>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Zimowe Igrzyska Olimpijskie Soczi 2014 - Typy Długoterminowe

S 20

sensimila

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Norwegia 2,30
Usa 3,00
Niemcy 9,00
Kanada 9,00
Rosja 10,00
to kursy na złoto faworytów. Ponieważ Norwegia i USA dają mały zwrot, myślę że tylko postawienie na Kanadę lub Niemcy pozwoli na radość końcową. W stylach dowolnych i hokeju szansa dla Kanady, zaś klasyka sportów dla Niemców.
USA 2,00
Norwegia 2,75
Niemcy 7,50
Rosja 9,00
Kanada 21,00
a to szanse na medale ogółem. Cudowny kurs dla Niemców! WARTO. Tylko biathlon może uratować Norwegów, a z ich skutecznoscią strzelania zawsze słabo. Stanów Zjednoczonych jakoś nie widze w tych igrzyskach, mimo iż w konkurencjach freestyle mają największy potencjał to razem z Randall i ewentualnie hokeistami nie widzę ich sukcesu, po prostu - rywalizują w Rosji!

D 0

dawidex44

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
na sts jest zakład czy Justyna Kowalczyk zdobędzie medal i na brak medalu jest kurs +2, co z jej formą i nogą jest wielce prawdopodobne.

modul 118

modul

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Krk
Witam.
Ja mam takie pytanko?
Czy Rosja zdobędzie więcej niż 24 medale?

Na chwilę obecną mają 7 czyli musieliby jeszcze wyciągnąć 18 medali. W teorii to nie takie cuda się zdarzały na Igrzyskach ale w praktyce raczej jest to niemożliwe.
*Curling: ani mężczyźni ani kobiety nie są w gronie faworytów i na medal nie powinni liczyć
*Hokej na lodzie: tutaj teoria idzie w parze z praktyką, prawdopodobne jest że zarówno mężczyźni jak i kobiety jakieś krążki zdobędą, kolorów nie znam ale można zaliczyć że dwa. ✅✅
*Kombinacja norweska: tam nie ma na co liczyć ani indywidualnie ani w drużynie
*Łyżwiarstwo figurowe: tutaj Rosjanie jak zawsze są w gronie faworytów, nie znam się i nie często zdarza mi się oglądać ten sport, ale tak do ucha czasem wpadnie info że coś tam mogą wyciągnąć. Zostały jeszcze 4 komplety medali i liczę że dwa krążki mogą się trafić Rosjanom ✅✅
*Łyżwiarstwo szybkie: u kobiet to szansa jest tylko na 1500m, jeżeli chodzi o sztafetę to jej forma jest niewiadomą, ale raczej w gronie faworytek nie są, u mężczyzn również szansa tylko na 1500, słaba drużyna, teoretycznie dwa medale można zaliczyć ✅✅
*Narciarstwo alpejskie: nope
*Saneczkarstwo: zostały dwójki i sztafety, w dwójkach liczyć się będą raczej Austriacy, Niemcy, Włosi i Łotysze, sztafeta bez cudu
Snowboard: zostało 7 kompletów medali i powiem tak, nie znam się ale zawsze wydaje mi się że faworytami w tego typu dyscyplinach są zawodnicy z USA i Kanady, półwyspu Skandynawskiego + Japonia i Szwajcaria więc też raczej Rosjan bym tutaj nie obstawiał
*Biegi narciarskie: z urzędu wpadnie na pewno w sprincie drużynowym mężczyzn, u kobiet też jest szansa, bieg masowy może coś wpadnie u mężczyzn, bo u kobiet raczej nie ma szans, no i sztafeta mężczyzn i kobiet tutaj też się można spodziewać dwóch krążków, do tego teraz będzie jeszcze start na 15km klasykiem mężczyzn więc kolejna realna szansa dochodzi ✅✅✅✅✅✅
*Biathlon: tutaj obie sztafety żeńska i męska mają szansę, do tego sztafeta mieszana, no a indywidualny i masowy to liczmy że jakiś jeden mogliby wyrwać albo Irina Starych albo Wołkof ✅✅✅✅
*Skeleton: wśród mężczyzn pewne, wśród kobiet byłaby niespodzianka więc obstawiam raczej jeden ✅
*Skoki narciarskie: nope
*Short Track: o ile można liczyć na mężczyzn o tyle na kobietny w ogóle, zostało 500 i 100 oraz drużynówka i Rosjanie w każdym się liczą ✅✅✅
*Narciarstwo dowolne: może jeden uda się ugrać ✅
*Bobsleje: szansa jest duża w czwórkach mężczyzn, u kobiet raczej nie, a co do dwójek to też można się czegoś tam spodziewać ✅✅

Naliczyłem że będą w stanie bić się o 23, ale wiadomo że to przy mega szczęściu. A realnie:
hokej, ł. figurowe, bobsleje, skeleton, short track z tego możemy się spodziewać tego max`a medalowego czyli ok. 10 krążków
n.dowolne,biathlon,biegi narciarskie, ł. szybkie, jeżeli wyciągną 50% to będzie bdb rezultat czyli ok. 6 krążków
Suma-sumarum jeżeli miałbym obstawiać to dałbym że 23 nie przekroczą. Prawdopodobieństwo jest że im się uda ale jednak w biathlonie i biegach narciarskich jest zbyt mocna konkurencja indywidualnie w postaci Norwegów i Szwedów by się bić o coś więcej.

Pomogłem? kliknij &quot; +dzięki&quot;

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
michal93 +3 Punkty (good job)
mpm1990 18

mpm1990

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Radom
a jeśli chodzi o Norwegię ?
dadzą radę zdobyć 12 medali złotych ? wiem że jest Bjoergen ale to chyba za mało...

modul 118

modul

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Krk
a jeśli chodzi o Norwegię ?
dadzą radę zdobyć 12 medali złotych ? wiem że jest Bjoergen ale to chyba za mało...
tutaj hmmm
*curling mężczyzn: dobrze zaczeli ale jeszcze rozgrywki nie weszly w decydujaca faze i nie dawalbym im szans
*kombinacja norweska: brakuje im zawodników z ubiegłego sezonu którzy tak dobrze spisywali się w PŚ, teraz raczej rządzą Austriacy, Francuzi, Japonczycy i Niemcy, trudno bedzie nawet w druzynowce osiagnac cos dobrego ale liczmy ze na braz by ich jakims cudem bylo stac po dobrym biegu ✅
*łyżwiarstwo figurowe: nie wiem nie znam sie ale raczej nie slychac zeby pokladali w tym nadzieje
* łyżwiarstwo szybkie: raczej nie ma szans
* narciarstwo alpejskie: został supergigant i superkombinacja i gdyby tak patrzeć baardzo pozytywnie to dwa medale mogą wyciągnąć ✅✅
* saneczkarstwo: nope
* snowboard: hmmm też się nie znam ale raczej już więcej poza tym jednym co zdobyli nie wyciągną
* hokej: nope
* biathlon: wszystkie 3 sztafety są w gronie faworytów, do tego zostały 4 biegi, i można nawet dopisać im możliwe kolejne nawet pięć ✅✅✅✅✅✅✅✅
* biegi narciarskie: aż 8 kompletów medali pozostało, policzmy zaczynając od sztafet: kobiet, mężczyzn do tego sprinty drużynowe mężczyzn i kobiet czyli już 4 medale, kobiety na 10km i masówka to może być nawet 6 medali, u mężczyzn powiedzmy że jest większa rywalizacja ze Szwedami ale 3 są w stanie wyciągnąć ✅✅✅✅✅✅✅✅✅✅✅✅✅
* narciarstwo dowolne: też się za bardzo nie będe wypowiadam bo raczej sie nie znam, ale faworytow Norweskich tam nie widze
* short track: nope
* skeleton: nope
* skoki narciarskie: tutaj wiadomo, drużynówka pewna i przy dobrych lotach Bardala może na dużej bedzie ✅✅
* bobsleje: nope

Reasumując teoretycznie możliwe nawet 26 medali. Jeżeli w biathlonie i biegach cos nie wyjdzie to odejmijmy nawet te 8 medali, ze skoków odejmijmy indywidualny konkurs, z kombinacji norweskiej tez powiedzmy ze farta nie beda mieli, a w superkombinacji wyciagna jeden, wiec w najgorszym wypadku zdobeda 15 medali.
Jak dla mnie prawdopodobne. Pomogłem? kliknij &quot;+dzięki&quot;

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
zza firanki
Kolega pytał o ZŁOTE medale Norwegów a Ty mu wyliczasz szanse medalowe.Czytaj ze zrozumieniem,to nie będziesz się musiał rozpisywać nie na temat później.

A odpowiadając-mają na razie 4 złote,4 kolejne dołożą kobiety w biegach,panowie w sztafecie też mają ogromne szanse.Svindal ma jeszcze supergigant,Kristofersen w slalomie będzie się bił o złoto.No i jest jeszcze biathlon,czyli 3x sztafety,2x Tora i 2x panowie indywidualnie.Będzie na styk według mnie między 11 a 14 złotych.

mpm1990 +4 Punkty
mpatrykb 131

mpatrykb

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
można jeszcze grać ilość medalu a najlepiej h2h ?
Norwegia-Rosja 1 kończy gruby kupon, a niestety obawiam się o ten typ będzie na styku
Norwegowie niestety w biathlonie i biegach dają plamę

obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Można, ale to szukaj wieczorami. Jeśli chodzi Ci o złota, to u ruskich widziałem h2h, ew.kontruj sobie underem Norwegów, bo linia ciągle 11.5 w Triobet chociażby widywana... Poza tym ja bym nie kontrował, bo sztafetami przed nami we wspomnianych konkurencjach, kombinatorzy...

mpatrykb 131

mpatrykb

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
niestety nie widze tam.. jak ktoś zobaczy bardzo prosze napisać
po dzisiejszym biegu sztafet już nic mnie nie zdziwi ????

D 59

donbagino

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Bialystok
Panowie, zagrałem dość grubo przed olimpiadą under 4,5 medali Polski. Jak wiadomo typ wisi na włosku. Co prawda małą kontrę zagrałem tydzień temu, że 5-6 medali, ale to niewiele mi zwróci. A zatem prośba o poradę co skontrować jeszcze:
1. skoki drużynowe? - tu szanse na medal widzę znikome, konkurencja: Austria, Japonia, Niemcy, Słowenia
2. Justyna na 30km dowolnym? przed olimpiadą nierealne. Teraz mamy Kallę i.... Norweżki, o ile powodem kompromitacji w sztafecie były narty. A może są mega zmęczone i Justyna ma szansę?
3. Łyżwiarstwo szybkie - tu wiem niewiele. Buki przewiduję brąz naszej sztafety kobiet, ale ja niewiele wiem w tym temacie. Poza tym nie wiem gdzie są już oferty na 1-3 w tej dyscyplinie. Co ze sztafetą męską?
4. Gdzieś jeszcze medal?
Co radzicie?

mpatrykb 131

mpatrykb

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Raczej nie wejdzie ..
w skokach jesli żyła/kubacki skoczy dobrze możemy powalczyć spokojnie o brąz ( wg. indywidualnego mielibysmy srebro )
Jeśli norweżki znowu nie trafia ze smarami to Justyna spokojnie zdobędzie medal, ale złoty raczej nie możliwe wygrać z Kallą
w łyżwiarstwie mamy szanse na brąz w sztafecie

robo64 0

robo64

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Szanse na medal mamy jeszcze w łyżwiarstwie szybkim w biegu drużynowym kobiet i przy dobrym losowaniu mężczyzn oraz w biatlonie przy dobrym strzelaniu na 12,5km ze startu wspólnego Nowakowska-Ziemniak i Hojnisz.

M 0

misiunieo

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Jeszcze dzisiaj może koło podium zakręcić się Katarzyna Bachleda-Curuś w wyścigu na 1500m.Forma jest raczej dobra 7 miejsce na 1000m (później dyskwalifikacja za przekroczenie linii) w grudniu w Berlinie 2 miejsce na 1500m w Pucharze Świata.Może wczorajsze złoto Bródki ją zmobilizuje , dzięki czemu wzniesie się na wyżyny możliwości.Kurs na miejsce (1-3) to 5,75.

modul 118

modul

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Krk
Panowie, zagrałem dość grubo przed olimpiadą under 4,5 medali Polski. Jak wiadomo typ wisi na włosku. Co prawda małą kontrę zagrałem tydzień temu, że 5-6 medali, ale to niewiele mi zwróci. A zatem prośba o poradę co skontrować jeszcze:
1. skoki drużynowe? - tu szanse na medal widzę znikome, konkurencja: Austria, Japonia, Niemcy, Słowenia
2. Justyna na 30km dowolnym? przed olimpiadą nierealne. Teraz mamy Kallę i.... Norweżki, o ile powodem kompromitacji w sztafecie były narty. A może są mega zmęczone i Justyna ma szansę?
3. Łyżwiarstwo szybkie - tu wiem niewiele. Buki przewiduję brąz naszej sztafety kobiet, ale ja niewiele wiem w tym temacie. Poza tym nie wiem gdzie są już oferty na 1-3 w tej dyscyplinie. Co ze sztafetą męską?
4. Gdzieś jeszcze medal?
Co radzicie?

1. Dzisiaj odbyła się 3 sesja treningowa w skokach narciarskich w której startowało 27 zawodników. Udział wzięli dwaj z naszych którzy walczą o miejsce w drużynie (Żyła i Kubacki) oraz ten który dopracowywuje pozycję najazdową i pierwszą fazę lotu (Maciej Kot).
* Żyła 126.5 / 126 / 126
* Kubacki 121.5 / 125.5 / 127
Medal jest w zasięgu ale fakt faktem nie złoty i nie srebrny. Powalczymy o brąz z Austriakami którzy lekko są w rozsypce i 3ba liczyć że Stoch będzie odrabiał straty z nawiązką. daje naszym 40%
2. 30km na MŚ w Val di Fiemme to bieg stylem klasycznym (srebro) w Vancover stylem również klasycznym (złoto) a teraz zmiana na dowolny i co tu dużo mówić nawet brązowy biędzie kapitalnym wynikiem, chociaż każdy wie że to może być ponad siły.
3. Tutaj najpewniejszy medal chyba jaki tylko może być u kobiet w porównaniu do dzisiejszych wyników na 1500. 1 miejsce Holenderki z gigantyczną przewagą, o drugie powalczą Rosjanki i Polki - potem długo długo nic, bo nie widać która ekipa ma równe 3 zawodniczki które się wzbiorą w sobie na sztafete. Co do mężczyzn to mamy problem bo o ile Bródka jest na fali o tyle Niedźwiedzki ma coś z wiązaniami w kolanie i nie wiadomo czy zdążą go wykurować i utrzymać w dobrej formie do biegu
4. Jak liczysz na duże niespodzianki to:
* masowy Kobiet biathlon (Nowakowska Ziemniak, Hojnisz oraz 1 na liście rezerwowej Pałka)
* sztafeta kobiet biathlon
* sprint drużynowy kobiet (Kowalczyk z Jaśkowiec)
* łyżwiarstwo szybkie 5km kobiet, 10km mężczyzn (o ile ktoś z naszych wystartuje to jak coś wygra to będzie cud)

flejson +1 Punkty
mpm1990 18

mpm1990

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Radom
Norwegowie mają 10 złotych medali czy jest szansa jeszcze na 2 złota dla Norwegii ?
Jakie szanse widzicie w biathlonie i w biegach bo chyba tylko w tym już Norwegowie mogą być złoci ?

typer-108445 238

typer-108445

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
U.S.A
Norwegowie mają 10 złotych medali czy jest szansa jeszcze na 2 złota dla Norwegii ?
Jakie szanse widzicie w biathlonie i w biegach bo chyba tylko w tym już Norwegowie mogą być złoci ?

Norwegia ma szansę jeszcze:
1 . jutro o 18:30 Sztafeta kobiet ( muszą wygrać )
2. pojutrze w sztafecie biathlon ( 60/40 )
3. Bieg masowy Pań ( myślę ze johaug wygra )
4. bieg masowy ( tutaj bedzie strasznie ciężko )

Więc z tych 4 konkurencji muszą wyciągnąć 2 złota ????

modul 118

modul

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Krk
a jednak stał się cud ????

Zwłaszcza po ostatnich zawodach łyżwiarstwa figurowego słowo &quot;cud&quot; jest nieodpowiednie - sędziowie totalne dno, wygrała faworyzowana dziewczynka z Rosji a ta która była wg mnie, znawców i kibiców faworytką i jedyną naturalną kandydatką do złota dostała srebro, do tego Amerykanka na 4 miejscu która przejechała 2x czyściutko i 2x dostała noty po prostu takie jakby zaliczyła glebę twarzą ... mimo wszystko Rosjanie zaskoczyli pozytywnie w wielu innych dyscyplinach gdzie nie byli wielkimi faworytami.

adhemar 374

adhemar

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Jaki był kurs na wygraną Rosji w klasyfikacji medalowej? Z 15?
Ja grałem,że Rosja zdobędzie największą ilość medali @8,5 ,bo byłem przekonany,że naczeszą dużą ilość brązów a potem przedstawią klasyfikację wyliczoną wg ilości medali i odtrąbią swój propagandowy sukces.

M 15

matizbetone

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Leszno
Orientujecie się może , jaki zawodnik/zawodniczka zdobył na IO w Sochi najwięcej medali niezależnie jakiego kruszcu. Bo postawilem za 5 taki zakład na comeon i teraz nie wiem jak to sprawdzic ???? Dzięki za odpowiedź