>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Wybory parlamentarne 13.10.2019r

kibic-zwierze 2,1K

kibic-zwierze

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
cytat z dnia 14 października 2019 11:52 przez pawelex
Co do PIS to cebula dała się po raz kolejny sprzedać za ich własne pieniądze 

Jako kibic Legii z Zylety głosowałem na PiS, jak się ma to do Twojej teorii? 

rekretyper 2,1K

rekretyper

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Byl Bedzie Jest

Tylko ze ta cebula coś z tych pieniędzy ma a za rządów tych "lepszych" ???? miała, tylko Elita sie dobrze miała.

B 172

bmoran

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0

Ja wiekszosc zdecydowana dochodu rozliczam za granica, wiec 500+ biore z Twoich podatkow :D 

ranczo0123 10,4K

ranczo0123

ModTeam
Członek Załogi
Reaction score
0
Punkty
0
Najlepsi to sa ci, ktorzy wszystkich przeciwnikow PiS wyzywaja od lewakow podczas gdy najbardziej lewicowe poglady pod katem gospodarki ze wszystkich partii ma wlasnie PiS. Nawet ta Lewica stworzona z SLD i Razem nie ma takich odjechanych pogladow na gospodarke co oni ????

karciarz 16,2K

karciarz

ModTeam
Członek Załogi
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Twin Lagoon
Aż tak źle się ludziom w Polsce żyje, że tak bardzo pragną rozwalić kraj? Widać, że polski naród jest głupi. Mam nadzieję, że przez następne 4 lata pozbędą się złodziei, oszustów, komuchów i esbeków. 

P 971

przestrzalninja

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
ranczo0123 10,4K

ranczo0123

ModTeam
Członek Załogi
Reaction score
0
Punkty
0
Oficjalne wyniki:

pawelex 136

pawelex

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
cytat z dnia 14 października 2019 14:41 przez rekretyper

Tylko ze ta cebula coś z tych pieniędzy ma a za rządów tych "lepszych" ???? miała, tylko Elita sie dobrze miała.

Co ma? Sprawdź sobie wartosc tych pieniędzy. Odejmij inflację i wzrost cen. Ponad 30 nowych lub podwyższonych podatków. Nikt tej kasy nie wziął z nieba. Na podwyżki nauczycieli i lekarzy nie mieli ale na 13 i 14 emeryture znaleźlu. To zwykła korupcja 

Tamta władza była nieporozumieniem. Nie bronię ich. Kończę ten temat bo to nie miejsce na tego typu dyskusje ale przez te 4 lata zobaczycie jak władza potrafi być arogancka

5xharoldx5 18,7K

5xharoldx5

Typer
Reaction score
0
Punkty
0
Prawie idealnie sprawdziły się te wyniki z tymi sondażowymi. Under 45,5 PiS na szczęście wszedł. Szkoda, że minimalnie przekroczyli 43,5, bo pamiętam, że ktoś stawiał właśnie na under 43,5 po ładnym kursie, zabrakło bardzo niewiele.

Z wyników wyborów z pewnością zadowoleni są SLD, PSL i Konfederacja. PiS tak umiarkowanie, a KO powodów do zadowolenia nie ma, ale z drugiej strony na nic lepszego liczyć raczej nie mogli.

adamo80 2,9K

adamo80

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
W tym roku nic nie grałem na wybory i pisałem na forum, że linie tym razem buki ustawiły prawidłowo i miałem rację. Ktoś podawał KO poniżej 27% po 1,84 w STS i zobaczcie jak linia była idealnie ustawiona :) tym razem "oczko" u buków... Kto był w stanie przewidzieć czy będzie 26,88% czy 27,40% (jak ostatecznie jest)... Mogę trochę żałować, że nie zagrałem znowu na frekwencję, ale tu zmyliły mnie sondaże, gdzie deklarowało, że pójdzie 59%, a jest zasada żeby odejmować 10% od sondażowej frekwencji... Z 2 strony nie wierzyłem, że będzie np tylko z 52%, ale i tu buki dały dobre (dla siebie linie) czyli 52,56,58... Było też pow. 60% i jak się okazuje to można było grać... Reasumując w tych wyborach na wyniki były idealne linie (żadnego value), lekkie value na frekwencję, która znowu była lekko niedoszacowana, ale jak dla mnie było za duże ryzyko żeby grać to mocno, a ponieważ nie mam czasu na bukmacherkę to albo gram mocno, albo wcale... :)

Mam też taką refleksję, że osoby na tym forum od kiedy tu jestem zawsze grały na wejście Korwina, a... kiedy nareszcie wszedł to były tu głosy, że nie wejdzie i chyba mało osób to pograło, a jednak wszedł (co prawda jako Konfederacja, ale wszedł... :) Generalnie szkoda, że źródełko zarobków w postaci wyborów powoli usycha... Ciekawe jakie linie na frekwencję wystawią na prezydenckie... 70%.... ?????? Hahaha

P 971

przestrzalninja

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
a moim zdaniem kursy byly zle wystawione. linia na pis byla pod 48,5 i prawie 5 roznicy z rzeczywistoscia, linia na konfederacje zaczynala sie od 4 a bylo 6,8. linia na sld 10,5 a skonczylo sie na 12,5. psl tez linia 6 a skonczylo sie na 8,5. to przy psl i konfederacji naprawde spore value. zreszta pisalem pod koniec wrzesnia i na poczatku pazdziernika co gram i wszystko sie sprawdzilo. 60 procent zysku netto przy nietrafieniu pis nie bedzie mial wiekszosci i pis ponizej 43,5 to dobry wynik. fajne wnioski mozna wyciagnac np. palade probuje byc influencerem xd moim zdaniem sie myli tak jak sondazownie. patrzac po wnioskach jakie wyciagaja partie i dziennikarze za 4 lata znowu nic sie nie zmieni. wybory prezydenckie beda fajne w zaleznosci od kandydata opozycji i w jaki sposob bedzie on mobilizowal ludzi do glosowania przeciw. ciekawy bylby owsiak xd naprawde ciekawy. chyba sobie poszukam i juz teraz postawie, ze bedzie kandydatem opozycji w zaleznosci od kursu. chyba ze uwierzyli w to, ze budka albo kidawa moze byc prezydentem xd ciekawe czy kisiniak-kamysz wystartuje i jak to sie tym razem przelozy na poparcie kandydata psl, ktory co wybory na 2 procentach sie zatrzymywal. 

edit; fajne zestawienie

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/wyniki-wyborow-ktory-sondaz-najlepiej-je-przewidzial/k8s500v

sandomingo 58

sandomingo

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Sri Lanka
Po wtopie w wyborach do PE udało sie fajnie zapunktować. Byłoby jeszcze lepiej gdyby mi wszedł under 43.5 (po kursie 5.8) na PiSie. Zabrakło 0.1%...
Udało się przewidzieć lepsze wyniki PSLu i Konfederacji, ale liczyłem też na spokojny over 13 dla Lewicy.
Wracamy do tematu za trochę ponad pół roku - wybory prezydenckie. Spodziewam się tam wielkiej niespodzianki ;)

adamo80 2,9K

adamo80

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Linie były dobrze ustawione... Ja nie mówię, że i tak się nie da zarabiać bo jak jestem pewny, że Real wygra z Barceloną i mam to przeanalizowane w 1000% to i to zagram po 1,50, ale... chodziło mi o to, że kiedyś to buki miały w liniach poślizg tak z 10%... Jak komuś intuicja podpowiedziała, że PiS będzie miał mniej niż 48% to brawo, ale linie były od 40 do 50%, a nie od 30 do 40 co bywało (to tylko przykład) wcześniej. Tu zresztą w wątku nie widziałem typów na PiS poniżej 44%, raczej pow. 50%. Tak samo na Konfederację nie było na wejście. Co do PSL to się cieszę osobiście z tego wyniku, ale tu to już w ogóle, żadne sondaże tego nie przewidziały i naprawdę ciężko było przed wyborami to wyczuć bo nawet nikt z komentatorów sceny politycznej tego nie wyczuł. Jednym słowem mówiąc tym razem to była po prostu loteria jak 80% typów w całej bukmacherce...

P 971

przestrzalninja

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
to przejzyj watek jeszcze raz ;p 10 procent roznicy przy 30 procentach poparcia i 2 procent roznicy przy 4,5 procent to gdzie jest wieksze value... to tak jakby bylo 20 procent roznicy przy 45 wystarczy przecinek przesunac. skala sie zmienia i tyle. dla mnie byly zle wystawione i to udowodnilem. dla kogos innego byly dobrze i tez to udowodnil. 

pisalem ze stawiam na konfederacje powyzej 6 procent i za ile pisalem ze stawiam pis ponizej 43,5 i za ile pisalem tylko posty sobie edytowalem. tak to mozna sobie z 30 postow nabic a chyba nie o to chodzi. pisalem ze gram zimocha z glinskim i za ile. pisalem ze gram pis nie uzyska samodzielnej wiekszosci i za ile. i pisalem, ze nie gram typow po to zeby weszly jak ktos zapytal o konfederacje powyzej 4,2 tylko anomalie w kursach gram.  wyjatkiem bylo sld powyzej 10,5 ktore bylo niedoszacowane oraz pis ponizej 48,5 ktory byl przeszacowany. to moje zdanie i moge sie mylic. milego dnia wszystkim zycze.

edit; zaznaczam ze dla mnie bylo value dla kogos innego moglo nie byc. 

adamo80 2,9K

adamo80

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
cytat z dnia 15 października 2019 11:41 przez przestrzalninjato przejzyj watek jeszcze raz ;p 10 procent roznicy przy 30 procentach poparcia i 2 procent roznicy przy 4,5 procent to gdzie jest wieksze value... to tak jakby bylo 20 procent roznicy przy 45 wystarczy przecinek przesunac. skala sie zmienia i tyle. dla mnie byly zle wystawione i to udowodnilem. dla kogos innego byly dobrze i tez to udowodnil. 

pisalem ze stawiam na konfederacje powyzej 6 procent i za ile pisalem ze stawiam pis ponizej 43,5 i za ile pisalem tylko posty sobie edytowalem. tak to mozna sobie z 30 postow nabic a chyba nie o to chodzi. pisalem ze gram zimocha z glinskim i za ile. pisalem ze gram pis nie uzyska samodzielnej wiekszosci i za ile. i pisalem, ze nie gram typow po to zeby weszly jak ktos zapytal o konfederacje powyzej 4,2 tylko anomalie w kursach gram.  wyjatkiem bylo sld powyzej 10,5 ktore bylo niedoszacowane oraz pis ponizej 48,5 ktory byl przeszacowany. to moje zdanie i moge sie mylic. milego dnia wszystkim zycze.

edit; zaznaczam ze dla mnie bylo value dla kogos innego moglo nie byc. 

Ok jako jeden z nielicznych dobrze zagrałeś i gratuluję... ale inne typy i to w większości nie powchodziły, a jeszcze na poprzednie samorządowe, nie mówiąc wcześniej powchodziło prawie wszystko bo buki dały prezenty. Np. na samorządowe jak dobrze pamiętam to bukom zabrakło skali na frekwencję bo najwyższa linia była o 10% niższa niż realny wynik - i to jest VALUE przez duże V... Tu owszem były po niezłych kursach linie pow. 60% na frekwencję, zgadza się... ,ale mieściły się w skali co oznacza, że linie były dobrze ustawione... Gdyby nie pogoda mogło by być i z 57%... Pewnie we frekwencji te linie miały lekkie value, ale już w wyniku PO gdzie była linia po 1,84 na 27% - idealnie wycelowana... Linie na PiS przesadzone, ale wciąż wszystko w granicach błędu sondażowego... Jak się gra za 10zł czy za 100zł czy nawet za 1000zł to można oczywiście sobie pograć i ryzykować, ale rzeczywiście mocno za 10 czy 50 tyś to już trzeba mieć spory zapas co ostatnie wybory od 2012 (czyli od momentu kiedy gram i zarabiam (łem) na polityce) dawały...

Zresztą koledzy w tym wątku raportowali, że buki i tak szybko limitują więc nawet nie wiadomo czy by można było mocno coś zagrać. Wniosek jest jeden - od tych wyborów raz przez właściwie ustawione linie, dwa przez limitowanie - skończyło się Eldorado polityczne.... :) :) :)

Oczywiście nie oznacza to, że nie można zarabiać, ale tak jak i w sporcie...

N 23

nayare

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
To ja jeszcze dorzuce taka perelke od unibetu na 2 tygodnie przed wyborami a propos wystawionych kursow

Konfederacja over 3.5% @ 1.85