????
Istomin D. v Dodig I. 4/10

1,95 Expekt
Uważam, że ten mecz wygra Chorwat, który na trawie nie mógł w zeszłym tygodniu zajść zbyt daleko bo trafił na wspaniale dysponowanego rodaka, Marina Cilicia. Tym razem również będzie ciężko bo w następnej rundzie na wygranego z tej pary czeka Raonić, jednak jak wiadomo nie jest on na trawie taki straszny. Myślę, że styl gry Dodiga, pozwoli mu zwyciężyć. Istomin nie potrafi grać z takimi zawodnikami jak Chorwat. Drugą rzeczą jest to czy serwis Ivanowi będzie wchodzić bo niewątpliwie jest to jego mocna strona. Istomin w zeszłym tygodniu w Quenns poległ Sijslingowi co przynajmniej dla mnie było ogromną niespodzianką. Jutrzejsze spotkanie powinno pokazać czy Ivan jest dobrze przygotowany, bo predyspozycję do dobrej gry na grassie bezsprzecznie ma, tutaj nie ma co dyskutować. Obaj Panowie spotkali się wcześniej na korcie tylko raz, ale aż sześć lat temu, dodatkowo na hardzie więc nie ma tutaj sensu nic więcej przytaczać (Istomin zwyciężył w dwóch, krótkich setach). Istomin w tym sezonie bez większych, lepszych wyników, Dodig był już w półfinale w Monachium, ćwierćfinał w Delray Beach czy Zagrzebiu. Myślę, że na tą chwilę faworytem tego meczu powinien być Chorwat i podobnie typuję.
????
Roger-Vasselin E. v Lu Y.H. 4/10

1,50 Expekt
Krótko i na temat, Francuz jest w gazie, na trawie czuję się bardzo dobrze, w zeszłym tygodniu był bliski sprawienia niespodzianki, wygrywając seta ze swoim rodakiem Tsongą. Sezon bardzo dobry, jak nie najlepszy w karierze. U Lu zupełnie inna sytuacja. W tym sezonie wyniki osiąga marne, do sukcesów należy wpisać kilka Challengerowych ćwierćfinałów, gdzie była bardzo marna obsada czy trzecia runda Indian Wells. Odważnie stwierdzam, że Lu nigdzie poza hardem nie potrafi grać, na grassie bilans 22/27 więc marniutko. W tym sezonie jeszcze nie konfrontował się w oficjalnym meczu na trawie więc mogą pojawić się jakieś kłopoty, wszystko, wszystko przemawia za Francuzem. Nic negatywnego nie napływa do nas z obozu Francuzkiego, punkty za ubiegłoroczny ćwierćfinał broni Edouard więc zdecydowanie ma o co walczyć.