>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Eliminacje MŚ 2014 - CONMEBOL

Status
Zamknięty.
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
Już w najbliższy piątek rozpoczynamy rywalizacje w ramach eliminacji do mistrzostw świata w Brazylii 2014 na kontynencie Ameryki Płd. Eliminacje wcześnie się zaczynają ale pamiętajmy, że do rozegrania jest aż 16 meczów dla każdej z ekip więc wiele spotkań przed nimi. Tym razem eliminacje nie pełne, gdyż Brazylia jako gospodarz ma zapewniony udział w mundialu więc w każdej kolejce ktoś będzie musiał pauzować. Jeśli idzie o liczbę zespołów, które awansują to wchodzą 4 najlepsze, a piąty zespół gra baraż ale nie bardzo wiem nawet z którą ze stref więc nie będę pisał o tym. Na początek warto zapoznać się z kursami na zwycięstwo w strefie CONMEBOL:
Jak widać kurs na Argentynę bardzo niski i też nie ma się co dziwić, bo przecież na papierze są chyba najlepszą ekipą pod nieobecność Brazylii ale moim zdaniem szanse Urugwaju na zwycięstwo też są spore więc chyba warto pograć na Urusów, bo kurs naprawdę ciekawy. Jako trzecia ekipa i słusznie stawiani w gronie faworytów są Chilijczycy i też nie powinni mieć problemów z awansem bezpośrednio. Czwarte miejsce widzę dla Kolumbii ale wiadomo, że w takich eliminacjach jest sporo niespodzianek i też ciekaw jestem czy Peru i Wenezuela potwierdzą swoją postawę z Copa America. O piąte miejsce powinni walkę stoczyć Paragwaj i Ekwador, bo na papierze wyglądają jednak mocniej od wspomnianych niespodzianek CA. Outsiderem powinna być Boliwia ale też warto pamiętać, że u siebie będą groźni ze względu na swoje góry, gdzie choćby Argentyna przegrała 6:1.
Pierwsza kolejka przed nami więc warto też przedstawić kursy na te spotkania:
Kurs na Argentynę do przewidzenia ale mnie na pewno nie zachęca, po tym co ostatnio pokazywali. Ja tam spróbuje jakiegoś bts-u, bo Chile lubi i potrafi strzelać sporo goli. W sumie też do przewidzenia kurs na Urugwaj, tyle że oni mają słabego rywala, który będzie pozbawiony swojej broni czyli gór. Ekwador chyba też powinien sobie poradzić u siebie z Wenezuelą, gdyż zawodników teoretycznie ma lepszych ale chyba wszyscy pamiętają jak było na CA. Wyrównany mecz powinien być w Peru, gdzie gospodarze będą mieli nie łatwe zadanie, gdyż Paragwaj to mocna ekipa i przede wszystkim świetnie broniąca ale pamiętajmy, że tacy zawodnicy jak Cardozo, Barrios czy Valdez strzelać potrafią więc łatwo Peruwiańczykom nie będzie.
Zapraszam do dyskusji

P 37

piotreklyon

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Czeladz
Urugwaj vs Bolivia

Typ - powyżej 2,5 bramki
Bukmacher - Betgun
Kurs - 1,6

Spotykają się dwie drużyny prezentujące ostatnio całkowicie odmienna formę. Urugwaj stał się prawdziwą potęgą która przyćmiła nawet Brazylię oraz Argentynę. Boliwia natomiast gra fatalnie a ich seria meczy bez zwycięstwa sięga już kilkunastu spotkań. Patrząc na formę obu drużyn nie trudno wskazać zdecydowanego faworyta. Co więcej powinniśmy być świadkami wysokiego zwycięstwa gospodarzy którzy w ostatnich meczach tylko potwierdzają swoją świetną dyspozycję oraz ofensywną grę. W trzech ostatnich spotkaniach Urugwaj zanotował 3 zwycięstwa a ich bilans bramek to 8-2. O zdobywanie bramek powinni zadbać znajdujący się w wysokiej formie Edison Cavani oraz Luis Suarez.

Ostatnie mecze reprezentacji Urugwaju:
Urugwaj Meksyk 1-0
Argentyna Urugwaj 1-1
Peru Urugwaj 0-2
Urugwaj Paragwaj 3-0
Ukraina Urugwaj 2-3

Ostatnie mecze reprezentacji Bolivii:
Bolivia Costa Rica 0-2
Kolumbia Bolivia 2-0
Bolivia Panama 1-3
Peru Bolivia 2-2
Bolivia Peru 0-0

dawidbarca 6,2K

dawidbarca

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa
PiotrekLyon - jak uważasz że Urugwaj zdecydowanie wygra ten mecz i że jest w dużo lepszej formie niż Boliwia to jaki jest sens grania tutaj overa? nie lepiej zagrać handi na Urugwaj? nawet tego -2.5 gola który gwarantuje również over.

Poza tym ja tutaj wcale nie widze jakiegoś wielkiego overa , Boliwia przyjedzie się murować , pewnie przez dużą część spotkania będzie im się to udawało a Urugwaj ewentualnie złamie ich w trochę późniejszym czasie , myślę że jakieś 1-2:0 jak najbardziej prawdopodobne.Widzimy ostatnie 3 mecze Urugwaju , 3 undery , to też dużo mówi.

Jak dla mnie bardzo dobrym typem wydaje się być Argentyna - 1.5 gola , kurs na to zdarzenie rośnie , lepiej dla mnie , obecnie można łapać już nawet po kursie ponad 2.00. Chile bez Sancheza , Argentyna mocno zmoblizowana po ostatnich wtopach , jest nowy trener , kapitanem jest Messi który ma wiele do udowodnienia. Argentyńczycy rzucą się na rywala i bardzo możliwe że wysoko wygrają to spotkanie , personalnie nikt nie ma wątpliwości że Albicelestes są jedną z najlepszych reprezentacji świata , jedyne czego potrzebują jest trener który to wszystko poukłada , możliwe że obecny szkoleniowiec jest strzałem w &quot;10&quot;.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
Poza tym ja tutaj wcale nie widze jakiegoś wielkiego overa , Boliwia przyjedzie się murować , pewnie przez dużą część spotkania będzie im się to udawało a Urugwaj ewentualnie złamie ich w trochę późniejszym czasie , myślę że jakieś 1-2:0 jak najbardziej prawdopodobne.Widzimy ostatnie 3 mecze Urugwaju , 3 undery , to też dużo mówi.
Nic dodać, nic ująć. Też właśnie widzę tak jutrzejszy mecz, że Boliwia przyjeżdża się bronić i wynik zależy od tego kiedy stracą pierwszego gola. Jeśli zdarzy się to szybko, to nie mam wątpliwości, że może zostać pokryty spory over, bo Urugwaj ma kim straszyć w ataku ale jeśli uda im się dojechać do 45 minuty z remisem 0:0 to wtedy właśnie to się skończy pewnie 1:0/2:0. W sumie wśród Boliwii to nie bardzo ma kto straszyć, bo sam Moreno to trochę za mało na Urugwaj. Trener Tabarez z tego co czytałem w urugwajskiej gazecie El Pais powiedział, że mają wyjść ustawieniem 3-4-3 więc widać jaki jest cel w tym meczu - 3 punkty i wysokie przekonywujące zwycięstwo. Atak żelazny czyli trio Suarez, Cavani i Forlan. Jak już pisałem o gościach tego spotkania to po prostu bez gór nie ma tej drużyny. U siebie to mają tą przewagę, a w nizinnym Urugwaju po prostu nic z tego nie będzie. Do tego trener gości zostawił w La Paz kilku graczy, którzy mogliby i pewnie wyszliby od początku w Montevideo. Pablo Escobar, Alejandro Chumacero, Jhasmany Campos czy Juan Carlos Arce. Wobec tego zapowiada się na łatwe zwycięstwo gospodarzy.
Urugwaj: Muslera; Lugano, Godin, Caceres; Maxi Pereira, Perez, Arevalo Rios, Alvaro Pereira; Suarez, Cavani, Forlan
Boliwia: Carlos Arias; Lorgio Álvarez, Ronald Raldes, Ronald Rivero y Luis Gutiérrez; Jaime Robles, Walter Flores, Joselito Vaca, Edivaldo Rojas y Rudy Cardozo; Marcelo Martins
Moje typy:
Urugwaj(-1) @ 1,571 Sportingbet✅4:2
Urugwaj(-2) @ 2,625⛔
Urugwaj over 2,5 @ 2,05
✅

Chile bez Sancheza , Argentyna mocno zmoblizowana po ostatnich wtopach , jest nowy trener , kapitanem jest Messi który ma wiele do udowodnienia. Argentyńczycy rzucą się na rywala i bardzo możliwe że wysoko wygrają to spotkanie , personalnie nikt nie ma wątpliwości że Albicelestes są jedną z najlepszych reprezentacji świata , jedyne czego potrzebują jest trener który to wszystko poukłada , możliwe że obecny szkoleniowiec jest strzałem w &quot;10&quot;.
O Chile nawet bez Sancheza bym się aż tak nie martwił. Są Isla, Vidal, Mati Fernandez. A poza tym liczę, że gracze tacy jak Jorquera, Seymour, którzy nie dawno wyjechali do Włoch teraz pokażą klasę i udowodnią, że ten transfer to nie przypadek. Również czekam z niecierpliwością na debiut zawodnika Audaxu Italiano, Matiasa Camposa Toro. W poprzednim sezonie wybrany najlepszym lewym pomocnikiem. Mi się strasznie podoba jego styl, bo widać, że ma wielki potencjał, by grać w dobrym klubie europejskim.
Co do samej Argentyny. Wiadomo, że jeśli tam Sabella albo jakikolwiek inny kolejny trener poukłada to wszystko w całość i będzie to wszystko odpowiednio wyglądało, to przecież Argentyna spokojnie powinna zdobyć Mistrzostwo Świata, a nie odpadać w takim stylu z Niemcami czy Urugwajem ostatnio. Na dobrą sprawę to ich pierwszy mecz o stawkę pod wodzą nowego trenera więc ja bym ich zostawił ale tego gola dla Chile już mnie kusi mocno, bo jednak potencjał ofensywny jest jak wiadomo, a kurs naprawdę ciekawy.
Mój typ:
Chile strzeli @ 1,727 Sportingbet✅4:1
BTS @ 1,909✅

Edit:I jeszcze taka ciekawostka o reprezentacji Chile. ANFP czyli ich związek piłki nożnej obiecał 250 tysięcy dolarów za pokonanie Argentyny oraz połowę tej sumy za remis. Tak więc opłaca się dobrze zagrać w Buenos Aires, bo można zgarnąć całkiem przyjemną premię. Do tego za awans na Mundial 2014 federacja płaci aż 4 miliony dolarów, a to też nie mała kwota.

trackbank 1,8K

trackbank

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Ksiezyc
Argentina vs. Chile
Faworyt może być jeden ,są nim gospodarze ,patrząc na potencjał drużyn wydaje się ,że oglądniemy kilka bramek .Mobilizacja spora w szeregach Albicelestes , H2h2 na korzyść Argentyńczyków ,ostatni mecz z Chile przegrali w 1987 roku i było to jedyna porażka z Chilijczykami na swoim terenie .Ja w tym meczu skłaniałbym się do takie typu :
Argentyna gol przed 38min 1.83 bet365✅
argumenty?
zaczną mocno od początku ,lubią strzelić szybką bramkę i potem się bawić często można to zauważyć w ich meczach,mobilizacja,piłkarze ,kto jak kto ale oni na ich brak nie mogą narzekać
Chile nie rzuci się do ataku ,a choćby nawet to może się skończyć to zabójczą kontrą .Według mnie warto.

edit
pierwsza bramka Argentyny w 8min ;)

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
Tak na dobrą sprawę to mi wpadł do głowy jeszcze jeden pomysł, po zobaczeniu kursów na mecz Peru-Paragwaj. 1x2 zostawiam ale skupiam się nad opcjami bramkowymi. Peru w swoim składzie ma czterech znakomitych ofensywnych graczy. Vargas, Farfan, Guerero i Pizarro spokojnie by się zmieścili pewnie w większości reprezentacji na świecie, a tym czasem stanowią bardzo ważne elementy niezbyt mocnej reprezentacji. Ale takie Peru jedynie z Guerrero przecież zdobyło brązowy medal tego lata podczas Copa America w Argentynie. Teraz wypadałoby dobrze zacząć eliminacje, w których Peruwiańczycy nie są bez szanse na awans na Mundial do Brazylii. Jednak jeśli marzą o awansie to muszą wygrywać, a to się wiąże ze strzelaniem goli. A gdzie to robić jak nie u siebie? Wśród gości też mamy zawodników, którzy potrafią strzelać, bo przecież Oscar Cardozo i Nelson Valdez to znakomici napastnicy. Nie wiem jak tam dalej z powołaniami ale mniemam, że Barrios czy Zeballos znaleźli się wśród powołanych, a to dobrze świadczy, bo widać, że mają znakomitą pakę w ataku.
A skoro obie drużyny mają dobrych zawodników w ataku, to czego miałoby nie wpaść kilka goli? No właśnie nie wiem dlatego korzystam z takich wysokich kursów na overy, bo chyba jednak buki przesadziły z tymi kursami. Rozumiem, że historia oraz ostatnie Copa America przemawia za underem ale widzę tutaj spore szanse na kilka goli.
Peru: R. Fernández, Revoredo, Acasiete, A. Rodríguez, Guisazola, Farfán, Balbín, Cruzado, Vargas, Guerrero y Pizarro

Paragwaj:
Barreto, Piris, Verón, Da Silva, Marecos, Riveros, H. Pérez, Cáceres, Estigarribia, Cardozo y Nelson Haedo Valdez
Moje typy:
Over 1,5 @ 1,45 Sportingbet✅2:0
Over 2,5 @ 2,60⛔
BTS @ 2,05⛔

P 37

piotreklyon

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Czeladz
Bolivia vs Kolumbia

Typ 2(remis nie ma zakładu)
Bukmacher - Betgun
Kurs - 2,07
Bardzo dobry kurs na Kolumbię. Bolivia kiedyś słynęła ze świetnej gry na własnym stadionie(chodzi oczywiście o duże wysokości na których rozgrywane były mecze do których nie były przyzwyczajone inne drużyny) Niestety dla gospodarzy tego meczu sytuacja ta uległa zmianie a Bolivia zarówno na wyjazdach jak i na własnym terenie gra fatalnie. Nawet atut własnego boiska dawno przestał pomagać. Seria meczy bez zwycięstwa sięga już kilkunastu spotkań. Również te eliminacje Bolivia zaczęła słabo przegrywając z Urugwajem 2-4. Kolumbia natomiast bardzo dobrze prezentowała się w ostatnich meczach. Szczególnie gra defensywna jest mocną stroną tej drużyny. Seria 7 meczy bez straconej bramki robi wrażenie. Dla Kolumbi mecz z Bolivią będzie pierwszym w tych kwalifikacjach.

Urugwaj Bolivia 4-2
Bolivia Peru 0-0
Peru Bolivia 2-2
Bolivia Panama 1-3
Kolumbia Bolivia 2-0
Bolivia Costa Rica 0-2

Ostatnie mecze reprezentacji Kolumbii:
Kolumbia Jamajka 2-0
Honduras Kolumbia 0-2
Kolumbia Peru 0-0
Kolumbia Bolivia 2-0
Argentyna Kolumbia 0-0

Ostatnie mecze pomiędzy tymi drużynami:
Kolumbia Bolivia 2-0
Bolivia Kolumbia 1-1

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
Za nami już pierwsza kolejka eliminacji w Ameryce Południowej, która pod względem typerskim jak widzę w dziale i wiem po sobie wypadła całkiem dobrze, a nawet bym powiedział, że świetnie. Może nie wszyscy zaznajomili się z wynikami więc je tutaj przedstawię:

Urugwaj-Boliwia 4:2
Ekwador-Wenezuela 2:0
Argentyna-Chile 4:1
Peru-Paragwaj 2:0

Ja oglądałem spotkanie w Montevideo i Buenos Aires i jestem zadowolony, bo w końcu jednego wieczora mogłem obejrzeć sobie aż 11 goli. W Montevideo gra na wodzie, ale po mimo tego mecz był całkiem fajny. Wydarzeniem tego spotkania na pewno dwa gole filaru obrony Urugwaju czyli Diego Lugano. Co ciekawe goście w ataku zaprezentowali się nieźle, bo jednak 2 gole na trudnym terenie z mocnym rywalem to dla Górali wynik niezły ale na pewno humorów im to nie polepszy. W Buenos Argentyna wygrała wysoko ale jak ktoś oglądał mecz to musi przyznać, że Chile tego dnia grało całkiem dobry mecz. Jednak fatalne obrony w defensywie zostały skrzętnie wykorzystane przez Albicelestes, gdyż jeśli takim graczom jak Messi, Higuain czy Di Maria daję się prezenty w postaci zagrywanych do nich piłek to ciężko oczekiwać dobrego wyniku. Martwi mnie za to postawa Humberto Suazo, który od Copa America ma problem ze strzelaniem goli. Potrafi się zastawić, wypracować sytuację ale już z wykorzystywaniem ich nie jest różowo, dlatego byłbym zadowolony gdyby trener Claudio Borghi dał jednak szansę Estebanowi Paredesowi albo Vargasowi. I pewnie da, gdyż nawet jak nie zmieni Suazo to pewnie zmieni Pinille, który zagrał fatalnie i był kompletnie nie widoczny. W pozostałych dwóch meczach goli mało, a wygrali w moim odczuciu jednak faworyci, bo może Peru lepsze ogólnie od Paragwaju nie jest ale jednak u siebie to co innego.
To teraz czas na drugą kolejkę więc kursy na nią prezentują się następująco (Bwin):

Drugą kolejkę zaczną Boliwijczycy i Kolumbijczycy dla których będzie to początek eliminacji, gdyż pauzowali w pierwszej kolejce. Faworytem naturalnie Boliwia jak to u siebie, bo mecze w La Paz czy innych miastach tego kraju do przyjemnych nie należą, chyba że ktoś lubi grać na 3500 metrach czy nawet wyżej... Jednak Kolumbia powinna coś strzelić z takimi napastnikami jak Falcao, Guttierrez. Ciekawie powinno być w Assuncion, bo w końcu spotkają się dwie najlepsze drużyny ostatniego Copa America. Faworytem tego meczu chyba goście, bo i skład lepszy, a i Paragwaj też nie najlepiej zaczął te eliminację. Co do dwóch pozostałych spotkań to można się spodziewać zwycięstw Chile i Argentyny, a przy okazji w Santiago ja bym widział over, bo gospodarze lubią strzelać, a i też jak wiadomo tracić również, a Peru z takimi napastnikami i graczami w pomocy może spokojnie pokusić się o jakieś gole.

zfnp 15

zfnp

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kraków
O LoL jaki kurs ma Urugway. Myślę że spokojnie można stawiać 2X. Remis wg. mnie jest zadowalający dla gospodarzy. Od Mistrzostw świata Uruwgay gra dobrą piłkę. Wg. mnie wielkie valune. Ja spróbuję, a jak ktoś chce większe stawki inwestować to radzę sprawdzić składy i tym podobne rzeczy. Ja tak na pierwszy rzut oka zagram, bo kursy pewnie polecą w dół. Argentyna też zapewne poradzi sobie w Wenezueli. Messi i Huguain zapewnią im kolejne 3 punkty.
Argentyna + Urugwaj 2X = 2.25 ????

pirelli 739

pirelli

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kraków/Arbroath

Nie uważam się za jakiegoś znawcę południowo-amerykańskiej piłki, ale ciekawi mnie dzisiejszy mecz w La Paz. Pewnie większość wie, że w Boliwijskiej twierdzy położonej ponad 3,5 tyś m. n.p.m drużyna narodowa potrafi osiągać nieprawdopodobne wyniki, jak chociażby 6:1 z Argentyną w ramach eliminacji do MŚ w RPA. Trenerem Gustavo Quinteros powiedział głośno, że chcę wygrać wszystkie mecze u siebie, żeby mieć szansę na awans. Kolumbia prawdopodobnie wyjdzie tylko jednym napastnikiem (Gutierrez lub Falcao) i będą grać prawdopodobnie tylko z kontry z zabezpieczeniem tyłów. Jednak nie wiem jak zaprezentuję się obrona gospodarzy, bo w meczu z Urugwajem wyglądało to niezbyt ciekawie.
Gospodarze na pewno będą chcieli zdobyć pierwsze punkty na własnym obiekcie, a z racji, że linia defensywna nie wyglądała ostatnio zbyt dobrze to uważam, że obie ekipy stać na strzelenie min. po golu. Kolumbia kadrowo wygląda zdecydowanie lepiej. W ostatnim spotkaniu w CA Kolumbia wygrała 2:0 po golach Falcao.
Typ: obie strzelą
Kurs: 1.91

Typ: over 2.5 gola
Kurs: 2.25
Typ: Bolivia over 1.5 gola
Kurs: 2.45

Mile widziane komenty, bo jak już zaznaczyłem, nie ogarniam zbyt dobrze tego regionu;p

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
W pełni się zgadzam z przedmówcą. Boliwia u siebie jest piekielnie mocna i mało kto sobie radzi w La Paz. 3500 metrów to wielka mordęga dla ich rywali. W sumie to niech się Kolumbijczycy cieszą, że mecz nie odbędzie się w Potosi, które przekracza magiczną granicę 4000 metrów. No ale nie będę tylko o geografii mówił. Kolumbia dzisiaj bez Falcao w podstawowym składzie. Trener da szanse od początku zagrać Teo Gutierrezowi. Tak więc dzisiaj ustawienie tylko z jednym napastnikiem ale sądzę, że jeśli wynik będzie nie korzystny to Radamel Falcao pojawi się na murawie i wspomoże swoich kolegów. Także przyłączam się do typów bts i over, gdyż kursy jak dla mnie wysokie, a wiadomo Boliwia u siebie zachowawczo nie zagra, a i Kolumbia też na obronę przez cały mecz nie postawi, bo to się źle dla nich skończy.
Również dobrym typem wydaję się być Chile. Na własnym stadionie będa chcieli osiągnąć o wiele lepszy wynik, aniżeli ten, z którym przyjechali z Buenos. Teraz rywal słabszy, więc o punkty powinno być łatwiej. Fakt, że ten kwartet ofensywny Peru robi spore wrażenie ale jednak reszta zespołu już odbiega poziomem od nich i to może być dla nich problem. W ogóle Chile też w obronie dobra grą nie grzeszy więc można się tutaj spodziewać sporej ilości goli i na to też liczę. Warto było napisać by trener zmienił Suazo, bo od początku w miejsce Chupete ma wyjść Eduardo Vargas. Poza tym zmian w składzie nie widać zbytnio więc można oczekiwać podobnej, dobrej jakości jak z Argentyną, tyle że niech zagrają skuteczniej. Peru wygrało pierwszy mecz więc nastroję na pewno lepsze. Po prostu w Limie wykorzystali fatalne błędy Paragwaju i strzelili te dwa gole. Peru też obronę ma dużo słabszą od ataku, przynajmniej na papierze więc tutaj upatruję sporą szansę na wiele goli ze strony Chile, a jak gospodarze zaczną strzelać, to i goście będą musieli więc powinno być dobre widowisko.
CHILE: Claudio Bravo; Marcos González, Waldo Ponce, Gonzalo Jara, Mauricio Isla; Arturo Vidal, Gary Medel, Jean Beausejour, Jorge Valdivia; Mauricio Pinilla y Eduardo Vargas
PERÚ: Raúl Fernández; Renzo Revoredo, Santiago Acasiete, Alberto Rodríguez y Yoshimar Yotún; Jefferson Farfán, Adán Balbín, Rinaldo Cruzado y Juan Vargas; Paolo Guerrero y Claudio Pizarro
Moje typy:
Chile @ 1,55 Sportingbet✅4:2
Chile over 1,5 @ 1,70✅
Over 2,5 @ 1,909✅
BTS @ 1,909
✅

Najciekawiej jednak zapowiada się nam starcie w Asuncion, gdzie spotkają się dwie najlepsze drużyny kontynentu, przynajmniej według rozstrzygnięć w Copa America. Obie drużyny do tego meczu przystępują w zupełnie odmiennych nastrojach. Paragwaj przegrał w Peru 2:0 i dlatego też zabraknie w składzie Ivana Pirisa, który kompletnie zawalił pierwszą bramkę. Z kolei Urugwaj w meczu na wodzie w Montevideo pokonał 4:2 Boliwię. Jednak teraz rywal mocniejszy więc i gra będzie trochę inna. Kursy trochę faworyzują gospodarzy i to zrozumiałe, bo przewaga własnego terenu trochę daję ale jednak jeśli popatrzymy na składy obydwu ekip, to lepiej wyglądają goście. Jest magiczne trio: Cavani, Suarez, Forlan. Poza tym wiele można się spodziewać po bocznych obrońcach. Maxi Pereira czy Martin Caceres pewnie będa tam co chwilę jeździć do przodu. Podoba mi się też ta druga lina, bo Perez i Rios to gracze mocno defensywni i świetnie im wychodzi czyszczenie środka pola. Alvaro Pereira z kolei ma trochę tego zacięcia w przodzie więc też wspomoże ten ofensywny tercet. Paragwaj poza tym atakiem wygląda trochę bidnie. Gracze co prawda nie najgorsi ale jednak patrząc przez pryzmat gości, to trochę wyglądają jak ubodzy krewni. Jak dla mnie kurs na Urugwaj wygląda tutaj znakomicie i aż grzechem byłoby nie skorzystać z tych opcji.
PARAGUAY: Diego Barreto; Carlos Bonet, Darío Verón, Paulo Da Silva, Richard Ortiz; Edgar Barreto, Víctor Cáceres, Cristian Riveros, Hernán Pérez; Nelson Haedo y Oscar Cardozo
URUGUAY: Fernando Muslera; Maximiliano Pereira, Diego Lugano, Diego Godín, Martín Cáceres; Edinson Cavani, Diego Pérez, Egidio Arévalo Ríos, Álvaro Pereira; Luis Suárez y Diego Forlán
Moje typy:
Urugwaj DNB @ 1,909 Sportingbet 1:1
Urugwaj lub X @ 1,45
✅

O Argentynie nie ma co specjalnie pisać, bo wiadomo że są faworytem tego meczu. Jedyną przeszkodą w wygraniu będzie ten teren, gdyż granie na północy Ameryki Płd. nie należy do najprzyjemniejszych. W sumie jeśli goście zagrają tutaj na serio i nie będą się oszczędzać, to spokojnie powinni wygrać to spotkanie. Mnie zaciekawił inny typ na to spotkanie, a mianowicie
Gonzalo Higuain strzeli @ 1,80 Sportingbet⛔
Ostatnio strzela jak na zawołanie, o czym świadczą dwa hattricki. Najpierw w klubie przeciwko Espanyolowi, a ostatnio w kadrze przeciwko Chile. Może teraz nie powtórzy tego osiągnięcia ale nie widzę innej opcji niż jego gol dzisiaj. Widziałem skrót meczu Ekwador-Wenezuela i gospodarze tam mieli mnóstwo okazji, a przecież wiemy, że Argentyna jest trochę wyżej od Ekwadoru więc okazji na bank nie zabraknie.
Poza tym polecam zagrać taką małą tasiemkę na gole. Boliwia, Urugwaj, Chile, Argentyna strzelą i ako w Betclic wychodzi nam 2,17 co myślę, że jest świetną propozycją.

los.blancos 61

los.blancos

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Co do spotkania Paragwaj - Urugwaj to polecam Urugwaj strzeli, kurs 1.4. Zakład idealny do jakiegoś dubla, można dorzucić DNB Polski albo win Argentyny i mamy ako @2.0. A na singla można spróbować Urugwaj over1,5 @3.0.
Atak Urugwaju wygląda naprawdę bardzo solidnie i nie wyobrażam sobie żeby nie wpakowali chociaż jednej bramki. W finale Copa America zaufałem Urugwajczykom i nie zawiodłem się ale dzisiaj bardziej przemawia do mnie postawienie na ilość bramek niż na czystą 2, krótko mówiąc &quot;śmierdzi&quot; mi tutaj remisem 2:2. :]
Co do typu Higuain strzeli owszem można zaryzykować ale nie po takim kursie. Zakłady tego typu są przeze mnie traktowane jako pół na pół i gdy kurs jest poniżej @2.0 zawsze się mocno zastanawiam. Bo sporo typ jest taki 50 na 50 a kurs jest poniżej @2.0 to lepiej zagrać w czerwone/czarne w ruletce bo tam też mamy szanse 50% a kurs wynosi @2.0. :p
Ale jeśli ktoś chce postawić na gola Higuaina to niech to zrobi w Unibecie bo tam kurs wynosi @2.3, a taki kurs już opłaca się zaryzykować. ????

M 31

madrala

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Dyscyplina: Piłka nożna - Miedzypaństwowe Eliminacje do MŚ 2014
Spotkanie: Boliwia - Kolumbia
Typ: x2
Kurs: 1.58
Buk: Unibet
Analiza:
O godzinie 22:00 czasu polskiego dojdzie do pojedynku pomiędzy reprezentacją Boliwii a Kolumbii. Buki w roli faworyta stawiają gospodarzy, co według mnie jest dużym zaskoczeniem. Kursy na zwycięstwo przyjeznych są w granicach 3.0 +. W związku z tym proponuje zagrać x2 (remis lub wygrana gości). Po takim kursie warto. Dlaczego? Zapraszam do analizy.
Reprezentacja Boliwii zajmuję 85 miejsce w rankingu FIFA. W 2011 roku nie wygrała ani jednego spotkania! Trzy dni temu przegrali z Urugwajem 4:2. Bramki dla przyjeznych strzelili: R. Cardozo i Marcelo Martins. Według serwisu goal.com tylko ten ostatni wybiegnie w podstawowym składzie. Dodatkowym i według mnie jedynym atutem tej reprezentacji są mecze grane u siebie. Tym razem piłkarze rozegrają mecz w La Paz. Ów miejscowość leży 3600 m.n.p.m.
O to wyjściowy skład podany przez G. Quinteros na dzisiejsze spotkanie:
C. Arias - Córdoba - gra
Christian Vargas - San José - podstawowy zawodnik
R. Raldés - Colón - podstawowy zawodnik
R. Rivero - Bolívar - podstawowy zawodnik
L. Gutiérrez - Oriente Petrolero - podstawowy zawodnik
W. Flores - Bolívar - podstawowy zawodnik
J. Robles - Aurora - podstawowy zawodnik
J. Campos - Bolívar - gra
Edivaldo - Naval 1º de Maio - podstawowy zawodnik
P. Escobar - The Strongest - gra
Marcelo Martins - Shakhtar Donetsk - nie gra
Kolumbia obecnie jest na 32 miejscu w rankingu FIFA. W ostatnim czasie (wrzesień) rozegrała dwa mecze kontrolne. 4 września wygrała z Hondurasem 0:2 ( 2x T. Gutiérrez) i trzy dni później pokonali Jamajkę również 2:0 ( T. Gutiérrez i J. Martínez). L. Álvarez powołał bardzo silną kadrę na ten mecz. Większość piłkarzy występuje w Europie. O to wyjściowa jedenastka:
D. Ospina - Nice - podstawowy zawodnik
C. Zúñiga - Napoli - podstawowy zawodnik
L. Perea - Atlético Madrid - gra
M. Yepes - Milan - nie gra
P. Armero - Udinese - podstawowy zawodnik
F. Guarín - Porto - podstawowy zawodnik
C. Sánchez - Valenciennes - podstawowy zawodnik
A. Ramos - Hertha BSC - podstawowy zawodnik
D. Moreno - Tijuana - podstawowy zawodnik
G. Moreno - Racing Club - gra
T. Gutiérrez - T. Gutiérrez - gra
Podsumuwując, potencjał piłkarski jest po stronie gości. Prawie wszyscy zawodnicy występują w silnych europejskich klubach i odgrywają tam ważną rolę. W bezpośrednich pojedynkach górą są podopieczni L. Álvareza. Jedynym atutem gospodarzy jest tylko i wyłącznie atut własnego boiska. Jednak na wygraną Boliwii będzie to za mało. Powodzenia!

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin

No i czas po miesiącu wznowić eliminację w Ameryce Południowej. Powyżej wrzuciłem kursy na 3 i 4 kolejkę z Bwin. Tak więc przed nami 8 spotkań, na których mam nadzieję zarobimy, a przy okazji zobaczymy sporo dobrego futbolu.
W 3 kolejce najciekawiej zdecydowanie powinno być w Montevideo gdzie Urugwaj zagra z Chile. Faworytem niby gospodarze ale kurs na gości moim zdaniem zdecydowanie zawyżony. Patrzyłem tam resztę oferty i 1,50 na gola dla gości wygląda wręcz rewelacyjnie. Łatwe zwycięstwo z kolei powinna odnieść Argentyna, która ma coś do udowodnienia po wpadce w Wenezueli. Boliwię widziałem dwa razy i jedno można o nich powiedzieć, a mianowicie to że ich obrona jest dziurawa jak szwajcarski ser. Ja więc liczę na show w wykonaniu Messiego, Higuaina i spółki. Również ciekawie wyglądają typy na Kolumbię i Paragwaj, bo co by nie mówić i jedni, i drudzy są faworytami swoich spotkań. W tej kolejce pauzować będą gracze Peru.
W 4 kolejce z kolei pauzować będzie Urugwaj, a najciekawiej będzie chyba podczas meczów Kolumbia-Argentyna i Chile-Paragwaj. W pierwszym z nich faworytem niby goście ale Kolumbijczycy to nie są chłopcy do bicia więc Falcao i spółka mogą sprawić jakąś małą niespodziankę. W drugim z hitów faworytem jest Chile, które czy z Alexisem czy bez jest naprawdę mocną reprezentacją. W pozostałych dwóch meczach faworyci wśród gospodarzy. Jednak ja liczę, że Peruwiańczycy coś powalczą na wyjeździe, bo mają kim straszyć.
Jeśli idzie o transmisję w polskiej tv, to wiem, że mecz Argentyna-Boliwia będzie puszczany z retransmisji na Orange Sport w nocy z 11 na 12 o godzinie 1:45.
Zapraszam do dyskusji

P 37

piotreklyon

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Czeladz
Argentyna vs Bolivia

Typ- handicap: 0-2,5
Bukmacher - Betgun
Kurs - 1,82
Bolivia to w tej chwili zdecydowania najsłabsza drużyna w tej grupie. Seria meczy bez zwycięstwa tej reprezentacji sięga juz kilkunastu spotakań. Ostatnie mecze z Kolumbią czy Urugwajem pokazują, że Bolivia nadal jest w ogromnym kryzysie i będzie raczej typowym &quot;dostarczycielem punktów&quot; Co do Argentyny to jak zwykle jest razem z Brazylią i Urugwajem faworytem tej grupy. Nie ma co się jednak dziwić jeżeli w składzie ma się takich piłkarzy jak Messi, Huguain czy Aguero. Wszyscy Ci gracze są w wyśmienitej formie. Każdy inny wynik niż zwycięstwo gospodarzy w tym meczu było by niesamowitą sensacją. Według mnie Argentyna wykorzysta swój nieprawdopodobny potencjał w ofensywie i wygra różnicą conajmniej 3 bramek. Pora zemścić się za porażkę 1-6 w 2009 roku. Najwyższa również pora aby Messi zaczął czarować również w reprezentacji.

Ostatnie mecze reprezentacji Argentyny:
Venezuela Argentyna 1-0
Argentyna Chile 4-1
Brazylia Argentyna 2-0
Argentyna Brazylia 0-0
Argentyna Nigeria 3-1

Bolivia Kolumbia 1-2
Urugwaj Bolivia 4-2
Bolivia Peru 0-0
Peru Bolivia 2-2
Bolivia Panama 1-3

Ostatnie mecze pomiędzy tymi drużynami:
Argentyna Bolivia 1-1
Bolivia Argentyna 6-1
Argentyna Bolivia 3-0
Bolivia Argentyna 1-2
Argentyna Bolivia 3-0
Argentyna Bolivia 2-1

misiu 193

misiu

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Tychy
Myślę, że dość ważne info co do meczu Urugwaj-Chile.
&quot;
Trener reprezentacji Chile, Claudio Borghi potwierdził wczoraj, że pięciu zawodników: Valdivia, Beausejour, Vidal, Carmona i Jara zostanie &quot;oddelegowanych&quot; ze zgrupowania reprezentacji. Zawodnicy nie dość, że spóźnili się 45 minut na trening, to w dodatku byli niezdolni do pracy. Dzień wcześniej przesadzili ze świętowaniem chrztu dziecka Valdivii.
Trener reprezentacji jest bardzo zawiedziony postawą swoich zawodników. Zakomunikował: &quot;Z tych pięciu graczy, dwóch miało zagrać w wyjściowym składzie – Vidal i Valdivia&quot;. Teraz Borghi będzie zmuszony zmienić swoje plany, co do ustawienia składu na mecz przeciwko Urugwajowi. Jako że nie ma wielu opcji, jest już prawie pewne, że zawodnik Barçy, Alexis Sánchez zagra od pierwszej minuty. Mecz z Urugwajem, który skończył zeszłoroczny Mundial na czwartym miejscu, nie pozwala bowiem na eksperymenty.
To nie pierwszy raz, kiedy chilijscy zawodnicy sprawiają kłopoty. Valdivia i Beausejour już na poprzednim zgrupowaniu zostali oskarżeni o nadużywanie alkoholu, choć wówczas ciało trenerskie temu zaprzeczyło.
Wybryki zawodników drużyny chilijskiej powtarzały się bardzo często, aż do objęcia stanowiska trenera przez Argentyńczyka Marcelo Bielsę. Teraz, po nowej fali skandali, chilijska prasa zaczyna poddawać w wątpliwość autorytet obecnego szkoleniowca Claudio Borghiego, który przejął drużynę po Bielsie.&quot;
za fcbarca.com

Jak dla mnie przed meczem faworytem była drużyna gospodarzy, a te osłabienia w Chile jeszcze bardziej mnie w tym utrwalają. Mimo, że zagra Alexis, ale nie doszedł jeszcze do pełnej dyspozycji po kontuzji.
Ja stawiam czystą 1 na Urugwaj, a Ty? ????

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
Jak dla mnie przed meczem faworytem była drużyna gospodarzy, a te osłabienia w Chile jeszcze bardziej mnie w tym utrwalają. Mimo, że zagra Alexis, ale nie doszedł jeszcze do pełnej dyspozycji po kontuzji.
Ja stawiam czystą 1 na Urugwaj, a Ty? :smile:
Może i Urugwaj jest faworytem meczu z Chile, a tym bardziej, że wypadło kilku graczy wśród gości ale pamiętajmy też, że Urugwaj zagra bez swojej gwiazdy Forlana. To on przecież wykonuje tam wszystkie stałe fragmenty gry oraz poza strzelaniem, także on prowadzi grę. Jego strata będzie ogromna ale i tak wystarczy dograć piłkę do Suareza czy Cavaniego i okazje będą, bo to są znakomitej klasy napastnicy. Ale ja jakoś tak ich tego zwycięstwa pewny nie jestem, a już kurs jaki jest na nich to śmiech na sali. Może i Chilijczycy mają problemy ale tak po prawdzie, to poza Vidalem i Jara to nie ma osłabień. Beausejour jakoś mnie nie zachwyca, Carmona to taki rzemieślnik i cudów po nim się nie ma co spodziewać, a Valdivii forma jest teraz tragiczna więc to o wiele lepiej, że nie zagra. No skład Chile wygląda fajnie, bo trójka w ataku Vargas, Suazo i Alexis wygląda bardzo mocno, a za nimi jeszcze w dodatku Mati Fernandez więc mamy obraz naprawdę dobrej reprezentacji. Moim zdaniem ten mecz będzie obfitował w bramki, bo jedni i drudzy mają spory potencjał w ofensywie. Problem w tym, że Chile ma słabą obronę, a i Urugwaj pamiętam z meczu z Boliwią, gdzie nie było wielkim problemem strzelenie im gola. Tak więc nic tylko pobierać overy, bts i inne cuda.
Urugwaj: Muslera, Cáceres, Lugano, Godín, Álvaro Pereira; Diego Pérez, Egidio Arévalo Ríos, Gastón Ramírez, Álvaro Gonzalez; Luis Suárez y Edinson Cavani
Chile: Claudio Bravo; Marcos González, Waldo Ponce, Pablo Contreras; Mauricio Isla, Gary Medel, Marcelo Díaz; Matías Fernández; Eduardo Vargas, Humberto Suazo y Alexis Sánchez

Moje typy:
Over 2,5 @ 2,10 Sportingbet✅4:0
BTS @ 2,10⛔

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
grucha000 +1 Punkty (dzieki za over)
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Old Trafford
Beausejour jakoś mnie nie zachwyca, Carmona to taki rzemieślnik i cudów po nim się nie ma co spodziewać, a Valdivii forma jest teraz tragiczna więc to o wiele lepiej, że nie zagra.
A ja tam Beasejoura uważam za dobrego grajka. Ma to coś jak na latynosa przystało, chociaż potrafi być niewidoczny w przeciągu całego meczu. Jednak potencjał spory.
Co do Valdivii to rzeczywiście jego absencja to żaden problem bo i tak gra znacznie lepszy Mati Fernandez.
Tak więc jak mówisz najbardziej bolesna strata duetu Vidala i Jary i dla mnie jeszcze Beasejoura.
Osobiście uważam, że trochę przesadzone te kursy na BTS. Chile dalej dysponuje sporym potencjałem i ma dobrą drużynę. Co prawda sympatykiem Humberto Suazo nie byłem nigdy i już nim nie pozostanę to ciągle są przecież Medel, Fernandez czy Sanchez. Co prawda Alexis po urazie wraca, ale Mati czy Medel potrafią sieknąć z dystansu az miło. Do tego mamy ofensywnego Mauricio Isle, Paredesa czy Vargasa. Chilijczyków stać na gole z pewnością.
Na Copa America mecz Urugwaj - Chile z tego co kojarze był jednym z lepszych na tym turnieju.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
Co prawda o Argentynie jeszcze nie pisałem ale to chyba jasne, że dzisiaj powinni spokojnie wygrać. Rywal najsłabszy z możliwych więc tym się nie mogą zasłonić, teren również nie górzysty, tylko ich własny więc nie powinno być problemu. Również ja widzę tutaj chęć odegrania się na Boliwijczykach za dwa ostatnie mecze. Kilka miesięcy temu pamiętamy jak na otwarcie Copa America było 1:1. A w ostatnich eliminacjach mieliśmy przecież ten &quot;cud w La Paz&quot;, gdy to Boliwia wygrała 6:1. Poza tym gospodarze tego meczu mają coś do udowodnienia swoim kibicom po wpadce z Wenezuelą na wyjeździe 0:1.
W tych eliminacjach oglądałem akurat oba spotkania górali. W Urugwaj nie mieli za wiele do powiedzenia ale jakimś cudem strzelili te dwa gole w meczu na wodzie. W meczu z Kolumbią przegrali 1:2 tracąc gola w doliczonym czasie gry. Jednak powiedzieć, że był to pech to trochę nadużycie, bo Kolumbia może i nie prowadziła gry ale kontr i okazji po nich miała tyle, że spokojnie mogliby strzelić około 10 bramek. Argentynę widziałem z Chile i po mimo, że nie zachwycili grą, to jednak te 4 gole strzelili, gdyż wykorzystywali błędy rywala. Dzisiaj mają o tyle spokój, że goście nie będą groźni na tyle w ataku jak Chile więc bardziej mogą się skupić na atakowaniu raz za razem gości. Skład jaki wyjdzie bardzo fajny gdyż liczę najbardziej na trio Messi-Higuain-Aguero. Ale nie zapominajmy, że jeśli zamiast Kuna zagra Javier Pastore to tak naprawdę wielkiej straty nie będzie. Ciekaw jestem występu Rickyego Alvareza i ubolewam, że w jego miejsce nie ma Maxiego Moraleza, który co raz lepiej sobie radzi w Atalancie Bergamo.
Argentyna: Sergio Romero; Pablo Zabaleta, Martín Demichelis, Nicolás Burdisso, Clemente Rodríguez; Fernando Gago, Javier Mascherano, Ricardo Álvarez; Lionel Messi, Gonzalo Higuaín y Sergio Agüero(Javier Pastore)
Boliwia: Carlos Arias; Cristian Vargas, Luis Méndez, Ronald Rivero, Luis Gutiérrez; Edivaldo Rojas, Jaime Robles, Walter Flores, Rudy Cardozo; Pablo Escóbar y Augusto Andaveris

Mój typ:
Argentyna(-2) @ 1,85 Sportingbet⛔1:1

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
unicaja +3 Punkty (daję dzisiaj bo jutro pewnie zapomnę, oby weszło !)
witek-k 326

witek-k

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Rzeszów
Kolumbia- Argentyna 2 2,1( bet365) 1-2✅
Kto oglądał zakończone remisem spotkanie Argentyny z Boliwią ten potwierdzi tezę, że Boliwijczycy zawdzięczają punkt jednej, ogromnej furze szczęścia oraz słabej pracy arbitrów.
3 nieuznane bramki dla Albicelestes: z czego pierwsza absolutnie zdobyta prawidłowo, gdyby tylko sędzia zgodnie z ogólnie panującymi zasadami puścił grę a nie podyktował faulu na szarżującym Messim. Pozostałe dwie również bardzo kontrowersyjnie nieuznane.
Do tego słupek Pastore i mnóstwo innych dogodnych sytuacji.
Kolumbia też w ostatnim meczu podzieliła się punktami, w tym wypadku u siebie z Wenezuelą.
Do spotkania z Argentyną piłkarze z Kolumbii przystąpią osłabieni brakiem kontuzjowanego Freddy&#39;ego Guarina, strzelca cudownej bramki z tego meczu, motoru napędowego akcji swojej drużyny, również kontuzjowanego Carlosa Sancheza oraz zawieszonego za kartki obrońcy Luisa Perey.
Jeśli dodać do tego brak w kadrze wcześniej kontuzjowanych Radamela Falcao oraz Cristiana Zapaty to skład Kolumbii będzie bardzo osłabiony.
Ja zagram po dobrym kursie na przełamanie Argentyny. Mam nadzieję, że tym razem szczęście im dopisze.

Status
Zamknięty.