Verdasco v Falla(+5,5) 2 @1,67 8/10 / Falla +1,5 @2,6 5/10
Oglądałem obu Panów w pierwszych rundach. Dasco zagrał poprawnie, choć 1 set mógł się skończyć różnie Istomin miał 4-3 30-15* i 5-4 30-15* jednak nie wykorzystał i od tego momentu jego gra się posypała. 2 set to już kopalnia błędów. Falla z Chela zagrał dobry mecz, choć też miewał przestoje. Na pewno @1,14 na Hiszpana to kpina. Falla to zawodnik mega chimeryczny, jako dog wiele razy zaskakuje. Ma potencjał. Ogólnie jak widzę/słyszę nazwisko Falla od razu kojarzy mi się z Wimblem '10 gdzie prowadził z Fedexem 2-0, zagrał cudowny mecz. Nie muszę mówić, że Nando też bywa nieregularny, czasami jak stanie to blend za blendem. Handicap +5,5 dla mnie bomba. Tak samo uważam, że spokojnie jest w stanie ugrać seta. Forhend funkcjonuje, bardzo dobrze returnuje, spodziewam się że 2 podanie Verdasco będzie ostro atakowane i Hiszpan popełni sporo DF. Leciutko spróbuję też Falla @5,5.
Wawrinka v Melzer 1 @1,36 9/10
Sporo tutaj zostało już napisane o tym pojedynku. Typowanie Melzera nie ma dla mnie najmniejszego sensu, wczoraj powinien już wtopić 0-2. Staszek w optymalnej dyspozycji, nie ma opcji aby Jurgen zaskoczył bo zwyczajnie jest bez formy.
Simon v GGL over 20,5 @1,91 7/10 / GGL @4,25 3/10
Gilles ostatnio w formie, notuje dobre wyniki, SF Monte Carlo, wygrana w Bukareszcie ale nie należy zapominać że to wciąż ten sam Simon, który lubi 'przypusiaczyć'. Z Fogninim pokazał tego najlepszy dowód w 1 secie. GGL oglądałem z bagietką, bardzo dobry mecz. Nie wiem czemu ale jakoś wydaje mi się, że gdyby nie zasłabnięcie sędziego przy stanie 6-4 1-0 *15-0 Hiszpan skończył by to w 2 setach. Troszkę wybiło go to z rytmu, ale spokojnie ogarnął w 3 secie, Marcos bronił się serwisem, obronił 7 bp bodajże ale zasłużona wygrana Hiszpana. Spodziewam się dziś zaciętego meczu, mam przeczucie, że Garcia odpali w tym turnieju, widać że jest mocno zmotywowany a Simon w końcu przegra i to w najmniej spodziewanym momencie.