>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

ATP Tour - Barcelona, 18-24.04.2011

Status
Zamknięty.
mozi 552

mozi

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Czas na pierwsze typy z Barcelony i rozgrywanych dzisiaj kwalifikacji:
Rui Machado - Eduardo Roger-Vasselin 1 @ 1.55 ⛔
Całkiem niezły kurs na Portugalczyka. Roger-Vasselin jak wiadomo potrafi grać na cegle, choć woli szybsze nawierzchnie, głównie halowe, gdzie odnosi największe sukcesy. Sprytna gra przy siatce i solidność z głębi kortu mu w tym pomagają, ale to Machado ma większe możliwości na ceglanej mączce. Portugalczyk ostatnio zaliczył dwa słabsze tygodnie (wcześniej wygrał challengera na cegle) i teraz czas na awans do dużego turnieju w Barcelonie. Myślę, że faworyt w tym meczu jest tylko jeden.
Mischa Zverev - Vincent Millot 2 @ 1.75 ✅
Obaj panowie grali ze sobą w kwalifikacjach do turnieju w Monte Carlo, pierwszego seta wygrał wtedy Francuz, w drugim kreczował Niemiec. Zverev to utalentowany chłopak, z fajnym forhendem, który nawet poza cegłą powinien osiągać dobre wyniki, ale coś się zablokowało w nim w ubiegłym sezonie. Od tamtej pory gra naprawdę słabo, popełnia masę błędów, a z tenisistami regualrnymi jak Millot ma wielkie problemy. Vincent ograł w pierwszej rundzie kwali Łukasza Kubota, którego niestety można porównać do Miszy, dużo agresji, a co za tym idzie błędów, prostych błędów, mocne podanie, jak widać nic z tego nie wynika.
Benoit Paire - Marsel Ilhan 1 @ 1.83 ✅
Ilhan woli szybsze korty to raz. Po drugie młodziutki Francuz to naprawdę duży talent, któremu potrzebny jest (moim zdaniem) jeden dobry turniej, po to by się odblokować. W zeszłym tygodniu walczył dzielnie z solidnym Rochusem, w Monte Carlo nie udało się wejść do turnieju głównego, liczę na to, że uda się w Barcelonie. Po za serwisem to bardzo solidnie grający z linii końcowej chłopak, dużo rozrzuca po korcie, niewiele psuje. Problemem Ilhana może być duża regularność u Francuza.

esek14 35

esek14

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
No to może ja zacznę :] Rzadko udzielam się w temacie, choć dość często go śledzę, by wyłapać jakieś ciekawe typy.
Na dziś w oko wpadło mi spotkanie kwalifikacyjne do turnieju głównego w Barcelonie między Vincentem Millot, a Mischą Zverevem. Moim zdaniem dość dobrą opcją jest tutaj zagranie na Francuza, po dość dobrym kursie oscylującym w granicach 1,75 - 1,80. Dlaczego uważam, iż ten typ jest warty gry? Powodów jest kilka:
1) pierwszy z nich, to rezultat ostatniego meczu między tymi tenisistami, rozegranego dość niedawno w Monte Carlo, wówczas także kwalifikacje, wtedy dość wyraźnie Millot uporał się z Mischą wygrywając pierwszego seta 6:2 (w drugim przy 2:0 Zverev kreczował). Gdyby spotkanie w Monte Carlo zostało rozegrane do końca, to od razu zagrałbym dziś na Vincenta. Zastanawia mnie tylko fakt, czy to że Francuz wygrał z Niemcem było związane z jakąś kontuzją Mischy?
2) drugi z powodów to dość wysoka forma Millota. Na clayu radzi sobie nie najgorzej, wczoraj uporał się z naszym Łukaszem Kubotem wygrywając 2:1, co prawda 1 seta nie znacznie przegrał, jednak w 2 kolejnych był o wiele lepszy wgrywając 6:2, 6:2. Zverev wygrał swój mecz 2:0, jednak rywal z czwartej setki rankingu nie mógł tutaj za wiele ugrać. Ogólnie Mischa w ostatnim czasie nie zachwyca. Przeważnie kończy na 1R tak jak miało to miejsce w Houston, Miami czy Indian Wells, choć tu osiągnął 2R.
3) ostatnim powodem jest oczywiście dość wysoki kurs jako oferują na Millota. Jest według bukmacherów faworytem tego starcia i podyktowane jest to pewnie ostatnim starciem tych Panów. Na ranking nie ma co patrzeć, bo wiadomo, że to na tym nie polega.

Chciałbym, aby ktoś się wypowiedział na ten temat. Do meczu została godzinka, a chciałbym poznać argumenty innych na ten temat zanim zdecyduje się to zagrać ????
Sorki, że błędy i mało profesjonalny język, ale w tenisa &quot;bawię się&quot; od niedawna ;P

@ Millot 1,75 Betsafe ✅
Horror niesamowity ;) Na szczęście zakończony wygraną Francuza ???? :] Można powiedzieć, że Mischa przegrał mecz na własne życzenie

W 54

wesoly1991-69239

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Ramirez Hildago-Ramos Vinolas
Mecz 2 Hiszpanów sklasyfikowanych w rankingu ATP w okolicach setki.Pierwszy z Hiszpanów,a więc Hildago w tym roku notuje spadek formy i przegrywa mecz za meczem.Na kortach w Monte Carlo odpadł po meczu eliminacyjnym z Rogerem Vaselinem zdobywając zaledwie 4 gemy i tracąc 25/26 punktów z 1 serwisu rywala.Myślę, że przy mocnym serwisie rywala jest bez szans.Dziś spotyka on się z Ramosem Vinolasem, który w tym roku również nie gra najlepiej, ale to nie to samo co rywal.Ramos w poprzednich turniejach ostatnio zawsze wygrywa 1 runde.I pokonuje też bardzo solidnych graczy, tak jak np.w Monte Carlo Berrera, czy też w Houston Dabula.Jego serwis bardzo solidny, duża skuteczność z 1 serwisu co sprawi duże problemy Hildago(ostatni turniej w MC to 83 i 73 % wygranego pierwszego).Na Ramosa kursy ciągle spadają, jednak jestem zaskoczony kursem w Fortunie gdzie płacą za Ramosa 1,90.
Typ:Ramos Vinolas 1,90 Fortuna

Garcia Lopez-Istomin
Obydwaj gracze grają w tym roku jedną wielką katastrofe.W większości turnijów odpadają przegrywając mecze 1 rundach.Ostatni mecz na Monte Carlo Garci Lopeza to wygrana w 1 rundzie od przeciętnego Millota i porażka z Richim Gasquetem, gdzie Lopez zdobył zaledwie 3 gemy.Za to Uzbek odpadł już w 1 rundzie, ale z honorem.Oglądałem jego meczem z Ruchardem i jestem pełen podziwu.Przypomnę , że ugrał tam seta i był blisko sprawienia niespodzinaki.Myślę,że Denis wraca do formy i dziś jeżeli dobre się skoncentruje to pokona Lopeza i to nawet w 2 setach.
Typ: Denis Istomin 3,13 Pinnacle Sports

Oprócz tych meczy stawiam dziś na Belucciego-1,90, który na ziemnych pokonał już raz Giraldo i gra mu się bardzo dobrze na tych kortach,na Haase-1,35 i Paire-1,45, tu nie ma co sie rozpisywac bo są to gracze o wiele lepsi i powinni dziś wygrać,a także na Rogera Vaselina-1,70, który ma bardzo dobry serwis i pokona dziś bardzo nierówno grającego Ruska Kuznetsova.

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
krzych88 +1 Punkty (fenkju)
belfast-boy +4 Punkty (Postawiłem na Paire'a i Istomina (+1.5 seta). Mam nadzieję, że będzie dobrze.)
hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Haase, Montanes &amp; Granollers @ 2.09 8/10 ✅ 64 63, 62 62, 75 67(5) 61
Robin rok temu po powrocie w cyklu chall był maszyną do zabijania, było widać głód tenisa przez co wygrał aż 6 turniejów na mączce, a Cipolla w całej karierze nie ma tylu tytułów co Holender w &#39;10.
Robin jak i Flavio w tym roku jeszcze nie grali w 500stce więc mają o co grać, ale jednak poziom tenisowy Holendra w formie to dwie długości i nie sądzę by słaby wyrzucający serwis i jednoręczny bh zaskakiwał Holendra w tym spotkaniu, a myśle że Robin może tutaj zajść deep bo prziceiż czekający Monfils nie jest jeszcze w pełni formy jak i zawsze na mączce ciężko było mu grać.
W drugim spotkaniu Albert jak narazie poniżej oczekiwań tylko półfinał w turnieju w Casablance i druga runda i tragiczne spotkanie z Simonem punkty się straciło więc bedzie trzeba posiedzieć u siebie w mieście troszke dłużej, a przynajmniej do III. r do pojedynku z Melzerem.
Za przeciwnika ma Gabashviliego jak narazie zaskoczył tylko w jednym pojedynku z Isnerem, a dostawał bęcki już od MVA czy od Sweetinga już na nawierzchni mączko-podobnej. H2H 0-2 ze strony Rosjanina świetny bilans z tamtego roku na mączce ale nie sądze by ponownie miał turniej konia Rosjanin jak podczas RG czy właśnie Barcelony rok temu.
Ostatnie spotkanie to młodzian Granollers z serwisantem Brandsem który przez długi ostatni okres gra bez głowy lecz tylko wbija gwoździe i czeka na UE rywala.
Marcel taki na pewno nie będzie potrafi grać z różnymi typami zawodników, a tak surowy Niemiec powinien mu pasować, osobiście myśle ze Daniel powinien wrócić do chall gdzie i tam miałby wiele problemów i wyczekać na sezon trawiasty.

kamil1989 +2 Punkty
mozi +4 Punkty (Bałem się dzisiaj grać, bo jakoś mi chodziły niespodzianki po głowie, ale miałeś racje z tym kuponem ;) Dobry wybór, graty)
M 55

meggie1

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
czestochowa
Lopez Feliciano - Kukushkin Mikhail
typ:1
kurs: 1,36

✅ 6:2, 7:6, 6:4 ✅

1-wszy set łatwiutko, w drugim zaczął od 0-4, podgonił, miał nawet meczową ale nie wykorzystał żadnego z breaków na 7-5. 3-ci set obaj trzymali podanie, ale tym razem kiedy pojawiła się szansa - jedna jedyna w tym secie - Lopez ją wykorzystał.

Hiszpan, po 1-wsze gra u siebie, po 2-gie w turnieju tym startuje prawie co roku, po 3-cie po prostu czuje się tu dobrze. Ogólnie jest też lepszym graczem od nierówno grającego Kukushkina. Jeśli już odpadał w Barcelonie to z graczami zdecydowanie lepszymi od siebie, myślę, że 1-wsza runda nie jest szczytem jego możliwości.

Poza tym spróbuję na Ferrero grającym z Malisse.
✅ 6:4, 6:2 ✅

W skrócie - Ferrero zdecydowanie lepszy, popełniał mniej błędów, ładnie mijał rywala, pokazał kawał dobrego tenisa.

P 13

pipel

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
X. Malisse- J.C. Ferrero 1 1,70 (wczoraj kursy 2,10)
Krótko i zwięźle Ferrero nie grał od USO, a jak wiadomo z dnia na dzień się formy nie odzyskuje więc Xavier powinien to wykorzystać.

pinek92 203

pinek92

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Trójmiasto
Spotkanie: Gasquet R. - Chela J.I
Typ: 2:0
Kurs: 2,00
Bukmacher: Bet-at-homeRichard Gasquet bardzo dobrze zaprezentował się w turnieju w Monte Carlo, mimo to, że dotarł tylko do trzeciej rundy. Takie wynik może zawdzięczać niestety pechowej drabince, bo jeśli ktoś trafia na drodze Nadala to trudno myśleć o niespodziance, szczególnie na takiej nawierzchni. Teraz jednak turniej w Barcelonie tu pierwszym rywalem Chela, który w Monaco nie zachwycił długo męczył się z Rochusem i w końcu przegrał. Po tym tenisie co zaprezentował Francuz w meczu z Nadalem, był zwinny potrafił momentami potrafił nawiązywać walkę z najlepszym zawodnikiem na mączce, jestem przekonany, że wystarczy spokojnie to na Argentyńczyka.

pawelstrzala 216

pawelstrzala

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
mecz: Riba-Nishikori
Typ: RIBA +1,5 seta
Kurs: 1,6
Jak dla mnie to Riba powinien byc faworytem a nie japoczyk no ale cóż może ten krecz hiszpana tak buków nastawił
Riba jest ostatnio w niezłej formie pokonał Starace,Golubeva,Kamke
Drugi argument to to że gra u siebie w hiszpani a wiadomo że ściany pomagaja jak i doping.
To że seta ugra Ribka jestem pewien powinien wogóle ograc skośnego ale dla bezpieczestwa dam +1,5 seta na Ribke kurs jaki wystawił Toto-Mix jest bardzo dobry.
Nishikori tez wydaje sie byc w dobrej formie doszedł do finału w Houston na maczce, ale jak wiadomo clay w USA a w europie to dwie rózne sprawy
w barcelonie jest o wiele wolniejszy co sprzyja takim graczom jak hiszpan a Kei woli szybkie korty jak prawie każdy amerykanin bo za takiego mozna uznać japoczyka który mieszka na Florydzie

D 413

dzidzok

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Bialystok
mecz: Riba-Nishikori +1,5 seta Riba 1,6

Jak dla mnie to Riba powinien byc faworytem a nie japoczyk no ale cóż może ten krecz hiszpana tak buków nastawił
Riba jest ostatnio w niezłej formie pokonał Starace,Golubeva,Kamke
Drugi argument to to że gra u siebie w hiszpani a wiadomo że ściany pomagaja jak i doping.
To że seta ugra Ribka jestem pewien powinien wogóle ograc skośnego ale dla bezpieczestwa dam +1,5 seta na Ribke kurs jaki wystawił Toto-Mix jest bardzo dobry.
Nishikori tez wydaje sie byc w dobrej formie doszedł do finału w Houston na maczce, ale jak wiadomo clay w USA a w europie to dwie rózne sprawy
w barcelonie jest o wiele wolniejszy co sprzyja takim graczom jak hiszpan a Kei woli szybkie korty jak prawie każdy amerykanin bo za takiego mozna uznać japoczyka który mieszka na Florydzie

Typ popieram,choć doping w tenisie to troche przerośnięte sformułowanie;) Sugerują się pewnie kreczem jak i wynikiem Nishikoriego w Houston,ale tak jak wspomniałeś clay tam jest dużo szybszy.Riba u siebie seta przynajmniej powinien ugrać.Japończyk preferuje szybsze nawierzchnie.

D 413

dzidzok

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Bialystok
Kendrick-Greul 1 4,00 Kendrick +4,5? 1,80*

Ja rozumiem,że Amerykanin gra sporadycznie na clayu i jego bilans w karierze 33/37 faworyzuje Niemca,ale aż tak?Kendrick preferuje szybsze nawierzchnie (jak wszyscy Amerykanie) ale z Greulem ma spore szanse wg mnie.Niemiec nie gra wcale tak dobrze.W kwalifikacjach dopiero po 3 setach ograł dobrze serwującego Mefferta,ale warto podkreślić,że pierwszy set przegrał aż 0-6,później dość niespodziewanie ograł Hajka (też po 3 setach).Widze spore value w tym kursie bo Greul bez rewelacji,doświadczenie Kendricka może okazać się jutro bardzo cenne.Jak hc będzie na poziomie 4,5 biore bez zastanowienia.

*Handi jeszcze nigdzie nie widze,ale powinno być na poziomie-4,5 przy takim kursie

mozi 552

mozi

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Ostatnio podawałem trochę mniej typów, a to dlatego że skuteczność nie była za ciekawa. Na wczorajszych kwalach też się lekko przejechałem (2/3) więc dzisiejsze mecze odpuściłem. Za to już upatrzyłem i solidnie przeanalizowałem kilka jutrzejszych spotkań:
Kei Nishikori - Pere Riba-Madrid 1 @ 1.46 Pinnacle ✅
To chyba najpewniejszy bet na wtorek. Osobiście widzę same plusy tego typu. Dlaczego aż tak jestem do tego typu przekonany? Kei to ciągle bardzo młody chłopak, o wielkim potencjale, niewątpliwie przyszłość ATP. Potrafi myśleć na korcie, co wyróżnia go spośród rówieśników. I co jeszcze istotniejsze potrafi grać na każdym typie nawierzchni, a to dzięki swojemu uniwersalnemu stylowi. Japończyk stara się raczej trzymać linii końcowej skąd jest po pierwsze regularny i w miarę cierpliwy, ale gdy nadarzy się jakaś okazja to przyspiesza. Oczywiście lepszym uderzeniem jest forhend (może bardziej efektownym), ale bekhend także na bardzo wysokim poziomie. W żadnym wypadku nie sugeruje się wynikiem z Houston, ale wiem że na cegle stać go na sporo, wygrał w końcu już 3 challengery na tej nawierzchni, no i ostatnio zaliczył finał 250 ATP. Pere Riba to także młody utalentowany gracz, ale znacznie mniejszego kalibru. Także potrafi forhendem przyspieszyć, ale robi to dużo rzadziej i z dużo mniejszą skutecznością. Serwis bardzo mizerny. Typowy technik, opierający grę na grze z głębi kortu, wymęczeniu rywala. Wszystko wygląda pięknie, ale jest problem, bo w tym wszystkim zapomniałem dodać, że często przydarzają mu się w trakcie dłuższych wymian piłki, które zagra trochę za krótko. W większości przypadków, w meczach z rywalami o podobnej specyfice, niczym to nie owocuje, ale w meczu z Japończykiem, większość takich zagrań będzie się kończyło szybkimi punktami dla rywala. Riba zawsze będzie miał problemy z ofensywniejszymi rywalami.
Richard Gasquet - Juan Ignacio Chela 1 @ 1.45 Pinnacle ✅
O Rysiu pisałem sporo w zeszłym tygodniu, więc nie ma sensu się powtarzać. Forma jest niezła, w zeszłym tygodniu zrobił co miał zrobić w Monte Carlo (doszedł do Nadala), teraz czas na dobry wyniki w Barcelonie. Rywal w pierwszej rundzie zdecydowanie do ogrania. Chela to stary wyjadacz, potrafi zagrać ładnie z obu skrzydeł, powalczyć o piłkę, dobrze serwować. Jednak czy aktualnie naprawdę jego tenis tak wygląda? Co raz częściej mu się nie chce, forma ogólnie w ostatnim czasie nie dopisuje. Nie twierdzę, że Chela robi to umyślnie, ale powiedzmy sobie szczerze, ma już swoje lata (32, jak na tenisistę sporo) i raczej będzie przeżywał regres formy. Jeśli Gasquet zaangażuje się tu tak jak w Monte Carlo to jestem spokojny o wynik tego meczu.
Feliciano Lopez - Mikhail Kukushkin 1 @ 1.43 Pinnacle ✅
Fela to solidny grajek, nawet w średniej formie jest groźny. Tym bardziej na cegle (chociaż w jego przypadku to raczej bez różnicy czy cegła czy hard), w dodatku Barcelonie. Zna ten turniej doskonale, ostatnie trzy lata to trzy kolejne trzecie rundy, czym udowodnił że przed własną publicznością nie zwykł przegrywać z &quot;ogórkami&quot;. Sprawdziłem i od 2002 roku nie przegrał w pierwszej rundzie tego turnieju, a startował w każdym kolejnym roku. Nie wiem co mam sądzić o Kazachu. Nie przeszedł kwalifikacji w Monte Carlo, wcześniej także w Casablance, w MC oddał zaledwie 6 gemów Bolelliemu, który przecież ostatnio gra bardzo słabo. Dziwi mnie więc taki kurs, Feliciano to zdecydowany faworyt, nie zwykł przegrywać takich spotkań.
Podałem kursy z Pinnacle gdzie można grać tylko single, jednak u innych buków jest podobnie, a za te trzy zdarzenia na kuponie wychodzi bardzo ciekawy kurs @ 3.02 ✅ Moim zdaniem to najlepsze rozwiązanie na jutro. Jest kilka ciekawych spotkań, ale większość może się skończyć różnie (najdłużej zastanawiałem się nad Raonicem, ale skoro w hali toczył ze Stepankiem tak wyrównany bój to tu może być to samo).

txc +5 Punkty (+ ;))
K 3

kamilchapula

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Witam was drodzy typerzy! Wiem, że to nie jest odpowiedni temat, ale ten z Monte Carlo został już zamknięty więc pisze swój post tutaj.Mam pytanie na którym bardzo mi zależy czy może widział ktoś w sobote w ofercie bwin na mecz Nadal - Murray zakład na liczbę breaków w meczu? Jeśli tak to proszę o potwierdzenie na PW, że taki zakład był do dyspozycji.Może któraś z osób grała taki zakład? Jeśli tak to proszę się do mnie zgłosić na PW byłbym bardzo wdzięczny.Pozdrawiam i proszę o pomoc.

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Feliciano Lopez - Mikhail Kukushkin 1 @ 1.43 Pinnacle
Fela to solidny grajek, nawet w średniej formie jest groźny. Tym bardziej na cegle (chociaż w jego przypadku to raczej bez różnicy czy cegła czy hard), w dodatku Barcelonie.

Pewnie większosc ma wątpliwości co do tego zdania wiec jednak zapytam. Czemu uważasz, że gracz grający serve voley, świetny na grassie i hardzie móglby identycznie prezentowac się na cegle? Statystyki pokazują cos innego a bardzo ofensywny tenis Fel Lopeza kompletnie mi na cegle nie pasuje. Może jakis argument konkretny bo nie rozumiem jak można napisac, że w jego przypadku &quot;BEZ ROZNICY&quot; czy cegla czy hard.

Ostatnio zresztą czesto masz takie wypowiedzi nie do końca zrozumiale i zapewne robisz to świadomie ale teraz jednak chyba mamy do czynienia ze sporym bledem merytorycznym.

mozi 552

mozi

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Nie wiem czy wiesz Rox, ale od kilku lat prowadzę bazę danych stylów gry tenisistów. Wiele z tych opisów jest bardzo powierzchownych, ale mogę dla przykładu wstawić screen &quot;profilu&quot; Feliciano:
Tak więc jestem świadomy stylu gry jaki prezentuje Hiszpan, ale trzeba przyznać, że na cegle także potrafi grać. Zgadzam się, przesadziłem z tym że jest to dla niego bez różnicy, chodziło mi bardziej o to, że potrafi grać wszędzie. Jednak trzeba przyznać, że nawet gracze teoretycznie nie do końca pasujący do cegły osiągają na niej o dziwo bardzo dobre wyniki. Przykładem takiego tenisisty jest właśnie Feliciano, a idąc dalej spójrzmy na Soderlinga czy Del Potro, którzy także lepiej powinni się prezentować na szybszych kortach, nie do końca wyglądają na tenisistów na cegłę, a jednak potrafią na niej osiągnąć znakomite wyniki.

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Po polsku to tez opis nie jest a bledow w nim sporo. Lopez i podtrzymywanie wymian? Kiedy, gdzie? w jakim celu? Nigdy tego nie robi, woli podcinac bh i atakowac a winner z bh to rzecz nie czesto u niego spotykana, zdecydowanie nie zgadzam sie z tym opisem. Lopez to ultra agresywny gracz na grass, potem hard i nic wiecej. Taka jest moja opinia.

mozi +4 Punkty (Wypowiedź popadająca w skrajność, ale i tak plus, masz swoje zdanie i dobrze ;])
mozi 552

mozi

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Błędów jest sporo, do dziś często je popełniam, a ten opis był pisany dosyć dawno i na szybko. Mniejsza z tym, przechodzę do treści. Jak to nie potrafi podtrzymać wymiany? To, że często atakuje nie oznacza, że robi to zawsze, a przecież podkreśliłem, że najczęściej szuka szybkich rozwiązań. Wiadomo na grassie może atakować w każdej akcji, ale gdy przechodzi na cegłę jego styl elastycznie się zmienia, jak u każdego gracza. Jednak nie wszystkim to wychodzi, dlatego twierdzę że niektórzy gracze podtrzymać dłuższej wymiany nie potrafią. Nie zaliczam do nich na pewno Hiszpana. Wiesz, gdyby Feliciano grał z tenisistą pokroju Monaco mógłbym powiedzieć, że będzie miał problem, bo rywal na pewno będzie liczył na długie wymiany i będzie je przedłużał z własnej inicjatywy. W jutrzejszym meczu inicjatywę powinien trzymać Feliciano i myślę, że nie będzie miał problemu w wymianach z Kukushkinem. Nie wiem czy negujesz ten typ, na pewno moją opinię na temat stylu gry tego tenisisty, mamy swoje argumenty i pewnie przez tą dyskusję nikt z nas nie zmieni zdania. Chociaż kto wie... ;)

J 11

jaco69

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Pewnie większosc ma wątpliwości co do tego zdania wiec jednak zapytam. Czemu uważasz, że gracz grający serve voley, świetny na grassie i hardzie móglby identycznie prezentowac się na cegle? Statystyki pokazują cos innego a bardzo ofensywny tenis Fel Lopeza kompletnie mi na cegle nie pasuje. Może jakis argument konkretny bo nie rozumiem jak można napisac, że w jego przypadku &quot;BEZ ROZNICY&quot; czy cegla czy hard.
Ostatnio zresztą czesto masz takie wypowiedzi nie do końca zrozumiale i zapewne robisz to świadomie ale teraz jednak chyba mamy do czynienia ze sporym bledem merytorycznym.
Nawierzchnia tylko nie gra a w Twoich wypowiedziach widać ,że nawierzchnia to 80% sukcesu. Liczy się forma ,dostosowanie do warunków i pare jeszcze innych czynników.
Jest wielu zawodników którzy grają mimo nie &quot;swojego stylu pod daną nawierzchnie&quot; świetnie i na innych nawierzchniach do takich można zaliczyć Lopeza. Dlaczego Nadal gra tak świetnie na trawie? Mimo tego ,że jest totalnie stworzony pod ziemię i defensywę. Dajmy na to Jeremy Chardy. Servis i strzelanie w winnera co stawia go na trawę a najbardziej lubi ziemię i mimo ,że nie idzie mu najlepiej poświęca tej nawierzchni największą część sezonu.
Simon mimo specyfikacji idealnie pod mączkę gra na niej cieńko jak na niego.
Nawierzchnia pomaga pewnym zawodnikom ale tylko pewnym. ( np Ferrer )
Umiejętna gra kątowa ,dobre czucie ziemi ,dobry ślizg mogą niwelować różnice czysto teoretyczne.
Dla Lopeza trawka pasuje najbardziej ale mimo tego na ziemi potrafi grać mimo nie ziemnego stylu.
Podam przykład o którego potem odniosę się jeszcze odnośnie psychicznych pułapek buków.
Kiedyś komentowałem twój typ Roxanne gdzie według Ciebie dwóch serwismenów powinna zrobić over gemowy. A co jak 1 serwisman przełamie bo drugiemu zabraknie koncentracji na 1 gem lub będzie czynnik losowy to 1 serwisman dogra seta z przewagą przełamani bo przecież tak dobrze serwuje i mamy np piękne 6-3 ;-)
Pułapki buków które są skuteczne.
Reasumując nawierzchnia nie odwala całej roboty jest jeszcze wiele innych czynników które mogą odmienić całkowicie role w danym pojedynku na danej nawierzchni.
pozdro

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Nawierzchnia tylko nie gra a w Twoich wypowiedziach widać ,że nawierzchnia to 80% sukcesu.

Cytat tygodnia. Może 2-3% graczy ma jedna, ulubiona naiwerzchnie a cała reszta nie ma aż takich skrjanych podziałów. To ja pisalam po meczu Querreya w MC rok czy dwa temu, że podzial się całkiem rozwalil bo każdy prawie gra swoje nie patrzac na korty. Zobacz wypowiedzi odnosnie kortow na French Open, glowny szczegolnie. Chciales kogos fajnie zaatakowac a wyszla lipa. No trudno, moze zablysniesz jakims typem?

J 11

jaco69

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Udzielam się na innym forum gdzie jestem wyróżniony z dziedziny tenis. Link podam Ci na pw i możesz sobie zobaczyć Moje typy dajmy na to z przeciągu ostatniego roku aby zobaczyć Moje &quot;czucie&quot; tego sportu ???? I to ,że nie mam żadnego wyróżnienia obok nicku nic nie świadczy ;-)
Gracz jeśli jest totalnie ofensywny i stworzony pod szybkie nawierzchnie przede wszystkim trawę jeśli dobrze atakuje to przełamie defensywę większości rywalów w SWOIM zasięgu i na ziemi tymbardziej rywali gorszych o klasę bo niewątpliwie Lopez to gracz lepszy o klasę od Kukushina. Na trawie zapewne byłoby 1.30 tutaj mamy przeszło 1.40 bo ziemia a ta ziemia nie powinna zbytnio przeszkadzać akurat w tym becie bo Lopez powinien totalnie zdominować ten pojedynek i dyktować warunki. Tym bardziej Lopez to Hiszpan i zapewne spędził sporooo swojego życia na ziemi i to widać bo rusza się na niej świetnie i dobrze czuje ziemne korty wliczając w to ślizg.
( lekko przydetywowalem )
poozdro

mozi +4 Punkty (z sensem ;))
Status
Zamknięty.