>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Wybory do Europarlamentu!!!

cygeiro 486

cygeiro

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kraków
i tutaj nachodzi na myśl, dlaczego ludzie ukierunkowani, wykształceni, potrafiący logicznie myśląc nie realizują się w polityce jako liderzy tylko zawsze są na drugim planie, jako doradcy? śmieszne to jak cholera, że Andrzej realizuje swoje priorytety o których nie ma pojęcia. Doradca coś doradzi, ale on i tak zrobi inaczej bo jest głupi i z tej głupoty myśli, że wie lepiej.

Swini od koryta nie odpedzisz.

radek03 90

radek03

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
i tutaj nachodzi na myśl, dlaczego ludzie ukierunkowani, wykształceni, potrafiący logicznie myśląc nie realizują się w polityce jako liderzy tylko zawsze są na drugim planie, jako doradcy? śmieszne to jak cholera, że Andrzej realizuje swoje priorytety o których nie ma pojęcia. Doradca coś doradzi, ale on i tak zrobi inaczej bo jest głupi i z tej głupoty myśli, że wie lepiej.
Dlatego, że taki niekumaty dużo krzyczy, wykrzykuje jakieś hasła miliardy na rolnictwo! i ludzie dają się nabrać na takie slogany to działa na wyobraźnię i wierzą, że tak będzie i taki koleś zyskuje poparcie i pozycję, choć umie tylko dużo gadać i zazwyczaj bezsensu. Mnie np. śmieszą takie sytuacje, jak np. szanowny pan Lepper na konferencji pracowej pouczał odnośnie budżetu Balcerowicza, człowiek który nie ma o tym pojęcia poucza profesora i doktora nauk ekonomicznych, hehe. Tak, tak nasza polityka to kabaret, szkoda, że aktorzy kiepscy.

M 4,2K

madangelo

Moderator
Członek Załogi
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Norrköping
Dlatego tak jest bo partie obiecują rzeczy nierealne do spełnienia i mimo, że chceliby te obietnice spełnić to jest to niemożliwe. Przykładowo Lepper, obiecuje publicznie miliardy dla rolników, dotacje, modernizacje wsi, ale niestety powiem brzydko to jest burak, bez jakiegokolwiek wykształcenia o odpowiednim kierunku, on nie ma pojęcie o budżecie, planowaniu wydatków i przychodów, deficycie.
Może dla Ciebie Lepper to burak bez wykształcenia ale spokojnie o problemach rolników i wsi wie więcej niż wszystkie profesory na posadach za biurkami.
A tych na których niby mam obowiązek głosować obowiązkiem jest żeby zapewnić mi, mojej rodzinie i całemu społeczeństwu godziwe życie. Niestety oni ze swoich obowiązków się nie wywiązują, więc społeczeństwo swój &quot;obywatelski obowiązek&quot; ma, krótko mówiąc, w dupie.
Najlepiej czekać jak wszystko z nieba spadnie :spokodfhgfh:
Mam takie pytanie, czym się kierujecie głosując na Libertas?
Tosz libertas to nic innego jak Liga Polskich Rodzin, a jest o nich głośno bo Wałęsa &quot;rozmienił sie dla nich na drobne&quot; ;)

magiki 42

magiki

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Tosz libertas to nic innego jak Liga Polskich Rodzin, a jest o nich głośno bo Wałęsa &quot;rozmienił sie dla nich na drobne&quot; ;)

bo ja wiem czy drobne... 15 tyś na ulicy nie leży ???? ale spartolił tylko swój wizerunek no i ma do pierwszego ;D

radek03 90

radek03

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Może dla Ciebie Lepper to burak bez wykształcenia ale spokojnie o problemach rolników i wsi wie więcej niż wszystkie profesory na posadach za biurkami.

O problemach to może on wie, w koncu jest ze wsi, ale o sposobie ich rozwiązania to on nic nie wie. Nie ma podstawowej wiedzy jak funkcjonuje gospodarka, uchwalanie ustawy budżetowej, nie zna podstaw ekonomi, więc te jego biecanki i slogany są warte okrągłe zero.

M 4,2K

madangelo

Moderator
Członek Załogi
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Norrköping
Jak to mówią &quot;człowiek ze wsi wyjdzie ,ale wieś z człowieka nigdy&quot; hehe Przynajmniej balansował trochę innych polityków :p

cygeiro 486

cygeiro

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kraków

Wlasnie przez takie myslenie mamy takich ,politykow&#39; a nie innych. Dopoki jest popyt (elektorat) na demagogie dopoty gwiazdami &#39;polityki&#39; beda tacy ludzie jak Lepper.

Kiedys z Lepperem rozmawialem przez chwile osobiscie (promowal swoja partie na placu targowym Tomex w Krakowie) i zadalem mu jakies pytanie nie tak jak wszyscy tam typu &#39;Czy bedzie lepiej...&#39; tylko bardziej nakierunkowane na dany problem, zwiazane zreszta z rolnictwem (w rodzinie mam kilku rolnikow) to zbyl je zartem i czym predzej odszedl ode mnie do starszych ludzi, ogolnie staral sie nie rozmaiwac z mlodszymi. [: to bylo chyba jak samoobrona pierwszy raz weszla do parlamentu, wiec akurat moja opinia nie oparta jest na mediach i ich rewelacjach.

ted 9,1K

ted

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
una paloma blanca
Lepper doszedł do wszystkiego od 0. I cos starał sie czasem robic, media nagłosniły jaki to burak i tak sie przyjeło szczegolnie dla tych co mało wiedza o polityce

radek03 90

radek03

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Lepper doszedł do wszystkiego od 0. I cos starał sie czasem robic, media nagłosniły jaki to burak i tak sie przyjeło szczegolnie dla tych co mało wiedza o polityce

Media z niego zrobiły buraka? On sam nim jest. Intersuję się polityką i wiem, że pod względem wiedzy, umiejętności działania to Lepper jest burakiem. Oglądaliście kiedyś z nim programy publicystyczne? Na pewno tak, to zauważcie, jak redaktor zadaje mu pytania takie ogólne, widać że wcześniej je znał i odpowiada jednym tchem (oczywiście odpowiedzi opracowane przez doradców), ale jak jakieś pytanie wychodzi poza podstawowy plan to on nie potrafi złożyć sensowego zdania. Dużo krzyczy, robi w koło szum i nic poza tym, bo nic innego nie umie. Ale widać takie coś wystarcza żeby dzisiaj zrobić karierę polityka.

magiki 42

magiki

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0

w stosunku do polityków i inteligencików to dobrze to przyrównałeś. Lepper wie najwięcej z polityków o polskiej wsi, ale sam wie niewiele :]

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Verona
Najlepiej czekać jak wszystko z nieba spadnie :spokodfhgfh:

Kompletnie nie rozumiem Twojej wypowiedzi, chciałeś zastosować tak zwaną &quot;ciętą ripostę&quot; a wyszło słabo i bez wyrazu.

radek03 90

radek03

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
A jak tak widać wiele osób ma negatywne spojrzenie na całą politykę i nie ma na kogo głosować, to możemy założyć swoją partię. Ja na ochotnik na przywódcę, zrobimy zamach stanu, tylko potrzebuje poparcia, wprowadziłbym junte wojskową i Polska rosłaby w siłe!! ????

magiki 42

magiki

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
ja się zgadzam... zrobimy rzeź niczym Rewolucja Francuska ???? ... ale pod jednym warunkiem, że w naszym programie będzie punkt o legalizacji bukmacherki w Polsce... bo chce wypłacić moje miliony z buków, ale nie mogę bo US będzie mnie ścigał ... i tyle z wycieczki ;)

pasiak_forever 55

pasiak_forever

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Wprowadzamy legalizacje pokera, buka i marychy, będziemy mieli poparcie większości ????

kowboj 143

kowboj

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Gdynia
Lepper to burak nad buraki otoczony jeszcze większym buractwem od niego. Wszystkie te Filipki, ***arskie i Maksymiuki, Begerówy i cała reszta tej trzody mają gów...ne pojęcie o rolnictwie i widzą tylko kasę do jakiej mogą się dorwać w parlamencie. Takim Lepperem na trochę wyższym, że tak powiem levelu, jest Berlusconi. Całe szczęście, że nie jesteśmy tacy durni jak Włosi, którzy popierali tego palanta przez lata i teraz mają o wiele więcej problemów wewnętrznych niż my.

Co do wyborów to nie wiem czy będę mógł głosować bo być może wypadnie mi dzień roboczy w &#39;tą&#39; niedzielę. Interesuję się polityką od długiego czasu, ale gdyby nie fakt tego, że wybrany poseł reprezentuje Polskę na forum Europy to chętnie zagłosowałbym na każdego posła, byle wyjechał, nigdy nie wracał i więcej bym go nie widział (może poza Palikotem i Niesiołowskim, bo to jedyni ludzie walący niejeden raz gorzką dla wielu prawdę prosto w gały, do czego nie jesteśmy przyzwyczajeni po latach rządów różnych paranienormalnych). Nie ma i zapewne długo nie będzie w naszym kraju partii gotowej zmienić sytuację społeczno-ekonomiczną chociażby mojej rodziny, czy równieśników, a już na pewno żaden z kandydatów nie zasłużył swoją pracą na ciepłą posadkę w UE. Wybory i tak wygra PO, które nie powinno być rozliczane do końca kadencji, więc albo nie zagłosuję ze względu na pobyt w pracy, albo pójdę oddać nieważny głos. Dziękuję każdemu komu się chciało czytać te wypociny ????

sawas 27

sawas

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Ylgen
Ja na ochotnik na przywódcę
A na polityków narzekacie :p A wszystko rozbija się właśnie o przywództwo i władzę..
Ja odniosę się jeszcze do wcześniejszej dyskusji - nieprawdą jest, że w polityce nie ma ludzi ukierunkowanych i wykształconych w konkretnym kierunku.. Wystarczy choćby spojrzeć na kilka resortów -&gt;
Chyba najlepszy przykład to Religa.. A poza tym:
Ćwiąkalski, Czuma - prawnik ministrem sprawiedliwości.
Kopacz - lekarz ministrem zdrowia.
Rostowski - ekonomista ministrem finansów.
Nowicki - ekolog ministrem środowiska.
Lipiec - sportowiec ministrem sportu [jak wyszło tak wyszło, ale ukierunkowany był :p]
Ja pójdę głosować. Ci, którzy nie idą, nie mają prawa narzekać. To jedyna szansa, by zmienić coś, co się nam nie podoba, a marnujemy ją. Po co? By później narzekać. Zamknięte koło..

Do tego sam prezydent Kaczyński - czy minister Sikorski - wybitny specjalista w sferze stosunków międzynarodowych, absolwent Oksfordu z doświadczeniem dziennikarskim w wojnach europejskich, afrykańskich i azjatyckich, moim zdaniem właściwa osoba na właściwym miejscu.

skrewdriver 3

skrewdriver

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Lepper to burak nad buraki otoczony jeszcze większym buractwem od niego. Wszystkie te Filipki, ***arskie i Maksymiuki, Begerówy i cała reszta tej trzody mają gów...ne pojęcie o rolnictwie i widzą tylko kasę do jakiej mogą się dorwać w parlamencie. Takim Lepperem na trochę wyższym, że tak powiem levelu, jest Berlusconi. Całe szczęście, że nie jesteśmy tacy durni jak Włosi, którzy popierali tego palanta przez lata i teraz mają o wiele więcej problemów wewnętrznych niż my.

Co do wyborów to nie wiem czy będę mógł głosować bo być może wypadnie mi dzień roboczy w &#39;tą&#39; niedzielę. Interesuję się polityką od długiego czasu, ale gdyby nie fakt tego, że wybrany poseł reprezentuje Polskę na forum Europy to chętnie zagłosowałbym na każdego posła, byle wyjechał, nigdy nie wracał i więcej bym go nie widział (może poza Palikotem i Niesiołowskim, bo to jedyni ludzie walący niejeden raz gorzką dla wielu prawdę prosto w gały, do czego nie jesteśmy przyzwyczajeni po latach rządów różnych paranienormalnych). Nie ma i zapewne długo nie będzie w naszym kraju partii gotowej zmienić sytuację społeczno-ekonomiczną chociażby mojej rodziny, czy równieśników, a już na pewno żaden z kandydatów nie zasłużył swoją pracą na ciepłą posadkę w UE. Wybory i tak wygra PO, które nie powinno być rozliczane do końca kadencji, więc albo nie zagłosuję ze względu na pobyt w pracy, albo pójdę oddać nieważny głos. Dziękuję każdemu komu się chciało czytać te wypociny ????

To są akurat typowe polityczne clowny, których obecnośc w polityce ogranicza się do robienia z siebie idiotów. Niesiołowski nawet swego czasu został okrzyknięty Benny Hillem polskiej polityki.:-D

C 19

coornell

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Witam serdecznie!
Poprzednio głosowałem na PIS , potem na PO. Teraz swój głos oddaje na UPR - jedyną jak się okazuje ostoję prawicy w Polsce. Ktoś wcześniej napisał że głosuje na PO bo zgadza się to z jego liberalnymi poglądami. Czy po 1,5 roku rządów PO naprawdę uważasz że to partia liberalna ? Ja naprawdę miałem nadzieje że PO pójdzie w stronę wolnego rynku, ale bardzo się rozczarowałem. To taka sama partia jak inne i nic nie zrobiła w kierunku zmniejszenia obciążeń podatków ,wręcz przeciwnie.

Co do legalizacji - bardzo dobrze jeśli po legalizacji cena narkotyków spadnie do kilku zł/g , przynajmniej nikt nie będzie namawiał moich dzieci w szkole/dyskotece/osiedlu bo żadnemu dilerowi nie bedzie się to już opłacało.

Libertas to taki chwilowy happening , udający prawicę. Kolejna etatystyczna partia ( nazwiska mówią same za siebie) , która w PE będzie reprezentować ponadnarodowe interesy, nie polskie. Jeśli ktoś rzeczywiście ceni sobie ochronę polskiej suwerenności a nie popiera z jakichś powodów UPR , powinien rozważyć Prawicę RP. Libertas jes zdecydowanie pro-unijny ( za wyjatkiem traktatu) , UPR i PRP zdecydowanie uniosceptyczne, nie dajcie sie nabrać na Libertas.

Pozdrawiam

sawas 27

sawas

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Ylgen
Witam serdecznie!
Poprzednio głosowałem na PIS , potem na PO. Teraz swój głos oddaje na UPR - jedyną jak się okazuje ostoję prawicy w Polsce. Ktoś wcześniej napisał że głosuje na PO bo zgadza się to z jego liberalnymi poglądami. Czy po 1,5 roku rządów PO naprawdę uważasz że to partia liberalna ? Ja naprawdę miałem nadzieje że PO pójdzie w stronę wolnego rynku, ale bardzo się rozczarowałem. To taka sama partia jak inne i nic nie zrobiła w kierunku zmniejszenia obciążeń podatków ,wręcz przeciwnie.
Co do legalizacji - bardzo dobrze jeśli po legalizacji cena narkotyków spadnie do kilku zł/g , przynajmniej nikt nie będzie namawiał moich dzieci w szkole/dyskotece/osiedlu bo żadnemu dilerowi nie bedzie się to już opłacało.
Libertas to taki chwilowy happening , udający prawicę. Kolejna etatystyczna partia ( nazwiska mówią same za siebie) , która w PE będzie reprezentować ponadnarodowe interesy, nie polskie. Jeśli ktoś rzeczywiście ceni sobie ochronę polskiej suwerenności a nie popiera z jakichś powodów UPR , powinien rozważyć Prawicę RP. Libertas jes zdecydowanie pro-unijny ( za wyjatkiem traktatu) , UPR i PRP zdecydowanie uniosceptyczne, nie dajcie sie nabrać na Libertas.
Pozdrawiam
Dlaczego jesteś eurosceptyczny?