Krzysztof - Twoje poglądy ja już znam z poprzednich tematów i tutaj naprawdę nie mam ochoty na dyskusję.
Polityka zdrowotna - oddłużanie szpitali, kroki ku prywatyzacji niebędące prywatyzacją. Krótko mówiąc - postawienie na jakość, a nie ilość. Jasne, że zmienia się powoli, ale tam, gdzie ja się z tym stykam od kilku lat widać niewyobrażalny postęp.
Sorki, jestem zwolennikiem PISU, ale nie jestem radykałem. W wielu kwestiach się z programem PISu nie zgadzam - np PIS mówi nie finansowaniu IN VITRO, a ja mówię, że tak - skoro ludzie pragną dziecka i nie mogą z różnych powodów to należy im pomóc.
Resztę przedstaw sobie sam - PIS tworzył prawo dla małych firm i dla obywateli, PO robi ustawy pod elyty yntelygenów i polityków (np o ustawie o dostępie do informacji publicznej).
O reszcie nie muszę pisać - wiele moich znajomych, którzy głosowali na PO ze wstydem przyznają mi rację i teraz rękami i nogami się zapierają, że nie zagłosują na PO.
W świętokrzyskim jest takie powiedzenie ludowe: "Złodziej przez wieś idzie tylko raz!" - tak samo Donek jak sam teraz skomli jak pies i prosi "Chciałbym być 1 jeszcze jedyny raz premierem" - tylko po co? Nie da się jeszcze bardziej zgnoić, upokorzyć i zniszczyć obywateli i gospodarki.
Radzę Ci przyjrzeć się polityce PO, teraz nagle jest wielki pisk bo ludzie są WKUR...NI!! na nich, a każda ich wizyta kończy się gwizdami (Radek Judek Sikorski) obraża kibiców/kiboli, że to są zwolennicy PIS-u (albo łyse pały, jego zachowanie przypomina mi takiego żydka, że w grupie to on weźmie i rzuci kamień przeciwko mniejszej grupie, a jak sam jest to skuli ogon i podkabluje i podkoloryzuje [gdzie tam była agresja :?: To za komuny za nielegalne zbiorowisko pałowali a tutaj za antyrządowe hasła idzie się do paki]) Należy sobie zadać pytanie, czy skoro nie popieram i nie darzę zaufaniem tego rządu to jestem PISIOREM ?
NIE :!: Tam mogli być przedstawiciele i zwolennicy Korwina, Palikota, Pawlaka, Napieralskiego.
Tak samo jak Donka przyparli do muru kibice Jagi i o dziwo w obu przypadkach (kibice Jagi vs Donek i kibice Jagi vs Radek Sikorski) policja nie interweniowała ?
- Dlaczego? Zachęcam do własnych przemyśleń skoro w procesach udowodniono nadużycie władzy (aresztowanie kibiców Jagi za Donek matole......)
Ja nazwiskami nie chciałem sypać i lepiej byłoby dla zwolenników PiSu, bym nie zaczął. A głosuję właśnie ze względu na Sikorskiego - NIKT nie odbierze mu tego, co ma - wykształcenia i obycia w środowisku międzynarodowym, którym bije na głowę wszystkich innych razem wziętych.
Stary tą wypowiedzią niszczysz system :!:
Dam ci 2 przykłady:
1)Możesz być wykształconym yntelygentem i być totalną kanalią człowiekiem nie do życia, który tylko myśli o sobie.
2) Możesz być po zawodówce, mieć racjonalne podejście do wielu rzeczy o których taki yntelygent nie wie i być super człowiekiem.
Radek Sikorski to ma osiągnięcia :?: Ciekawe jakie.
Lepiej powiedz mi co taki koleś może wiedzieć o Polsce i Polakach skoro większość swojego czasu spędzał poza granicami kraju (studia w Oxfordzie) i teraz wraca w glorii chwały, że ma układy i wpływy.
Odpowiedź jest prosta - on ich nie ma, on robi tylko uśmieszki i umie dobrze lizać to i owo.
Rozlicz go z 2 rzeczy:
1) Zniesienie wiz do
USA - obiecywał to pokemonek i co :?:
"Problem leży po stronie Amerykańskiej" - to oficjalne stanowisko po 4 latach rządzenia tego nieudacznika.
gratuluję :!: :!: :!:
Powinniśmy zrobić tak jak zrobili Brazylijczycy - skoro wizy dla Brazylijczyków do
USA to oni wprowadzili dla koszernych i co :?:
Nagle
USA got a big problem...... i momentalnie rozwikłali to.
Tutaj jakby był ktoś z jajami i postawił twardo sprawę - ok wizy dla nas to dla was też, za brak wizy deportacja, kara 5 tys $ i zakaz wstępu do Polski (pomimo bycia w Shengen) i raz dwa by judki z
USA rozwikłali ten problem.
2) Kwestia nazwisk i zaniedbania polityki z Litwinami - teraz jesteśmy tam dyskryminowani. Radek mówi, że jest OK - pojedź do Wilna i eksponuj to, że jesteś Polakiem - życzę Ci powodzenia.