>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

ATP Tour - Gstaad, Los Angeles & Umag, 25-31.07.2011

Status
Zamknięty.
christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Credit Agricole Suisse Open Gstaad

Miejsce: Gstaad (Szwajcaria)
Data: 25.07.2011-31.07.2011
Rozmiar drabinki: S-28 D-16
Nawierzchnia: clay
Pula nagród: €398,250
Oficjalna strona: http://www.creditagricolesuisseopengstaad.ch/en/

Farmers Classic

Miejsce: Los Angeles (USA)
Nawierzchnia: hard
Pula nagród: $619,500
Oficjalna strona: http://www.farmersclassic.com/

ATP Studena Croatia Open

Miejsce: Umag (Chorwacja)
Nawierzchnia: clay
Pula nagród: €398,250
Oficjalna strona: http://www.croatiaopen.hr/tenis/home.aspx

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Łuczak &amp; Fisher @ 1.56 8/10 ✅ 64 62, 63 64
Peter wykorzystuje świetną okazję by wrócić choć nie poprzez ranking do głównego cyklu w finałowej rundzie zagra z Romkiem Vogelim, Czechem bardzo znanym z grania na Polskim kortach.
Łuczak choć ma dobry serwis, woli grać na mączce gdzie jako tako sobie aktualnie radzi, sukcesy święcił dwa lata temu i teraz ciężko mu coś uzyskać lecz Gstaad może być odskocznią dla niego, a na pewno aktualnie jest w stanie pokonać gracza takiego jak Czech nawet kiedy Australijczyk urodzony w Polsce jest w dołku.
Drugie spotkanie to Fisher którego nie trawie bo tak naprawdę nic okazałego nie prezentuje według mnie i broni go chyba jedynie regularność i rzemieślniczość w swoich poczynaniach.
Martin za przeciwnika będzie miał Francuza Reyneta który miał prostą droge do finałowej rundy, choć ulubiona nawierzchnia żabojada to mączka wielkich sukcesów nie posiada i siedzi na satelitkach.

buzzerbeater 315

buzzerbeater

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Łuczak &amp; Fisher @ 1.56 8/10 ✅ 64 62, 63 64
Łuczak choć ma dobry serwis, woli grać na mączce gdzie jako tako sobie aktualnie radzi, sukcesy święcił dwa lata temu i teraz ciężko mu coś uzyskać lecz Gstaad może być odskocznią dla niego, a na pewno aktualnie jest w stanie pokonać gracza takiego jak Czech nawet kiedy Australijczyk urodzony w Polsce jest w dołku.
Łuczak dobry serwis? Człowieku, zastanów się, zanim cokolwiek napiszesz. Tak się składa, że trenuję grę w tenisa od dziecka i gdy widzę serwis Australijczyka, to aż scyzoryk mi się w kieszeni otwiera (identyczną opinię ma mój trener i często się z niego śmiejemy). Jego serwis jest bowiem strasznie niestabilny, rzuca się na boki po jego zagraniu i wystarczy przyzwoity return, by rywal ustawił sobie wymianę. Owszem, jest to solidny grajek, jednak nie widzę najmniejszego sensu opowiadania takich bzdur i wprowadzania ludzi w błąd.

n3r0 632

n3r0

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
F. Gonzalez - I. Kunitsyn 1 1.55 Betsson
Co prawda Gonzo wraca po kontuzji z rankingiem blisko trzeciej setki to Gonzo to zawsze Gonzo. Potrafi grać świetnie na każdej nawierzchni i w formie to zawodnik na top 10 w tourze. Agresywny forehand i walka o każdą piłkę to jest właśnie to co go charakteryzuje. Sądzę, że już czas aby powoli zaczął wracać do czołówki ATP no i od czegoś musi zacząć. Pograł całkiem przyzwoicie na Wimbledonie i zaszedłby sądzę o wiele dalej gdyby nie trafił na będącego w świetnej formie Tsongę. Na przeciw Gonzo - Igor Kuntisyn - zupełnie bez rewelacji. W tym sezonie bilans 9/12 i poza dobrymi występami w Challengerach, gdzie tak naprawdę pokonywał ludzi z drugiej bądź trzeciej setki to tylko może być zadowolony z półfinału w Eastbourne. Ale tam też wygrał z Andujarem, Marchenko i Benneteau, czyli tenisistami zupełnie nie nadającymi się na grass. Formy nie ma zupełnie, a jak się przegrywa z zawodnikami z czwartej setki to już chyba coś nie tak. Gonzo trochę niewiadoma, bo od Wimbledonu nie grał, ale liczę na to, że ostro trenował. Kurs może nie powala, ale do jakiegoś dubelka warto dołożyć.

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
pts +3 Punkty
host3234 85

host3234

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Dodam,ze Kunitsyn w zeszłym tygodniu przegrał w I rundzie w turnieju a Atlancie z Matosevicem,który w tym sezonie nie wygrał jeszcze żadnego spotkania.
Kurs 1,55 to bardzo dobry kurs akurat ????

mozi 552

mozi

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Somdev Devvarman - Ryan Sweeting 1 @ 1.787 Pinnacle
Najlepszy pick w dniu dzisiejszym. Sweeting ma niezły serwis (pierwszy momentami bardzo dobry, drugi średni). Solidny forhend,którym notuje sporo winnersów. Bekhend słabszy, często grany za krótko. Jest bardzo nieregularny. Nie wytrzymuje ciśnienia z rywalami, którzy potrafią rozrzucić po korcie, zagrać regularniej (a takim graczem jest Hindus). Po za tym świetne akcje przeplata tragicznymi. Devvarman podobnie do rywala preferuje korty twarde, w tenisa nauczył się grać właśnie na takim typie nawierzchni, dodatkowo w USA. Jest cierpliwy na korcie, bardzo regularny, choć potrafi skontrować. Posiada niezły (choć nie dobry) serwis, pierwszy trudny do odczytania przez rywala. Lubi grać z przeciwnikami, którzy sami popełniają dużo błędów. Obaj spotkali się w Atlancie, wygrał Hindus, myślę że dziś będzie podobnie.

alexdamiao 392

alexdamiao

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa
Somdev Devvarman - Ryan Sweeting 1 @ 1.787 Pinnacle
Najlepszy pick w dniu dzisiejszym. Sweeting ma niezły serwis (pierwszy momentami bardzo dobry, drugi średni). Solidny forhend,którym notuje sporo winnersów. Bekhend słabszy, często grany za krótko. Jest bardzo nieregularny. Nie wytrzymuje ciśnienia z rywalami, którzy potrafią rozrzucić po korcie, zagrać regularniej (a takim graczem jest Hindus). Po za tym świetne akcje przeplata tragicznymi. Devvarman podobnie do rywala preferuje korty twarde, w tenisa nauczył się grać właśnie na takim typie nawierzchni, dodatkowo w USA. Jest cierpliwy na korcie, bardzo regularny, choć potrafi skontrować. Posiada niezły (choć nie dobry) serwis, pierwszy trudny do odczytania przez rywala. Lubi grać z przeciwnikami, którzy sami popełniają dużo błędów. Obaj spotkali się w Atlancie, wygrał Hindus, myślę że dziś będzie podobnie.

Właśnie obejrzałem ten mecz, jednym zdaniem poziom WTA. Chłopaki łamali się na okrągło, Devvarman cały mecz można powiedzieć grał z Amerykaninem na loby, jego serwis - brak komentarza (o jakimkolwiek nieodczytaniu przez rywala nie było mowy), z taką grą to Hindus preferuje chyba inną dyscyplinę sportu.
Tiebreak - chyba tylko 2 punkty wygrane przez podających. Ogólnie rzecz ujmując dawno się tak nie uśmiałem na meczu tenisowym.

buzzerbeater 315

buzzerbeater

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Również miałem okazję obejrzeć to spotkanie i wydaje mi się, że to był najgorszy mecz mężczyzn jaki kiedykolwiek oglądałem! Panowie łamali się znacznie częściej niż w WTA, nawet komentator dowcipkował, że ten kto returnuje ma dużą przewagę (miał z resztą rację). Po Hindusie nie było widać większych chęci do gry, Sweeting natomiast zagrał przeciętny mecz i to wystarczyło by pokonać beznadziejnego Devvarmana, któremu nic się dzisiaj nie chciało.

S 2,2K

soltysiao

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
w nastepnej rundzie grubo przeciwko Sweetingowi trzeba sprobowac bo grał jak panienka... spotka sie z Fernando Gonzalezem albo Kunitsynem wiec faworyt wiadomy ;)

K 23

kajzer

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Zory
Bachinger M. (Ger) - Andujar P. (Esp)

Typ:2
Kurs:1.25

Na początek może trochę niższy kurs ale co za tym idzie mecz ma zdecydowanego faworyta, który powinnien bez problemów sobie poradzić. W ramach pierwszej rundy turnieju ATP w Gstaad, zmierzą się Bachinger z Niemiec z Hiszpanem Andujar. Oczywiście zdecydowanym faworytem tego spotkania jest Hiszpan, który znajduję się ostatnio w bardzo dobrej formie dzięki czemu pnie się w światowym rankingu na dzień dzisiejszy klasyfikowany jest na 47 pozycji zaś jego dzisiejszy rywal zajmuję 89 miejsce. Jak widać różnica w rankingu ATP jest dość spora i powinno to być widoczne na korcie, tym bardziej, że Niemiec odpadł ostatnio w pierwszej rundzie turnieju co pokazuję, że nie jest w najwyższej formie. Obydwaj tenisie już raz się ze sobą mierzyli wtedy wygrał Niemiec ale Hiszpan był wtedy o wiele słabszym tenisistą niż jest teraz.

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Smyczek Tim vs. Kosakowski Daniel 1,40
Daniel dokonał w kwalach dwóch naprawdę świetnych wyników, pokonał zdecydowanych faworytów, nie stracił seta. Widać, gra mu się tutaj bardzo dobrze. Awansował do turnieju głownego, ogromny sukces ale tutaj już będzie zmuszony uznać wyższość Tima z którym grał podczas kwali do IW. Smyczek oddał mu tam 5 gemów. Dzisiaj spodziewam się podobnego rezultatu.

duo 303

duo

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Blaz Kavcic - Carlos Berlocq @1.60✅✅✅
W Chorwackim Umag dojdzie do pojedynku Kavcica z Berlocqiem. Argentyńczyk pokazał się ostatnio z dobrej strony na turnieju w Hamburgu gdzie najpierw pokonał Robina Haase, a potem po zaciętym pojedynku odpadł z jednym z faworytów turnieju - Youzhnym (5:7 6:7). Kavcic jest nieco wyżej notowany w rankingu ATP od Berlocqa (8 pozycji), jednak wydaje mi się, że to Berlocq ostatnimi czasy się lepiej prezentuje i typuje jego zwycięstwo.

merengue +1 Punkty
karol666 +2 Punkty
S 2,2K

soltysiao

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Chcialbym podzielic sie spostrzezeniami z meczu Malisse-Gulbis. Malisse w tym spotkaniu odgrywa role drugoplanowa... glowna atrakcja jest Gulbis ktory wygrywa pilki badz wali w tasme. Ledwo dotrwalem do konca 1 seta bo ogladac takich meczarni sie nie da. Z dawnego Gulbisa nic nie zostalo i pozostaje mu juz chyba tylko krecenie wynikow ze slabszymi... Oczywiscie widac ze z Malisse chcialby powalczyc ale poprostu jest za slaby...

az łapie 4,00 na Malisse przystanie 1-3 dla Gulbisa w 2 secie pamietajac co Gulbis zrobil z Blakiem pare dni temu ;)

H 19

havierx

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
X-Man nie jest moze w najwyzszej formie + nie jest to jego ulubiona trawa jednak na Gulbisa powinno starczyc. Gra swoje, na tyle, na ile moze.

S 2,2K

soltysiao

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
To sie podzieliles. Zlapales, przegrales. Pogratulowac! Moze i Gulbis gra piach a co takiego gra Malisse?
majatku nie przegralem ;). nie wiem jak gra reszta w tym turnieju ale widzac forme Xmana i Gulbisa stawiam na ich rywali w nastepnej rundzie zdecydowanie... kto by to nie byl Smyczek czy Kosakowski. Licze na wysoki kurs. W przypadku awansu Gulbisa to tym bardziej bede przekonany co do typu

lighter 165

lighter

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Dyscyplina: Tenis, ATP Umag
Data, godzina: 27.07, godz. 17.30
Spotkanie: Juan Carlos Ferrero - Ivan Ljubicić
Typ: Ivan Ljubicić wygra 2-0
Kurs: 3,50
Bukmacher: Betsafe
Analiza: II runda tenisowego turnieju ATP w chorwackim Umag. Na przeciwko siebie staną Hiszpan Juan Carlos Ferrero oraz reprezentant gospodarzy Ivan Ljubicić. Obu panów w rankingu dzieli ponad 40 pozycji w rankingu ATP jednak nie jest to zbyt miarodajne, ponieważ Ferrero gra w sezonie mało turniejów. Bukmacherzy wystawili na to spotkanie wyrównane kursy, nawet z lekkim akcentem na Hiszpana, co mocno mnie zdziwiło. Co prawda, Ferrero wygrał niedawno turniej w Stuttgarcie w dobrym stylu, ale potem prezentował się już słabo. W Hamburgu odpadł z reprezentantem gospodarzy Cedrikem-Marcelem Stebe po jednostronnym meczu (3-6 2-6). Tutaj, w Umag, w I rundzie też miał już kłopoty z przeciętnym Argentyńczykiem Maximo Gonzalezem. Przegrał 1. seta, wygrał 2., a w trzecim po rozegraniu dwóch gemów Gonzalez skreczował. Nie wiadomo jak skończyłby się ten pojedynek gdyby Maximo był w pełni sił. Dzisiaj na drodze Ferrero dużo trudniejszy rywal. I mimo tego, że clay to nie jest ulubiona nawierzchnia Ivana Ljubicicia to myślę, że przed własną publicznością powinien on wygrać z Ferrero. Ljubicić bardzo dobrze serwuje, posiada silne kończące uderzenie z forehandu, dobrego woleja, potafi także ładnie zagrać technicznie dropshotem czy slajsem. Ja zaryzykuję typ, że Chorwat wygra w 2 setach. Po tym kursie warto.

oldhand 266

oldhand

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
F. Volandri - A. Dolgopolov
GAME SPREAD -2.5 A. Dolgopolov @ 1.781
Pinnacle
✅ 61 62
Dolgopolov po nieudanym sezonie na trawie i krótkim urlopie stara się wrócić do swojej dobrej gry. Hamburg zawalił i sądzę, że dzisiaj bardzo postara się wygrać.
Rok temu zaliczył tutaj ćwierćfinał (przegrany z Ferrero) i w tym roku powinien spokojnie to powtórzyć. Co prawda nie jest w najwyższej formie ale specyficzna gra Włocha mu leży i powinno być dobrze. Wiadomo, że Dolgo nie wdaje się w wymiany i na to Volandri nie znajdzie recepty. Ciężko żeby Włoch zagrał więcej winnerów niż Ukrainiec, a przedłużaniem wymian według mnie nic nie wskóra. Pippo po sukcesie w Orbetello przeszedł pierwszą rundę, ale wstyd byłoby przegrać z Paviciem. Myślę, że dzisiaj bez większego żalu pożegna się z turniejem i odpocznie przed challengerem w Trani w którym rok temu osiągnał finał.

merengue +1 Punkty
widzu +8 Punkty (Dobra robota. by tak dalej.)
widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Cilic Marin vs. Haase Robin 1,35
Jak dla mnie naprawdę niezły kurs, a pewnie można znaleść większy. Cilic w Hamburgu rozkręcał się z meczu na mecz, aby w 1/4 bo świetnym spotkaniu i niesamowitej dramaturgi przegrać z Youzhnym 7:6. Oglądałem całe spotkanie i stało naprawdę na wysokim poziomie i byłem pod ogromnym wrażeniem gry Marina. Teraz gra u siebie więc o motywacje nie muszę się martwić. Dzisiaj odpadł Ljubicic, Marin jest największą nadzieją gospodarzy na zwycięstwo w turnieju, w takiej formie na pewno może to zrobić. Holender jeszcze kilka miesięcy temu był moim zdaniem jednym z największych talentów w turze. Ale ten sezon ma fatalny jest poza pierwszą steką i taki poziom teraz reprezentuje. Tu w 1r męczył się w trzech setach z Vagnozzim, który na co dzień gra w challengerach. Chyba nie muszę podsumowywać? Typ jest chyba jasny...
Verdasco Fernando vs. Gil Frederico 1,28
Tutaj już króciutko. Hiszpana widziałem w Hamburgu i wyraznie wtaca do swojej optymalnej formy. W półfinale z Almagro było stać go tylko na walkę w 1 secie, ale walczył jak równy z równym i mógł wygrać tą partię, pokazał kawał dobrego tenisa. Jutro wystarczy, że zagra 60% z tego i Gil nie będzie miał nic do powiedzenia. Portugalczyk ostatnio naprawdę słabe występy. Porażka w 1r w Poznaniu z anonimowym jak dla mnie grajkiem, tutaj w 1r męczarnie równie mało mi znanym Souza. Z taką grą Gil niedługo pożegna się z pierwszą setką. Panowie spotkali siew tym roku w Portugalskim Estroil i tam Hiszpan wygrał 6:1,7:6.

merengue +1 Punkty
prodds 128

prodds

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
D. Gimeno-Traver/F. Lopez
---
typ: over 22

Nie mam za bardzo czasu ale typ jest przemyślany i kurs adekwatny do ryzyka. Zastanawiam sie jeszcze czy nie zagrać mocno na Lopeza bo mimo wszystko powinien wygrać to spotkanie jednak niektórzy typerzy stawiają tutaj na Travera po dobrym kursie i trochę mnie to zastanawia czy warto ryzykować. Panowie jeszcze ze sobą nie grali więć może być różnie.

Oboje mają dobry servis - Daniel w 1 rundzie 10 asów, Lopez 18.

Oboje zagrali w 1 rundzie po 3 sety - Daniel z Darcisem, Lopez z Lammerem.

Przyznam szczerze, że ostatnio stawiałem właśnie na Darcisa i naprawdę zastanawiam się czy nie grać Lopeza za 200-300 plz ale to się jeszcze zastanowię. Narazie over !

Powodzenia !

lighter 165

lighter

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Dyscyplina: Tenis, ATP Umag
Data, godzina: 28.07, godz. 17.00
Spotkanie: Marin Cilić - Robin Haase
Typ: Marin Cilić wygra 2-0
Kurs: 2,00
Bukmacher: PinnacleSports
Analiza: 2. runda tenisowego turnieju w chorwackim Umag. Na przeciwko siebie staną reprezentant gospodarzy Marin Cilić oraz Holender Robin Haase. Faworytem bukmacherów Cilić, ja w pełni się z nimi zgadzam. Marina spotkania oglądałem podczas ostatniego turnieju w którym grał, w Hamburgu. W pierwszym spotkaniu miał kłopoty z Niemcem Bastianem Knittelem, w drugim meczu przegrał 1. seta z Tobiasem Kamke, ale w dwóch kolejnych pokazał kawał dobrego tenisa. Podobnie w trzeccim meczu z Mikhailem Youzhnym także zagrał bardzo dobrze, ale to Rosjanin był górą. Cilić mimo tego, że bardziej lubi hard czy grass na clayu grać potrafi. Mocny serwis może nie jest tutaj aż takim sprzymierzeńcem, ale znacznie ułatwia prowadzenie wymian. Do tego trzeba dodać także dobre kątowe kończące uderzenie z forehandu. Poza tym Cilić dzisiaj gra przed własną publicznością, na pewno będzie głośno dopingowany, podobnie jak Ivan Ljubicić wczoraj. Dzisiejszy rywal Chorwata Robin Haase jest obecnie w dołku formy. W Hamburgu dostał baty od Carlosa Berlocqa (2-6 2-6), a już tutaj, w Umag, męczył się w 3 setach z Simone Vagnozzim, challengerowcem. Jak dla mnie Cilić spokojnie wygra dzisiaj w dwóch setach.

Status
Zamknięty.