>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Wybór Papieża...

yar000 1,5K

yar000

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Nie wiem.
Wg mnie, Papież będzie z Kanady albo Węgier.
Gdzie &quot;dwóch się bije&quot; ...
--
Będzie tak, jak zechce Duch Święty.

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Cieszyn
Zaskakujące rozstrzygniecie, tego chyba nikt sie nie spodziewał, tymbardziej że argentyńskim faworytem był Leonardo Sandri.

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
maite-radar +1 Punkty
S 2,2K

soltysiao

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Tylu specjalistow, tylu typujacych a nikt nie wpadl na to zeby sprawdzic kto mial drugi wynik po Benedykcie pare lat temu. A byl to wlasnie Argentynczyk. Kurs 34,00 przeszedl kolo nosa a argument byl i to jakze wazny ;)

karmol2 6,8K

karmol2

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
To zwiastuje z jednej strony otworzenie się Kościoła na inne kontynenty i zdanie sobie sprawy, że w tej chwili Europa nie jest sercem Chrześcijaństwa, ale z drugiej strony czy 77-letnie Argentyńczyk jest w stanie przeprowadzic niezbędne zmiany (szczególnie w swoim najbliższym otoczeniu) by zaufanie do instytucji Kościoła znów zaczęło iśc w górę, a nie jak do tej pory drastycznie malec?
Już ploteczki głoszą, że w czasie junty wojskowej w latach 80 donosił wojskowym na lewackich księży, którzy później znikali ???? Ah te pismaki. No i podobno podczas ostatniej konklawe dostał sporo głosów, zaraz po Niemcu najwięcej, a większośc przewidywała, że to była jego największa szansa na papiestwo... Jak widac mylili się ????

marqs3lby 1,4K

marqs3lby

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Poznan
Tylu specjalistow, tylu typujacych a nikt nie wpadl na to zeby sprawdzic kto mial drugi wynik po Benedykcie pare lat temu. A byl to wlasnie Argentynczyk. Kurs 34,00 przeszedl kolo nosa a argument byl i to jakze wazny ;)

To sprawdź kto teraz był drugi, bo 77letni papież raczej nie będzie dłużej służył niż 10-15 lat.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Litwa, Wilno
Tylu specjalistow, tylu typujacych a nikt nie wpadl na to zeby sprawdzic kto mial drugi wynik po Benedykcie pare lat temu. A byl to wlasnie Argentynczyk. Kurs 34,00 przeszedl kolo nosa a argument byl i to jakze wazny
Gdzie to wyczytałeś? Na pudelku? To są takie same domysły mediów jak ten Angelo Scola czy Pedro Scherer.
Ok dzięki abraxas ???? .
Ale i tak poniższa informacja nie jest wiarygodna, opiera się tylko na &quot;domniemaniach&quot; jakiejś X włoskiej gazety o przecieku od X kardynała.

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Cieszyn
argument byl i to jakze wazny ;)
No tak, ale kto by pomyślał że drugi raz pod rząd zostanie wybrany kardynał w tak podeszłym wieku. Liczyłem na kogoś w przedziale 60-70 lat. Jedynym plusem jest to, że nie bedziemy musieli czekać na kolejne konklawe kilkadziesiąt lat...

urbasag 90

urbasag

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Gdynia

Uprzedzam pytania - NIE MOJE ????
Znalezione w sieci ????

lolnik 473

lolnik

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Ostatnio przyznane punkty reputacji:
yar000 +3 Punkty (Za miły akcent z [po]Konklawe :0)
L 27

ljuboja

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kielce
Panowie jest juz czy ogólnie gdzieś będzie jak przebiegało glosowanie kto ile dostał głosów czy nie? bo jak wyżej ktoś podał jak wybierali Benedykta a myślałem że to tajne jest całkowicie

yar000 1,5K

yar000

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Nie wiem.
Panowie jest juz czy ogólnie gdzieś będzie jak przebiegało glosowanie kto ile dostał głosów czy nie? bo jak wyżej ktoś podał jak wybierali Benedykta a myślałem że to tajne jest całkowicie
Tak. Tajne.
Po pierwsze, powyższe dane z Wikipedii są niezweryfikowane (źródło jest anonimowe). Po drugie, jeśliby przyjąć, że jest wiarygodne, to któryś z kardynałów zdradził tajemnicę Konklawe (złamał przysięgę).
Teraz, zachowano jeszcze większe środki ostrożności niż w 2005 r.

twojprzyjaciel 70

twojprzyjaciel

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
jestem?
@lolnik
+1
Fenomenalnie oglsil ???? widac taki pozytywnie zakrecony kardynał.;-D
Mam nadzieje ze wybor dobry. Oby kosciol szedl w dobra strone.