>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

ATP Tour - Monachium, Belgrad & Estoril, 24.04-01.05.2011

Status
Zamknięty.
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Litwa, Wilno
Kohlschreiber P. - Gremelmayr D. 1,20 2:0 ✅
Co tu dużo pisać. Kohl jest znacznie lepszym tenisistą niż drugi Niemiec. Tak samo z formą, która jest po stronie Philippa. Denis jeszcze przed Monachium wszystko przegrywał jak leci.
Verdasco F. - Gil F. 2,00 2:0 ⛔
Czemu Verdasco tu jest faworytem ? Sam nie wiem. Formę którą prezentuje to jakieś nieporozumienie. Kurs kusi by postawić na Gila, więc to już drugi atut. Trzeci to taka sprawa, że Gil gra u siebie, a Verdasco może będzie chciał zaraz uciec do Madrytu na turniej. Gil w Monte Carlo dopiero odpadł z Murrayem który przypomniał sobie jak się gra od czasu AO. Jak dla mnie myślę, że warto tutaj zaryzykować na Gila.
Hanescu V. - Anderson K. 1,50 0:2 ⛔
H2H 2:0 i do tego 2 razy spotkali się w tym roku. Anderson gdzieś zgubił formę po turnieju w Miami. Tutaj już w pierwszej rundzie męczył się w 3 setach z De Bakkerem (który w tym roku wygrał chyba 1 mecz z Petzem).
Tipsarevic J. - Zverev M. 1,20 2:0 ✅
Tutaj inny wynik niż zwycięstwo Serba jest według mnie niemożliwy. Zverev słabo, kompletnie pod formą. Ledwo przeszedł Selę. Natomiast Tipsa ograł Japończyka Keia który całkiem dobrze sobie ostatnio radzi. Do tego przecież gra u siebie.
Troicki V. - Granollers M. 1,35 0:2 ⛔ ???? Tak się typuje ????
Tutaj tak samo jak wyżej. Liczę na zwycięstwo drugiego Serba na turnieju w ojczyźnie. Troicki od lutego przegrał ostatnio tylko z Ferrerem i 2x z Djokovicem.

christopher48 // Wypadałoby zaczekać do końca meczu dwóch Niemców i dopiero potem wstawić plus lub minus. To taka mała wskazówka na przyszłość.

5567 719

5567

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Ktos wie może dlaczego spotkanie Mayer - Gabashvili się dzisiaj nie odbędzie?

D 413

dzidzok

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Bialystok
Ktos wie może dlaczego spotkanie Mayer - Gabashvili się dzisiaj nie odbędzie?

Bo chyba dzisiaj nie było tego spotkania w planie.Jutro zaczynają jako pierwsi o 12 bodajże grać na korcie centralnym.Jednak jeśli dzisiaj byli w planie to zapewne nie grali przez deszcz,który padał.

D 413

dzidzok

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Bialystok
Illya Marchenko v Filippo Volandri 1 2,62

Grają na Bałkanach,a tam ludzie ze wschodu lubią się wyróżniać.Volandri ograł ogórasa Lajovica a Marchenko &quot;panicza&quot; Gulbisa.Illya już jeden suprise zrobił,czemu nie miałby zrobić drugiego?Volandri do ogrania zdecydowanie a Serbia lubi zaskakiwać.

Marcel Granollers v Viktor Troicki 2 1,33

Poprostu niewierze by stało się inaczej.Granollers osatnio podłapał niezłą formę,ale Viktro grać na clayu potrafi,w dodatku w ojczystej Serbii.Być może będzie zacięcie,ale tak czy siak Troicki to wygra.

Guillermo Garcia-Lopez v Somdev Devvarman 2 3,25

Garcia bez formy.Oglądałem go tydzień temu i chłopak nic nie grał,mimo,że grali na mączce,którą lubi.Jutro też na mączce,w dodatku Serbia lubi niespodzianki.Somdev w tym roku dobrze sobie radzi i jest spora szansa,że wygra bo Hiszpan naprawde nic dobrego nie gra.

Robin Soderling-Del Potro 2 1,48

Bwin już wystawił kurs.Del Potro dzisiaj poprostu nie doceniłem,nie zrobie tego ponownie.Soderling grał dzisiaj fatalnie,sporo błędów,serwis nie ten do którego przyzwyczaił i forehandem już tak nie miota jak w poprzednim sezonie.Skończyło się trafianie w linie,to i skończył się Szwed.Juan na hardzie grał bardzo dobrze w tym roku.W tym tygodniu rozegrał pierwsze mecze na mączce od dawna.Najpierw pomęczył trochę,ale ograł ogórasa Suasa,by dzisiaj ograć gładko Falle.Mecz z Portugalczykiem wyraźnie był falstartem.Z Sodą zagra już na konkretnych obrotach i Robin poprostu to przegra.Nie ma atutów by ograć Argentyńczyka.

Roanic-Sousa

Handicap conajmniej+5,5 na Sousa biore w ciemno.Raonic grał słabiutko z Andreevem a mimo to wygrał.Nie zanosi się na pogrom w wykonaniu Kanadyjczyka.Sousa to Portugalczyk,turniej rozgrywany w Portugalii i Sousa z pewnością będzie walczył o każdą piłkę i linia będzie do pokrycia na luzie.Raonic na clayu to Raonic słaby.

prof 2,2K

prof

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kraków
Novak Djokovic - Adrian Ungur(+7.5g) @ 2.35 Pinnacle ✅✅✅ 62 63

Novak Djokovic dalej bedzie kontynuował zwycieska serie i taki Ungur nie jest mu wstanie zagrozic jednak wystarczajaca ilosc gemow powinien wygrac - dokladnie 5. Kurs zajebiocha dodatkowo Novak zmiena nawierzchnie a Rumun na tym gra &quot;cale zycie&quot;. Mysle ze Djokovic za nim wejdzie w niszczycielski trans da pograc troche swojemu przeciwnikowi. Tak to widze 64 62.

Skonczylo sie idealnie na styku zreszta tak mozna bylo przypuszczac , dobry meczyk Djokovic trzyma wysoke formie z poprzednich tygodni wiec spokojnie powinien obronic tytuł.

@down

Sory pomieszalo mi sie z 2009 rokiem ????

krzysiekjurek 0

krzysiekjurek

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Skawina
Skonczylo sie idealnie na styku zreszta tak mozna bylo przypuszczac , dobry meczyk Djokovic trzyma wysoke formie z poprzednich tygodni wiec spokojnie powinien obronic tytuł.
Rok temu zakończył w Belgradzie turniej w QF po przegranym secie z Filipem Krajinoviciem z powodu rzekomej alergii ????

drago 108

drago

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Verdasco F. - Gil F. 2,00
Tipsarevic J. - Zverev M. 1,20
Tym razem trochę inaczej, bo się zgadzam w obu przypadkach (pozostałe ignoruje).
Dasco ma fatalą formę, Gil powinien sobie poradzić. ⛔
Jeśli chodzi o Tipsa to tutaj odkrywa się czarna strona białego sportu. Jeśli ten mecz nie jest ustawiony pod kątem wybuchu, to innej opcji, jak wygrana Janka nie ma. ✅
Do tego polecam próbę gry na gospodarzy w Monachium.
Reister podejmuje Denke, wszyscy wiedzą o co z tym panem chodzi, więc ten mecz jest idealny, aby pocelować kurs 4. ⛔
Brown, niby Niemiec zagra ze Stepankiem... Ten też wiedział na kogo trafić. Radek nieregularny, jednak nazwiska graczy, z którymi ostatnio przegrywał są z najwyższej półki: Del Potro, Federer, Murray, Raonic... najwyższej... Akurat przypadek Raonica potwierdza to, że na clayu może przegrać z graczem stylu Raonica. Dustin wygrał z Wawrinką (wygrał mi średnio pasuje, bardziej &quot;odegrał rolę&quot; w tym spotkaniu, choć nie oglądałem ich zmagań) co robi szum wokół Jamajczyka, o którym dawno średnio zainteresowany obserwator tenisa nie mógł usłyszeć niczego ciekawego.
Te dwa mecze wydają mi się dogami tygodnia, w kategorii kursu 2-5. :minus
Nie ma to jak ATP przed mastersem ;s

brooklynbounce 888

brooklynbounce

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kraków
Dziś naprawdę mnóstwo ciekawych spotkań,zarówno w ATP jak i WTA,aż żal nie spróbować ustrzelić jakiegoś doga,tak jak kolega wyżej pisze,można spróbować typów na kilku Niemców lub &quot;pseudo&quot; Niemców jak Brown,na Browna mówiąc szczerze miałem ochotę zaryzykować już wczoraj,forma Staszka Wawrinki nie przekonuje mnie od dawna,no ale wybiłem sobie typ z głowy,argumentując sam sobie,że noł faking łej i to nie może wejść,może! Stepanek gra w kratkę,to kolejny tenisista,któremu na pewno nie zaufam,sexi Radek najlepsze czasy ma już za sobą,jak dla mnie nie wróci do formy z przed kilku sezonów.Co do typu na Gila,to oglądam go ostatnio dość często i oprócz spotkania ze Szkotem,gra bardzo regularnie,Verdasco dawno nie widziałem,więc mój typ będzie raczej za Gilem,niż przeciwko Dasco.
Niespodzianek nie szukałbym na pewno w spotkaniach Mayera,Tipsy,Troickiego i Kohlschreibera &gt;

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
snoopdogg +4 Punkty
P 161

poozon

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Gil F. - Verdasco F, typ 2 kurs 1.87 , buk The Greek lub Pinnacle Sports , stawka 8/10 , start 17
Na dzisiaj ATP Estoril . 1.87 ?? . Nie wiem skąd się wziął ten kurs . Kim jest Gil przy Verdasco ? Dla mnie jednym z wielu średnich zawodników . Spodziewałem się tutaj max 1.3 może 1.4 na Verdasco . Zrozumiałbym jeszcze ten kurs gdyby Gil coś pokazywał ostatnim czasu . Skupię się tylko na clayu gdzie dzisiaj panowie zagrają rok 2011 porażki Robredo , Tavares , Fognini , Volandri , Simon , Murray , Minar . Na plus można zapisać przedostatni turniej w Monte Carlo gdzie pokonał Mayer-a i Monfilsa a potem zebrał cięgi od Murraya i tylko dlatego ten kurs jest taki bo pokonał tą twójkę . Na mnie to wielkiego wrażenia nie robi . Sytuacja Gila przypomina mi zeszły rok Makarovej na trawie a mianowicie turniej w Eastbourne wygrana z Pennetta , Petrova , Kuznetsova i finale Azarenkova . Zaczęły się oh ahy , wyjazd na Wimbledon i wielka klapa czyli odpadnięcie w 2 rundzie . Z Gilem będzie podobna sytuacja .... przepraszam , wcale nie podobna bo on w Monte Carlo nic wielkiego nie zrobił . Trochę o Verdasco . Ulubiona nawierzchnia clay . Ostatnio coś nie szło , ale porażki z 2 x Robredo i Bellucim na clayu ujmy i jakiegoś niepokoju nie wnoszą . Także spokojnie łapiemy 2 bo taka okazja przy następnym meczu panów się nie powtórzy .

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Litwa, Wilno
Del Potro J.M. - Soderling R. 1,50 2:0 ✅
Soderling ostatnio gdzieś zgubił swoją formę. Teraz jego gra nie wygląda tak jak powinna. W pierwszej rundzie grał z Chardy Jeremym który ostatnio był bez formy. Co prawda wygrał z nim, ale dopiero w 3 setach. Chociaż gra Szweda była ogółem słaba, tak samo jak przeciwnika. Forheand czy backhand często w siatkę. Do tego H2H obydwu zawodników na korzyść 3:1 Argentyńczyka. Zresztą ostatnio spotkali się w marcu na turnieju w Miami i górą był Del Potro gdzie wygrał 6:3, 6:2.
W pierwszej rundzie co prawda Juan Martin się męczył ze średniakiem Sousą Pedro, ale już w 2 rundzie udowodnił w meczu z Fallą, że na mączce też potrafi coś ugrać i trzeba się z nim liczyć na tej nawierzchni.
Poniżej statystyki Soderlinga z Jeremym i Del Potro z Fallą:

drago 108

drago

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Z pamieci napisze, bo nie mam dostepu do statow.

Kim jest byle sredni challangerowiec przy Musterze? Otoz jest on na rowni z takimi graczami. W tenisie liczy sie forma, a nie nazwisko. Chetnie bym ogladal Dasca z gra jak na AO&#39;10, ale nie oczekujmy na taki powrot po serii porazek w I rundach z gorszymi od Gila, ktory jak BrooklynBounce wspomnial gra regularnie.

Edit:
Poparlbym typ na DP, wlasciwie to zagralbym ten mecz, gdyby nie bylo otoczki przedmastersowej. Powodzenia, bo DP tenisowo jest aktualnie lepszy, jak i jemu przyda sie troche meczy.

M 15

maciekgks

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Gdansk
Roanic-Sousa

Handicap conajmniej+5,5 na Sousa biore w ciemno.Raonic grał słabiutko z Andreevem a mimo to wygrał.Nie zanosi się na pogrom w wykonaniu Kanadyjczyka.Sousa to Portugalczyk,turniej rozgrywany w Portugalii i Sousa z pewnością będzie walczył o każdą piłkę i linia będzie do pokrycia na luzie.Raonic na clayu to Raonic słaby.
Skończcie w końcu z tym pieprzeniem, że Raonic na cegle jest słaby. Póki co raz przegrał grając nieźle z fenomenalnym na cegle Ferrerem i raz z grającym turniej życia Dodigiem. Chłopak nie gra wielkiego tenisa, ale prostymi środkami osiąga swój cel - zwycięstwo. Świetny serwis, niezłe poruszanie się po korcie, dobry forehand. To nie jest słaby zawodnik, nawet na cegle...

D 413

dzidzok

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Bialystok
Skończcie w końcu z tym pieprzeniem, że Raonic na cegle jest słaby. Póki co raz przegrał grając nieźle z fenomenalnym na cegle Ferrerem i raz z grającym turniej życia Dodigiem. Chłopak nie gra wielkiego tenisa, ale prostymi środkami osiąga swój cel - zwycięstwo. Świetny serwis, niezłe poruszanie się po korcie, dobry forehand. To nie jest słaby zawodnik, nawet na cegle...

Bo jest słaby na cegle i tyle.Ograł Llodre,który na clayu nic nie gra,Gulbis to wogle porażka w ostatnim czasie.Wymęczone zwycięstwo z przeciętnym Greulem,dodatkowo wygrana z dziadkiem Stepankiem i koniec.Jest przeciętny no bo są jeszcze słabsi jak widać,ale tego co prezentował na hardzie nie będzie grać na mączce.Mi przeważnie o to chodzi.W tym roku wystartował jak z procy,grał bardzo dobrze na kortach twardych i zanotował mega awans w krótkim czasie.Wątpie jednak,że utrzyma się w 30-40 do Wimbledonu bo na mączce ma dużo mniej atutów niż na hardzie.

brooklynbounce 888

brooklynbounce

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kraków
Bo laicy(nie pije stricte do nikogo)którzy mało wiedzą o tenisie,upieprzyli sobie na wieki wieków taką tezę,że zawodnik z serwem ponad 220 km/h który jest lepiej usposobiony na hardzie,nie potrafi grać na Clayu ???? To jest najczęstrzy argument przeciw takim graczom jak Raonić,że Drewno,że gra tylko na hardzie itp ???? Młody już niedługo będzie ogrywał wszystkich z Top10 i to na każdej nawierzchnii,ma na to parcie zdecydowanie;)

mozi 552

mozi

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Bo laicy(nie pije stricte do nikogo)którzy mało wiedzą o tenisie,upieprzyli sobie na wieki wieków taką tezę,że zawodnik z serwem ponad 220 km/h który jest lepiej usposobiony na hardzie,nie potrafi grać na Clayu ???? To jest najczęstrzy argument przeciw takim graczom jak Raonić,że Drewno,że gra tylko na hardzie itp ???? Młody już niedługo będzie ogrywał wszystkich z Top10 i to na każdej nawierzchnii,ma na to parcie zdecydowanie;)
Natomiast inna część użytkowników forum po zobaczeniu jakiegoś młodego gracza z dużym talentem od razu okrzykuje go przyszłością Tour i nie bierze pod uwagę żadnych jego tenisowych wad, widząc jedynie zalety. Był już Gulbis, był Dolgopolov, teraz przyszła moda na Raonica, który (śmiem tak twierdzić z pełnym przekonaniem) nigdy nie przejdzie pewnego poziomu na cegle. Nie oznacza to, że nie potrafi na niej grać, ale zawsze będzie miał problemy z czołówką clayowców, łatwiej mu będzie na pewno na szybszych kortach. Poza tym jak można pisać, że niedługo będzie ogrywał wszystkich z TOP10 o chłopaku, który gra dobrze dopiero kilka miesięcy, a co więcej jeszcze nie ograł nikogo z tak ścisłej czołówki (tylko w tym roku: Youzhny, Monfils, Verdasco mogli być na granicy Top10 gdy z nim grali, ale wiemy że są bez formy). Tak więc nie krytykujmy tutaj wszystkich dookoła, zajmijmy się typowaniem, a nie wróżeniem z fusów.

brooklynbounce 888

brooklynbounce

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kraków
Natomiast inna część użytkowników forum po zobaczeniu jakiegoś młodego gracza z dużym talentem od razu okrzykuje go przyszłością Tour i nie bierze pod uwagę żadnych jego tenisowych wad, widząc jedynie zalety. Był już Gulbis, był Dolgopolov, teraz przyszła moda na Raonica, który (śmiem tak twierdzić z pełnym przekonaniem) nigdy nie przejdzie pewnego poziomu na cegle. Nie oznacza to, że nie potrafi na niej grać, ale zawsze będzie miał problemy z czołówką clayowców, łatwiej mu będzie na pewno na szybszych kortach. Poza tym jak można pisać, że niedługo będzie ogrywał wszystkich z TOP10 o chłopaku, który gra dobrze dopiero kilka miesięcy, a co więcej jeszcze nie ograł nikogo z tak ścisłej czołówki (tylko w tym roku: Youzhny, Monfils, Verdasco mogli być na granicy Top10 gdy z nim grali, ale wiemy że są bez formy). Tak więc nie krytykujmy tutaj wszystkich dookoła, zajmijmy się typowaniem, a nie wróżeniem z fusów.
Kompletnie chrzanisz Panie Moralisto,aż mi z tego chrzanu oczy łzawią ???? Już tak nie chojrakuj,bo nie masz racji,ja osobiście się nim nie zachwycam,bronię tylko tezy,że zawodnik usposobiony pod hard,nie potrafi grać na wolniejszych nawierzchniach,bo to bzdura jest,a Ty mówiąc o chłopaku,który ma 21 lat i wszedł co dopiero z challengerów wielkim krokiem w stronę ATP,że nie pokona już pewnego progu na cegle,kompromitujesz się po prostu i uwierz,że MOŻNA tak pisać,bo jest coś takiego jak OBSERWACJA zawodnika i dzięki temu każdy może się odnieść i wyrazić swoje zdanie o takim choćby Raoniciu ???? Ździwisz sie za 2,3 lata,jak chłopak się rozwinie.
&quot;Tak więc nie krytykujmy tutaj wszystkich dookoła, zajmijmy się typowaniem, a nie wróżeniem z fusów.&quot;
Konstruktywna krytyka,to również ważna część dyskusji,gdyby każdy się z każdym zgadzał i nie miał swojego zdania o spotkaniu czy zawodniku,to do dupy z takim Forum i jego userami;) Pozdro;) EOT.

D 413

dzidzok

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Bialystok
Z Top 10 jedynie obecnie mógłby powalczyć i ewentualnie wygrać z Sodą czy też Monfilsem bo są oni bez formy.Reszta trzyma poziom.Niewiadomo też jak Raonic radzi sobie psychicznie z czołówką,oprócz Ferrera na ścisły top jeszcze nie trafił.Nie ma co gdybyć narazie,pożyjemy zobaczymy.

Dokładnie tak jak pisze Mozi.Część użytkowników podjara sie kilkoma wynikami jakiegoś młodego gracza i odrazu rodzi się talent.Gulbis już był takim talentem,ostatnio chwalili Dimitrova a wcale taki mocny nie jest.Jeśli Raonic jest naprawdę utalentowany to pokaże to na przestrzeni tego roku.Rafa będąc w jego wieku wygrał RG,dotarł do finału Wimbledonu,gdzie przegrał z nieosiągalnym (wtedy na trawie) Federerem i to był i jest prawdziwy talent.Ferdek czy Djoko później się pokazali,ale sądze,że Raonic będzie zawodnikiem pokroju Murraya,przebije siędo 20 może nawet 10,ale nic szczególnego nie osiągnie.Taka jest moja opinia na teraz,zobaczymy co pokaże w najbliższych miesiącach.

fat77 11

fat77

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Radek Stepanek - Dustin Brown (6.0) Live @ bet365
Pierwszy set rozstrzygnięty w tb. Brown prowadził już 5-3 a w tb miał piłkę setową jednak nie wytrzymał. Mecz jest wyrównany, weteran Stepanek gra na słabym poziomie, Brown sporo błędów w wymianach, wszystko się tu jeszcze może wydarzyć więc wydaje mi się, że warto zaatakować kurs 6.0 i czekać na rozwój wydarzeń.

macieqleo 5,3K

macieqleo

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Feliciano Lopez - Albert Montanes @ 2,40

O Lopezie pisałem przed przegranym meczem z Dodigiem. W Belgradzie jego gra robi wrażenie. W dwóch setach ograł Monaco i Gonzaleza. Tracił serwis jednokrotnie w obydwch meczach. Montanes sezonu na cegle nie może zaliczyć do udanych. Gładko przegrał m.in z Andujarem czy Simonem. Krótko mówiąc - słaba jak na Alberta forma. W pierwszej rundzie nie bez kłopotów przebrnął przez Berrera. Zagrają pierwszy lub drugi mecz na korcie centralnym, więc mączka powinno być ciut szybsza, co napewno jest małym plusem dla Lopeza, który myślę zdoła przełamać raz czy dwa Montanesa, a sam będzie trzymał serwis równie dobrze jak do tej pory, co oznaczałoby zwycięstwo Feliciano.

Gram już teraz bo kursy na Lopeza poszły wysoko w górę, myślę, że powoli będą szły bardziej w dół niż w górę.

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
szcz00ri +1 Punkty
mozi 552

mozi

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Chodzi mi o to, że nie można wróżyć wielkiej przyszłości graczowi, który gra dobrze od kilku miesięcy (najlepiej prezentował się w halach). Nie wykluczam, że Raonic niedługo będzie w Top10, ale nie zdziwię się jeśli za rok, czy dwa wypadnie z czołowej 100. Trudno to powiedzieć, Raonic złapał wiatr w żagle, widać że jest w formie, ale nie wydaje mi się żeby grał tak bezbłędnie już zawsze. Z jednej strony to możliwe, bo kilka dobrych turniejów na wyższym poziomie i zawodnik nabiera pewności, ale z drugiej strony jeszcze raz przypomnę Gulbisa, Dolgopolova, wcześniej Mathieu, Gasqueta i wielu, wielu innych &quot;wielkich&quot;, którzy potrafili grać tak jak oczekiwano przez maksimum kilka miesięcy. Poczekajmy, jeśli Raonic w przyszłym roku po sezonie na cegle dalej będzie grał tak dobrze, przyznam wam rację. Co do jego poczynań na cegle to pisząc, że nie pokona pewnego progu na cegle mam na myśli to, że w każdym dużym turnieju (Mastersy, czy French Open, rozgrywane akurat na specyficznej, szybkiej cegle) będzie minimum 10 zawodników, których samym serwisem nie postraszy, a nie powiecie mi że będzie potrafił mieć przewagę w wymianach z czołowymi Hiszpanami, Djokovicem, Federerem, Soderlingiem, Berdychem, Del Potro i wieloma innymi graczami (oczywiście pojedyncze wygrane mogą się przytrafić). Jeśli osiągnie 4 rundę we French Open, ćwierćfinał Mastersa to mnie nie zaskoczy (jeśli oczywiście trafi na odpowiednich rywali), ale nie daje mu szans na coś więcej w takich turniejach. Spójrzcie na to, że tak naprawdę nie ograł jeszcze w karierze, czy w tym roku nikogo znaczącego na cegle, a wyniki &quot;wieżowców&quot; na tej nawierzchni w ostatnich latach pokazują, że nie jest im łatwo (choćby przez to, że na tej nawierzchni bardzo ważna jest praca nóg, często trzeba biegać do siatki, schodzić nisko, co oni mają z natury utrudnione). Przykładowo Andy Roddick, który przecież poza serwisem ma całą serię innych znakomitych zagrań, lepiej rusza się po korcie, a mimo to nigdy nie przeszedł 4 rundy French Open, nawet będąc światową &quot;1&quot;. I mimo, że wygrał na cegle kilka turniejów (głównie w Houston kilka razy), zaliczył dobre występy w Mastersach, nigdy nie przeszedł pewnego poziomu na cegle i jeśli Raonic osiągnie chociaż tyle co Rod na tej nawierzchni to będę pod wrażeniem.

Status
Zamknięty.