Boże drogi, widzisz i nie grzmisz:-|
Mam takie pytanie do większości, czy zanim napiszecie post to poświęcacie chociaż minutę na to żeby się zastanowić ?
Przecież ręce opadają jak ktoś to przeczyta.
Po kolei
Adiqq, każdy ma swoje preferencje i masz pełne prawo nie lubić progresji, ale jeżeli wolisz posłać zakład za 30 zl i mieć do wygrania 35 zl zamiast kolejno za 5, 10 i 15 i mieć do wygrania odpowiednio np. 38,39,40 tzn że chyba lepiej zakończyć przygodę z bukmacherką...
Dla mnie kluczowym czynnikiem jest zysk w stosunku do tego co oferuje bukmacher, a czy to będzie progresja, tańczenie nago wokół laptopa, czy układanie tarota to nie ma dla mnie większego znaczenia.
wudar72, z jakiegoś powodu atakujesz ten system gdzie się da, nie wiem tylko dlaczego. Napisałbyś " mnie się nie podoba" i byłoby ok, bo ch... mi do tego. Masz swoje zdanie i tyle, ale jak zaczynasz już rzucać liczbami to chociaż niech mają jakieś swoje uzasadnienie, bo nie wiem jakim jesteś typerem ale matematykiem marnym :razz:. Garść statystyk, bo ja w przeciwieństwie do niektórych skrzętnie wszystko notuje aby system udoskonalać.
Średni kurs w stosunku do kapitału który musiał być zarezerwowany do 80 min na dany mecz wynosi lekko ponad 1.3(często powyżej 1.5, zdarza się nawet 2 i lepiej) przy średnim kursie oferowanym przez bukmachera około 1.1. Byłby wyższy ale w niecałych 15% przypadkach gol padał do 10 min więc zysk trochę mniejszy ale czas pracy 10
sec. I to jest największy atut tego systemu, bo dla mnie zrobienie z kursu 1.1 ---> 1.3 to w skali miesiąca bardzo przyzwoita suma i tak jak początkowo bukmacherka dorabiałem do pensji tak teraz pensja dorabiam do bukmacherki

. Do tego możliwość odpuszczenia meczu jest nieoceniona.
Dziwi mnie Twoje nastawienie, zwłaszcza że sam stosujesz systemy, które matematycznie kompletnie nie dają Ci przewagi nad tym co oferuje bukmacher.
Nastepny Muntar
Progresja na over 1.5 gola łączona ? RYLI ? Gdzie tu value? Nie ma żadnych podstaw żeby sądzić iż jest to lepsze od progresji typu parzyste/nieparzyste. Że już nie wspomnę że nie kumam co to ma do tego tematu.
Pagni, płaską stawką ? Jak tak gdziekolwiek pisałem ? Oczywiście że stawkowanie musi być zróżnicowane bo jednak mecz o mistrzostwo ManC nie równy meczowi Zalgirisu z Ekranasem. Granie płaską stawką to nie jest dobry pomysł.
Uszaty, podajesz wyliczenia do kontynuowania progresji na 2 meczu. Wytłumacz mi jaki jest sens zmienianie tego systemu z tylko Tobie znanego powodu po to tylko aby przedstawić jakies wyliczenia, które pokaża że to nie jest dobry pomysl oO. Chyba że to miałabyć jakaś dygresja. Do tego nie rozumiem co jest kasozernego w tym systemie. Ten system jest tylko i wyłącznie alternatywą do grania over 0.5 Jeżeli masz grać za 50 zl over 0,5 czy za 300 to lepiej zrobić (50zl/ suma stawek w systemie = 1j) bądź (300/ suma stawek w systemie= 1j) i wyjdziesz na tym sumarycznie do przodu w stosunku do każdego rozpisu jaki zobaczylem. To że nie nie widziałem, nie znaczy że nie ma bo Alfa i Omegą nie jestem, ale w takim razie chętnie o nim usłyszę i piwo nawet postawie

Nie rozumiem ostatniego zdania "nie uciekniemy od nieuniknionej wtopy" . Wtopy w skali systemu czy w skali meczu. W skali meczu porażka jest wkalkulowana i jeśli nie jesteś w stanie jej przyjąć na klatę to nie graj. W skali systemu to gram już trochę, budżet powiększyłem kilku nasto/dziesięcio krotnie( na początku z perspektywy czasu trochę szczęścia było ???? ) i nie widzę możliwości przy rozsądnym stawkowaniu przegrać.
Pisałem to multum razy, system służy do zmaksymalizowania zysków płynących z grania over 0.5. Nic poza tym. To nie jest magiczny system. Sam nie wygra. Nie zmuszam do grania tym systemem ani nawet nie namawiam. Wybór należy do was.
Irytujące jest natomiast, że ktoś o nikłej wiedzy w temacie wypowiada się z pozycji eksperta ( chyba każdy miał tak więcej niż raz w robocie ???? )
Temat służy do podawania typów i ew uzasadnień, zgadzam się że stawiając wszystko co tu leci będzie ciężko się dorobić, zwłaszcza że lecą tu 2,3,4 i 5 bramki ^^ Każdy ma swój rozum, a ja zawsze twierdzę że lepiej mieć więcej informacji niż mniej, nawet jeżeli nie wykorzystamy.
Jeszcze taka dygresja, w 1 temacie na samym początku napisałem że trzeba mieć chłodną głowę do tego, za dużo ludzi tutaj dołuje się po 1 niepowodzeniu:zoltakartka: i kończy, bądź starają się od razu odegrać ????, ewentualnie emocjonują się mocno a z dnia na dzień stawkowanie rośnie wręcz wykładniczo????. Nie tędy droga panowie.
Z dedykacją dla Łukasz_, wczoraj wtopa na Helsinborgu (pech bo spokojnie mogłobyć 3 ) i na Skonto Ryga ( co ja ku... wymyśliłem za mecz) xD. Jak widać doświadczenie mam największe a też czasem mecz puszcze od czapy bo da się grać. Pokusa bywa ogromna, na szczęście na drugi dzień jest kac moralny i przez pare kolejnych dni mądrzejszy dobór spotkań
No to trochę tych wypocin było:razz:
Przypominam że temat słuzy do wzajemnej pomocy forumowiczom, którzy są zainteresowani graniem tym systemem.
Mały FAQ
1. Wymyśliłem zupełnie nowy system, co robić ?
BRAWO !! Nie pisać o nim tutaj.
2. Uważam że system jest do bani.
ŁOKEJ. Nie graj.
3 Wymyśliłem ulepszenie obecnego systemu.
Najpierw pomyśl o tym a następnie stosuj procedurę
Pomyśl, pomyśl, pomyśl, policz, pomyśl , sprawdź liczenie, pomyśl, zapytaj kolegi, pomyśl, policz, zapytaj żony - jeśli nie zrozumie to może być ok ???? , policz jeszcze raz i wklej do oryginalnego tematu, bo może akurat Twój pomysł będzie dobry.
4 Nie lubie progresji, grania overów/ underów systemów, nie lubie Hanka, Hanki i całego M jak Miłość.
Ja nie lubie Złotopolskich, ale to nie ten dział.
Edit: Już pierwszy FAQ nie doczytal. Dziękujemy za komentarz był na prawdę .... bezużyteczny.