swoim normalnym wysokim poziomie to nie powinni ugrac nawet seta w tym skladzie. Dopiero teraz w Final Six wszystkie druzyny pokaza na co je tak naprawde stac.

No wiec moje typy sa takie :

Wygrywamy grupe pokonujac Francuzów i Amerykanów po 3-1. W drugiej grupie Brazylia wygrywa z Rosja 3-1 i z Bulgaria 3-0. A Rosjanie wygrywaja z Bułgarami 3-1. W polfinale spotykamy sie z Rosjanami, a Brazylia gra z Amerykanami, ktorzy w grupie po zacietym pojedynku pokonuja Francuzów 3-2. Mecz Polaków zaczyna sie zgodnie z ulubionym schematem czyli pierwszy set w plecy. Pozniej wygrywamy dwa kolejne by w ostatecznosci przegrac 3-2. Brazylia wygrywa z Rosjanami w finale 3-0, a my bedziemy musieli z gorycza walczyc o 3. miejsce.

1. Brazylia
2. Rosja
3. Polska
4. USA

Wiem, ze to co napisałem moze wydac wam sie dziwne i glupie. Ale uwierzcie mi ze jestem przekonany do tego schematu. Ten cały hurra optymizm po MŚ, gdzie zajelismy 2. miejsce baaardzo ale to bardzo szczesliwie moze juz niedlugo zniknąć. Teraz to my jestesmy pewni siebie tak jak byli pewni Rosjanie. I teraz to my mamy dyktowac warunki. Jednak jesli tylko dostaniemy kilka blokow od pary Poltavsky- Kazakow, gra przestanie nam sie kleic. Do tego to o czym pisałem wczesniej - beznadziejnie słabe przyjecie co w konfrontacji z tak wspaniale zagrywajacym zespolem moze okazac sie gwozdziem do trumny.

A i prosze nie myslcie ze jestem jakims pseudokibicem, ktory cos sobie ubzdural i chce to obwiescic całemu swiatu. Tylko poprostu sadze ze to co piszecie jest oparte na zbyt malej wiedzy i zbyt wielkim przekonaniu o tym ze nasz zespól jest najlepszy co charakteryzuje oczywiscie kibica. Jednak kalkulujac &quot; na zimno &quot; bedzie nam bardzo ciezko dojsc do scislego finalu. A o wygranej raczej mozemy sobie tylko pomarzyc. I tym optymistycznym akcentem chcialbym zakonczyc ta lakoniczną i pełną uniesień wypowiedź ;)

kuuba 28

kuuba

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Nowogard / Warszawa
Aleś walnął referat ;]

Co do rosjanów, to najprawdopodobniej nie zagra także Poltavsky.

A jeśli chodzi o przyjęcie to tu może być naprawdę bardzo duża loteria:
Rosja - Kuba - 23.06.2007
Yuriy Berezhko - 66.67% przyjęcia
Alexey Verbov - 43.75% przyjęcia

Rosja - Kuba - 24.06.2007
Alexey Verbov - 68.75% przyjęcia
Yuriy Berezhko - 52.38% przyjęcia

Serbia - Rosja - 1.07.2007
Alexey Verbov - ... 25% przyjęcia
Yuriy Berezhko - 52.38% przyjęcia

Polska - Bułgaria - 30.06.2007
Świderski Sebastian - 55% przyjęcia
Gacek Piotr - 51.61% przyjęcia
Gruszka Piotr - 42.11% przyjęcia

Bułgaria - Polska - 23.06.2007
Gacek Piotr - 72.73% przyjęcia !
Winiarski Michał - 62.50% przyjęcia

Chiny - Polska - 10.06.2007
Winiarski Michał - 43.24% przyjęcia
Gacek Piotr - 36.84% przyjęcia

Jak widać - raz przyjęcia bardzo dobre (w granicach 70%) a raz słabiutkie (około 30%).
Do Final Six zostało jeszcze półtora tygodnia, i wierzę, że Polacy zdołają ustabilizować swoje przyjęcie na poziomie conajmniej 60%.

I jeszcze mała statystyka Brazylijczyków z ich czterech ostatnich meczy:
Kanada - Brazylia - 22.06.2007
Godoy Filho Gilberto (czyli Giba) - 40.91% przyjęcia
Domingos Alan Barbosa - 31.82% przyjęcia

Kanada - Brazylia - 23.06.2007
Domingos Alan Barbosa - 39.39% przyjęcia

Finlandia - Brazylia - 29.06.2007
Amaral Dante Guimaraes - 29.41% przyjęcia
Godoy Filho Gilberto (Giba) - 29.17% przyjęcia

Finlandia - Brazylia - 30.06.2007
Santos Sergio Dutra - 45.83% przyjęcia
Godoy Filho Gilberto (Giba) - 42.11% przyjęcia.

Czyli Brazylia póki co przyjęciem nie zachwyca.
Wiem, że to tylko suche statystyki, ale one jednak coś mówią...

daimler 14

daimler

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Dubai
Widze ze wiekszosc widzi Finał Polska - Brazylia
ale przypominam że Trzeba Pokonać USA no i Francję ;-)
jestem całym sercem za Polakami ,ale może być cięzko...
A prawdopodobny Pół-Finał z Ruskimi nie bedzie niczym miłym i łatwym...
Ale nie ma co wychodzić za daleko w przyszłość...

p_snk 0

p_snk

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
SANOK
Nie no nie przesadzajcie !! Wiadomo że USA i Francja nie odpuszczą ale Polacy przynajmniej o klase lepiej teraz od nich grają !! Siatkarza USA robia bardzo duże postępy i za dwa może rok naprawde będą silni ! W naszej jednak grupie gdzie jest Francja i USA nie powinno być większych kłopotów !! Jeśli Francuzi będą grali jak grali w eliminacjach to zajmują ostatnie miejsce w grupie !! Polacy pierwsza prawdziwą przeprawę będą mieli z Rosjanami !! Tam będzie wojna nerwów za Polską będzie przemawiał atut własnego boiska i publiczności !! A Rosjanie będa chcieli się odegrać za rok ubiegły !! Walka gwarantowana i emocji nie powinno zabraknąć !! Co do wyniku to będzie loteria szczęscia i wytrzymałości nerwowej !! ???? ????

redrum 0

redrum

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Santiago Bernabeu
Moim zdaniem tak to bedzie na koniec wygladalo ????

GRUPA E:
1. Polska
2. USA
3. Francja

GRUPA F:
1. Brazylia
2. Bułgaria
3. Rosja

Półfinały:
Brazylia - USA 1
Polska - Bułgaria 1
Finał:
Polska - Brazylia 1 (bedzie to napewno trudny mecz ale sadze ze polacy pokaza kalse i wygraja 3-2 )

O 3miejsce:

USA - Bulgaria 1 [Sadze ze spokojnie ten mecz wygraja Bulgarzy przeciez to 3 druzyna swiata ?]

D 0

damian591

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
:D

Czemu miałby nie zagrać ???? ?? Wydaje mi sie że własnie zagra, jednak Rosjanie mają problem z przyjmującymi i myśle ten fakt przemawia za wygraną naszej reprezentacji ????

kuuba 28

kuuba

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Nowogard / Warszawa

Czemu miałby nie zagrać ???? ?? Wydaje mi sie że własnie zagra, jednak Rosjanie mają problem z przyjmującymi i myśle ten fakt przemawia za wygraną naszej reprezentacji ????

Parę dni temu czytałem, że jest trochę kontuzjowany i nie wiadomo, czy do Katowic zdąży się wykurować.

spinache 96

spinache

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin

Parę dni temu czytałem, że jest trochę kontuzjowany i nie wiadomo, czy do Katowic zdąży się wykurować.

W odpowiedzi na wasze watpliwosci przedstawiam artykul z PS : &quot; Rosja przyleci z Pawłem Abramowem na finałowy turniej Ligi Światowej siatkarzy, który rozegrany zostanie 11-15 lipca w Katowicach, poinformował menadżer reprezentacji tego kraju Rusłan Olichwer.

- Paweł Abramow miał złamany palec - powiedział menadżer reprezentacji Rosji, Rusłan Olichwer. - Jest on już zdrowy i trenuje z całą grupą. Zaleczona została także kontuzja mięśni brzucha Siemiona Połtawskiego.

Siatkarze Rosji odlecą do Katowic 9 lipca. Ostatnie dni spędzili na krótkim zgrupowaniu w Odincowie. Rosja zagra w grupie F z Brazylią i Bułgarią. W grupie A znalazły się zespoły Polski, Francji i USA. &quot;

hajduk 124

hajduk

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Hilcus
Powtórka finału MŚ jest bardzo realna.. tyle ze wynik się zmieni... na korzyść POLSKI!!

O ile Rosje pokonamy(która raczej awansuje), która bedzie chciała sie zrewanżowac za MŚ i to sromotnie...
Najgorzej 3 miejsce będzie...;)

daimler 14

daimler

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Dubai
Mam przeczucie ze Rosja może wygrac tegoroczną LŚ ;-)
Po kursie 6.00 na Ruskich można zaryzykować... dlaczego by mieli przegrać?
fakt ze grali słabo w fazie grupowej, lecz to sie może odmienić ;-)

kuuba 28

kuuba

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Nowogard / Warszawa
Raul Lozano ogłosił skład Polaków na turniej finałowy:
rozgrywający: Paweł Zagumny, Łukasz Żygadło
środkowi: Wojciech Grzyb, Łukasz Kadziewicz, Daniel Pliński
przyjmujący: Sebastian Świderski, Piotr Gruszka, Michał Bąkiewicz, Michał Winiarski
atakujący: Mariusz Wlazły, Grzegorz Szymański
libero: Piotr Gacek

Czyli tak jak moim zdaniem być powinno ????

D 0

damian591

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Raul Lozano ogłosił skład Polaków na turniej finałowy:
rozgrywający: Paweł Zagumny, Łukasz Żygadło
środkowi: Wojciech Grzyb, Łukasz Kadziewicz, Daniel Pliński
przyjmujący: Sebastian Świderski, Piotr Gruszka, Michał Bąkiewicz, Michał Winiarski
atakujący: Mariusz Wlazły, Grzegorz Szymański
libero: Piotr Gacek

Czyli tak jak moim zdaniem być powinno

Czyli tak jak było w Japoni ???? 0 zmian. ????

peja 1

peja

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
z Polski :P
A dla mnie weilka niespodzianką by było np. jakby Polska nie grała w finale z Brazylią... wszak to są najlepsze obecnie drużyny na świecie ???? ale to jest sport wszystko może się zdarzyć... Boję się trochę Rusków... ale DAMY RAD !! :jupi:

ale z Brazylią będzie już bardzo ciężko wygrać w finale ????

D 0

damian591

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
A dla mnie weilka niespodzianką by było np. jakby Polska nie grała w finale z Brazylią... wszak to są najlepsze obecnie drużyny na świecie ale to jest sport wszystko może się zdarzyć... Boję się trochę Rusków... ale DAMY RAD !!

ale z Brazylią będzie już bardzo ciężko wygrać w finale

Przecież Brazylia nie jest już w finale. ???? .....

Dzisiaj wpadka z Bułgarią jutro świetna gra Rosjan i Canarinhos żegnają sie z turniejem ???? . Jednak ja wogóle w to wierze. Droga do finału Brazyli jak i Polski jest trudna, tak więc jeszcze nie warto skupiać sie na niby finale Polski z Brazyli. Narazie warto sie skupić co nas czeka dziś i w najbliższych dniach. ???? Pozdrawiam.

Status
Zamknięty.