>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

21 kolejka Premier League [10-11.01.2015r]

Status
Zamknięty.
kuba86 2K

kuba86

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0

Druga kolejka po Nowym Roku. Hitem kolejki będzie starcie na Old Trafford. Manchester United podejmie Soton. W pierwszym meczu obu ekip trzy oczka zdobyły Czerwone Diabły po dwóch golach Latającego Holendra. Teraz Święci powoli wracają do formy, którą prezentowali na początku sezonu. Remis z The Blues a potem wygrana z Kanonierami. Ekipa Louis Van Gaala ostatnio jest w gazie, ostatnią porażkę zanotowali drugiego listopada i to oni będą faworytem tego starcia.

Ciekawym spotkaniem będzie także pojedynek na Goodison Park. The Toffees zmierzą się z The Citizens. Obywatele dogoniły w tabeli już Chelsea i z identycznym dorobkiem punktowym i bilansem bramkowych zajmują ex aequo pierwsze miejsce w Premier League. Everton jest w dołku, przegrywa mecz za meczem. Martinez wie, że jak nie zacznie wygrywać to szybko pożegna się z posadą. Idealnym momentem na przełamanie będzie mecz z Manchester City.

Kanonierzy na koniec kolejki podejmą The Potters. Do składu wróci już Olivier Giroud. Arsenal nie notuje ostatnio dobrych wyników i Wenger musi to zmienić, bo szybko pożegnają się z walką o wysokie miejsce w tabeli. Garncarze w pierwszym spotkaniu pokonali Londyńczyków 3:2, ale ten mecz będzie o wiele trudniejszy. Mark Hughes musi stanąć na głowie, żeby urwać punkty faworytowi.

Na Stamford Bridge lider tabeli Chelsea podejmie Sroki. Po ostatniej porażce na White Hart Lane pojawiły się głosy, które mówią, że ekipa Mou powoli pęka i jego podopieczni tracą formę. Pojedynek z Newcastle to idealny moment by zamknąć usta krytykom. Piłkarze z St. James Park w ubiegłej kolejce jedynie zremisowali z Burnley. Będą musieli się bardzo wysilić, żeby stawić czoło gwiazdom z Londynu.

Zapraszam do dyskusji :!:

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
karmol2 +14 Punkty (żryj gruz :lol::lol::lol:)
johnq 309

johnq

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
znikad
Leicester - Aston Villa - Leicester czyste konto - NIE (1,44)
+
Everton - Man.City - Man.City czyste konto - NIE (1,40)
-
Ako: 2,02
Bet365
Tutaj nie ma co się rozpisywać. Ostatnie Leicester, które notuję lekką zwyżkę formy po dramacie jaki przeżywali podejmuję Aston Villę, która z koleji nieco spuściła z tonu i uwaga: nie strzeliła bramki od trzech spotkań. No ileż można. Ja wiem, że to jest drużyna raczej underowa ale żeby nie trafić do bramki od ponad 270 minut tym bardziej, że strzelać ma kto (mam na myśli Benteke). Dodatokowo grają z ostatnim Leicester więc jak dla mnie ten kurs na bramkę to prezent.
Everton hmmm. No właśnie co tam się dzieję, tego raczej nikt nie wie. Kompletne dno. Porażka goni porażkę. Ostatnio nawet nie potrafili strzelić bramki wg. mnie przeciętnemu Hull. Po serii ośmiu spotkań z rzędu gdzie trafiali do siatki Hull passa została przerwana. (co odbiło się na moich funduszach). Teraz jednak ostatni raz zaufam chłopakom i powierzę im nieco moich pieniedzy. Na ostatnie dziesięć spotkań z Man.City u siebie Everton zawsze strzelał gola. Wierzę, że i tym razem tak będzie. Nie sądzę, że mają aż takiego pecha tym bardziej, że Man.City lubi tracić głupie bramki.
Osobiścię robię z tego dubla.​

maite-radar 2,1K

maite-radar

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Bialystok
Chciałbym otworzyć dyskusję na temat meczu Burnley z ekipą Redknappa. Na wyjazdach grają kryminał (o czym wspominał zresztą Nahorny.Ciekawi mnie tylko jak wypadnie Burnley w pucharowej potyczce. Pierwsze co pomyślałem to &#39;1&#39; w w/w meczu to promo miesiąca. Co myślicie?

wojtekk5 80

wojtekk5

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Torino
Chelsea vs Newcastle 1 (-1) @1.60 Betano
Jest wiele powodów dla których to spotkanie na pewno Chelsea wygra. W dwie ostatnie kolejki PL Chelsea zdobyła tylko jeden punkt, przez co dali się dogonić City w tabeli. Poza tym Chelsea przegrała tylko dwa spotkanie w PL, jedną z nich była właśnie porażka z Newcastle, CFC będzie chciała się odegrać. Czystej 1 w tym meczu nie opłaca się stawiać bo kurs marny, ale handi -1 już całkiem spoko, a i prawdopodobieństwo, że wejdzie też duże. Chelsea na Stamford Bridge wygrywa wszystko jak leci i co najważniejsze, prawie wszystko różnicą powyżej jednej bramki. Na 9 spotkań tylko RAZ nie wygrali różnicą co najmniej dwóch bramek, z QPR 2:1. Za to Newcastle na wyjazdach jest tragiczne, 6 ostatnich spotkań to bilans 0/1/5! Wejdzie gładko.
Arsnal vs Stoke 1 @1.44 Betano
Arsenal u siebie już 3 zwycięstwa z rzędu, po porażce w ostatniej kolejce ten mecz powinni wygrać. W ostatnich 7 spotkaniach tych drużyn gdzie Arsenal był gospodarzem, 7 razy Kanonierzy wygrywali.
Polecam też Chelsea (-1) + Arsenal AKO : 2,30

ilprincipino 254

ilprincipino

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Torino
Chciałbym otworzyć dyskusję na temat meczu Burnley z ekipą Redknappa. Na wyjazdach grają kryminał (o czym wspominał zresztą Nahorny.Ciekawi mnie tylko jak wypadnie Burnley w pucharowej potyczce. Pierwsze co pomyślałem to &#39;1&#39; w w/w meczu to promo miesiąca. Co myślicie?

Właśnie starałem się ugryźć jakoś ten mecz i zastanawiam się nad BTS. Mecz o 6 punktów, bo Burnley w strefie spadkowej, a QPR tuż nad nią. Między zespołami zaledwie 2 punkty różnicy, także w przypadku wygranej gospodarze mogą przeskoczyć QPR. To, że Burnley trafi u siebie jestem raczej spokojny. Ostatnio są w wysokiej formie strzeleckiej, bo 2:2 na City i 3:3 na Newcastle tylko to potwierdza. U siebie grają solidnie, choć bez szału. Zastanawia mnie, czy QPR trafi na wyjeździe? Teoretycznie na papierze wyglądają dużo lepiej od Burnley, jednak punktują tylko u siebie, na wyjeździe jest słabo. W delegacji jeszcze nie wygrali. Mimo wszystko mam przeczucie, że zdołają pokonać bramkarza Burnley. Charlie Austin jest w gazie, wspomagany doświadczonymi i ogranymi w Premier League graczami. Hmmm... kursy w granicach 1,80 mocno kuszące. Co sądzicie?

voxar 195

voxar

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Polska
VS

Chelsea - Newcastle

To, że Chelsea zapewni sobie jutro trzy punkty jest niemal pewne. Tylko wyjątkowy pech może im je odebrać.
Granie na czysto na gospodarzy nie ma sensu z wiadomej przyczyny.
Pytanie więc jak zagrać, żeby ugrać.
Przyjrzyjmy się może na początek H2H.
Mimo świetnego miejsca w tabeli Chelsea nie najlepiej weszła w ten rok przegrywając na wyjeździe dość z dobrze dysponowanym wtedy Tottenhamem - 5:3. Trzy dni później osłodziła sobie nieco gorycz po porażce wygrywając z Watford&#39;em w ramach Pucharu FA 3:0.
W poprzednim miesiącu - grudniu jutrzejsi gospodarze grali bardzo dobrze. Rozgrywając osiem spotkań przegrali zaledwie raz, co ciekawe właśnie z Newcastle 2:1 grając na wyjeździe.
Co do Newcastle to na prawdę ta drużyna nie radzi sobie najlepiej. Od początku grudnia do teraz rozegrali ogólnie 9 spotkań, z czego aż pięć przegrali, dwa zremisowali, dwa wygrali. Na wyjeździe patrząc od początku grudnia grają fatalnie przegrywając cztery ostatnie spotkania i zaledwie jeden remisując.
Nie liczę na jakiś znaczący pogrom w tym meczu, ale spokojne 2:0 powinno być.
@Chelsea - Newcastle typ: 2:0
@Kurs:6.00

Świetnie weszło

mateuszes +3 Punkty (Konkretny typ :))
maciek1987 +3 Punkty
uluru +1 Punkty
pejtas 250

pejtas

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kepno
Crystal Palace - Tottenham
Wynik meczu: Tottenham DNB 1,55⛔
W starciu Crystal Palace z Tottenhamem stawiam na gości. W ostatniej kolejce pokazali klasę. Cały zespół wyglądał wyśmienicie od obrony po niesamowity atak w osobie Harrego Kane. Koguty pokazały, że potrafią zagrać otwartą piłkę z liderem Premier League i wyszło im to koncertowo.
Na dodatek sam fakt wygranej z The Blues to na pewno niesamowity zastrzyk motywacyjny dla gości. Warto także zwrócić uwagę, że Tottenham na wyjazdach radzi sobie bardzo dobrze, nie licząc przegranych z dwoma najsilniejszymi zespołami ligi na wyjeździe to Tottenham na delegacji nie przegrał, zremisował 3 razy i 6 razy wygrał. W starciu z Crystal Palace, które bije się o utrzymanie widzę bardzo duże szanse dla Kogutów i stawiam na nich z lekką podpórką.
Chelsea - Newcastle
Wynik meczu: Chelsea over 1,5 1,30✅
Drugie spotkanie jakie biorę na tapetę to Chelsea - Newcastle. Tutaj nie będę się bardzo rozpisywał. Chelsea podrażniona porażką w derbach z Tottenhamem będzie chciała na swoim stadionie zmyć plamę i pokazać, że nic złego się nie dzieje, a wypadki się zdarzają. Dodatkowo będą chcieli zemścić się na Newcastle za przegraną na St James Park. Przewiduję tutaj wygraną gospodarzy, ale kursy są nie opłacalne. Za to do duble over bramkowy gospodarzy jest jak znalazł.
AKO 2,02⛔⛔

C 132

chinaski070

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Poznan
Crystal Palace lub remis @1.75 ✅✅✅
marathonbet
Tottenham po świetnym meczu z The Blues, w tygodniu nędzny remis w pucharze, ale co ma wisieć nie utonie. W najbliższym czasie drugiego takiego meczu jak z drużyną The Special One nie zagrają (wątpię czy w tym sezonie zdążą taki rozegrać). Jadą na derby na Selhurst Park, Crystal walczy o każdy punkt bo sytuacja jest taka, a nie inna. Nie jestem pewien ich zwycięstwa, ale bardzo mało prawdopodobne wydaje mi się wywiezienie stamtąd 3 punktów przez gospodarzy - tak więc albo remis albo win CP, co po takim kursie jest nie do pogardzenia. O absencjach nie ma sensu pisać, bo w żadnej z obu ekip nie ma piłkarza, który faktycznie robiłby różnicę, ale niech będzie - u gości zabraknie Bentaleba (PNA) i Mason (kontuzja). W tym sezonie grali już ze sobą, na White Hart Lane było 0-0. Polecam.​

M 7

mjrdzyns

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
pomorskie
Sunderland- Liverpool.
Ciężki mecz do obstawienia. Koty uwielbiają remisować, a Liverpool na wyjezdzie w tym sezonie jeszcze nie zremisował(9meczow rozegral w delegacjach). Aż prosi się o pierwszy dla nich wyjazdowy remis na Stadium of Light. TYP: X
Burnley-QPR.
Jestem po stronie gospodarzy, ostatnio jakoś urzekł mnie ich polot i łatwość w zdobywaniu bramek. Remisy 2:2 i 3:3 o tym mówią. QPR na wyjazdach strzelili 4 gole, to bardzo malutko. Wygrają gospodarze lub remis, TYP:1

Chelsea to pewniak nie wymagający opisu. TYP:1
Everton- Man City Niebiescy z Liverpoolu to od zawsze ciężki przeciwnik dla Man CIty, myślę że jutro będzie podobnie, dodatkowo podopieczni Martineza będą chcieli przerwać passę 4 porażek i odegrać się City za niedawne 1:0 w Manchesterze.
Typuję znowu odważnie, ale myślę ze z duzymi szansami. Typ: X
Leicester-Aston Villa Villans w końcu muszą zacząć strzelać, a to nie aż tak wielka sztuka mając w składzie Benteke czy Agbonlahora. Lisy natomiast fatalnie spisują się w defensywie i razem z Evertonem tworzą najgorsze tylne formacje w lidze. Liczę na konrty Villans i przelamanie, TYP:2
Swansea-West Ham Młoty po prostu mniej osłabione od Swansea, która jutro zagra bez Bony&#39;ego, Shelveya, KISY&#39;ego, ktorzy mieli udział przy wiekszosci bramek Łabędzi. Goście dysponują mimo braku Sakho większą siłą ognia. Myśle o wyniku 1:1 lub 1:2 Typ: 2DNB
WBA-Hull- obie drużyny bardzo słabe, obie mogą z tej ligi spaść.
Tutaj jednak stawiam na gospodarzy, efekt nowej miotły Pulisa i konieczność punktowania u siebie przemawia za The Baggies. TYP:1
Crystal- Tottenham TYP:2

rownykrzys +3 Punkty
wizacar00 575

wizacar00

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
Burnley-QPR
typ: 1
@2.15
Bet365

Ogladajac QPR grajace na wyjazdach moze prowadzic do depresji. Ich gra jest fatalna i tragiczna dla oka. Zupelnie nie rozumiem, co dzieje sie w glowach calej druzyny, ze na wlasnym boisku graja efektywnie, a kiedy przychodzi potyczka na wlasnym stadionie to wszystko zmienia sie o 180 stopni. Ale nie ma co sie czepiac w kontekscie obstawiania tego meczu. Na poczatku sezonu wydawalo sie, ze Burnley utonie na dnie tabeli, bedzie dostarczycielem*punktow i od czasu do czasu jak szczescie dopisze to moze urwa jakis punkt, tymczasem ich obecna forma wyglada bardziej optymistycznie.*Nie chodzi tu o to, ze w ostatnich spotkaniach zdobyli niesamowicie duza liczbe punktow, ale o sama gre i przede wszystkim z rywalami z gornej polki, bo przeciez udalo sie wywalczyc remis z City na wyjezdzie (gdzie City spisuje sie naprawde bardzo dobrze, natomiast moze nie, az w takim stopniu jak QPR, ale na wyjazdach gra Burnley tez jest slabsza), podzial punktow w meczu z Tottenhamem, remis z Newcastle ( takze na wyjezdzie). Te wyniki + atut wlasnego boiska przemawiaja za logika tego typu. Obie druzyny mierzyly sie ze soba w niedalekiej przeszlosci i zwyciezylo QPR, ale moim zdaniem grali gorzej od Burnley, a co najwazniejsze na wlasnym boisku.

Chelsea-Newcastle
typ: Eden Hazard strzeli gola
@2.30
Bet365

Hazard obecnie jest moim zdaniem w swietnej dyspozycji. Jego forma na poczatku sezonu nie wygladala zbyt dobrze (jak na niego), ale juz wrocil na swoja sciezke i ostatnio jest bardzo waznym punktem druzyny i strzela sporo goli. Fakt, ze czesc z nich to rzuty karne, ale strzelanie z akcji tez nie stanowi dla niego raczej dla niego problemu, a wydaje mi sie, ze dzisiejszy mecz z Chelsea bedzie bogaty w sytuacje dla londynczykow i moze to wkonczyc sie wysokim wynikiem, poniewaz podraznieni ostatnimi wynikami The Blues wyjda na wlasne boisko, gdzie podejma druzyne bez Pardew, a dodatkowo czesciowo rezerwowym skladem z powodu licznych kontuzji (na pewno kolo 15). Wiadomo, ze kazdy mecz jest inny, ale Hazard w ostatnich meczach na wlasnym boisku z zespolem Newcastle strzelil 4 bramki tak wiec typ wydaje mi sie logiczny i dodatkowo po fajnym kursie, bo np na coste tj. cos w granicach 1.50.

West Brom-Hull
typ: 1
@2.05
Bet365

Typ na papierze moze nie wyglada tak imponujaco, ale moim zdaniem ma spore szanse pwoodzenia. West Brom na wlasnym boisku i co dla mnie najwazniejsze to to, ze z nowym trenerem, a mianowicie Pulisem, ktorego bardzo cenie, bo widzialem jego owoce pracy w Crystal Palace sezon temu, gdzie wyciagnal ten zespol z wielkich tarapatow. Zagadka jest czy w tak krotkim okresie czasu pilkarze przyjma filozofir nowego trenera tak szybko. Byc moze to kwestia nawet kilku tygodni, ale skoro za Warnocka sobie jakos tam dawali rade ze swoim najblizszym rywalem to gorzej byc nie powinno. Berahino ostatnio po kilka slabszych meczach w koncu zaczal strzelac. W ostatnim spotkaniu 4 strzelone bramki co prawda kiepskiej druzynie, ale z pewnoscia dodalo mu to pewnosci siebie. Do Afryki pojechal Mulumbu, a kontuzjowany jest Gardner co jest oslabieniem dla gospodarzy, ale lista absencji w zespole rywala jest znacznie dluzsza. Licze w tym meczu na jakies skromne zwyciestwo West Bromu,bo nie sadze, abysmy byli swiadkami pogormu z ktorejkolwiek ze stron.

Crystal Palace-Tottenham
typ: 2
@2.20
Bet365

Dobrze, Tottenham po slabym meczu z Burnley, ale zaden to dla mnie wyznacznik, bo motywacja i sklad na pewno nie staly na poziomie meczow Premier League. Pochettino zaczal robic robote i widoczne sa tego efekty. Otatnio zaliczaja znacznie lepszy wystepy, ich forma jest stabilna, a w tabeli pna sie ku gorze i obecnie zajmuja wysoko 5 pozycje. Zgadzam sie, ze kontuzja Masona i Lameli oraz brak Bentaleba jest oslabieniem, no ale Tottenham ma na pewno duzo lepsza lawka od Crystal Palace, ktore musi zastapic brak najlepszego zawodnika zespolu Bolasie, ktory napedza kazdy atak i jest bardzo niebezpieczny w ofensywie i Jedinaka, ktory jest mozgiem zespolu. Dodatowo nie wystapi Chamakh, a wystep solidnego McArthura stoi pod znakiem zapytania. W przypadku gospodarzy absencje sa kluczowe, dlatego ja nie widze wiekszych szans po ich stornie.

kafarpl 26

kafarpl

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Pila
Sunderland - Liverpool
Remis do przerwy @ 2.20 ⛔
To, że Sunderland potrafi się postawić dużym firmom wiadomo nie od dziś, dlatego wg mnie przynajmniej do przerwy powinni dotrwać z korzystnym dla siebie wynikiem. Ponadto jest to drużyna underowa, a LFC też skutecznością na wyjazdach nie grzeszy. Kurs jest nieco wyższy, niż myślałem, więc warto spróbować.
Chelsea - Newcastle
Remis do przerwy @ 2.87 ⛔
Trochę na przekór wszystkim, nie zgadzam się, że będzie to łatwy mecz dla The Blues. Z Newcastle idzie nam od dawna jak po grudzie, o czym dobitnie świadczy H2H- w ostatnich 7 meczach 4 razy wygrywało Newcastle, a tylko 3 razy Chelsea! Kursy na CFC zupełnie nie zachęcają do grania w tę stronę, a remis do przerwy jeszcze nie oznacza, że Chelsea ostatecznie nie wygra tego meczu. Moim zdaniem będzie ciężka przeprawa i skromne 1:0 lub 2:1 dla CFC lub remis, bo dawno go w starciach tych dwu drużyn nie było.
Tottenham @ 2.20 ⛔
Totki ostatnio w dobrej formie, w tym również na wyjeździe, co w pierwszej części sezonu było ich wielką bolączką. Nawet mimo znacznie gorszego występu, niż z Chelsea trudno wyobrazić sobie stratę punktów ze słabą drużyną gospodarzy. Tottenham jest na fali i potrzeba lepszego rywala, żeby obecnie urwać im punkty.
Burnley - QPR
Burnley @ 2.20 ✅
Burnley to jak wiele beniaminków drużyna własnego boiska, na którym spisują się nieźle i sprawiają kłopoty praktycznie wszystkim drużynom. Do tego prawie zawsze strzelają chociaż 1 bramkę, co by przy bardzo słabej dyspozycji strzeleckiej QPR na wyjazdach może okazać się kluczowe do odniesienia skromnego zwycięstwa.
Kursy z bet365.

dobi 1,7K

dobi

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kraków
vs.

Everton - Man City
Godzina 16:00
Typ : 2
Kurs : 1,83
Buk : Bet365

⛔⛔⛔ Wynik 1:1 ⛔⛔⛔
Tyle sytuacji mieć i nie wygrać... ????​

Witam, dziś na cel obrałem sobie chyba najciekawsze sobotnie spotkanie na boiskach Barclays Premier League. Jest to starcie pomiędzy drużynami Evertonu a Manchesterem City. Te mecze zawsze były ciekawe i dostarczały sporo emocji, zwłaszcza w ostatnich latach. Przykładem może być chociażby mecz z poprzedniego sezonu na Goodison Park - wygrana City nad The Toffees 2:3.
Everton póki co zawodzi na całej linii. Przyzwyczaili angielskich kibiców do tego, że co roku walczyli o europejskie puchary, ściśle trzymając się czołówki tabeli; teraz - są dopiero na 13. miejscu w lidze. Póki co ciągną niechlubną passę czterech przegranych z rzędu, więc przydałoby się w końcu zdobyć jakieś punkty. Teraz prawdopodobnie może być ciężej, niż w każdym z czterech poprzednich meczy, bo przyjdzie im się mierzyć z mistrzem Anglii - Manchesterem City. Co prawda Goodison Park to zawsze był obiekt, na którym ciężko było zdobyć jakiekolwiek punkty wielu drużynom z ligi, w tym sezonie jest już inaczej, bo na 9 meczy przegrali i remisowali po 3 razy.
The Citizens to przeciwległy biegun, ex-aequo pierwsze miejsce w tabeli razem z Chelsea. Grają równo, i ostatnio wygrywają wszystko jak leci. Zremisowali tylko z Burnley 2:2, ale to był raczej wypadek przy pracy, bo następny mecz znów wygrali. Mimo tego, iż kontuzjowani byli wszyscy nominalni napastnicy, a oprócz tego inni piłkarze a w tym filar obrony Kompany, zdołali wykorzystać potknięcia Chelsea i dogonić ją w tabeli. Pod kątem gry wyjazdowej, jest to ekipa najlepsza w lidze. Zgromadzili na ten moment 4 pkt więcej od Chelsea, mimo tego iż mają rozegrany jeden mecz mniej. Skutecznością mogą imponować, a przy okazji tracą mało goli. W ostatnich 5 wyjazdach (bilans 4-1-0) strzelili aż 13 goli tracąc przy tym tylko 4.
Na pewno cieszyć Pellegriniego ale także fanów z Manchesteru może fakt, że z kontuzji wracają Aguero, Dżeko i Kompany, więc Chilijczyk będzie mieć do dyspozycji wszystkich zawodników prócz Toure który wyjechał na zgrupowanie WKS przed zbliżającym się PNA. Co do sytuacji kadrowej Evertonu już tak kolorowo nie jest. Martineza może cieszyć powrót Bainesa i Alcaraza ale dalej nie będzie mógł skorzystać z Distina, Pienaara, McCarthy&#39;ego, Hibberta, Osmana, Atsu, Gibsona i przede wszystkim podstawowego bramkarza - Tima Howarda.
Widziałem w tym sezonie kilkukrotnie mecze Evertonu i City. Co na pewno rzucało mi się w oczy w grze The Toffees to niedokładność i błędy w obronie. Dobrze w obronie zagrali w meczu z QPR, po którym nagle pojechali do słabego dysponowanego Sotonu i dostali 3:0. Strasznie nierówno grają. Za to podopieczni Pellegriniego, grają bardzo dobrze. Mieli lekkie załamanie formy, ale już wszystko wróciło do normy, i wygrywają praktycznie z każdym na swojej drodze. Dodam jeszcze, że Everton ostatnio grał w pucharze u siebie z West Hamem i mało brakło a przegraliby to spotkanie. W końcówce remis uratował Lukaku; gdyby nie on Martinez pewnie poleciałby ze stołka. W każdym bądź razie, przy słabo dysponowanym Evertonie, nie widzę większych szans na ugryzienie punktów City, mimo iż mecz toczyć się będzie w Liverpoolu. City jest zbyt mocne w ostatnim czasie, plus powrót Aguero i Kompanego zapewne zrobią swoje. Widzę czysty win Manchesteru City.

vs.

Arsenal - Stoke
Typ : 1
Kurs : 1,44​
✅✅✅ Wynik 3:0 ✅✅✅

izzi :cool: taki Arsenal mogę oglądać ????​
Spotkanie, na które wielu fanów Kanonierów jak pewnie sami piłkarze nie mogą się doczekać. Mecz, w którym będą mogli choć w jakimś stopniu zmazać te plamy za porażki i na St. Mary&#39;s i na Britannia Stadium.
Arsenal póki co zajmuje 6. miejsce w tabeli, Stoke jest na miejscu 11. The Gunners muszą ten mecz wygrać jeśli nie chcą oddalić się od czołówki, a kluby z miejsc 4. i 5. czekają niełatwe wyjazdy więc jest możliwość przeskoczenia Kogutów i zrównania się punktami ze Świętymi. Najpierw jednak trzeba wygrać mecz.
Stoke to drużyna mocna, ciężka, ale zazwyczaj tylko u siebie, na wyjazdach często oddaje inicjatywę rywalom, dzięki czemu wygrali tylko 3 z 10 wyjazdowych meczy. Co najlepsze wygrywali z drużynami teoretycznie lepszymi od siebie czyli City, Tottenham i Everton.
Co jeszcze na plus dla Arsenalu ? W ekipie Marka Hughesa zabraknie Dioufa - czyli najlepszego strzelca, który pojechał na zgrupowanie Senegalu przed PNA. H2H na Emirates jest bezlitosne dla Garncarzy. Przegrali WSZYSTKIE mecze na boisku Arsenalu i zanosi się na następną porażkę.
vs.

Chelsea - Newcastle
Typ : 1 (-1,5)
Kurs : 1,55
✅✅✅ Wynik 2:0 ✅✅✅

Sprawa jest prosta. Chelsea nie może pozwolić sobie w takim meczu na stratę punktów. Już raz stracili punkty w meczu ze Srokami i to wszystkie, nie ma mowy o drugiej &quot;wpadce&quot;.
Chelsea to aktualnie razem z City lider BPL. Zostali dogonieni przez drużynę Pellegriniego za sprawą dwóch potknięć w ostatnich meczach, tj. remis na St. Mary&#39;s z Soton, i porażka z Kogutami na WHL. Aczkolwiek co do meczy u siebie, nie mają sobie równych w lidze. Wygrali wszystkie 9 spotkań przy bilansie 22:3, aż w 8 pokryli handicap (-1,5). Jako że brat jest fanem The Blues, to oglądam sporo ich spotkań, więc widzę jak grają. Pomijając mecz z Tottkami, gdzie byli słabszą drużyną, to w większości meczy są ekipą dominującą i ustawiającą mecz pod siebie. Rzadko kiedy drużyny są w stanie stawić opór ofensywie podopiecznych Mou, zwłaszcza teraz będzie to bardzo ciężkie dla drużyny Srok.
Newcastle to obecnie drużyna z 9. miejsca w tabeli. Grają całkiem przyzwoicie, aczkolwiek martwić może jedna rzecz, od dłuższego czasu jest tam nieustanny szpital. W tym momencie kontuzje ma/kończą się u aż 14 zawodników. Do tego zwolniony został &quot;nareszcie&quot; Alan Pardew i Sroki mają tymczasowego trenera. Wątpię aby zadziałał efekt nowej miotły, zwłaszcza na Stamford Bridge, gdzie gra się piekielnie ciężko. Pomijając kontuzje na Puchar Narodów Afryki powołani zostali Papiss Cisse i Cheikh Tiote. Jak strata pierwszego nie jest olbrzymim osłabieniem, tak ten drugi robił sporo dobrej roboty w pomocy Newcastle.
Podsumowując to wszystko, nie widzę tu innego wyniku niż pewna minimum dwubramkowa wygrana gospodarzy, tak jak to miało miejsce w ostatnich dwóch latach.

Dubel :
Arsenal + Chelsea (-1,5)
AKO 2,23

vs.

Manchester United - Southampton
Typ : 1 (-1,5)
Kurs : 3,20
⛔⛔⛔ Wynik 0:1 ⛔⛔⛔
hehehe ale siadło :grin:​

Na pewno najciekawszy mecz z tych dwóch niedzielnych spotkań na boiskach BPL. Manchester jest na fali wznoszącej, nie przegrali od 11 spotkań. A na własnym stadionie przegrali tylko pierwszy mecz ze Swansea. Był jeszcze remis z Chelsea, reszta meczy to wygrane. Cztery na osiem meczy, to były wygrane dwubramkowe, w których dość mocno widać było przewagę Czerwonych Diabłów.
Póki co United dość mozolnie goni City i Chelsea, ale znajdują się na 3. miejscu. Na pewno czują na plecach oddech Świętych, Tottków czy Arsenalu. Natomiast przed tym meczem mogą być spokojni bo grają na własnym obiekcie gdzie są bardzo mocni. Bilans 8-1-1, bramki 22:7 i 25 pkt daje im drugie miejsce w lidze pod tym względem.
Co do Świętych, są tuż za Manchesterem, również w dobrej formie bo nie przegrali od czterech spotkań. Aczkolwiek jeśli chodzi o wyjazdy to ostatnio grają w kratkę. Ogólnie na 9 meczy zdobyte 13 pkt i bilans 10:8, trochę miernie. Nie grają źle, a wręcz przeciwnie. Oglądałem ostatni ich mecz z Arsenalem i wygrali pewnie 2:0. Brak skuteczności i/lub wykończenia chciał że nie było więcej, bo Kanonierzy byli dużo gorszym zespołem. Mieli pomysł na grę, głównie z kontry, ale pozycyjny też wychodził im nieźle.
Manchesteru oglądałem ostatnio każdy ligowy mecz począwszy od wygranej własnie ze Świętymi 1:2 na St. Mary&#39;s. Grają ładną przyjemną dla oka piłkę, mają sporo sytuacji podbramkowych, które tylko trzeba wykorzystać i z tym jest lekki problem. No ale ostatnie mecze z Liverpoolem czy Newcastle pokazały, że na własnym obiekcie ciężko jest im zagrozić; łatwe wygrane odpowiednio 3:0 i 3:1 (Sroki gol z karnego). Myślę, że i w tym meczu są w stanie pokryć handicap. Skoro tyle czasu dawali radę grać w osłabieniach poprzez kontuzje to i teraz gdy piłkarze z nich wychodzą powinno być jeszcze lepiej. Natomiast Koeman może mieć lekki problem bo zabraknie u niego w składzie Gallaghera, Corka, Yoshidy, Mayuki i kontuzjowanego snajpera Mane. Powrócić za to ma Clyne.
Ostatni raz ManUtd pokrył handi ze Świętymi w 2004, później tylko wygrana 2:1 i remis 1:1. Uważam, że w obecnej dyspozycji zespołu Louisa Van Gaala, Diabły są w stanie pokonać przynajmniej dwoma bramkami zespół Southamptonu, zwłaszcza po takim kursie na handi zawsze warto lekko spróbować ????
POWODZENIA ! ;)

macko18 +3 Punkty (Na zawołanie. Możesz oddać.)
rifraf7 246

rifraf7

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kraków
Chelsea - Newcastle
Wiele osób idzie tutaj w stronę gospodarzy i moim zdaniem jak najbardziej jest to prawidłowe podejście. The Blues ostatnio potracili punkty na wyjazdach. W takich przypadkach bardzo lubię grać na mocne drużyny bo bardzo często udaje im się zrehabilitować przed swoimi kibicami. Co do spotkań domowych właśnie to zespół z Londynu wygrał wszystkie domowe spotkania w lidze w tym sezonie. Sroki na wyjazdach bardzo przeciętnie, przegrali aż 5 z 10 wyjazdów. Dodatkowo ostatnio trochę zawiedli u siebie tylko remisując z Burnley. Co do osłabień to gospodarze nie mają żadnych powodów do zmartwień, u gości długa lista nieobcnych, zarówno kontuzjowanych (najważniejsi Taylor i Ameobi), jak i graczy na PNA ( Tiote i Cisse). Do tego dochodzi chęć rewanżu na na Newcastle po porażce na wyjeździe ( 2 gole Cisse). Oglądając domowe mecze drużyny Mourinho nie można nie zauważyć, że już od samego początku starają się stłamsić rywala i ustawić sobie spotkanie. Do tej pory na 9 spotkań u siebie do przerwy w 7 prowadzili i w 2 remisowali (bramki 10-1). Goście natomiast to ekipa która aż 76 % swoich bramek strzela po przerwie a do przerwy aż w 6 na 10 spotkań wyjazdowych schodzili pokonani.
Chelsea win do przerwy 1,50 ✅
DW do przerwy 1-0 3,00 ✅
DW 2-0 albo 3-0 3,37 ✅ (gramy na dw 2-0 po 6,5 i 3-0 po 7,00, przy odpowiednio rozłożonych stawkach średni kurs wychodzi 3,37)
wszystko Bet365

matisport +2 Punkty
groven 2,2K

groven

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Sporo osób gra dzisiaj na win Tottenhamu. Rano byłem w Fortunie i szła masówka, każdy na kuponie miał czystą dwójeczkę! Jeden koleś zagrał nawet handi w stronę kogutów i to za niezłą kasę. Wywiązała się dyskusja na temat tego meczu i każdy był zgodny, że po meczu z Chelsea można wnioskować, że dzisiaj podtrzymają dobrą dyspozycję.

Informacje odnośnie meczu zaczerpnięte z źródło:

Lamela doznał kontuzji łydki na treningu przed meczem z Chelsea. Argentyńczyk oprócz tamtego spotkania opuścił także mecz w FA Cup przeciwko Burnley. Jak wspominał kolega chinaski070 kilka postów wyżej nie ma w zespole mega osłabień. Mason nabawił się kontuzji uda w meczu z Chelsea i także opuścił mecz z Burnley. Bentaleb nie będzie dostępny z powodu wyjazdu na Puchar Afryki. To jedyne osłabienia Tottenhamu przed dzisiejszym meczem z Crystal Palace.
Ale spokojnie.. jest w obwodzie Dembele, Paulinho, więc trener ma raczej głowę spokojną. Crystal Palace nadal dzisiaj bez Jedinaka.

kuba86 +9 Punkty
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Litwa, Wilno
Nie odnosicie wrażenia, że ten kurs na Suderland u siebie jest zawyżony? Ponad 4,00 na gospodarzy z przeciętnym Liverpoolem. Niby &quot;The Reds&quot; coś tam zaczęli ostatnio punktować, ale to nadal nie są jakieś oszałamiające wyniki. 2:2 u siebie z ostatnim w tabeli Leicester? Niby na 12 ostatnich meczów przegrali tylko 1 raz, ale nie zapominajmy, że to jest Premier League. 1X po 1,75 całkiem fajnie wygląda. Bardziej chodzi mi o fakt, że ja osobiście w życiu bym nie postawił po 1,90 na Liverpool w meczu wyjazdowym w obecnej formie tego zespołu.

kuba86 2K

kuba86

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Krótko, nie mam jakoś weny dzisiaj. Miałem odpuścić granie tej kolejki, ale znalazłem sobie jednak jedno ako.
Sunderland AFC - Liverpool FC
Pierwszy mecz 21 kolejki. Na Stadium of Light miejscowe Czarne Koty podejmą The Reds. W ubiegłym sezonie goście z Liverpoolu pokonali drużynę z północno-wschodniej Anglii 3:1 po dwóch bramkach Suareza i jednej Sturridge&#39;a. Dzisiaj będzie zgoła inaczej. Podopieczni Rodgresa nie maja już takiego potencjału w ataku, jak choćby rok czy dwa temu. Co prawda od 14 grudnia nie przegrali spotkania, ale jakby się przyjrzeć z kim oni grali to nie można być zaskoczonym tymi rezultatami. Ostatnio po małych męczarniach wyeliminowali w rozgrywkach FA Cup Wimbledon 2:1. Do samego końca było tam gorąco, gospodarze nie odpuszczali, mieli swoje okazje na strzelenie wyrównującego gola. Ekipa Poyeta z kolei w pucharze Anglii wyeliminowała Pawie. Jedyną bramkę w tym spotkaniu strzelił powracający po kontuzji van Aanholt. W lidze nieznacznie ulegli Obywatelom na Etihad po dramatycznym meczu. Od stanu 0:2 zdołali wyrównać, ale Frank Lampard krótko pozwolił im się cieszyć z remisu. Ze składu gości wypadł Lallana. Ekipa Liverpoolu znacznie poprawiła swoją grę w ostatnim czasie, ale Koty to nie chłopcy do bicia. Oni na własnym sezonie potrafili zatrzymać nawet te najbardziej uznane marki w Premier League. Sunderland u siebie przegrał tylko w tym sezonie przed własną publicznością trzykrotnie, aż sześciokrotnie remisował i tylko raz zdobył komplet oczek. Z kolei goście dzisiejszego pojedynku ani raz nie podzielili się punktami w delegacji. Przy obecnej dyspozycji obu ekip dla mnie ten mecz to takie 60 na 40 w stronę Liverpoolu. Widzę lekkie value u gospodarzy, ale nie odważę się zagrać ich w dnb czy też 1x. Zdecyduję się na bezpieczniejszą opcję, którą wykorzystam w tworzeniu ako. Mam nadzieję, że ich przydomek nie sprawi, że utopią...
Moja propozycja:
Sunderland (+1.5) @ 1.30 Bet365 ✅ 0:1
Chelsea Londyn - Newcastle United

Dla mnie pojedynek bez większej historii. Sroki grają jak grają. Potrafią mieć dobre przebłyski. Chelsea jednak chce się zrewanżować za mecz z pierwszej rundy, gdzie ulegli na St. James Park 1:2. Newcastle to pierwsza ekipa w Premier League, która w tym sezonie pokonała The Blues. Ekipa Mou będzie dodatkowo zmotywowana po druzgocącej porażce z Kogutami. Ostatni raz pięć bramek w oficjalnym meczu dostali w... 2011 roku, kiedy do ulegli Arsenalowi na własnym boisku 3:5. U gości ostatni mecz będzie pauzował Papiss. Szpital nadal jest. Nie ma sensu wymieniać już po raz enty tych samych kontuzjowanych. Jak ktoś ciekaw to niech sobie sprawdzi. The Blues już po swojej prawicy widzi rozpędzony kibel (EN57), którego maszynistą jest Manuel Pellegrini. Wydawało się, że rozpędzone TGV nic nie może zatrzymać. Jednak powoli rozpędzona portugalska lokomotywa traci na szybkości. Obecnie obie ekipy mają tylko samo punktów, tyle samo strzelonych bramek a także tyle samo straconych. The Blues bez dwóch zdań muszą sobie poradzić z dzisiejszym rywalem. Na Stamford Bridge rzadko kto potrafi zatrzymać taką maszynę. W 14 oficjalnych spotkań londyńskiej ekipy tylko raz padł remis, resztę spotkań wygrali gospodarze. W każdym meczu, z wyjątek zremisowanego starcia z Schalke, Chelsea strzelała co najmniej dwa gole. Uważam, że dzisiaj nie będzie inaczej.
Moja propozycja:
Chelsea over 1,5 gola @ 1.28 Bet365 ✅ 58&#39;
Burnley FC - QPR

Na Turf Moor przyjedzie QPR. Rangersi w tym sezonie grają statystów w spotkaniach wyjazdowych. Wyglądają tak jakby nie dostawali pensji za mecze nie rozgrywane na Loftus Road. Przegrywają jak leci. 9 spotkań, 9 porażek i bilans bramkowy 4:22. Co tu więcej mówić? Przyszła im także porażka z czwartoligowym Burton Albion w Pucharze Ligi Angielskiej. W ubiegł weekend odpali z FA Cup w starciu z Sheffield United, przegrywając w Londynie aż 0:3. Co ciekawe Harry wystawił w tym spotkaniu większość podstawowych zawodników. Jestem ciekaw jaka obecnie panuje tam atmosfera w szatni. The Clarets zagrają to spotkanie super zmotywowani. Dal nich ten mecz to może być z rodzaju o 6 oczek, bo przecież do końca raczej będą walczyli o utrzymanie. Ostatnio znacząco poprawili grę. Strzelają sporo bramek, sprawiają sensacje, bo tak trzeba nazwać remis na Etihad z obecnym mistrzem Anglii, Manchesterem City. Wcześniej zremisowali na St. James Park ze Srokami 3:3. Gołym okiem widać, że skuteczność w ataku znacząco się poprawiła. Do strzelającego od początku sezonu Ingsa dołączyli Barnes i Boyd, którzy dołożyli w ostatnim czasie po kilka bramek. Powoli widać kolektyw, czyli to czego im brakowało na początku tegorocznych rozgrywek. Wygranej nie odważę się zagrać, bo QPR może się w końcu przełamać, kiedy jak nie z beniaminkiem? Sądzę jednak, że drużyna Seana Dyche&#39;a wbije przynajmniej jedną bramkę słabej defensywie Rangerów.
Moja propozycja:
Burnley strzeli gola @ 1.22 Bet365 ✅ 12&#39;
AKO: 2.04 Bet365

maite-radar +3 Punkty
troglak +4 Punkty
magician +4 Punkty (:spoko:)
dawid.400 +32 Punkty (mój bien)
pyrus122 1,8K

pyrus122

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Koniecpol
Burnley - QPR
Ilość kartek - // Powyżej 3,5 // @ 1,83 /bet365
✅ ✅
Spotkanie na dole tabeli, bardzo ważne zarówno dla gospodarzy jak i dla gości, można nawet powiedzieć że jest to spotkanie o &quot;6 pkt&quot;. Obie drużyny w tym sezonie walczą o zachowanie ligowego bytu, wygrana w dzisiejszym spotkaniu może być istotna w końcówce sezonu. Dlatego w tym spotkaniu możemy spodziewać się dużej ilości kartoników i właśnie w tym kierunku zmierzam.
Ostatnie spotkania pomiędzy tymi drużynami i ilość kartek:
Burnley - QPR ( 6 kartek)
Burnley - QPR ( 7 kartek)
Dlaczego dziś mamy zobaczyć w tym spotkaniu mniej niż tylko 3 kartoniki? POLECAM !

maxlp +4 Punkty
fencyn 584

fencyn

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
z kieszeni
Leicester - Aston Villa
Lisy są jedną z tych drużyn w tym sezonie w Premier League z najgorszą defensywą w lidze, podejmą dziś AV która co prawda w ostatnim czasie marnie wygląda lecz w ofensywie mają kim straszyć Benteke po kontuzji znów powolutku wraca do swojej dyspozycji. W pierwszy meczu na Villa Park skończyło się 2-1. W tym meczu także jest duża szansa by AV trafiło przynajmniej 2 razy do bramki Hammerera spoglądając to co się dzieje w obronie gospodarzy.

Typ: AV over 1,5 gola 3,5 bet365 1/10
⛔
Już z nowym trenerem Orły w meczu przeciwko Spurs. Alan Pardew to on ma utrzymać Palace na przynajmniej kolejny sezon Premier League. Dziś pierwszy sprawdzian nie łatwy Tottenham w ostatnim czasie na poważnie wziął się za grę gromiąc tym samym Chelsea 5-3.No bet jeśli chodzi o stawianie zwycięzce tego meczu, w tym meczu po raz kolejny polecam over rzutów rożnych tym razem linia ogólna, CP potrafią te kornery nabijać, może w ostatnim czasie mniej lecz w tym meczu powinno ich nie zabraknąć z jednej jak i drugiej strony.
Typ: Powyżej 14 kornerów bet365 4.75 1/10⛔
Bez analizy:
Hull powyżej 3,5 kornera 1.83⛔
bet365 1/10

rifraf7 246

rifraf7

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kraków
Króciutko bo zaraz zaczynamy
Leicester - AV i WBA - Hull
W obu spotkaniach typy na większą ilość kartek gości. Lisy jak na razie 32 żółte i 3 czerwone, goście 42 żółte i 4 czerwone. Lisy ostatnio popunktowały to teraz AV powinna gryźć trawę, żeby chociaż bramkę strzelić. Spodziewam się, że to gospodarze częściej będą przy piłce co da okazję do fauli gościom.
W drugim przypadku moi ulubieńcy do kartek czyli Tygrysy (40 żłótych i 4 czerwone) zmierzą się z WBA (30 żółtych i 1 czerwona, najmniej w lidze). Jedynie czego się obawiam to Pulis jako trener gospodarzy, bo jego drużyny lubią grać defensywnie i dość ostro, ale w tydzień ciężko będzie całkowicie zmienić styl drużyny.
AV więcej kartek 1,9 ✅
Hull więcej kartek 1,95 ⛔
oba Bet365

sportingbet_pl 216

sportingbet_pl

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Arsenal - Stoke
- Kanonierów czeka niełatwa przeprawa ze Stoke. U siebie jednak ten zespół gra naprawdę solidnie. Wygrali na Emirates 5 spotkań z rzędu.
- Kadra wciąż nieco poturbowana, aczkolwiek i z takim składem Arsene Wenger ma niesamowite możliwości. Do kadry wrócił Giroud co na pewno cieszy fanów Arsenalu. Stąd dzisiaj faworytem jest właśnie zespół gospodarzy.
- Stoke to przeciętniak ligi angielskiej. Mają jednak ciekawą cechę. Potrafią grać z czołowymi zespołami. Zremisowali z Manchesterem United, wygrali z Arsenalem na Britannia Stadium czy też ograli Koguty na wyjeździe. Goście mają ogromny potencjał.
- Do składu wraca Moses i Bojan. To może być kluczowe dla zespołu Stoke.
Patrząc na te argumenty stwierdzamy, iż powinien to być bardzo interesujący mecz. Obie drużyny mają spory potencjał. Niemniej to jednak Kanonierzy wciąż mają silniejszą kadrę, solidniejszego trenera. Stąd dwa typy na ten pojedynek:
Arsenal wygra, 1.444 SportingBet ✅ 3:0
Obie drużyny zdobędą gola, 1.833 SportingBet ⛔ 3:0

Promocja w Sportingbet: Darmowy Zakład do 400PLN

Status
Zamknięty.