Zapraszam do dyskusji
Ja tam podzielam w pełni zdanie kapsztiego. Palmeiras po kursie @1,50 ? Wolne żarty jakieś. Zespół ten gra bardzo przeciętnie. Miewa straszne wahania, potrafi zagrać kilka dobrych meczów, ale większość to te bardzo słabe. Sport z kolei ma za sobą mega wileki kryzys kiedy to nie strzelili gola w 7 meczach z rzędu bodaj. Przyszedł nowy trener i remis z Flamengo i wygrali z Santosem. Nie wolno ich skreślać bo oni także walczą o utrzymanie, a argument że piłkarze Palmeirasu teraz poważnie traktują ten mecz brzmi troszkę śmiesznie bo wychodzi na to, że poprzednie olewali. A np w meczu z Gremio wyszła ich bezradność w konstruowaniu ataków kiedy rywal grał 70min w 10. Nie zagrażali poważnie bramce Marcelo Grohe.Już na PW, pisałem Kapsztiemu, że dziwię się, że nieobkietywnie ocenia Palmeiras. No i jak widać trwa to dalej. Jest to przecież jeden z najbardziej utytułowanych klubów w Brazylii, ze wspaniałymi kibicami, i świetnym (jak na warunki Brazylii) trenerem, bo Scolarim. Piszesz o osłabieniach, faktycznie braknie Assucao, jednego z najważniejszych piłkarzy Palmeriasu Jednak wraca Valdivia, mózg zespołu, całkiem dobry rozgrywający.
Piszesz o meczu z Gremio? fakt, gra była nie udolna, ale nie było na boisku najlepszego snajpera, który dziś już zagra - Obina. Obok niego braknie Barcosa, ale jestem o dziwo spokojny, że Luan da radę.
piłkarze traktują ten mecz bardzo poważnie, bo według mnie jest NIEMOŻLIWE, że zespół który wygrał puchar brazylii i ma zapewniony udzial w CL, błąkał się gdzieś w strefie spadkowej.
Jasne, mój błąd, a raczej rozkojarzenie przy pisaniu.Obina najlepszy snajper zespołu? Ciekaw jestem na jakiej podstawie tak stwierdzaszMniemam że coś pomyliłeś, bo Obina to był najlepszym snajperem zespołu, ale w 2009roku hehe. Teraz jest jedynie cieniem dobrego zawodnika. Jeżeli ktoś strzela sporo bramek, to jest to Barcos, no ale w dzisiejszym meczu nie zagra więc strata ogromna.
z.
Są spore osłabienia w tym zespole.Cześć
Upatrzyłem sobie spotkanie Atletico MG - Palmeiras i chciał bym postawić na gospodarzy. Czy ma ktoś informacje na temat absencji w zespoleMineiro ?
Alecsandro to może mówić o pokonaniu ale Bahii, bo to przecież zawodnik Vasco...Jednak czy nie są oni zbyt pewni siebie? Alecsandro, mówi otwarcie pokonaniu Vasco, według mnie, mocno sie na tym przejadą.
Alecsandro to może mówić o pokonaniu ale Bahii, bo to przecież zawodnik Vasco...
Ja bym tutaj jedynie bts-a spróbował, bo Vasco, to jakieś super mocne nie jest, a przy tych osłabieniach w obronie, to jakiegoś głupiego gola mogą stracić. Nie mniej jednak wygrać powinni, bo rywal słabszy na papierze.