>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

ATP Tour - Madryt, 06-13.05.2012

Status
Zamknięty.
rafi_widzew 335

rafi_widzew

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Mazury
Kolego, nie odpuszczę Ci, naprawdę, albo jesteś mocno zakochany w Jurgenie, albo dla zabawy chciałbyś wprowadzić ludzi w błąd. Co będę Ci opisywał na siłę kto tu jest lepszy. Prawda zawarta jest poniżej.

Chyba słowa komentarza są zbędne. Rozumiem gdyby grali dzisiaj na szybszej nawierzchni, ale grają na cegle i to właśnie na clay&#39;u Wawrinka jest o niebo lepszy. Widzę nawet 2-0 dla Szwajcara. Nie róbmy z Jurgena potęgi ;)

T 7

tarunt2010

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
A w taki sposób jest faworytem, bo gra lepiej. Gra lepiej i to nie podlega żadnej dyskusji. Ranking wyjdzie na kort, weźmie rakietę i zacznie odbijać? Nie. No i ta różnica rankingu to tylko 10 miejsc, więc niewiele. Patrzę na ostatnie wyniki Wawrinki i nie ma się czym zachwycać. Oprócz pokonania Almagro w Monte Carlo nie wygrał z nikim z czołówki, nie tylko tej ścisłej, ale szerokiej czołówki. Melzer lepsze turnieje przeplata słabszymi, największe sukcesy w hali, gdzie pokonał m.in Isnera i Raonica, ale tak jak pisałem ta nawierzchnia bardzo mu pasuje. No i najważniejsza sprawa, nie lubię często grać na Melzera, bo to chimeryczny zawodnik, często potrafiący przejść obok meczu, ale w tym przypadku jest inaczej, wczoraj było widać to coś. Pełne zaangażowanie, gra na pełnych obrotach i o tak grającego Austriaka jestem spokojny.

No i własnie to bedzie ten mecz gdzie pokaże Austriak swoją himeryczną grę ???? wygrał z F.Lopezem? No i dla niego już wystarczy ???? Powiem tak zobaczymy po meczu;)

rafi_widzew 335

rafi_widzew

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Mazury
oglądałeś mecz Lopeza z Jurgenem, gem po gemu, w szczególności 2. set, końcówkę?!
Lopez spłonął niczym amator, głowa nie wytrzymała, Jurgen wykorzystał, bo byłby głupi gdyby tak nie zrobił i ot, mamy go nadal w Madrycie.

T 53

tennispro

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Kolego, nie odpuszczę Ci, naprawdę, albo jesteś mocno zakochany w Jurgenie, albo dla zabawy chciałbyś wprowadzić ludzi w błąd. Co będę Ci opisywał na siłę kto tu jest lepszy. Prawda zawarta jest poniżej.

Chyba słowa komentarza są zbędne. Rozumiem gdyby grali dzisiaj na szybszej nawierzchni, ale grają na cegle i to właśnie na clay&#39;u Wawrinka jest o niebo lepszy. Widzę nawet 2-0 dla Szwajcara. Nie róbmy z Jurgena potęgi ;)

Ty no, ale o co ci chodzi? Przedstawiłeś jakieś wyniki o których ja dokładnie wszystko napisałem. Wawrinka wygrywa z przeciętniakami i nikogo godnego uwagi w tym sezonie nie pokonał, więc tylko potwierdzasz to co mówię. Także kompletnie nie rozumiem twojego posta. Melzer w takie dyspozycji w jakiej jest teraz jest groźny dla każdego i nie powinien mieć większych problemów z takim Wawrinką

pezio 3K

pezio

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Verdasco v Falla(+5,5) 2 @1,67 8/10 / Falla +1,5 @2,6 5/10

Oglądałem obu Panów w pierwszych rundach. Dasco zagrał poprawnie, choć 1 set mógł się skończyć różnie Istomin miał 4-3 30-15* i 5-4 30-15* jednak nie wykorzystał i od tego momentu jego gra się posypała. 2 set to już kopalnia błędów. Falla z Chela zagrał dobry mecz, choć też miewał przestoje. Na pewno @1,14 na Hiszpana to kpina. Falla to zawodnik mega chimeryczny, jako dog wiele razy zaskakuje. Ma potencjał. Ogólnie jak widzę/słyszę nazwisko Falla od razu kojarzy mi się z Wimblem &#39;10 gdzie prowadził z Fedexem 2-0, zagrał cudowny mecz. Nie muszę mówić, że Nando też bywa nieregularny, czasami jak stanie to blend za blendem. Handicap +5,5 dla mnie bomba. Tak samo uważam, że spokojnie jest w stanie ugrać seta. Forhend funkcjonuje, bardzo dobrze returnuje, spodziewam się że 2 podanie Verdasco będzie ostro atakowane i Hiszpan popełni sporo DF. Leciutko spróbuję też Falla @5,5.

Wawrinka v Melzer 1 @1,36 9/10

Sporo tutaj zostało już napisane o tym pojedynku. Typowanie Melzera nie ma dla mnie najmniejszego sensu, wczoraj powinien już wtopić 0-2. Staszek w optymalnej dyspozycji, nie ma opcji aby Jurgen zaskoczył bo zwyczajnie jest bez formy.

Simon v GGL over 20,5 @1,91 7/10 / GGL @4,25 3/10

Gilles ostatnio w formie, notuje dobre wyniki, SF Monte Carlo, wygrana w Bukareszcie ale nie należy zapominać że to wciąż ten sam Simon, który lubi &#39;przypusiaczyć&#39;. Z Fogninim pokazał tego najlepszy dowód w 1 secie. GGL oglądałem z bagietką, bardzo dobry mecz. Nie wiem czemu ale jakoś wydaje mi się, że gdyby nie zasłabnięcie sędziego przy stanie 6-4 1-0 *15-0 Hiszpan skończył by to w 2 setach. Troszkę wybiło go to z rytmu, ale spokojnie ogarnął w 3 secie, Marcos bronił się serwisem, obronił 7 bp bodajże ale zasłużona wygrana Hiszpana. Spodziewam się dziś zaciętego meczu, mam przeczucie, że Garcia odpali w tym turnieju, widać że jest mocno zmotywowany a Simon w końcu przegra i to w najmniej spodziewanym momencie.

D 413

dzidzok

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Bialystok
Falla to dla mnie nieco mocniejszy challengerowiec i wątpie by coś odpalił z Hiszpanem.Istomin miał wczoraj szansę w pierwszym secie ale głównie przez to,że serwis mu siedział,Kolumbijczyk nie ma takiego atutu w starcie z Verdasco i ja tutaj widzę gładkie zwycięstwo Hiszpana.

macu90 20

macu90

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
To pograł Isner, i ten jego większy wachlarz zagrań ????
Co myślicie o Fedzie i Raonicu over 22,5?

tenismylife 27

tenismylife

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kraków
Według mnie Raonic swoim doskonałym serwisem, który pokazał grając wczoraj pokazał ze stac go na wygranie minimum 1 seta z Rogerem. Swietny return i gra z FH, sprawia duze problemy szwajcarowi. To bedzei niewiarygodne ciekawe spotkanie i typ na 22,5 Over jest bardzo trafionym typem według mnie. Raonic nie tylko w poprzednim meczu pokazał swoją klase ale także cały turnij w Barcelonie. Osobiscie 3mam za niego kciuki
Pozdo :&gt;

macu90 20

macu90

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Nawet się trochę boję o Rogera czy się skupi i utrzyma serwis (nie wiadomo jak z jego formą itd, choć stawiam go zaraz za Nadalem jeśli chodzi o mączkę)...ale zawsze jak się gra przeciwko Fedowi to wiadomo jak się kończy :p

mikecandys 29

mikecandys

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Federico del Bonis - Janko Tipsarevic 0-2 @2,1
Bukmacher: william hill | Stawka: 6/10j
Federico del Bonis to zawodnik leworęczny, specjalizujący się w grze na kortach ziemnych. Osiąga na tej nawierzchni całkiem niezłe wyniki, ale ponad pewien poziom nie wychodzi. W Madrycie musiał przechodzić kwalifikacje, które nie sprawiły mu większego kłopotu, bez straty seta pokonał Pospisila i Sanjurjo Hermida. W 1 rundzie niespodziewanie wygrał gładko (6-3/6-2) z zawodnikiem gospodarzy - Ramosem Vinolasem.
Janko Tipsarevic to obecnie 8 rakieta świata. Pamiętam jeszcze tego zawodnika z przed kilkunastu miesięcy, kiedy to potrafił przegrać wygrany mecz, bo coś mu się nie spodobało. Na szczęście dla niego ten okres kariery ma już za sobą, teraz jest graczem dojrzałym, który wie czego chce na korcie. Mączka nie jest jego domena, ale poniżej pewnego poziomu zejść nie powinien. Tym bardziej, że madrycka &quot;blue clay&quot; jest zdecydowanie &quot;szybsza&quot; od klasycznej &quot;red clay&quot;.
Obaj panowie w ubiegłym sezonie grali ze sobą na kortach ziemnych (red clay) i był to ich pierwszy pojedynek w karierze. Po dwóch TB wygrał Serb.
Co ciekawe kursy na popularnego &quot;Tipse&quot; rosną, a moim zdaniem powinny spadać. Mimo tego jest przekonany, że Janko powinien ten mecz zdominować.

prof 2,2K

prof

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kraków
Roger Federer - Milos Raonic (ponizej 22.5) @ 2.10 Bet365

Panowie grali nie tak dawno ze soba w Indian Wells(hard) i Federer wygral 67 62 64. Szwajcar potrzebowal troche czasu aby poznac gre Raonica dlatego przegral 1 seta w TB , potem jak widac po wyniku problemow nie bylo. Na cegle jaka by ona nie byla Szwajcar powniien miec jeszcze wieksze szanse na przelamanie swietnego podania Kanadyjczyka. Fedex to nie zwykle doswiadczony tenisista , zbadal mlodego rywala i teraz wykorzystujac swoje doswiadczenie i ogromne umiejetnosci w 2 pojedynku powinien sobie latwiej poradzic.

D 413

dzidzok

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Bialystok
Roger Federer - Milos Raonic (ponizej 22.5) @ 2.10 Bet365

Panowie grali nie tak dawno ze soba w Indian Wells(hard) i Federer wygral 67 62 64. Szwajcar potrzebowal troche czasu aby poznac gre Raonica dlatego przegral 1 seta w TB , potem jak widac po wyniku problemow nie bylo. Na cegle jaka by ona nie byla Szwajcar powniien miec jeszcze wieksze szanse na przelamanie swietnego podania Kanadyjczyka. Fedex to nie zwykle doswiadczony tenisista , zbadal mlodego rywala i teraz wykorzystujac swoje doswiadczenie i ogromne umiejetnosci w 2 pojedynku powinien sobie latwiej poradzic.

Po tak długim pierwszym secie już w końcówce z pewnością wiedział jaką gre preferuje Raonic nawet jeśli nie wiedział przed meczem co gra Milos w co oczywiście wątpie.Typ ciężki bo obaj mogą wyserwować sobie ten overek bo przecież 7-6 6-4 starczy i over siada ale jak będzie zobaczymy.

ef81 138

ef81

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
ja to wiem ?
Roger Federer - Milos Raonic
Według mnie 14.03.2012 wydarzył się wypadek przy pracy Rogera przegrywając pierwszego seta w tie&#39;breaku , dziś Roger wraca po dłuższej przerwie, kursy rosną , fakt faktem, nie wiadomo w jakiej Roger jest dyspozycji, zaś wiadomo iż Raonic jest w formie, ale dziś po prostu przegra, moim zdaniem będzie to gra do jednego przełamania i solidnego utrzymywania własnego podania, oczywiście Rogera Federera.. Przewiduję po zaciętym pojedynku 2:0 dla Rogera!
Roger Federer 2:0 . . . 1.95 ⛔ 1 set 4:6
Raonic pierwszy set wygrał 6:4, zaś Roger toczy ciężki pojedynek z świetnie dysponowanym Milosem Raonicem, jednak mimo wszystko życzę sobie i innym wygrania przez Rogera tego ciężkiego pojedynku.

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
maykixd +2 Punkty (podbudowales mnie!:))
kuchcik 4,6K

kuchcik

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Jo-Wilfried Tsonga - Alexandr Dolgopolov Over 22.5 @2.01 ✅✅

Grali ze sobą cztery razy i na razie wychodzą na remis. Co trzeba podkreślić, każdy ich mecz jest wyjątkowo zacięty. Mierzyli się dwa razy na nawierzchni twardej, raz trawa i raz wolniejsza hala. Mimo to każdy mecz mógł się podobać. Nasza niebieska cegła przypadła mi do gustu i chętnie taką widziałbym w Paryżu :p rzecz jasna tutaj sobie majaczę. Serw na tej nawierzchni jest bardzo ważny. Tsonga ma jeden z potężniejszych, Alex za to szybka ręka. Obaj dobrze grają przy siatce, no cóż - swoje w deblu grali. Jeden styl drugiemu nie pasuje, co widać po bardzo męczonych zwycięstwach jednego z drugim, a to tylko dodatkowy handicap. Co tu więcej pisać, jeśli mecz nie zacznie się od dominacji jednego z nich i pójdą dosyć równo to wejdzie ten over.
Powodzenia

l0k0 +5 Punkty
lutek +6 Punkty (dolgo + over :))
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Wypróbujemy coś z tenisa na smerfowej nawierzchni. Z Dolgo to bywa różnie, czasem się zaangażuje, czasem mu się nie chce , czasami ma to gdzieś , ale ostatnio widać ,że mu zależy i na cegle czuje się całkiem dobrze. Mógłbym nawet powiedzieć że trochę lepiej niż Tsonga. Ponadto ich dotychczasowe potyczki zawsze były wyrównane i myślę (choć nieco zardzewiałem w tej dyscyplinie), że po takim kursie można się pokusić o strzał na ukraińca.

Alexander Dolgopolov - Jo-Wilfried Tsonga @ 2,52 Pinnacle ✅

Cilic po chwilowej nieobecności spowodowaną kontuzją powoli powraca do swojej optymalnej formy i już wczoraj w niezłym stylu przeszedł I rundę po zwycięstwie nad Isnerem. Potro na pewno jest tutaj faworytem, jednak patrząc w h2h (pomijajac ostatni mecz w ramach DC w Argentynie) Cilic nie jest tutaj na straconej pozycji i nawet zdołał dwukrotnie pokonać Argentyńczyka na szybkiej nawierzchni. Tutejszy blue-clay na którym gra się dość dynamicznie, na pewno wpłynie na korzyść Chorwata i sądze ,że jak najbardziej może powalczyć z Juanem i ewentualnie pokryć ten spory handicap.

Marin Cilic +4,5 - Juan Martin Del Potro @ 1,82 Pinnacle ⛔

nr69 +1 Punkty
roki1 +2 Punkty (dzia)
T 7

tarunt2010

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Na dziś Berdych, Ferrer, Simon, Federer i Del Potro ???? Najpewniej czuje Fedexa, Ferrera i Del Po. DP pojedzie 2:0 i Fedex też dać rade powinien ????

christopher48 // Następnym razem proszę napisać przynajmniej krótką analizę. Pozdrawiam.

gystlik 3,3K

gystlik

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa/Poznan
Wczoraj złapałem typ: 11 lub więcej gemów w 1 secie w spotkaniu Johna Isnera z Marinem Cilicem po kursie 2.80.
Chorwat jest w świetnej dyspozycji serwisowej i wygrał wczoraj z Big Johnem 2:0 (7:6 7:6). Dzisiaj Marin spotyka się również z bardzo dobrze grającym w elemencie serwisu - Juanem Martinem Del Potro. O dziwo kurs na takie samo zdarzenie wynosi w tym spotkaniu 3.30. Moim zdaniem mecz pomiędzy Argentyńczykiem a Chorwatem będzie wyglądał podobnie jak wczorajsze spotkanie Marina z Johnem. Tenisiści będą starali się utrzymywac własne podanie, ponieważ strata serwisu najprawdopodobniej będzie oznaczała porażkę w secie.
Za moim typem przemawia także nawierzchnia na jakiej rozgrywany jest turniej w Madrycie. &quot;Niebieska mączka&quot; to jak to mówi Agnieszka Radwańska - betonowa nawierzchnia, tylko posypana mączką. - Czyli nawierzchnia preferuje grę siłową opartą na mocnym serwisie i płaskich uderzeniach z głębi kortu. Co prawda, aby mój typ wyszedł pozytywnie - tenisiści przez 10 gemów będą musieli utrzymywac swoje podania... Ale we wczorajszym spotkaniu Cilic - Isner nie było żadnego brejka przez całe... 26 gemów. Czemu dzisiaj miałoby nie byc podobnego scenariusza skoro tenisiści posiadają podobne atuty? Wydaję mi się, że typ godny uwagi.
Marin Cilic - Juan Martin Del Potro
Typ: 11 lub więcej gemów w 1 secie 3.30 Bwin
⛔ Z czym do ludzi Panie Cilic.

ekaga 238

ekaga

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Slask
Też się zastanawiam nad graniem overka w tym meczu na jakiś sposób. Grubiej pograłem over 9,5 w 1 secie, ale za drobne po przeczytaniu powyższej analizy zaciekawił mnie typ na Tie-break w 1 secie. W końcu skoro ma być stan w tym secie 5:5 to moim zdaniem obaj tenisiści skupią się bardziej na utrzymaniu własnego podania i dążenia do Tie-breku a nie łamania rywala.

???? Marin Cilic vs. Juan Martin Del Potro ▶ Tie-break w 1 secie @ 5,00

lubiekebab 997

lubiekebab

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
you know less, you sleep better
Novak Djokovic - Stanislas Wawrinka
Typ: 2
Kurs: 4,90
Będzie krótko, bo nie ma co się tu rozpisywać na temat możliwości tych dwóch panów, bardziej liczę tutaj na instynkt. Kieruję się głównie tym, że Djoko w tym roku mnie nie przekonuje, zwłaszcza na cegle. Jeżeli wygra ten mecz, to na turniej i tak nie ma szans, jeśli nie Wawrinka dzisiaj to zatrzyma go na 90% Federer w półfinale (a jak nie on to już na milion % Nadal w finale). Szwajcar zrobił na mnie pozytywne wrażenie w Monte-Carlo gdzie przegrał w ćwierćfinale z niepokonanym tam Rafą 5-7 4-6 grając naprawdę solidny tenis. W Estoril natomiast odpadł z Del Potro w półfinale, także po zaciętej grze. Pozostałe jego spotkania na mączce w tym roku to same zwycięstwa w dwóch setach, dlatego na pewno i z Novakiem, tym bardziej w średniej dyspozycji, nie jest stracony. Dla mniej odważnych polecam handicap +4,5 gema.

T 53

tennispro

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Novak Djokovic - Stanislas Wawrinka
Typ: 2
Kurs: 4,90

Będzie krótko, bo nie ma co się tu rozpisywać na temat możliwości tych dwóch panów, bardziej liczę tutaj na instynkt. Kieruję się głównie tym, że Djoko w tym roku mnie nie przekonuje, zwłaszcza na cegle. Jeżeli wygra ten mecz, to na turniej i tak nie ma szans, jeśli nie Wawrinka dzisiaj to zatrzyma go na 90% Federer w półfinale (a jak nie on to już na milion % Nadal w finale). Szwajcar zrobił na mnie pozytywne wrażenie w Monte-Carlo gdzie przegrał w ćwierćfinale z niepokonanym tam Rafą 5-7 4-6 grając naprawdę solidny tenis. W Estoril natomiast odpadł z Del Potro w półfinale, także po zaciętej grze. Pozostałe jego spotkania na mączce w tym roku to same zwycięstwa w dwóch setach, dlatego na pewno i z Novakiem, tym bardziej w średniej dyspozycji, nie jest stracony. Dla mniej odważnych polecam handicap +4,5 gema.

Pierwsza sprawa, fajne uzasadnienie, zawodnik nie ma szans na wygranie turnieju to niech nie marnuje czasu na dojście do 1/2 lub finału niech najlepiej odpada w 1 rundzie. Spoko. I druga sprawa wyrzucasz pieniądze do śmietnika. Masz tutaj kurs niecałe 5, więc Wawrinka musiałby wygrywać częściej niż 1 na 5 razy. Patrzymy na H2H 11:2 na korzyść Djoko, w tym 1 zwycięstwo Wawrinki po kreczu Novaka. Także od razu mamy słaby spot do zarabiania pieniędzy. I to nie jest tak, że Djoko nabił te wszystkie zwycięstwa w zeszłym sezonie kiedy był w mega formie. W zeszłym roku wygrał tylko raz. Wcześniejsze zwycięstwa były dawniej kiedy grał &quot;normalnie&quot; Także nawet jak założymy, że Djoko nie gra tak jak w zeszłym sezonie to nie jest żaden argument, za tym aby Wawrinka dzisiaj wygrał, bo Djoko go niszczył kiedy chciał i gdzie chciał nawet zanim osiągnął swoją genialną formę.

Status
Zamknięty.