>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

ATP Tour - Madryt, 06-13.05.2012

Status
Zamknięty.
wojas 11

wojas

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Na jutro proponuję Simona + Verdasco. Kursy niewielkie ale razem w połączeniu dają już coś sensownego. Każdy ma swoją strategię. Mam nadzieję, że proste środki tym razem przyniosą efekty. Gilles ograł niedawno Fogniniego dosyć pewnie w finale w Bukareszcie. Fognini dodatkowo przegrał z Paire w 1 rundzie w Belgradzie, miał jakiś problem z kontuzją. Simon dobra forma, Tipsara, Tsongę ograł na clayu niedawno. Podobnie Verdasco z Istominem który w tym roku na clayu same wtopy zaliczał. Ostatnio też skreczował z Joao Sousa. Verdasco u siebie w Madrycie nie wyobrażam sobie żeby odpuścił taki turniej. Śmiało można brać również Wawrinkę z Rochusem. Rochus to już nie te lata, Staszek na clayu jest naprawdę dobry. W Monaco ograł po kolei wszystkich ceglarzy z Hiszpanii. Andujara, Lopeza, Almagro bez problemów. Przegrał tylko z Nadalem i to po naprawdę dobrej walce. Rochus to nie ta półka kompletnie.
Zastanowiłbym się nad Andujarem który gra z chaotycznym Dolgopolovem. Dolgo gra jak mu idzie, słaba psychika, łatwo się denerwuje i jego gra lubi falować. Hiszpan jest u siebie i jest bardzo solidny. Kto wie czy to nie wystarczy na Dolgo.
Wysoki kurs również na Lopeza z Melzerem który specjalistą od mączki na pewno nie jest. Lopez przegrał z Kohlim ale to nie wstyd, po walce, Kohli gra życiówkę więc łatwym przeciwnikiem dla Monfilsa nie będzie.

kuchcik 4,6K

kuchcik

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Andreas Seppi @1.51 ✅✅
Natomiast co do meczu Seppiego z Llodrą. Oglądałem wczoraj dwa mecze, ale nie patrząc dokładnie na nie tylko na nawierzchnię. Wg mnie tutaj z wachlarzami, jakimi dysponują obaj jest spora przepaść. Oczywiście nie ma się czego czepiać, Francuz to debel. Choć nawet mimo tego jego gra singlowa może się podobać większymi chwilami. Seppi przypomina mi Youzhny&#39;ego, jak idzie to rozprowadza świetnie rywali, męczy skrótami i serw solidny. Jak zaś nie to siatka, siatkę - siatką pogania.
Lecz jako, iż to ATP1000 to liczę na to ze się zepnie. Co ważne - Włoch umie mijać, to nie są returny / ew. akcje z Llodrą przy siatce - które będą leciały za obiekt czy w net. Ma sprawną rękę do tego.
Co przemawia na korzyść Michaela to brak zmęczenia fizycznego. Seppi 6stego grał finał (co ważne - wygrany) w Belgradzie. Natomiast Llodra kompletnie pod jakąkolwiek formą, istna tragedia.
Kurs średnio warty ryzyka. Jeśli będzie odczuwał spore zmęczenie to Llodra go dojedzie, jeśli nie, to wątpię aby miał czego szukać.

gecko 32

gecko

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kraków
Albert Ramos @1.44⛔
Albert Ramos 2:0 @2.18⛔

Od razu zwróciłem uwagę na to spotkanie. Ramos w formie, ostatnio co rusz osiąga finały i półfinały, ulegając w nich nie byle komu, bo takim zawodnikom jak Gasquet, Nishikori, czy Andujar. Jeśli chodzi o jego zmęczenie, to myślę, że to minimum na regenerację spokojnie mu wystarczyło; ostatni mecz grał 5 maja, dodatkowo był to turniej u sąsiadów zza miedzy-w portugalskim Estoril.
Del Bonis z kolei to ambitny grajek, lubi napsuć krwi wyżej notowanym rywalom. Jednak w kwalifikacjach męczył się niemiłosiernie z Vaskiem Pospisilem, wygrywając 7-5 7-6, natomiast w drugiej rundzie wygrał co prawda gładko, jednak z nikomu jeszcze nie znanym, młodym Adamem Sanjurjo Hermida.
Ciężko będzie Argentyńczykowi przełamać niesionego dopingiem madryckiej publiczności Ramosa. Jako istotną ciekawostkę dodam, że w ostatnich swoich 8 wygranych meczach na cegle Ramos nie stracił ani jednego seta, a nie grał z ogórkami.

T 7

tarunt2010

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Milos Roanic vs Nalbandian 1 1,44 ???? Milos w kapitalnej formie, zaprezentował sie swietnie w Barcelonie zaś argentynczyk jest cieniem samego siebie, sklanialbym sie ku 2:zero ????
Simon 1,16 plus 2:0,
F.Lopez 1,5 dobry kurs na hiszpana, Jurgen na cegle nie istnieje...
Ramos 1,4 wlasne ściany i w miare dobra forma hiszpana dadzą mu win w tym meczu
Berdych 1,22 też gra mu się dobrze na cegle ostatnio, spokojnie 2:zero ????

rafi_widzew 335

rafi_widzew

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Mazury

Więcej powiedzieć jestem w stanie na temat formy Feliciano, niż Jurgena. Jurgen według mnie na kortach ceglastych nie jest tak dobry jak na sztucznych nawierzchniach, kortach niewątpliwie szybszych od tych jakie mamy w Madrycie. Za Lopezem więcej argumentów na jego wygraną. Po pierwsze gra u siebie, gdzie nie jeden Hiszpan niżej notowany od Feliciano sprawiał niespodzianki. Lopez wykazuje się lepszą formą na cegle niż Jurgen. W ATP Monachium, Feliciano odpadł w półfinale z Kolbą, który wygrał ten turniej. Niemiec u siebie był nie do pokonania, chłop był w gazie niemiłosiernie. Dobry odbiór, czasem serwis niezły i udało się przełamać kilka razy Hiszpana plus utrzymać własne podanie. Tyle wystarczyło. Dzisiaj Feliciano jest w takiej sytuacji jak Kolba w Monachium, będzie grał u siebie. Gram grubiej i liczę, że to Feliciano wygra dzisiejsze spotkanie.

F. Lopez @ 1,488
⛔
amator :/

R 1,2K

radomiak1910

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Radom
Tenis, ATP Madryt, 15-15, 8.05.2012
Lopez Felciano - Melzer Jurgen
typ; -1.5 seta Lopez
2.27
Pinnacle
Analiza
Dziś w spotkaniu pierwszej rundy turnieju w hiszpanskim, Madrycie na kortach ziemnych, reprezentant gospodarzy Feliciano Lopez spotka sie z Austryjakiem - Jurgenem Melzerem. Obaj panowanie preferuja raczej szybsze nawierzchnie. Uwazam jednak ze na ceglanej maczce mimo wszystko lepiej radzi sobie Hiszpan. Obaj preferuja czesta gre przy siatce, tyle, ze ostatnimi czasy jednemu to wychodzi, drugiemu zupelnie nie. Jurgen Melzer w tym sezonie gra co najwyzej przecietnie. Po sezonie halowym, Melzer wystapil jak do tej pory w jednym turnieju na ziemi, w Monte Carlo przegral w II rundzie z Benneteau dosyc gladko, w dwoch setach, wczesniej eliminujac naszego Lukasza Kubota. Feliciano natomiast bardzo dobrze rozpoczal sezon na kortach ziemnych. Byl w cwiercfinale turnieju w Barcelonie, gdzie byl bliski sprawienia ogromnej niespodzianki, pokonania Davida Ferrera na korcie ziemnym, ostatecznie przegral w trzech setach. W Monachium przed tygodniem, Lopez rowniez dotarl do cwiercfinalu, gdzie ulegl pozniejszemu triumfatorowi imprezy. Kohlschreiberowi, rowniez w trzech partiach. W tym sezonie na korcie ziemnym Lopez ma na rozkladzie, Nieminena, Cipolle, Tomica i Stakhovskyego, a wiec calkiem niezlych zawodnikow. Biorac pod uwage to, ze Melzer w tym sezonie nie prezentuje sie najlepiej, a Hiszpan bedzie dzis podwojnie zmotywowany, wystepuje przeciez u siebie, zdecydowanie stawiam na Hiszpana.

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Raonic, M - Nalbandian, D 1,57 ✅

Może kurs nie zachwyca, jednak ja pobieram Milosa, to zawodnik na top10 na wiele lat! Byłem pod wrażeniem jego gry w Barcelonie. Sposób w jaki zdominował jak małe dziecko Murray&#39;a to zasługuje na uwagę. Cegła niby najgorsza dla niego, z powodu na jego styl i warunki fizycznie, jednak Raonic dużo, naprawdę dużo trenuje na tej nawierzchni np ze swoim przyjacielem Almagro. Nalbandiana widziałem w Belgradzie i bez szału, porażka z Seppim, po niezłym meczu ale to już nie te lata. Metoda prosta trzeba Davida poruszać po korcie, wtedy robi dużo błędów. Milos spokojnie będzie rozprowadzał poteżnym FH i BB, jak będzie tak dobrze to robił jak ze Szkotem to Argentyńczyk jest bez szans. Na pewno to Milos będzie rozdawał karty, nie może popełniać błędów seriami, mączka tutaj szybka duży plus, zapowiada się naprawdę ciekawe spotkanie...

D 413

dzidzok

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Bialystok
Isner-Cilic 1 1,66 Bet365

Big John w Europie co nie zdarza się dosyć często i odrazu mimo wszystko niezbyt łatwy mecz z Chorwatem Cilicem.Isner w ostatnim czasie popełnił spore postępy,przede wszystkim poprawił poruszanie się po korcie oraz grę z głębi kortu dzięki czemu np potrafił ograć Djokovica.Amerykanin może mieć trochę problemy ze wzlędu na dobry serwis Chorwata,ale wachlarz zagrań z głębi kortu w tej chwili ma na pewno większy.Clay w Madrycie jest szybszy niż zwykły co już nie raz podkreślano w tym dziale więc nawierzchnia nie powinna utrudniać zbytnio zadania Isnerowi.Kurs niezły.

Gonzales/Kas-Bhupathi/Bopanna 2 1,65 Bwin

Bhupathi z Bopanną ostatnio słabo się zaprezentowali i wątpie by po raz kolejny odpadli już w pierwszym meczu.Para niezła ale zdecydowanie do ogrania a,że nawierczchnia szybsza to powinna podpasować dla moich faworytów.

macu90 20

macu90

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Wachlarz zagrań z głębi kortu na pewno większy? sami znawcy ;)

Chodziło mu o to, że umie więcej niż sezon temu, nie wspomniał, że umie więcej niż Cilic. Takie nabijanie postów możesz sobie darować, lepiej napisz jakąś analizę.
P.S.
Zresztą ja uważam, że Big John umie więcej niż Cilic i to jutro udowodni.

&#39;Amerykanin może mieć trochę problemy ze wzlędu na dobry serwis Chorwata,ale wachlarz zagrań z głębi kortu w tej chwili ma na pewno większy.&#39; myślałem, że umiem dobrze interpretować polskie słowa. Bez spinania się i tym podobnych oczywiście ;) a co do Isnera to oglądałem cały mecz USA vs Francja i niemiłosiernie się wkurzałem jak John łoił Tsongę (inna sprawa, że Tsonga teraz gra tragicznie) i muszę przyznać, że owszem, gra coraz lepiej ale mogę z pełną powagą stwierdzić, że Cilic (choć on też gra &#39;ciężki&#39; tenis) ma większy wachlarz zagrań, możliwości ????

A co do typów, nie ma jeszcze linii na Raonica i Feda ale grałbym jakiś over. Pozdro.

harvey 967

harvey

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Bialystok
J. Isner - M Cilic # 1 - 1.57 Bet365
Już od czasu gdy oglądałem Davis Cup i starcie USA z Francją, czekałem z niecierpliwością, aż zobaczę Insera znowu w akcji na mączce. W sumie jeszcze trochę poczekam, aż zobaczę na jedynym ekranie i Johna i mączkę, bo w Madrycie co jak co ale ja nie nazwę tego mączką. W starciu z Tsongą i Simonem, Isner świetnie się zaprezentował. Później udany turniej w Houston gdzie w finale przegrał z Monaco. Po tych kilku spotkaniach, w sumie widziałem ich około 4-5, można jasno stwierdzić, że Isner co raz lepiej sobie radzi na ziemi. Tutaj w Madrycie gdzie dodatkowo ten caly, jest strasznie twardy, tym bardziej to będzie sprzyjać Amerykaninowi. Od ponad dwóch tygodni nie grał w żadnym turnieju. Z pewnością dobrze przygotował się do sezonu przygotowawczego przed Roland Garrosem. Tutaj w Madrycie, a w przyszłym tygodniu w Rzymie można liczyć na jego dobry występ. Cilic ostatnio grał dużo, a w niedziele przegrał w finale zawodów w Monachium. Tutaj w pierwszej rundzie ograł Montanesa, który od początku sezonu jest prawie ciągle pod formą. Dla Chorwata będzie to 6 mecz w przeciągu 7 dniu, co z pewnością odbije się na świeżości tego zawodnika. Według mnie Cilic tutaj nie ma większych szans z Isnerem, jeżeli nic nie będzie dolegać Big Johnowi powinien on szybko odprawić z kwitkiem swojego rywala. Liczę na pewną wygraną Isnera.

arces1992 580

arces1992

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Wachlarz zagrań z głębi kortu na pewno większy? sami znawcy ;-)

Chodziło mu o to, że umie więcej niż sezon temu, nie wspomniał, że umie więcej niż Cilic. Takie nabijanie postów możesz sobie darować, lepiej napisz jakąś analizę.

P.S.
Zresztą ja uważam, że Big John umie więcej niż Cilic i to jutro udowodni.

wojas 11

wojas

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Z luźnych przemyśleń na jutro, warto brać Verdasco z Falla. Dzisiaj Dasco pokazał dobry tenis z Istominem, pewnie wygrywając. Falla wygrał z Chelą, Chela dobry player ale na tej dziwnej niebieskiej nawierzchni niestety już nie dał rady. Falla to taki solidny średniak. Leworęczny, szybko porusza się po korcie, przebijać potrafi, ale bez polotu mimo wszystko. Gra trochę schematycznie. Brakuje mu warunków fizycznych (bez serwisu w tenisie męskim to ciężko znaleźć się w czołówce). Verdasco nie powinien mieć z nim problemów. Obaj panowie ze sobą jeszcze nie grali, ja o formę Fernando jestem spokojny. Monfils dzisiaj pokazał z Kohlim że ma jaja. W 1 secie przegrywał i doszedł i to był klucz do zwycięstwa. Kohli dobrze grał jednak nie dał rady. Jutro Małpka będzie miał duuuużo łatwiejsze zadanie z Andreevem który cudów nie gra, od dawno z nikim z czołówki nie wygrał. Rosjanin najlepsze lata ma za sobą, Małpka niby bilans ma gorszy, ale było to dawno i Gael był jeszcze tenisowym dzieciakiem. Przez ostatnie lata Monfils bardzo okrzepł jako tenisista. Taktycznie gra bardzo dobrze. W 2010 na US Open w 3 setach go ograł. Zwycięstwo z Ferrero Andreeva nic nie znaczy, bo Juan Carlos praktycznie nie grał od lutego, więc co tu dużo mówić Hiszpan przegrać musiał. Jak dobrze pójdzie to w 2 setach powinien dać rady z Rosjaninem.

T 53

tennispro

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Wow co za dzień do typowania. Nieraz są całe turnieje bez takie ilości ciekawych typów jak dzisiaj. Nic tylko korzystać.

Isner John - Cilic Marin - 1.73

Tutaj to chyba nawet nie wymaga żadnego komentarza, bo to raczej formalność. Isner to czołówka światowa, cały czas na gra na równym wysokim poziomie, nie schodzi poniżej pewnego poziomu. Cilica zawsze miałem za przereklamowanego, słabego gracza i nic się w tej kwestii nie zmieniło i nie ma czego szukać w pojedynku z Isnerem, mimo, że to clay, bo Isner już od dłuższego czasu na clayu również wykorzystuje swoje atuty bardzo dobrze, a w dodatku ten clay jest bardzo szybki.

Andreev Igor - Monfils Gael - 3.73

Value typ na Rosjanina. Andreev w tym sezonie wreszcie pokazuje swoje umiejętności, przestał wreszcie sprzedawać mecze, to znaczy nigdy nic nie udowodnione, ale tak wyglądało to co wyprawiał na korcie w przeszłości. W tym sezonie kompletnie się zmienił, kompletnie zmieniło się jego nastawienie do gry. Widać pełną koncentrację i determinację, jest walka o każdą piłkę. Dobre wyniki w tym sezonie i myślę, że w Madrycie może jeszcze poprawić swój bilans. Monfils jest Monfilsem i wiadomo jak potrafi pajacować na korcie. Nie przekonuje mnie jego gra i tutaj solidność Andreeva ma dużą szansę na wygraną. W przeszłości już Igor ogrywał Gaela bo H2H 4:2 na korzyść Rosjanina.

Wawrinka Stanislas - Melzer Jurgen - 3.50

Tutaj to już kompletna pomyłka buków. To co pokazał Melzer w meczu z Lopezem to po prostu WOW. To był stary dobry Melzer jak choćby z RG 2010, gdzie grał z pełnym zaangażowaniem i w pełni wykorzystywał wszystkie swoje atuty. Jak tak samo zagra z Wawrinką to jestem spokojny o zwycięstwo. Wydaje się, że ta nawierzchnia bardzo mu pasuje. Także wszystko w rękach Austriaka, bo Wawrinka nie prezentuje niczego szczególnego i jest jak najbardziej do ogrania, a kurs jest kosmiczny.

Oczywiście kusi jeszcze Raonic i trochę mniej Del Bonis

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
zaparzczaju +1 Punkty (mądrze typujesz czególnie podoba mi sie typ na melzera, oglądalem poprzedni mecz i mysle ze dzisiaj powinien spokojnie to wygrać 2-0, pozdrawiam)
szymo58 742

szymo58

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
CK
kursy rosna na Federera wie ktos cos mu jest czy tak po prostu ?

villa16 32

villa16

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
NS Czarna Strona Miasta
kursy rosna na Federera wie ktos cos mu jest czy tak po prostu ?
Dawno nie grał nie wiadomo w jakiej jest formie . Dlatego zapewne kursy wzrosły a raonic ostatni pokazał że na cegle też nie jest słabiakiem półfinalista w barcelonie z ferrerem 6-7 6-7 fajną opcją na ten mecz jest zakład +1,5 seta na raonica po kursie 1.88 1 set 6-4 raonic✅ betsson :razz:

rafi_widzew 335

rafi_widzew

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Mazury
Wawrinka Stanislas - Melzer Jurgen - 3.50
Tutaj to już kompletna pomyłka buków. To co pokazał Melzer w meczu z Lopezem to po prostu WOW. To był stary dobry Melzer jak choćby z RG 2010, gdzie grał z pełnym zaangażowaniem i w pełni wykorzystywał wszystkie swoje atuty. Jak tak samo zagra z Wawrinką to jestem spokojny o zwycięstwo. Wydaje się, że ta nawierzchnia bardzo mu pasuje. Także wszystko w rękach Austriaka, bo Wawrinka nie prezentuje niczego szczególnego i jest jak najbardziej do ogrania, a kurs jest kosmiczny.
Oczywiście kusi jeszcze Raonic i trochę mniej Del Bonis
kpisz sobie chyba taką analizą :grin:
Jurgen jest dalej w Madrycie tylko i wyłącznie dzięki głowie Lopeza. Jurgen woli szybsze nawierzchnie. Z Wawrinką nie będzie jak z Lopezem, że masa prezentów.

T 7

tarunt2010

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Kompletnie nie zgadzam się z kolegą piszącym wyżej... Monfils to klasa światowa, to co pokazał wczoraj z Kolim mowi samo za siebie...nie grał w tym sezonie wiele na mączce, ale jak wiemy grać na tej nawierzchni potrafi, a Igor? z kim on wygrywał? z zawodnikami pokroju wlasnych umiejetnosci typu GG Lopez a potem przyszly porazki nawet z jakims malo znanym tenisistą w Estoril w 1 rundzie..i gdzie niby ta forma? Bo wygrał z JCF? Ferrero już dawno zapomniał jak się gra, długa przerwa od tenisa, a przede wszystkim ten zawodnik to juz jest cieniem samego siebie.... Monfils zdecydowanie na 1!
Co do Isnera to skłaniałbym sie ku jego zwycięstwu ponieważ uwazam jak koledzy wyzej iz umiejetnosci i potencial ma wysoki na pewno. Cilic strasznie himeryczny zawodnik dlatego jeśli Big John bedzie dość skutyczny w swojej grze zwycięzy ale łatwo to nie bedzie. Isner 1
Idziemy dalej Del Potro vs Youzhny typ 1,( 2:0 ), Zdecydowanie Del Po, forma i umiejetnosci przemawiaja za nim
Janko Tipsarevic vs Del Bonis... Bonis wygra? chyba w grze na komputerze ???? Z Janko nie ma szans, DB przegrywa mecze z przeciętniakami pokroju Andersona, wow wygrał z Ramosem ale kto to jest ten Ramos? Przy Tipsarevicu chowa sie pod ziemie;) Janko 1 ( 2:0 )
Dodatkowo Almagro, Ferrer ( 2:0 ) i win, Simon i Verdasco... ????

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
dzipkis +1 Punkty
T 53

tennispro

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
kpisz sobie chyba taką analizą :grin:
Jurgen jest dalej w Madrycie tylko i wyłącznie dzięki głowie Lopeza. Jurgen woli szybsze nawierzchnie. Z Wawrinką nie będzie jak z Lopezem, że masa prezentów.

Akurat nie kpię sobie. Co do nawierzchni to Melzer lubi grać na clayu, a ten clay jeszcze dodatkowo jest szybki, jak dla mnie połączenie doskonałe dla Austriaka. Co do tego co mówisz o prezentach to będzie właśnie w 100% odwrotnie. W meczu z takim przeciwnikiem jak Wawrinka można się spodziewać miliona prezentów, prostych błędów i w ogóle darmowych punktów, podczas gdy Lopez nie jest zawodnikiem, który oddaje punkty za darmo. Kończąc wątep prezentów to trzeba wykorzystać prezent buków, którzy wystawili kosmiczny kurs na Melzera, który jest w tym meczu faworytem.

rafi_widzew 335

rafi_widzew

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Mazury
no jak Melzer jest faworytem w meczu z Wawrinką?! Możesz popierać swój typ, opisać gościa w samych superlatywach, ale nie popadajmy ze skrajności w skrajność. To jest bzdura i tyle. Patrząc choćby na rank, czy ostatnie wyniki, czarno na białym wychodzi, że Wawrinka jest faworytem. Proszę Cię zatem nie mydl tutaj ludziom oczu.

T 53

tennispro

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
no jak Melzer jest faworytem w meczu z Wawrinką?! Możesz popierać swój typ, opisać gościa w samych superlatywach, ale nie popadajmy ze skrajności w skrajność. To jest bzdura i tyle. Patrząc choćby na rank, czy ostatnie wyniki, czarno na białym wychodzi, że Wawrinka jest faworytem. Proszę Cię zatem nie mydl tutaj ludziom oczu.

A w taki sposób jest faworytem, bo gra lepiej. Gra lepiej i to nie podlega żadnej dyskusji. Ranking wyjdzie na kort, weźmie rakietę i zacznie odbijać? Nie. No i ta różnica rankingu to tylko 10 miejsc, więc niewiele. Patrzę na ostatnie wyniki Wawrinki i nie ma się czym zachwycać. Oprócz pokonania Almagro w Monte Carlo nie wygrał z nikim z czołówki, nie tylko tej ścisłej, ale szerokiej czołówki. Melzer lepsze turnieje przeplata słabszymi, największe sukcesy w hali, gdzie pokonał m.in Isnera i Raonica, ale tak jak pisałem ta nawierzchnia bardzo mu pasuje. No i najważniejsza sprawa, nie lubię często grać na Melzera, bo to chimeryczny zawodnik, często potrafiący przejść obok meczu, ale w tym przypadku jest inaczej, wczoraj było widać to coś. Pełne zaangażowanie, gra na pełnych obrotach i o tak grającego Austriaka jestem spokojny.

Status
Zamknięty.