Co warte są sondaże można było zaobserwować przy okazji wyborów prezydenckich.To jest jeden wał mający wpływać na opinię publiczną.Ostatnio Tomasz Lis na twitterze opublikował taki sondaż, który po podliczeniu miał 101% ????
Oczywiście samymi sondażami nie można się kierować, ale wszystkie nie mogą się mylić, a w ciągu ostatnich lat jak się sondażownie myliły to na korzyść PO. Dlaczego ? Z prostego powodu - część tzw zatwardziałych PiSowców czy antysystemowców po prostu nie bierze w nich udziału. Sondażownie też często nie prowadzą badań w malutkich miasteczkach czy wsiach gdzie jest mało wyborców PO. Więc jak sondażownia mówi, że PO ma mieć 26% można odejmować z 3%.Co warte są sondaże można było zaobserwować przy okazji wyborów prezydenckich.To jest jeden wał mający wpływać na opinię publiczną.Ostatnio Tomasz Lis na twitterze opublikował taki sondaż, który po podliczeniu miał 101% ????
Najbardziej skorumpowaną partią jest właśnie PSL. W miasteczkach, na wsiach i wszystkich tych zadupiach rządzą całe klany rodzinne. PSL to jest patologia w sensie nepotyzmu. Bury to wierzchołek góry lodowej. Posunęli się nawet do tego, że było coś z wyborami samorządowymi.Komunały w stylu, że ludzie mają dość załatwiania to chyba nie brzmi najlepiej w ustach zwolennika PO, najbardziej skorumpowanej partii w .
Elektorat Kukiza nie ma nic wspólnego z KORWiN-em i nie mam bladego pojęcia skąd takie stwierdzenie wytrzasnąłeś. Osoby popierające Kukiza to osoby znudzone politycznym establishmentem z POPiS-u, PSL-u i SLD i całej tej bandy, która rządzi od lat. Kukiz zarówno na swoich listach wyborczych jak i w swoim elektoracie ma osoby związane ze wszystkimi możliwymi formami politycznymi od prawa do lewa co może skutkować tylko i wyłącznie wielkim dzwonem w wyborach. Najprościej widać to na strasznym spadku notowań Kukiza w sondażach i według mnie jest bardzo możliwe, że to ugrupowanie nie znajdzie się w parlamencie.Co do KORWINa to jak by nie było KUKIZ'15 to tak, śmiało można by wchodzić, ale KUKIZ'15 "ukradł" sporo wyborców właśnie KORWINowi i na tym poziomie pojedynek odbędzie się pomiędzy tymi ugrupowaniami bo to zbliżony elektorat. Moim zdaniem linia 3% jest prawidłowo ustawiona przez buki i trudno, szczególnie dzisiaj oszacować jak to grać, dla mnie NO-BET.
Ja już dawno podałem i zagrałem typy na Nowoczesną poniżej 5,5%. Ona jest znacznie bardziej establishmentowa niż PO. W związku z powyższym wobec takiej niechęci ludzi do banków, mediów i całej tej "elity" jakie ma mieć szanse ? Petru z tą jego antysystemowością to wydmuszka. Elektorat PO jeśli gdzieś przejdzie to do Zjednoczonej Lewicy co też pograłem na powyżej 5,5% i już mogę w zasadzie księgować bo teraz linia jest chyba na poziomie 7,5% i nadal myślę jest do grania. Myślę, że po cichu Petru to agent PO ????NowoczesnaPO oficjalnie nawoluje "Naszym obowiazkiem jest przyjmowanie uchodzcow".
Takze dodajac pseudosondaze gdzie byli sztucznie zawyzani nawet przed oficjalnym powstaniem partii nie maja zadnych szans na 5% (teraz widze zmienili na 4.5%, ale linia tez wysoka).
Petru z tą jego antysystemowością to wydmuszka.
Petru wyraźnie i wielokrotnie mówił, że nie jest antysystemowy. No chyba, że zmienił zdanie to prosze jakiś link.