mecz: Williams V. (Usa) - Halep S. (Rou) 
typ: Williams V.
kurs: 2.00
bukmacher: Unibet
Obie tenisistki w formie, Simona od USOpen series, Venus od...2 meczów w tym turnieju. Ale to zupełnie inna Venus, więcej biegająca, czasami atakująca przy siatce(!) Dodatkowo oczyściła sobie drabinkę eliminując Vikę, co tylko dodało jej pewności siebie.
Wygląda na osobę nastawioną na sukces tennisowy, a nie tylko promocję swoich kreacji.
Doświadczenie oczywiście zdecydowanie po jej stronie.
Halep gra dynamiczny, mocny
tenis, często na linię, ale tym razem nie trafiła na przeciwniczkę, która będzie się bronić, to Halep będzie w tej niewygodnej dla siebie roli. To z kolei wg mnie przełoży się na granie zbyt dużo ryzykownych piłek, często z nieprzygotowanych pozycji, a to jak wiadomo rzadko dobrze się kończy.
H2H całkowicie nieistotny: 2-0 na korzyść Williams, ale oba w maju 2012r. na clay (Roma, Madrid).
edit: Chyba za dużo myślę, ale mam wrażenie, że za bardzo skupiłem się na Venus, deprecjonując przez to Rumunkę. Zagrałem sobie tę Venus, ale jeśli ktoś będzie sugerował się moim postem zalecam delikatność finansową.
Dlaczego?
Ciężko powiedzieć, że znam tegoroczną formę Venus, bo ile ona grała? Ostatnie 6 turniejów, to zaledwie 8 rozegranych meczów. Mimo wszystko podtrzymuję typ i stawiam na zawodniczkę silniejszą fizycznie.