>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Zagadki Sportowe ;)

christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Który z polskich mistrzów olimpijskich jest &quot;na Ty&quot; (w sensie, że po bruderszafcie) z aktualnym przewodniczącym Międzynarodowego Komitetu Olimpijskiego?

K 1,2K

kukla

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Gliwice
Który z polskich mistrzów olimpijskich jest &quot;na Ty&quot; (w sensie, że po bruderszafcie) z aktualnym przewodniczącym Międzynarodowego Komitetu Olimpijskiego?

Zakładam, że Szewińska ale to tak na wyczucie :p

christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Też nie Korzeniowski.

Chociaż teraz sobie uzmysłowiłem, że Szewińska może być z nim na Ty, a my tego nie wiemy.

Jak mi chodzi o sportowca, który jest na 100% na Ty z przewodniczącym MKOL-u (wspominał o tym redaktor Heflich - specjalista od tej dziedziny sportu), poprzez to jaką dyscyplinę sportu uprawiał kiedyś szef MKOL-u (taka mała podpowiedź ;-) ).

olo 2,2K

olo

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Gdansk
Powszechnie uważany za najlepszego sportowca w historii swojej konkurencji. Mimo, że już nie startuje nadal ma rekord świata, zresztą poprawiał go kilkukrotnie. Można powiedzieć, że nikt się w obecnych warunkach nie zbliżył do tego rekordu nawet. Dwukrotnie uznany najlepszym Europejczykiem w swojej dyscyplinie.

christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Tu musi chodzić o Jonathana Edwardsa i pamiętny konkurs na MŚ - 18,16 a potem 18,29 - oglądałem to wtedy - trój dżamp to on miał.

Dobrze myślę?

olo 2,2K

olo

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Gdansk
Nie, to nie chodzi o to, ale jesteś stosunkowo blisko.

Vader by pewno ogarnął :razz:

olo 2,2K

olo

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Gdansk
Jak blisko to może Jan Żelezny?

Tak, właśnie o niego chodziło. Oprócz niego nikt zdaje się 94 nie rzucił, a jego rekord ponad 98 jak dobrze kojarze.

olo 2,2K

olo

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Gdansk
Majkel Jordan

Zaraz coś zapodam.

Brała udział w 3 IO co w przypadku jej dyscypliny nie jest często spotykane. A co jeszcze rzadziej spotykane na każdych IO zdobywała medale. W MŚ przez blisko dekadę 20 medali. Do tego jedna ze starszych mistrzyń. No i ładna kobitka.

christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Wymień przynajmniej trzech koszykarzy (z pięciu), którym odebrano zdolności gry w kosza w filmie KOSMICZNY MECZ.