Szkoda, że Wszołek outuje, bo to byłby pierwszy zmiennik Kuby, a nawet nie wiem czy nie miałby szansy na pierwszy skład, wobec sytuacji Kuby w klubie. Wszołek forme miał, co prawda gra w spadkowiczu
Serie A, ale regularnie i to się bardzo liczy. Co prawda Kuba udowodnił, że nawet bez wielu minut gry w klubie daje rade w reprezentacji, ale czy wytrzyma kondycyjnie kilka meczy z rzędu oto jest pytanie. Przy kontuzji Wszołka Peszkin jest już według mnie pewniakiem. Z jednej strony to "jeździec bez głowy", ale na 15-20 min może sie nadać. Wiekszosc osób jest przeciw Sławkowi w kadrze, ja jednak podchodze do tego troche bardziej optymistycznie. Peszko troche sie rozkrecił w ostatnich meczach ligowych, był bardziej aktywny, nie można mu odmówić zaangażowania. Jak dostałby szanse w meczu na pewno bedzie chciał sie wykazać. Jego duży atut to szybkość, na ostatni kwadrans meczu może być przydatny, zawsze jakieś zamieszanie będzie robił, a z tego czasami też już coś wynika (przykład gol z Irlandią, tyle że wtedy grał w wyjściowym składzie) . Nie ma co już sprowadzać innych zawodników do testowania, Peszkin jest sprawdzony, poza tym to dobry duch zespołu, osoba która także jest częścią tej ekipy, w której atmosfera jest świetna. Można tylko pogratulować Nawałce, że potrafił stworzyć taką atmosfere - żadnych animozji, tylko wsparcie, luz w relacjach i dopingowanie siebie nawzajem.