>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Campeonato Brasileiro Serie A 2012 - wrzesień

Status
Zamknięty.
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
Za nami już kolejny miesiąc rywalizacji w Campeonato Brasileiro. Wrzesień to czas na kolejne rozstrzygnięcia i to kolejny miesiąc, który przybliży nas do ostatecznych rozstrzygnięć. Oczywiście pamiętajmy, że spory wpływ na rywalizację będzie miało Copa Sudamericana czy też gra reprezentacji Brazylii, która regularnie zabiera zawodników klubom, a rozgrywki przecież wtedy trwają w najlepsze. Poniżej wklejam tabelę po 20 kolejkach oraz kursy na kolejkę numer 21, które oferuję nam Bwin:

W najbliższej kolejce hitowo zapowiada się starcie Corinthians-Atletico MG, gdzie faworyta ciężko wskazać, chociaż według tabeli jedynym zwycięzcą tego meczu mogą być goście. Również na brak emocji nie powinni narzekać kibice w sobotę podczas spotkania Palmeiras-Gremio. Więcej oczywiście napiszę przy swoich typach na tą kolejkę, a póki co pozostaje mi zrobić, to co napisałem poniżej...

Zapraszam do dyskusji

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
Dobra to zaczynamy robotę w nowym miesiącu:
VS

Bukom chyba na rozum padło wystawiając taki wysoki kurs na Gremio, no ale dobra skoro tak robią, to zapewne tego pożałują. Palmeiras jest w fatalnej dyspozycji i w tym sezonie, o niczym więcej w lidze, jak o walce o utrzymanie nie mają, co nawet liczyć. Ostatnio przegrali 4 spotkania z rzędu. Ja rozumiem wszystko: własny stadion, Palmeiras na papierze wygląda nieźle ale naprawdę na chwilę obecną za nimi nie przemawia nic, co mogłoby ich stawiać jako faworytów starcia z Gremio. Do składu co prawda wraca Mauricio Ramos ale akurat w obronie nie jest największy problem. Najgorzej jest w pomocy, gdzie brakuje porządnego rozgrywającego. Valdivia nie zagra, bo pauzuje za kartki, dalej nie ma Marcosa Assuncao, Marcio Araujo czyli zawodników, którzy by w 1 składzie grali. Scolari jak widzę chce oprzeć zespół na solidnym środku, który skupi się na przerywaniu akcji czyli Henrique, Correa i Joao Vitor oraz na szybkich zawodnikach wspierających Barcosa czyli Maikon Leite i Mazinho. W nawiasach przy składach mamy zawodników, którzy mogą zagrać i tutaj pojawia się Tiago Real czyli zawodnik, który został pozyskany z drugoligowego Joinville, gdzie był kluczową postacią i naprawdę świetnie spisywał się w barwach beniaminka. Sam jestem ciekaw jak mu pójdzie w barwach Verdao ale jednak uważam, że to nie jest takie rozgrywający, który rozwiąże wszystkie problemy Palmeirasu. Jeśli chodzi o Gremio, to ten sezon już wiemy, że będą się bić o najwyższe cele. Póki co zajmują 3 miejsce i tracą do Atletico MG 4pkt(Atletico ma mecz zaległy w zanadrzu). Zespół naprawdę spisuję się co raz lepiej i nawet duet napastników, na który narzekałem gra dobrze i strzela gole. Oczywiście chodzi tutaj o Marcelo Moreno i Klebera. Na ławce mamy jeszcze Andre Lime czy Leandro ale akurat tego ostatniego zabraknie w meczu z Palmeirasem przez kartki(pauza). Z tego co czytałem to niepewny, a nawet wątpliwy jest występ Elano i Gilberto Silvy, którzy odnieśli urazy i nie wystąpili już w ostatnim spotkaniu z Vasco, w którym Gremio zagrało świetne zawody i jak najbardziej zasłużenie ograli Vasco 2:0. Poza tym Gremio zagra w najmocniejszym składzie i naprawdę na każdej pozycji mają dobrego grajka. No może lewa obrona z Andersonem Pico nie wygląda najmocniej ale myślę, że skoro dawali sobie radę do tej pory z tą lewą obroną, to i teraz tak będzie.
Jeśli o mnie chodzi, to przy takim kursie na Gremio, to nie ma się nad czym zastanawiać, tylko pobierać, bo takiego cuda możemy długo nie dostać przeciwko grającemu fatalnie Palmeirasowi.
PALMEIRAS: Bruno; Artur, Maurício Ramos, Thiago Heleno, Juninho, Henrique, Correa, Joao Vitor e Mazinho (Tiago Real), Maikon Leite (Luan) e Barcos
GREMIO: Marcelo Grohe; Pará, Naldo, Werley, Anderson Pico, Fernando, Souza, Marquinhos, Zé Roberto, Kleber e Marcelo Moreno
Gremio DNB @ 1,95 Bwin▶0:0 - Sędzia pomagal gospodarzom jak mógł ale na nic się to zdało...

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
Wczoraj oglądałem mecz Palmeiras-Gremio i szkoda, że sędziowie w Brazylii dalej mają za punkt honoru zadanie by drukować jak się da. Rozumiem, że Palmeiras to uznana marka i szkoda jak są tak nisko ale no bez przesada. Czerwona kartka dla Klebera moim zdaniem kompletnie nie potrzebna ale sędzia niestety miał inne zdanie i wypaczył wynik meczu, bo Gremio się strasznie cofnęło, chociaż też nie wiem, po co skoro Palmeiras nie miał prawa im zrobić krzywdy, a Gremio miało 2 super kontry ale raz Ze Roberto, a raz Marcelo Moreno zawalili setki. Na dzisiaj coś przygotowałem ale krótko:
VS

Mało, co nie spadłem z krzesła, jak zobaczyłem kurs na over w tym spotkaniu. Rozumiem w statystykach, może to tak super nie wygląda ale no panowie, nie róbmy sobie jaj... Bahia ostatnio pokonała Santos grając naprawdę dobry mecz, a to już pod wodzą nowego trenera Jorginho. Nie wierzę by teraz też tak wygrali ale na gole spokojnie ich stać, tym bardziej, że Sampa na wyjazdach traci głupie bramki i jest ich sporo zazwyczaj. Sampa dzisiaj bez Luisa Fabiano, który nie mógł raz odpuścić kłótni z sędzią i dostał żółtą kartkę i po raz kolejny pauzuję, czym osłabia zespół. Ale przecież są Lucas, Jadson, Maicon, czy Cicero. Również na ławce pewnie będą Ademilson czy Osvaldo, którzy potrafią rozruszać zespół, co ostatnio pokazał ten drugi. Jak dla mnie, to tutaj kurs powinien być poniżej 2,00 ale mamy wyżej więc moim zdaniem warto pobrać, bo takiego value, to ja dawno nie widziałem na overa, a jeśli ktoś woli bezpieczniej zagrać, to też w sumie może over 2(azjana), który również mamy po dobrym kursie.
Bahia: Marcelo Lomba; Neto, Danny Morais, Titi e Jussandro; Fahel, Fabinho, Mancini e Gabriel; Zé Roberto e Souza
Sao Paulo: Rogério Ceni; Douglas, Rhodolfo, Rafael Tolói e Bruno Cortez; Paulo Assunção, Denilson, Maicon e Jadson; Lucas e Cícero
Over 2,5 @ 2,20 Bet365⛔1:0

VS

Chyba już do reszty powariowali z tymi kursami, żeby wystawiać takie coś. W wielu bukach poniżej 2,00 na gospodarzy. Nie wiem skąd się to bierze skoro obie drużyny są mniej więcej na podobnym poziomie ale skoro tak, to trzeba korzystać. Znowu zabraknie w ofensywie Rogera i Nikao. Do prawdy nie widzę tutaj zawodników, którzy mogliby strzelać gole z dobrych okazji. Fakt ostatnio zagrali dobry mecz w Belo Horizonte ale to jest właśnie granie Ponte Prety. Z dobrym rywalem, gdy można zagrać z kontry to grają naprawdę dobrze, a z zespołem na swoim poziomie u siebie, gdzie muszą prowadzić grę, to już bida z nędzą, bo po prostu nie mają zawodników do gry atakiem pozycyjnym i tyle w temacie. Co do osłabień gości, to też jest ich kilka, tyle że tam mają bardziej wyrównany skład i w sumie kto by nie zagrał, to prezentuję podobny poziom. W Ponte Precie wiele, a właściwie większość zależy od Rogera, a u gości to mamy prawdziwy zespół, gdzie nie ma żadnych gwiazd i każdy ma swoją rolę.
Jak dla mnie, to tutaj kursy powinny być wyrównane, a skoro mamy taki wysoki na Atletico, to dlaczego nie spróbować na to, że nie przegrają? Moim zdaniem jak najbardziej warto i sam pobieram.
Ponte Preta: Edson Bastos; Tiago Alves, Diego Sacoman e Ferrón; Cicinho, Baraka, Ricardinho, Marcinho e João Paulo; Luan e Giancarlo
Atletico GO: Márcio; Marcos, Diego Giaretta, Gilson e Eron; Pituca, Marino, Ernandes e Danilinho; Wesley e Patric
X2 @ 1,72 Bet365⛔3:1

VS

Tutaj kurs na over już niestety nie jest taki wysoki ale też nie ma co się dziwić zbytnio, skoro gra Nautico... Ostatnio zagrali super mecz przeciwko Figueirense, który wygrali 3:2, a przecież było 0:2. Zmarnowali wtedy jeszcze mnóstwo okazji, a dzisiaj pewnie też przy okazji kontr będzie sporo okazji. U siebie Nautico lubi prowadzić grę, a na wyjazdach kontrują i dzisiaj naprawdę liczę, że strzelą jednego, a kto wie czy nawet nie dwa gole, bo Cruzeiro u siebie, jak atakuje, to lubi zapomnieć o obronie, co pokazały mecze z Gremio, Sao Paulo czy Ponte Pretą. Dzisiaj obrona Cruzeiro zbyt mocno nie wygląda, bo zabraknie Victorino, Ceary, czy Thiago Carvalho. Zagra chociażby Rafael Donato ale ten się bardziej przyda przy stałych fragmentach gry z przodu, gdzie potrafi strzelać gole, ale z grą w defensywie to u niego różnie... Ofensywa Cruzeiro prezentuję się do prawdy ładnie, bo Montillo, Borges czy Wallyson to uznane nazwiska, a jeszcze na ławce mamy chociażby Wellingtona Pauliste. U gości Kieza, Araujo, Souza to naprawdę sprawdzony tercet, który potrafi napsuć krwi każdej obronie.
Jak dla mnie dzisiaj szykuję się świetny mecz na Estadio Independencia, a ten stadion sprzyja overom i dobrym spotkaniom, tak więc pobieram tutaj over bez zawahania.
Cruzeiro: Fábio; Léo, Mateus, Rafael Donato e Everton; Leandro Guerreiro, Charles, Tinga e Montillo; Borges e Wallyson
Nautico: Gideão; Patric, Ronaldo Alves, Jean Rolt e Douglas Santos; Elicarlos, Souza, Martinez e Rogerinho; Kieza e Araújo

Over 2,5 @ 1,75 Bet365✅3:0

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
Poszukałem trochę po stronach brazylijskich i zamiast czekać na zapowiedzi spotkań, to przeglądnąłem newsy z klubów i dzięki temu mogłem napisać analizy do dwóch spotkań:
VS

Szczerze powiedziawszy nie spodziewałem się tak wysokiego kursu na Nautico. Ja tam dalej gram na ekipę Timbu u siebie, gdyż na Aflitos mają prawdziwą twierdzę, którą w tym sezonie zdobyli jedynie Fluminense i Coritiba. Z kolei Vasco, które zaczęło od 7 spotkań bez porażki na wyjazdach, ostatnio przegrali 3 po kolei wyjazdowe mecze, nie strzelając w nich nawet gola... Do tego Vasco do Recife przyjedzie dość osłabione. Kontuzjowani są Felipe i Juninho Pernambucano, do tego dalej brakuje Renato Silvy na środku obrony, czy też skutki urazu odczuwa Eduardo Costa, który jednak ma zagrać w tym spotkaniu. Największe obawy trener Cristovao Borges największe obawy może mieć o obronę, która nie prezentuję się okazale. Jonas mało grał od przyjścia do Vasco i ogólnie nie pograł nawet w Coritibe za dużo, bo Ayrton tam się zadomowił w składzie na dobre. Douglas dobrze gra, co by nie mówić ale zobaczymy jak sobie poradzi, gdy obok siebie będzie miał Fabricio, a nie Dede, a to jednak różnica ogromna. Ogółem rzecz biorąc drużyna Vasco, w obronie to Dede, który to wszystko elegancko trzyma w ryzach i nie wiadomo jak zawodnicy z tej linii będą grać bez swojego lidera, a tutaj gra defensywna będzie cholernie ważna, bo jednak Nautico będzie atakować. I właśnie przechodzimy do gospodarzy, wśród których ma zagrać Elicarlos, który wraca po kontuzji. Nie pewny, a raczej wątpliwy jest występ Kiezy więc na niego bym się nie napalał zbytnio. Ale w sumie jest kim go zastąpić by strasznej biedy nie było więc aż tak się nie martwię. Ogółem rzecz biorąc, to gdyby patrzeć na siłę Nautico, to nie mieli prawa wygrywać tak jak to robili do tej pory u siebie ale magia stadionu robi swoje więc nawet będąc słabszym na papierze można dobrze grać.
Ja liczę na kolejny porywający mecz w wykonaniu Nautico ale może bez takiego gonienia wyniku jak ostatnio z Figueirense, gdzie można było dostać zawału, gdy Figue wykorzystało wszystko, co miało, a Nautico zamiast strzelić z 7/8 goli, strzelili &quot;tylko&quot; 3 ale ostatecznie wygrali. Tym bardziej, że Vasco w jakiejś super formie nie jest i na pewno można ich pokonać u siebie.

Vasco: Fernando Prass; Jonas, Douglas, Fabrício e William Matheus; Nilton, Wendel, Fellipe Bastos (Auremir) e Carlos Alberto; Tenorio e Alecsandro
Nautico DNB @ 1,82 Tobet▶1:1

VS

Pierwszą myślą kilka dni temu na to spotkanie był podobnie jak przy okazji meczu SPFC-Botafogo over lub bts ale znowu osłabienia gości sprawiły, że biorę Sao Paulo. O nich napisałem sporo właśnie przy okazji spotkania z Botafogo więc powtarzać się nie ma co. Napiszę tylko te aktualności, które są najważniejsze. Na kadrę pojechał Lucas i właśnie jego zabraknie ale nie ma co się martwić, bo w pomocy ma kto grać, ale co najważniejsze do składu wraca Luis Fabiano. LF9 to najlepszy strzelec Brasileirao z 10 golami na koncie. Ktoś powie, że w połowie sezonu, to nie jest jakieś super osiągnięcie i zgoda ale zobaczmy, że zagrał tylko w 10 spotkaniach!!! Naprawdę widać różnicę, gdy on gra i kiedy jego nie ma w barwach SPFC, bo zupełnie inaczej grają. Moim zdaniem dobrą decyzją Neya Franco jest zmiana Cicero i wprowadzenie Osvaldo, który nie dość, że w ofensywie więcej da, to jeszcze jest strasznie szybki i ma świetny drybling. Jeśli chodzi o Inter, to ostatnio ograli Flamengo 4:1 i wydawało się, że wszystko gra ale niestety tak nie jest. Diego Forlan, Leandro Damiao, Pablo Guinazu zostali powołani do swoich reprezentacji i ich zabraknie w dwóch najbliższych meczach. Do tego zawieszony za kartki jest pomocnik Fred, który ostatnio na dobre zadomowił się w składzie Interu. W dalszym ciągu brakuje kontuzjowanych Juana czy Klebera, a Datolo jest świeżo po kontuzji i zamiast niego w podstawowym składzie zagra Lucas Lima. Na dodatek jeszcze Rafael Moura musiał udać się do Rio de Janeiro, gdzie zmarł mu ojciec ale z tego co wyczytałem, to w meczu być może zagra.
Tak więc widzimy, że problemy kadrowe po stronie gości o wiele większe niż u gospodarzy, wśród których zabraknie tylko Lucasa ale myślę, że Osvaldo do spółki z kolegami są w stanie go zastąpić, a co najważniejsze jest Fabuloso więc ma kto strzelać.
Sao Paulo: Rogério Ceni; Douglas, Rafael Tolói, Rhodolfo e Cortez; Denilson, Paulo Assunção, Maicon e Jadson; Osvaldo e Luis Fabiano
Internacional: Muriel; Nei, Rodrigo Moledo, Bolívar e Fabrício; Josimar, Elton, Lucas Lima e D&#39;Alessandro; Mike e Dagoberto
Sao Paulo @ 1,80 Tobet⛔1:1

Do tego jeszcze zamierzam grać Portuguesę ale jeszcze o nich nie było wystarczającego info by cokolwiek napisać, więc jeśli mi jutro czasu starczy, to coś napiszę, o ile mnie ktoś nie uprzedzi, to wtedy byłbym nawet wdzięczny, bo typ moim zdaniem przedni się szykuje na Luse.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
VS

Dorzucam jeszcze typ na Portuguese ale o niej za dużo pisać mi się nie chce. Jak dla mnie typ na Luse dzisiaj, to jeden chyba z lepszych w tej kolejce. Wczoraj co prawda pograłem po 2,00 ale tutaj podaje po tym, jaki mamy obecnie i nadal uważam, że warto to pobrać, bo Lusa jest zdecydowanym faworytem. Obie ekipy to drużyny własnego boiska, na którym zdobyły zdecydowaną większość całego dorobku. Lusa na Caninde punktuje aż miło. Doznali porażki jedynie z Cruzeiro i Vasco, a pokonali chociażby Sao Paulo. Jednak najważniejszą kwestią jest ten fakt, że stracili tylko 6 goli w 9 spotkaniach, co jest naprawdę sporym osiągnięciem. W ataku dobrze spisuję się Bruno Mineiro, który strzela sporo goli, a ogółem to Lusa, to zespół bez gwiazd, tylko po prostu zlepek piłkarzy, którzy tworzą prawdziwy team i póki co prezentują się nieźle w lidze ale zdecydowanie im to lepiej idzie u siebie. Dzisiaj zabraknie kontuzjowanych od dłuższego czasu Leandro Silvy, Hevertona i Valdomiro, który pauzuje za czerwoną kartkę z meczu z Vasco. Coritiba dzisiaj bez Roberto, Emersona, Pereiry, Sergio Manoela czy Everona Costy. Wszyscy ci zawodnicy mogliby zagrać i pewnie by zagrali w podstawowym składzie, tak więc osłabienia spore. Coxa to najgorsza obrona, która poza Couto Pereira traci gole seriami, tak więc ja im dzisiaj nie wróżę najlepiej.
Moim zdaniem warto brać Luse, bo jeśli chcą się utrzymać w tym sezonie, to takie mecze jak ten muszą wygrywać pewnie i tyle w temacie.
Portuguesa: Dida; Luis Ricardo, Gustavo, Rogério e Marcelo Cordeiro; Ferdinando, Léo Silva, Moisés e Boquita; Ananias e Bruno Mineiro
Coritiba: Vanderlei; Ayrton, Luccas Claro, Escudero e Eltinho; Willian, Chico, Robinho, Rafinha e Everton Ribeiro; Marcel

Portuguesa @ 1,90 Tobet✅3:0

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
gystlik +5 Punkty (Skorzystał.)
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
Ostatnia noc, taka sobie, gdyż główny typ czyli Sao Paulo nie siadł ale dzisiaj 2 spotkania, z których przygotowałem, po jednym typie ale na wstępie zaznaczam, że są to value i ze stawką nie ma co szaleć:
VS

Taki mnie pomysł naszedł by spróbować zagrać na czyste konto Fluminense i moim zdaniem mamy naprawdę fajny kurs. Flu u siebie do tej pory w 10 spotkaniach stracili tylko 5 goli, a to dzięki kapitalnej postawie Diego Cavalieriego, który w mojej ocenie jest zdecydowanie najlepszym bramkarzem w tym sezonie w lidze. Obrona swoje dokłada ale to Cavalieri lubi ich ratować w sytuacjach beznadziejnych. Dzisiaj, co prawda zabraknie kontuzjowanego Andersona i zawieszonego za kartki Leandro Euzebio ale tego pierwszego nie ma już jakiś czas, a Digao powinien LE zastąpić na środku obrony, bo przecież cienki nie jest. Przed nimi są Edinho czy Jean więc powinni czyścić w środku pola, co robią dobrze. Santos na wyjazdach zdobywał gole w ostatnich trzech meczach, a wcześniej było z tym krucho. Ale co ciekawe 2 z 3 spotkań z golem na wyjazdach to w głównej mierze dobra gra Neymara. I właśnie największej gwiazdy zabraknie po raz n-ty już w tym sezonie, bo czeka kadra. Podobnie zabraknie Arouci(też kadra), Ganso, Leo, Miralles, Edu Dracena, Henrique, Galhardo, Fucile(kontuzje, z tym że kilku nie ma już od dłuższego czasu). Moim zdaniem Santos dzisiaj może mieć potężne problemy w ofensywie, bo jednak Felipe Anderson, to nie to samo co Ganso, a przede wszystkim będzie widoczny brak Neymara, który brał na siebie ciężar gry i innym było lżej, a dzisiaj Andre pewnie pilnowany z całych sił. Do tego Patito Rodriguez kiwa się bez opamiętania ale póki co, nic z tych jego dryblingów nie wynika więc moim zdaniem warto po takim kursie zaryzykować, bo jest to value i lepsze, to niż granie na Flu, które w ofensywie też poważnie przetrzebione, a kurs na nich nie najwyższy. Jeszcze jako ciekawostkę dodam, że 10 z 43 spotkań w Brasileirao pomiędzy tymi drużynami kończyło się wynikiem 1:0/0:1 i dzisiaj nie miałbym nic przeciwko temu by Flu wygrało w takim stosunku...
Fluminense: Diego Cavalieri, Bruno, Gum, Digão e Carlinhos; Edinho, Jean, Wagner e Thiago Neves; Wellington Nem e Samuel
Santos: Rafael; Bruno Peres, Bruno Rodrigo, Durval e Juan; Adriano, Gerson Magrão, Bernardo e Felipe Anderson; Pato Rodriguez e André
Santos under 0,5 @ 2,20 Tobet⛔3:1

VS

W drugim ze spotkań dalej próbuje grać przeciwko Palmeirasowi, gdyż jest dla mnie cholernie słaby, a kursy na nich są strasznie niskie więc trzeba grać przeciwko. Palmeiras opisywałem wiele razy ostatnio i teraz nie mam zamiaru kolejny raz tego robić, tylko napiszę osłabienia, a tych trochę jest. Dalej brakuje Marcosa Assuncao, a do tego dochodzi brak Hernana Barcosa, który został powołany do reprezentacji Argentyny, w której i tak raczej szans nie ma na grę więc dodatkowo Palmeiras na tym cierpi. To tyle z podstawowych ale trzeba powiedzieć, że to jednak dwie największe gwiazdy tego zespołu więc dużo. Na ławce by się przydali: Roman, Patrik, Daniel Carvalho, Fernandinho ale ich również brakuje. Jeśli chodzi o Sport, to są bez porażki od 3 spotkań i dzisiaj niezła okazja by to podtrzymać ale zadanie też nie łatwe, bo jednak Sport mocny jakoś super nie jest, a szczególnie na wyjazdach. Zabraknie dzisiaj Cicinho(prawa obrona), Edcarlosa(stoper), Rithely i Ricardo Teixeira(def pomocnicy) oraz Gilberto(napastnik). To wymieniłem tych, którzy mieli szansę na grę w dzisiejszym meczu. Sport w obronie nie wygląda zbyt mocno ale jest bramkarz Magrao, który w wielu spotkaniach robi cuda w bramce i to jest ich najlepszy piłkarz w tym sezonie, do którego nie można mieć pretensji. W ataku też im nie idzie za dobrze i stąd te wyniki ale dzisiaj muszą coś poprawić, bo okazja jest dobra na punkty, a rywal to kontrkandydat w walce o utrzymanie. Są niby Hugo, czy Felipe Azevedo i do tego na ławce siedzi napastnik Henrique czego zrozumieć nie mogę, bo z tych, co mają to jest chyba najlepszy, a ciągle siedzie na ławce...
W mojej ocenie spotykają dwa zespoły, które jak najbardziej zasłużenie znajdują się na dole tabeli i dzisiaj mają dla siebie bardzo ważne spotkanie. Kursy na Palmeiras, są co najmniej śmieszne więc ja tutaj spróbuje pograć X2, chociaż zaznaczam od razu, że ze stawką nie ma co szaleć, bo typ to typowe value, z którego szkoda nie skorzystać, bo szansę moim zdaniem podobne na wejście tak jak przy okazji grania na czystą &quot;1&quot;. Jeszcze jako ciekawostkę dodam, że mecz zostanie rozegrany na stadionie Pacaembu(Corinthians) i na nim Palmeiras w tym sezonie rozegrał 5 spotkań i ani razu nie wygrał.
Palmeiras: Bruno, Artur, Maurício Ramos, Thiago Heleno e Juninho; Henrique, João Vitor (Márcio Araújo), Tiago Real e Valdivia; Luan e Obina
Sport: Magrão; Renato, Bruno Aguiar, Diego Ivo e Willian Rocha; Tobi, Rivaldo, Moacir e Hugo; Felipe Azevedo e Gilsinho
X2 @ 2,30 Tobet⛔3:1

I zachęcam też osoby, które oglądają i się rozeznają na Brasileirao, do udzielania się w dziale, bo szkoda tak pisać samemu do siebie...

kunciapek +2 Punkty (Nie piszesz do siebie ;-))
junior_battle 148

junior_battle

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Sorry, że tak krótko i ogólnikowo ale muszę pisać na szybko, bo już późno

Ja co prawda, nie napiszę dziś analizy, ale przedstawię moją wizję na temat meczu Palmeiras - Sport Recife.

Już na PW, pisałem Kapsztiemu, że dziwię się, że nieobkietywnie ocenia Palmeiras. No i jak widać trwa to dalej. Jest to przecież jeden z najbardziej utytułowanych klubów w Brazylii, ze wspaniałymi kibicami, i świetnym (jak na warunki Brazylii) trenerem, bo Scolarim. Piszesz o osłabieniach, faktycznie braknie Assucao, jednego z najważniejszych piłkarzy Palmeriasu Jednak wraca Valdivia, mózg zespołu, całkiem dobry rozgrywający. Piszesz o meczu z Gremio? fakt, gra była nie udolna, ale nie było na boisku najlepszego snajpera, który dziś już zagra - Obina. Obok niego braknie Barcosa, ale jestem o dziwo spokojny, że Luan da radę. Ostatnie mecze Palmeirasu, nie były najlepsze 4 mecze - 3 porażki i 1 remis.. ale rywale byli znacznie lepsi od SportR. Który wystąpi także mocno osłabiony. O motywacji nie ma co pisać, bo wystarczy poczytać globo czy futebolinterior, by zobaczyć, iż piłkarze traktują ten mecz bardzo poważnie, bo według mnie jest NIEMOŻLIWE, że zespół który wygrał puchar brazylii i ma zapewniony udzial w CL, błąkał się gdzieś w strefie spadkowej.

Palmeiras - Sport Recife ✅

1,53 b365

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Old Trafford
Już na PW, pisałem Kapsztiemu, że dziwię się, że nieobkietywnie ocenia Palmeiras. No i jak widać trwa to dalej. Jest to przecież jeden z najbardziej utytułowanych klubów w Brazylii, ze wspaniałymi kibicami, i świetnym (jak na warunki Brazylii) trenerem, bo Scolarim. Piszesz o osłabieniach, faktycznie braknie Assucao, jednego z najważniejszych piłkarzy Palmeriasu Jednak wraca Valdivia, mózg zespołu, całkiem dobry rozgrywający.
Piszesz o meczu z Gremio? fakt, gra była nie udolna, ale nie było na boisku najlepszego snajpera, który dziś już zagra - Obina. Obok niego braknie Barcosa, ale jestem o dziwo spokojny, że Luan da radę.
piłkarze traktują ten mecz bardzo poważnie, bo według mnie jest NIEMOŻLIWE, że zespół który wygrał puchar brazylii i ma zapewniony udzial w CL, błąkał się gdzieś w strefie spadkowej.
Ja tam podzielam w pełni zdanie kapsztiego. Palmeiras po kursie @1,50 ? Wolne żarty jakieś. Zespół ten gra bardzo przeciętnie. Miewa straszne wahania, potrafi zagrać kilka dobrych meczów, ale większość to te bardzo słabe. Sport z kolei ma za sobą mega wileki kryzys kiedy to nie strzelili gola w 7 meczach z rzędu bodaj. Przyszedł nowy trener i remis z Flamengo i wygrali z Santosem. Nie wolno ich skreślać bo oni także walczą o utrzymanie, a argument że piłkarze Palmeirasu teraz poważnie traktują ten mecz brzmi troszkę śmiesznie bo wychodzi na to, że poprzednie olewali. A np w meczu z Gremio wyszła ich bezradność w konstruowaniu ataków kiedy rywal grał 70min w 10. Nie zagrażali poważnie bramce Marcelo Grohe.
Obina najlepszy snajper zespołu? Ciekaw jestem na jakiej podstawie tak stwierdzasz ;) Mniemam że coś pomyliłeś, bo Obina to był najlepszym snajperem zespołu, ale w 2009roku hehe. Teraz jest jedynie cieniem dobrego zawodnika. Jeżeli ktoś strzela sporo bramek, to jest to Barcos, no ale w dzisiejszym meczu nie zagra więc strata ogromna.
Valdivia teoretycznie gracz świetny, ale nie pamiętam jego jakiegoś wybitnego meczu z tego sezonie. Bardzo przeciętnie grywa ostatnimi czasy. Assuncao postać kluczowa drugiej linii i tyle, wszystkie rzuty wolne świetnie wykonuje i po nich Palmy stwarzają mnóstwo zagrożenia. Plus, dla Palmeiras z pewnością to obecnośc i powrót do składu Marcio Araujo i Joao Vitora. Ale i tak mnie to nie przekonuje, nie pod nieobecność Barcosa i Assuncao.
Piszesz, że nie wyobrażasz sobie by pałętali się w dolnych rejonach stawki. A ja sobie wyobrażam ;) Skoro grają bardzo słabo to dlaczego nie? Wygranie Copa Do Brasil nie daje swobody w graniu ligi.
Spadek Corinthians w sezonie 2007.
Spadek Vasco w sezonie 2008
W roku 2009 bliskie spadku było Fluminense, ledwo utrzymało się bodaj w ostatniej kolejce, a w tym samym czasie grali w finale Copa Sudamericana z LDU Quito i minimalnie tam polegli.
W 2010 Flamengo tuż nad przepaścią.
2011 Cruzeiro ledwo ledwo się utrzymało.
Przykłady z ostatnich sezonów, że wielkie kluby czasem także są bliskie degradacji albo spadają jak w przypadku Timao czy Vasco.
Jeżeli ktoś gra słabo i ma niepoukładaną grę to jest w dolnych rejonach i na tą chwilę tak jest w Palmeiras właśnie.
Może i wygrają dzisiejszy mecz, nie mówię, że nie, ale po kursie @1,50 na nich grać na przełamanie ? Nie widzę w tym sensu za bardzo, ale każdy sobie sterem i żeglarzem ;) Dlatego nie namawiam i nie odradzam, zrobisz jak zechcesz.

bukmacherace 59

bukmacherace

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
ostrowiec swietokrzyski
Zgadzam się, co do Palmeriasu, że grają cienko i jak na taki kurs to się to prostu nie opłaca. Ich podstawowym problemem jest to samo, co we Flamengo, czyli iż nie mają żadnego stylu, ani koncepcji gry.
Czasem im wyjdzie szybki atak i z tego strzelą bramkę albo jakiś stały fragment.
Powiem tak, że się nie zdziwię, jak stracą szybko bramkę i nic z tym nie zrobią.
Inny bardzo możliwy wynik to autobus w obronie Sportu i 0-0, bo te niby cienkie brazylijskie ekipy potrafią się długo i skutecznie bronić, a także cisnąć skuteczne kontry nawet dwoma ludkami.
Flu, zaś moim zdaniem wygra ten mecz jakąś perfidną bramkę w drugiej połowie. Mają o co grać i tym ludkom co są na boisku będzie bardzo zależało, żeby się pokazać, jako zmiennikom i może załapać się na jakieś dłuższe pogranie.
Mają poukładaną grę i to jest ich wielki plus. Santos bez Neymara, któremu chce się grać traci jakieś 30 procent z jakości swojej gry.

junior_battle 148

junior_battle

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Obina najlepszy snajper zespołu? Ciekaw jestem na jakiej podstawie tak stwierdzasz ;) Mniemam że coś pomyliłeś, bo Obina to był najlepszym snajperem zespołu, ale w 2009roku hehe. Teraz jest jedynie cieniem dobrego zawodnika. Jeżeli ktoś strzela sporo bramek, to jest to Barcos, no ale w dzisiejszym meczu nie zagra więc strata ogromna.
z.
Jasne, mój błąd, a raczej rozkojarzenie przy pisaniu.
E: A co do nieadekwatnego do ryzyka kursu...
Bez urazy, ale wiele razy tu widziałem analizy na Santos(bardziej nieobliczalnego zespołu w Brazylii IMO nie ma) z kursem 1.30 przeciwko rywalom znacznie lepszym od SportR.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
Zaczynamy dzisiaj kolejkę numer 23 i mamy trzy spotkania, w tym jeden hit na sobotę, a mianowicie Corinthians-Gremio, o którym sam trochę napisałem poniżej. Pozostałe dwa mecze: Ponte Preta-Figueirense i Coritiba-Flamengo odpuszczam, bo nie widzę tam nic sensownego do gry, gdyż kursy na gospodarzy to śmiech na sali, a na gości się też obawiam grać więc wolę odpuścić te spotkania.
VS

Zapewne już wszyscy wiedzą, że moim ulubionym zespołem w Brazylii jest Gremio ale to nie dlatego, na nich gram ale po prostu są mocni więc z tego korzystam. Po ostatnich wygranych już są na miejscu trzecim, a po tej kolejce mogą nawet zostać liderem ligi. Dzisiaj kolejny mecz na Pacaembu, tak jak to miało miejsce przed tygodniem, gdzie zremisowali 0:0 z Palmeirasem. Rywal może i mocniejszy ale osłabiony w dużym stopniu. Dalej brakuje w bramce Cassio, w obronie Chicao, w pomocy nie zobaczymy Paulinho i Douglasa, a w ataku Emersona. To tylko zawodnicy podstawowi, bo jeszcze nie ma Guerrero, Ramireza i Jorge Henrique, którzy zapewne zasiedliby na ławce. W podstawowym składzie widzę Guilherme i Edenilsona i nie wiem czy to są zawodnicy, na taki klub jak Corinthians, bo poziomem moim zdaniem trochę odbiegają od reszty. Ciekaw jestem też postawy w bramce Julio Cesara, który przez kilka lat był podstawowym golkiperem Timao, a w tym roku został odstawiony na boczny tor, a szkoda, bo to jeden z moich ulubionych golkiperów i trzeba przyznać, że tego mistrza w ubiegłym roku bez niego by nie było. Jeśli chodzi o Gremio, to w tym sezonie naprawdę fajnie sobie radzą, o czym nie raz pisałem. Ostatni mecz, to popis Elano, który zdobył 2 gole, z czego ten pierwszy to naprawdę piękny. Dzisiaj zabraknie wśród Tricolores tylko dwóch zawodników, a mianowicie Marcelo Moreno(kadra Boliwii) oraz Andersona Pico(uraz uda). Tego pierwszego zastąpi Andre Lima, a tego drugiego Edilson, który jednak zamieni się stronami z Parą. Do ataku wraca Kleber i to wzmocnienie w kwestii piłkarskiej ale musi się wystrzegać częstych spotkań z sędziami, bo w tym sezonie wystąpił w 16 spotkaniach i ma na swoim koncie oprócz 4 goli, aż 8 żółtych i 2 czerwone kartki i prowadzi w klasyfikacji najczęściej kartkowanych!!! Jednak kluczową rolę w tym spotkaniu powinni odegrać Ze Roberto i Elano, których zadaniem będzie rozgrywanie piłki, a dzisiaj mają troszkę ułatwione zadanie, bo zabraknie Paulinho, który jednak tym pomocnikom rywali do spółki z Ralfem uprzykrzali życie.
Co do obu drużyn, to trzeba sobie jasno powiedzieć, że Corinthians w tym sezonie, to praktycznie nie ma o co już grać, gdyż awans do Libertadores pewny, spadek raczej nie grozi, a na mistrza szans też nie ma więc różnie może być z nimi, bo zawodnicy w Brazylii bez motywacji potrafią robić różne &quot;cuda&quot;... Natomiast Gremio nadal walczy o najwyższe lokaty, a więc każdy punkt jest na wagę złota i dlatego uważam, że dzisiaj stać ich na wygraną w Sao Paulo, a kurs naprawdę mamy fajny.
CORINTHIANS: Julio Cesar; Alessandro, Wallace, Chicão e Fábio Santos; Ralf, Guilherme, Edenilson, Danilo e Martínez; Romarinho
GRÊMIO: Marcelo Grohe; Edilson, Werley, Gilberto Silva e Pará; Fernando, Souza, Elano e Zé Roberto; Kleber e André Lima
Gremio DNB @ 2,05 Bwin⛔3:1

junior_battle 148

junior_battle

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0

Cortiba vs Flamengo

Początkowo miałem pisać o Corinthians - Gremio, ale nie chce znow wojny tutaj rozpętać... Natomiast drugi mecz, który warto opisać, to mecz, który rozegrany będzie na Estadio Couto Pereira w Kurtybie. Zmierzą się w nim lokalna Cortiba i Flamengo. Dużo się ostatnio w tych klubach działo, w Cortibie pojawił się nowy trener; młodziutki 33-letni Marquinhos Paraná Santos, który do tej pory pracował z juniorami Coxy, no i nowy napastnik Deivid który jeszcze nieco ponad tydzień temu grał w... tak! we Flamengo. Ja osobiście z wypiekami na twarzy obserwuję to co się dzieje w Coxie. Rok temu potrafili zanotować najlepszy bilans spotkań u siebie (13-4-2),ich stadion był prawdziwą twierdzą. Teraz sytuacja jest zgoła odmienna (5-1-4 ;o). Jeśli na początku można było to tłumaczyć walką w pucharze Brazylii (przypominam, doszli do finału), to teraz po prostu nie wiem co się dzieje. Jeśli chodzi o formę w ostatnich spotkaniach, (2-0-3) za wesoło nie jest, przegrali z takimi &quot;potęgami&quot; jak Figueirense, czy Portguesa. Jeśli chodzi o osłabienia, to nie zagra Escudero, który obejrzał czerwoną kartkę już w 6minucie podczas meczu z Portuguesą, oraz dalej kontuzjowani Emerson, Pereira, Roberto. Natomiast we Fla,dzieje się dużo, dużo gorzej, po ostatnim meczu (porażka 0-1 u SIEBIE z PONTE PRETĄ !!), niezadowolenie kibiców sięgnęło zenitu. Po przegranym meczu, głośno dawali upust swojej złości, wyzywając/gwiżdząc na piłkarzy. Ale nie ma się czemu dziwić, 4 mecz bez zwycięstwa, w tym dwa u siebie z beniaminkami. Od siebie mogę dodać, że taki obrót sprawy mnie nie dziwi, w zeszłym sezonie, uznawałem już ten klub za kolosa na glinianych nogach, który jeszcze dzięki Thiago Nevesovi, Ronaldinho i Luxemburgo jako tako punktował. Obecnie, jak widzimy Vanger Love nie jest wstanie zastąpić tej trójki . Na domiar złego, zabraknie kilku graczy, miedzy innymi powołanych do reprezentacji: GOnzalez(Chile) i Caceres(Paragwaj). W typie na Cortbie umacnia mnie fakt, iż Flamengo ostatni raz do siatki na stadionie Coxy trafiło w 2005 ! A co lepsze, Rubro-Negro przegrali wszystkie z ostatnich 8 meczów od tamtej pory ???? Liczę na efekt nowej miotły i zwycięstwo Coxy.

Cortiba - Flamengo 1,83 bet365 ✅

robson-united +13 Punkty
hardrigar +1 Punkty
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Old Trafford
VS
Internacional - Fluminense
Typ : Fluminense DNB @ 2,110 Pinnacle ✅0:1​
Internacional przystępuje do spotkania mocno osłabiony :
Leandro Damiao - najlepszy piłkarz zespołu (9meczów - 4 gole, ale większość czasu spędził na zgrupowaniu reprezentacji przed IO, i teraz też tam leci)
Diego Forlan - (8meczów - 2 gole ) - coraz lepiej czuje się w zespole - zgrupowanie Urugwaju
Juan - ( 3 mecze tylko bo leczy kontuzje znowu)
Guiñazu - lider środka pola w zespole, walczak, typowy defensywny pomocnik (16 meczów - 9 ź.kartek) - na kadrze Argentyny
Fred - zaczał grać ostatnio często odkąd odszedł Oscar, zawieszony za kartki (13meczów - 2gole)
Kleber -podstawowy lewy obrońca, akurat wracał po długiej kontuzji, zagrał pare meczów, ale znowu uraz
D&#39;Alessandro (10 meczów - 1 gol)
Ponadto Rafaelowi Moura zmarł ojciec w ostatnim tygodniu, w tym meczu ma nie zagrac.
Tak więc Internacional potężnie osłabiony jak dla mnie. Ponadto grają ostatnio w kratkę. Ostatnio wygrali 4:1 z Flamengo, ale tam grali wyżej wymienieni zawodnicy w większości.Potem już bez wymienionych graczy szcześliwy remis z Sao Paulo 1:1.
Fluminense lider rozgrywek, bez Freda pokonali 3:1 Santos. Teraz Fred już wraca więc Flu mocny skład.
Flu na koncie z 1 porażką w całych rozgrywkach, z tak osłabionym Interem nie powinni przegrać.

Ponadto w innych zespołach również wiele braków, Palmeiras, Santos, Corinthians, Botafogo, Vasco wszyscy poważne braki mają czy to w defensywie czy to w ofensywie. Coś ciekawego w typach na bramki można wykombinować zatem w tamtych meczach i tak właśnie sobie pogram różne kombinacje w zależności gdzie absencje w tyłach, a gdzie w ataku.
Zapraszam do dyskusji ;)

kaziudeyna +1 Punkty (świetny typ, bardzo dobre informacje, ładny kurs, wielkie dzięki)
mlodywilc +1 Punkty
yetz +1 Punkty (Solo dwojeczka poszla, dzieki ;))
limax +4 Punkty (Wielki typeer!)
kapszti +8 Punkty (za relacje z meczu Argentyny i tutaj też świetny wybór na niedzielę)
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
Na niedzielę, to typ na Fluminense wygląda wręcz super, bo w tej sytuacji kadrowej, to Inter nie powinien za dużo zrobić, chociaż podobnie było w środę przy okazji meczu z Sao Paulo. No ale nic dwa razy się nie zdarza więc biorę Flu, po jeszcze całkiem niezłym kursie. Do tego wybieram póki co dwa spotkania, które sam opiszę, a ewentualnie mam jeszcze jeden mecz, który mnie interesuję ale nie do końca jestem zdecydowany więc tutaj za dnia może napiszę, a póki co dwie ciepłe analizy ode mnie:

VS

W tym meczu bts, to dla mnie najlepsze rozwiązanie, bo po prostu takiej okazji na przełamanie strzeleckie na wyjeździe, jak w niedzielę zawodnicy Nautico mogą długo nie mieć. Fakt, że na wyjazdach Nautico raczej nie strzela ale w Rio okazja nadarza się do tego dobra. Botafogo przed tym meczem ma ogromne problemy w defensywie. Antonio Carlos dalej kontuzjowany, a teraz za kartki pauzują Fabio Ferreira i Marcio Azevedo czyli z podstawowych zawodników jest jedynie Lucas na prawej obronie. Na środku zobaczymy Brinnera(25 lat i w tym sezonie trochę pograł ale nie jest to jakiś wybitny zawodnik) oraz Dorie, który 8 listopada dopiero będzie pełnoletni!!! Na lewej obronie do tego 20-letni Gabriel, tak więc najlepiej to nie wróży. A jeszcze bym zapomniał, że w bramce nie będzie Jeffersona, który jest na kadrze i to dopełnia tylko obraz tego, w jak fatalnym stanie przed niedzielnym meczem jest obrona Fogao. Im dalej w ofensywie, to wygląda to dobrze, bo są 3 główne postacie zespołu czyli Andrezinho, Seedorf i Elkeson więc z przodu powinno być dobrze i pewnie będą musieli trochę postrzelać, gdyż obrona może zrobić kilka psikusów, zwłaszcza w tak eksperymentalnym zestawieniu. Jak już wspomniałem, to Nautico nie zachwyca na wyjazdach i nawet o gole im ciężko. Jednak taki mecz powinien im w miarę sprzyjać, bo Botafogo z pewnością pójdzie do przodu i wtedy będą mieli więcej miejsca na kontry i to z nich głównie powinni korzystać goście. Niestety po raz kolejny już zabraknie w ataku Kiezy, który trzeba sobie powiedzieć szczerze jest ze szkła, gdyż co chwilę musi pauzować z powodu kolejnych to urazów... W ataku Araujo i nie dawno ściągnięty z Santosu, Dimba. Czy to dobre zestawienie? No nie najlepsze ale na jakiegoś gola na pewno ich stać. Do tego liczę na jakieś stałe fragmenty gry, które dobrze ekspediuje Souza.

Podsumowując, to grając w tym meczu bts, to tak naprawdę martwimy się jedynie o gola dla gości, bo Botafogo to strzeli z pewnością. Botafogo w tym sezonie u siebie przegrało już 4 razy więc tak najpewniej nie grają, do tego dochodzi ta nieszczęsna obrona i nie wierzę by Nautico było na tyle nieudolne, by nie strzelić im chociaż tego jednego gola, bo po prostu tak nie jest i coś musi wpaść więc biorę tutaj bts-a.

BOTAFOGO: Renan; Lucas, Brinner, Dória e Gabriel (Lima); Amaral, Jadson, Fellype Gabriel, Andrezinho e Seedorf; Elkeson.

NÁUTICO: Gideão; Patric, Jean Rolt, Ronaldo Alves e Douglas Santos (Lúcio); Elicarlos, Dadá, Souza e Rhayner; Araújo e Dimba

BTS @ 1,62 Tobet✅3:1

VS

Początkowo miałem grać na Sao Paulo w tym meczu ale kurs jak na ich mecz wyjazdowy, jednak trochę za niski więc odpuszczam, bo ryzyko za duże. Zamiast tego wybieram bts-a, co moim zdaniem jest tutaj lepsze, a kurs mniej więcej taki sam jak dnb na gości. Santos dalej w cholerę osłabiony, bo poza brakiem kadrowiczów: Arouca, Neymar, brakuje Ganso. Do tego na ten mecz trener Ramalho przystąpi bez Bruno Rodrigo(kartki) oraz Juana(wypożyczony z Sao Paulo - klauzula). W ataku jest Andre, który ciuła te golę, a w niedzielę naprzeciwko siebie będzie miał cienką na wyjazdach obronę Sao Paulo. Przeglądnąłem sobie wszystkie mecze wyjazdowe Sao Paulo i zauważyłem, że jedyną ekipą, która im u siebie nie strzeliła gola było Figueirense. Santos jak zdobywa punkty i gole, to zazwyczaj jest to na Vila Belmiro, gdzie potrafili pogonić Gremio czy Cruzeiro po 4:2. Tym razem ich zwycięstwa się nie spodziewam ale jakiegoś gola u siebie powinni strzelić. Jeśli chodzi o Sao Paulo, to na wyjazdach cienko grają, bo przegrali aż 7 z 11 wyjazdów. Tym razem powinni zdobyć punkty ale już nie raz tak być powinno, a było co innego... W meczu z Interem namarnowali okazji od pyty, więc może teraz zechce im się strzelać, a jak wiadomo ma kto strzelać, co pisałem wiele razy. Jedyne osłabienie to brak Lucasa.

Jak dla mnie ciekawie zapowiadają się te derby stanu SP, bo niby faworytem jest Sao Paulo ale goście na wyjazdach grają cienko, a Santos u siebie radzi sobie świetnie więc bts będzie tutaj jak znalazł.

Santos: Rafael; Bruno Peres, David Braz, Durval e Léo; Adriano, Ewerton Páscoa, Gerson Magrão e Felipe Anderson (Bernardo); Patito Rodriguez e André

Sao Paulo: Rogério Ceni; Douglas, Rafael Tolói, Rhodolfo e Bruno Cortez; Paulo Assunção, Denilson, Jadson e Cícero; Osvaldo e Luís Fabiano

BTS @ 1,65 Tobet⛔0:0

junior_battle 148

junior_battle

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Czas coś skrobnąć na niedzielę. Jeśli chodzi o wczorajsze spotkania, to zgodnie z planem wygrała Cortiba strzelając rywalowi aż 3 bramki. Warto odnotować, że zespół z Flamengo przegrał już 9 mecz z rzędu na tym stadionie, oraz w 6-stym nie strzelił bramki! . Przed Fla naprawdę ciężki terminarz i jeśli będą grać tak jak teraz, to widmo spadku może im spojrzeć w oczy. Mimo, że zagrałem tylko dla satysfakcji, to bardzo cieszy zwycięstwo Corinthiansu.

Vasco - Bahia​

Mam co prawda mieszane uczucia jeśli chodzi o to spotkanie, ale mimo to postaram się coś zagrać. Na Estádio São Januário dojdzie do bardzo ciekawego pojedynku. Miejscowe Vasco z plagą osłabień, zmierzy się z rozpędzoną Bahią. W ostatnich meczach, zespoły spisywały się nie na miarę swoich oczekiwań. Vasco na 5 meczy, przegrało 3, 1 zremisowało, oraz odniosło 1 zwycięstwo. Bahia natomiast, mimo że grała z dużo mocniejszymi rywalami, potrafiła: zremisować z liderem Atletico MG, wygrać na wyjeździe(!) z grającym w pełnym składzie,Santosem oraz ograć u siebie Sao Paolo. Pomimo to, Vasco dalej znajduje się w TOP4, i na pewno po tej kolejce się to nie zmieni, ponieważ mają &#39;bezpieczną&#39; przewagę 4pkt nad Sao Paolo. Natomiast Bahia, mimo tych dobrych wyników, znajduje się zaledwie 1 miejsce nad strefą spadkową, mając o 4pkt więcej od Palmeirasu, który na pewno walki o utrzymanie nie odpuści. Tak jak wspomniałem, sytuacja kadrowa Vasco nie jest wesoła. Christoper Borges ma naprawdę, mocny ból głowy. Środkowy obronca, Dede, o którym się mówiło nawet w kontekscie przenosin do Manchesteru City, przebywa na zgrupowaniu kadry. William Matheus i Wendel są zawieszeni, a Felipe, Auremir, Rodolfo i Thiago Feltri są kontuzjowani. Na szczęście zagra Juniho Pernambucano. Bahia, oprócz kontuzjowanego Gabriela, nie ma większych zmartwień. Jednak czy nie są oni zbyt pewni siebie? Piłkarze Bahii, otwarcie pokonaniu Vasco, według mnie, mocno sie na tym przejadą. Zaskoczę tych, którzy czytają tą analizę, jednak ja stawiam na Vasco, w zespole głośno mówi się o mistrzostwie, a jeśli to faktycznie ma nastąpić, to takie mecze po prostu trzeba wygrywać.

Vasco - Bahia 1,57 bet365⛔

E: na sucho, bo opisali już Robson i Kapszti:
Fluminense DNB / X2
Sampa X2
można pomyśleć nad AG...

p_snk 0

p_snk

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
SANOK
Cześć
Upatrzyłem sobie spotkanie Atletico MG - Palmeiras i chciał bym postawić na gospodarzy. Czy ma ktoś informacje na temat absencji w zespoleMineiro ?

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Old Trafford
Cześć
Upatrzyłem sobie spotkanie Atletico MG - Palmeiras i chciał bym postawić na gospodarzy. Czy ma ktoś informacje na temat absencji w zespoleMineiro ?
Są spore osłabienia w tym zespole.
- Danilinho i Bernard (dwaj super skrzydłowi, przebojowi gracze, 6 goli na koncie Danilinho i 4 gole Bernarda)
- Jo (podstawowy napastnik, 17 meczów, 6 goli)
- Rever ( podstawowy obrońca, 16 meczów)
Składy -&gt; http://esporte.uol.com.br/futebol/campeonatos/brasileiro/serie-a/pre-jogo/2012/09/07/com-r49-atletico-mg-recebe-palmeiras-para-retomar-lideranca-e-manter-adversario-no-z4.htm
Pozdr

zksstal 3,3K

zksstal

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
X

Nie spodziewałem się tak dobrego kursu na gospodarzy w tym spotkaniu. Co prawda w ostatnich meczach dostali małej zadyszki bo remisy z Ponte i Bahią na pewno nie powinny się przytrafic. Podział punktów z Cruzeiro i porażka z Corinthians pewnie w jakiś sposób były wkalkulowane, jednak dzisiejsze niepowodzenie z Verdao może oznaczac głębszy kryzys. Atletico dziś co prawda bez dwóch strzelców: Danilinho i Jo, a także obrońcy Revera i pomocnika Bernarda, jednak nawet bez tych zawodników dalej mają zdecydowanie lepszą sytuację kadrową niż Palmeias. Goście także dziś przystąpią do meczu poważnie osłabieni. Nie zagra najlepszy strzelec Barcos, powołany na mecze reprezentacji, Assuncao, Fernandinho, Henrique, Patrick, Daniel Carvalho, Mauricio Ramos a także Roman i Wesley. Poza dwoma ostatnimi, każdy z wymienionych miałby szansę znaleźć się w podstawowym składzie. Palmeiras musi poważnie myśleć nad twardą walką o utrzymanie, bo do bezpiecznego miejsca tracą 4 punkty, a nikt za nazwę klubu punktów im nie da. Ostatnio wygrali domowe spotkanie z innym kandydatem do spadku Sportem Racife 3-1, ale podobno w tym meczu nie zabłysnęli. Nie ma się co dziwić, ponieważ trener Scolari nie ma dużego pola manewru jeżeli chodzi o graczy. Kilku ma kontuzje, kilku po kontuzjach wraca do formy, są zawieszenia za kartki. Tak więc nie jest ciekawie w Palmeiras. A to może dziwić, bo jeśli w składzie ma się takich graczy jak Barcos, Valdivia, Luan czy Joao Vitor to powinno się zawalczyć o wyższe miejsca w tabeli. Na pewno to miejsce jest konsekwencją odpuszczania początku ligi na rzecz rozgrywek Copa do Brasil, które z resztą Zieloni wygrali. Jednak może okazac się że zdobycie Pucharu Brazylii przypłacą spadkiem z Serie A.
Atletico z kolei walczy o mistrzostwo Brazylii. Jeszcze kilka tygodni temu mieli kilka punktów przewagi nad drugą drużyną w tabeli, jednak po paru nieudanych meczach wczoraj przeskoczyło ich Fluminense. Dziś jest szansa, aby ponownie zasiąść na pozycji lidera. Jednak trzeba wygrać mecz z Palmeiras. Do składu wraca Ronaldinho, który w spotkaniu z Bahią nie wystąpił i widać to było na boisku, bo gracze CAM grali trochę nieporadnie w ofensywie.
Dziś sądzę że Atletico spokojnie wygra mecz, bo na chwilę obecną mają o wiele lepszy skład.
Atletico: Victor; Marcos Rocha, Leonardo Silva, Rafael Marques e Junior Cesar; Pierre, Leandro Donizete, Danilinho, Ronaldinho Gaúcho e Escudero (Guilherme); Leonardo.
Pameiras: Bruno, Artur, Leandro Amaro, Thiago Heleno e Juninho; Márcio Araújo, João Vitor, Tiago Real e Valdivia; Luan e Obina.
Atletico @ 1,67 bet365 ✅ 3-0​

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
Jednak czy nie są oni zbyt pewni siebie? Alecsandro, mówi otwarcie pokonaniu Vasco, według mnie, mocno sie na tym przejadą.
Alecsandro to może mówić o pokonaniu ale Bahii, bo to przecież zawodnik Vasco...
Ja bym tutaj jedynie bts-a spróbował, bo Vasco, to jakieś super mocne nie jest, a przy tych osłabieniach w obronie, to jakiegoś głupiego gola mogą stracić. Nie mniej jednak wygrać powinni, bo rywal słabszy na papierze.

junior_battle 148

junior_battle

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Alecsandro to może mówić o pokonaniu ale Bahii, bo to przecież zawodnik Vasco...

Ja bym tutaj jedynie bts-a spróbował, bo Vasco, to jakieś super mocne nie jest, a przy tych osłabieniach w obronie, to jakiegoś głupiego gola mogą stracić. Nie mniej jednak wygrać powinni, bo rywal słabszy na papierze.

Ciężko mi teraz powiedzieć, o kogo mi chodziło, a jeszcze ciężej znaleźć ten wywiad, bo jestem na telefonie, ale poprawiłem tak, żeby się nie rzucało w oczy ;)

Status
Zamknięty.