>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

WTA Tour - Miami, 25.03.2009 - 05.04.2009

Status
Zamknięty.
prasa 1,3K

prasa

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa

Miejsce: Miami, USA
Rozmiar drabinki: S-96 D-32
Nawierzchnia: Hard
Pula nagród: $4,500,000
Strona wwwoficjalna: www.sonyericssonopen.com

2008
Singiel
: (8) Serena Williams (USA) d. (4) Jelena Jankovic (SRB) 6:1 5:7 6:3
Debel: (2) Srebotnik/Sugiyama (SLO/JPN) d. (1) Black/Huber (ZIM/USA) 7:5 4:6 10:3

olisadebe7 36

olisadebe7

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
kort tenisowy
Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrry :|
Dziś jest z czego wybierać:

Vesnina - Krajicek @1,44
Ostatnie tygodnie potwierdzają, że beznadziejny zeszły sezon Rosjanka ma już dawno za sobą. Wpadło kilka wartościowych wygranych, wiele cennych punktów i napewno wiele, utraconej w zeszłym roku, pewności siebie. Krajicek grać potrafi, ale moim zdaniem często brakuje jej zimnej krwi i opanowania. Zeszły rok też może wymazać ze swojej tenisowej pamięci. Vesnina jest dla mnie zawodniczką bardziej konsekwentną i jej dyspozycja jest mniej zależna od tego, którą noga wstała z łóżka.

Ula Radwańska - de los Rios @1,26
Polka pokazała niedowiarkom (w tym mi), że zrobiła przez okres zimowy GIGANTYCZNE postępy. W życiu nie przypuszczałem, że stać ją na tak wielki progres w tak krótkim czasie. Gra pewnie, mocno z głębi. Już nie boi się uderzać i nie gra tylko z kontry. Umie przejąć kontrolę nad meczem. Weteranka z PAragwaju nie stanowi dla niej żadnego zagrożenia.

Groth - Lepchenko @1,73
Ładny kurs. Jarka gra mocno i do przodu. Nie broni się, tylko próbuje atakować z każdej piłki. Lepchenko tez lubi szybką grę, mordercze wymiany. Ale Gajdosova potrafi być baaardzo dokładna w swoich uderzeniach. Po raz ostatni udowodniła mi to w tegorocznym meczu z Azarenką.

Yakimova - McHale @1,39
Po wynikach, jakie Yakimova zrobiła w kwalach IW, trzeba jej zaufać.

prasa 1,3K

prasa

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa
To dziś ja:|
Karolina Sprem - Akgul Amanmuradova 1 @ 1.50 ✅ ( 6:1, 6:1 )
Karolina to przede wszystkim niezły serw no i potężne piłki posyłane z głębi kortu. Ma tak atakujący fh jak tylko się da. Tyle że związane też jest to ze sporym ryzykiem wyrzucenia piłeczki w out. Wczoraj pokonała niezłą ostatnio Kryśkę Barrois, to oznaka niezłej dyspozycji. Akgul? Miała swoje 5 minut na początku poprzedniego sezonu, teraz nie pokazuje nic od dłuższego czasu. Ze swoimi warunkami fizycznymi powinna zabijać serwem, a nie robi tego. A tylko na Fed Cupie coś tam udało jej się ugrać ostatnimi czasy. Z dobrze dysponowaną Sprem wielka Akgul ( 190 cm:| ) nie ma szans.

Michaella Krajicek - Camille Pin 1 @ 1.65 ✅
( 7:6, 6:1 )
Miśka wraca do dobrej formy. Po fatalnej serii w poprzednim sezonie ( chyba z 13L in row ) Holenderka znowu wygrywa. W tym sezonie pokonała ww Barrois, zawsze groźną Marę Santangelo, no i wczoraj Elenę Vesninę. Camille Pin? podobno poprawiła serw, ale mając w pamięci jej beznadziejne podanie sprzed kilku miesięcy, nie jestem w stanie uwierzyć, że coś może ugrać. Nie wiem jak mogła się pare tygodni temu tak bardzo męczyć z Francuzką Ana. W każdym razie mimo że wczoraj Pin przejechała się po prostu po swojej rodaczce Loit, to zwycięstwo Michaelli nad Vesniną robi na mnie większe wrażenie.

olisadebe7 36

olisadebe7

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
kort tenisowy
Vesnina - Krajicek @1,44 ⛔
Ula Radwańska - de los Rios @1,26 ✅
Groth - Lepchenko @1,73 ✅
Yakimova - McHale @1,39 ✅

Na dziś jeden baaaardzo fajny typ po baaaaardzo fajnym kursie:

Goerges-Olaru @1,8
Niemkę po raz pierwszy widziałem na kortach Warszawianki. Już wtedy, gdy była zawodniczną kompletnie nieznaną, doszedłem do wniosku, że należy zapamiętać to nazwisko. Zawodniczka dosyć wysoka, operująca poprawnie zagraniami z głębi kortu i serwisem. Co najważniejsze - lubi atakować. To ona narzuci swój styl gry i będzie dyktowała warunki w meczu z Olaru. Wczoraj wiele razy przełamała Hradecką, która ostatnio pisała mi, że jej 1st serve wynosi już niekiedy 200km/h. Olaru takiej broni nie posiada i zejdzie dziś z kortu jako pokonana.

B 0

bluecat

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Domachowska - Mayr
Typ: 1:2
Kurs: 3.30
bah
Spotkanie drugiej rundy kwalifikacyjnej w amerykańskim Miami. Spotkanie rozgrywane na hardzie bardziej faworyzuje według mnie Mayr która w tym sezonie ma dobre występy na zawodowych kortach. Polka natomiast fatalnie prezentuje się na w tym sezonie na hardzie. 97miejsce w rankingu Domachowskiej to kara za słabe występy na początku roku. W pierwszej rundzie eliminacji Polka pokonała Ukrainkę Olgę Savczuk 6-0,6-1.
Mayr natomiast wygrała z Baltacha która skreczowała już po pierwszym gemie. Faworytką według mnie jest Mayr która lepiej prezentuje się w tym sezonie. Napewno Polka stawi opór swojej rywalce która jest do ogrania. Najlepszą opcją jest jednak gra na Mayr która powinna wygrać mecz po 3setowym pojedynku. Mayr wydaje się że powinna uporać sie z Martą Domachowską która nie potrafi przezwyciężyć rywalek silniejszych od siebie.

M 55

meggie1

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
czestochowa
spotkanie: Safarova L. - Keothavong A. - 1 ✅ (6:4, 7:5) ✅
kurs: 1,55
bukmacher: betsafe

Jak dla mnie najpewniejsze spotkanie dzisiejszego dnia jesli chodzi o rozgrywki kobiet.
Safarova ostatnio zlapala chyba mala zadyszke ale mimo wszystko nadal mam w pamieci jej lepsze wystepy, kiedy to latwo ogrywala woje rywalki. Potrafi przede wszystkim wygrywac wlasne podanie co w kobiecym tenisie, ktory niestety badzmy szczerzy, stoi na dosc kiepskim poziomie, jest duzym atutem. Myzle ze dzisiaj bedzie dodatkowo zmotywowana aby zmazac ostatnie gorsze wyniki.
Jesli chodzi o Keothavong, jest zdolna zawodniczka i potrafi grac calkiem niezly tenis, jednak sadze ze Lucie nie da jej dzisiaj wiekszych szans.

olisadebe7 36

olisadebe7

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
kort tenisowy
Goerges-Olaru @1,8 ✅

Dziś także jedno spotkanie po kursie wartym uwagi:

Pavluchenkova - Rezai @1,48
Widziałem Rosjankę na IW istatnio. Nadal gra ofensywny tenis. Umie ładnie skończyć piłkę drive volley&#39;em z powietrza, dobrze porusza się po korcie. Rezai zdecydowanie za dużo piłek psuje. Jest niedokładna. Jakimś cudem wygrała z Pavluchenkovą w pierwszym turnieju w tym roku, ale teraz nie daję jej na to większych szans ????

B 0

bluecat

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Spotkanie:M.Kirilenko - K.Bondarenko
Typ:2-1
Kurs: 4.50
Bukmacher: Centrebet
Spotkanie 1 rundy turnieju WTA w Miami na nawierzchni betonowej. Faworytką nieznacznie tego spotkania jest Maria Kirilenko która ten sezon zaczęła fatalnie. Piękna Rosjanka odpadała najczęściej w pierwszych rundach ważnych imprez tenisowych. Zajmująca 39 miejsce w rankingu WTA Kirilenko do nieudanych może zaliczyć zwłaszcza turnieje w Australii, Dubaju czy dosyć niedawno w Indian Wells. Rosjanka musi się wziąć w garść gdyż za plecami czeka już mnóstwo rywalek by ją wyprzedzić. Właśnie taką osobą jest Kataryna Bondarenko która ten sezon zaczeła całkiem nie źle. Dotarcie do 3 rundy w Australian Open jest niewatpiwie sukcesem młodej Ukrainki. Zajmuje ona obecnie 59 miejsce w rankingu WTA i pnie się w górę. Jednak Dubaj i Indian Wells nie zaliczy podobnie jak jej rywalka do sukcesów gdyż dość gładko ulegała swoim przeciwniczkom.
Obie zawodniczki powinny dziś stoczyć wyrównany bój o awans do kolejnej rundy. Bardziej doświadczona Rosjanka powinna ten mecz wygrać po ciężkiej walce gdyż Ukrainka jest dosyć chimeryczna i ten mecz może toczyć sie również pod jej dyktando. Stawiam jednak na Marie która powinna uporać się i przejść do następnej rundy.

stskarol 49

stskarol

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Google.pl
25-03-09 00:05 - WTA Miami
Niculescu M. - Paszek T. ( - 1.5 s. )
Typ: 2
Kurs: 2,55
Buk: BAH
Na noc znalazłem fajny mecz WTA Miami. W pierwszej rundzie zagrają Rumunka Niculescu i Austriaczka Paszek. Faworytką tego meczu jest Tamira. Mój typ że wygra 2-0. Obie zawodniczki nie mają udanego sezonu. Tamira na początku sobie nie radziła ostatnio już wygrała w Indian Wells pierwszy mecz. Niculescu również słabo an betonie tylko w Dubaiu druga runda. Tamira gra mało jednak wystarczy spojrzeć na końcówkę sezonu poprzedniego gdzie potrafiła być w Guangzhu w ćwierćfinale, w Bali być w finale z Schnyder, Montreal ćwierćfinał. Ta zawodniczka na prawdę z roku na rok się rozkręca. Na początku popełniała dużo błędów przy pierwszym serwisie. Ostatnio w Indian Wells z Santangelo ( 2-0 ) już nie popełniała i wygrała. Dzisiaj wypoczęta, przygotowana ma rywalkę bez większych sukcesów. Kolejnym atutem jest to że Paszek gra na betonie a jej rywalka na hali. To jest duży atut ponieważ będzie jej to pomagać przy 1 serwisie. Jeżeli Niculescu w tym sezonie przegrała m.in. z Errani czy Groenfeld które ostatnio są bez formy to nie dobrze świadczy. Austriaczka powoli się przebudza dzisiaj powinna pójść jak burza ostatnio tak było w 1 rundzie w Indian Wells i wygrała szybko 6-3, 6-2. Dzisiaj rywalka łatwiejsza a kurs świetny.

matys_20 0

matys_20

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Parmentier Pauline - Santangelo Mara - 1 @ 1,9 Centrebet ⛔

Dzisiaj naprzeciw siebie staną 77 w rankingu WTA Francuska oraz 126 Włoszka.
Mara gra katastrofalnie wliczając również poprzedni sezon, przegrywała z kim popadnie i prezentowała, nadal prezentuje fatalny styl gry, ani serwisu, ani forhandu ani bekhandu nic, w tym roku udało jej sie zaledwie 2 razy przejść pierwszą rundę turniejową, Santangelo wyglada na taką jakby się jej wogóle grać odechciało i widać u niej brak jakiejkolwiek motywacji.
Puline też nie świeci formą, ale mam dla niej większe przekonanie, wydaje się być bardziej systematyczna.

bmt 0

bmt

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Makowiska
Radwanska, Urszula (+1,5) - Na Li✅
Typ: 1
Kurs: 2,02
buk: unibet
Dzisiaj o 15 czasu polskiego w Miami do walki o kolejne punkty rankingu WTA stanie powoli coraz bardziej znana w tenisowym świecie Ula Radwańska przeciwko Chince Na Li. Polka po zimowej przerwie poczyniła ogromne postępy w swojej grze, co zresztą widać(awans o 20 pozycji w rankingu). Tydzień temu pokazała że umie wygrywać z zawodniczkami Top10. Dzisiejszy pojedynek zapowiada się na bardzo zacięty. Na Li 40. w rankingu też się dobrze prezentuje, wygranei mecze z Mauresmo, Schnyder zasługuje na szacunek. Myślę jednak że jeśli Ula wyjdzie na kort odpowiednio zmotywowana, w takiej dyspozycji jak sprzed tygodnia powinna urwać seta a nawet wygrać z Chinką.

F 0

filweb

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Poznan
Wta Miami

Patty Schnyder - Lucie Safarova 2 2,09

Kurs wart zagrania głównie ze względu na kiepską formę Szwajcarki w tym sezonie. Jedyny mecz 3 lata temu na hardzie wygrała Safarova, za nią przemawia również dość stabilna forma prezentowana w tym sezonie, kilka niezłych wyników i przebłyski powrotu do utraconej, wysokiej dyspozycji i walki o finały turniejów.

B 0

bluecat

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Spotkanie: Goerges - Razzano
Typ: 0-2
Kurs: 1.83
Bukmacher: bet365
Analiza:
Spotkanie 1rundy WTA na kortach w Miami. Po udanym turnieju w Dubaju w którym Razzano dotarła aż do finału, w następnym turnieju w Indian Wells skreczowała po walce z Kaia Kanepi. Francuzka jest w lepszej dyspozycji niż Niemka która do tego turnieju przedostała się przez kwalifikacje. Julia Goerges nie ma w swoim repertuarze wygranych z wysoko notowanymi zawodniczkami.
Razzano raczej nie ma wielu wpadek z zawodniczkami które zajmują miejsce na początku drugiej setki. Faworytką jest Razzano która powinna pokonać Goerges w dwóch setach. Dla młodej Niemki już sam awans do 1rundy turnieju w Miami to wielki sukces.
Razzano wygra bo jest w dobrej formie od początku tego sezonu. Bardziej doświadczona zawodniczka nie powinna mieć większych kłopotów by pokonać młodą Niemkę.

sieku 31

sieku

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Wo(L)a
Dlaczego w meczu Maria Jose Martinez Sanchez (ESP) - Yanina Wickmayer (BEL) jest tak wysoki kurs na hiszpankę??!! Ona jest przecież wyżej sklasyfikowana i w tym sezonie nieźle gra, w tym roku nawet coś tam wygrała... a Yanina mało że jest niżej w rankingu to jeszcze ostatnio wszystko przegrywa. A tu Bwin wystawił kurs na Marie 2.25... O co chodzi???

Edit: No i po meczu już wiadomo o co chodziło. Maria wygrała 6:0 i 6:4 a Bwin popełnił błąd na kursie 2.25 ???? warto było ????

T 52

thedon

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Cibulkova D. - Sprem K. ✅ 6-4 6-3
Typ : 1
Kurs : 1,64

Kurs dosc mocno mnie zaskoczyl. Gra 16 rakieta swiata z 114.
Jestem bardzo ciekawy dlaczego az tak wysoki kurs. Byc moze Dominika ma jakies problemy ze zdrowiem. Gdzies miesiac temu poddala mecz z Vesnina.
Mozliwe rowniez dlatego ze dosc szybko odpadla w Indian Wells z dobrze ostatnio grajaca Llagostera.

Sprem osatatnio wygrala slabo obsadzony turniej w Biberach.
Na swojej drodze miala zawodniczki z drugiej setki i wszystkie pokonala w dwoch setach. Jednak w glownych turniejach WTA w tym roku grala glownie w kwalifikacjach i jej najwiekszym sukcesem jak do tej pory bylo wygranie meczu z Kvitova w Paryzu.
Po takim kursie warto moim zdaniem zagrac na Slowaczke, ktora po dwoch nieudanych meczach wygra chyba spokojnie 2-0.

T 52

thedon

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Zvonareva V. - Li N. ⛔ 4-6 , 6-3 , 2-6
Typ : Zvonareva 2-0
Tutaj faworytka moze byc tylko jedna czyli Rosjanka, ktora w takiej fazie turnieju nie zwykla odpadac. Dzisiaj zagra z ambitnie grajaca Chinka. Jendak wszystkie atuty sa po stronie Very.
Obie panie spotkaly sie nie tak dawno w Indian Wells. Wygrala rosjanka 6-4 6-4 i mysle ze dzisiaj moze byc podobnie.
EDIT: Jakie to atuty?
EDIT : No niestaty nie weszlo ... dosyc spora niespodzieana jak dla mnie.
Atuty Zvonarevej? Jest pewniejsza, robi mniej bledow i lubie ja grac.
Po dzisiejszym dniu za burta juz Ivanovic, Safina i Zvonareva.

pawacki 2,1K

pawacki

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Gdansk
Spotkanie:Mauresmo-Stosur
Typ: 2
Kurs: 1,95
Analiza:
O awans do ćwierćfinału zagrają Mauresmo (20 WTA) i Stosur (42 WTA)
Moim zdaniem w świetnej formie w tym turnieju która nie straciła jeszcze seta!
Wygrywając już z :
Trzecia Runda:Samantha Stosur (AUS) d. (2) Dinara Safina (RUS) 61 64
Druga Runda:Stosur (AUS) d. (27) Bammer (AUT) 61 61
Pierwsza Runda :Stosur (AUS) d. Sofia Arvidsson (SWE) 61 20 (Kontuzja)
A więc Stosur znajduje się w Rewelacyjnej formie!
Natomiast Mauresmo:
Pierwsza Runda-BYE
Druga Runda: (20) Mauresmo (FRA) D.Rybarikova (SVK) 36 63 75
Trzeci Runda ???? 20) Mauresmo (FRA) D. (15) F.Penneta (ITA) 67 62 62
Mauresmo może być już zmęczona tym turnejem ponieważ gra ciągle po 3 sety,natomiast pełna energi i emocji Stosur może w tym meczu Sprawić niespodziankę.
Więc Licze tu na zwycięsto Stosur ;)
PS:jest to trzeci spotkanie na korcie numer 2 od Godziny 11:eek:o (czasu Miami, Florida USA)

sieku 31

sieku

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Wo(L)a
Polecam zastanowienie się nad typem na Wozniacki [w Bwin 3.15]. Myślę ze kurs jest sporo zawyżony. Dementieva w tym meczu jest zapewne faworytem ale jej rywalka nie pozostaje tu bez szans. Elenia zdarzają się słabsze mecze a jej gra jakoś mnie nie porywa, Carolina natomiast ostro walczy w Ameryce [w Memphis poległa w finale z Azerenką a w Indiana Wells w ćwierćfinale ze Zwonarwą]. Dementieva z Indiana Wells odpadła już w R64 z Cetkovską. Uwazam że za małą stawkę warto zaryzykować na Carolinę. Osobiście jednak zagrałem na ilość setów [3 sety]. Będzie to zacięty mecz w którym faworyta będzie musiała bardzo się postarać by wywalczyć kożystny wynik [czego jej nie wróżę] a 3 sety odzwierciedlą zaciętą potyczkę.

mlody-8934 3

mlody-8934

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Medina Garrigues A. - Benesova I.
Typ : Benesova I.
Kurs : 1.80
Moją faworytką w tym pojedynku jest Czeszka. Benesova w turnieju pokonała już Lisicki i Dulko i z obiema zawodniczkami nie miała większych problemów. Straciła odpowiednio 6 i5 gemów, a więc niewiele. Natomiast Medina Garrigues pokonała w dwóch setach Kudryavtsevą 7:6 6:4, więc jak widać musiała się trochę namęczyć. Kłopoty nie ominęły ją również w drugim pojedynku z Cibulkovą. Pierwszego seta wymęczyła 7:6, w drugim została rozgromiona 6:1. W finałowym secie w gemach było 5 : 5 i Cibulkova skreczowała, a gdyby nie to, to wątpię czy Hiszpanka znalazłaby się w tej rundzie. Nie mniej jednak znalazła się w niej i przyjdzie jej się zmierzyć z Benesovą, która w moich oczach jest faworytką. Nie sugerowałbym się tutaj historią, obie zawodniczki spotkały się ze soba dwukrotnie i dwukrotnie spotkania padły łupem reprezentnatki Hiszpanii. W tym turnieju kursy na Czeszkę dwa razy były w okolicy 1.9-2.0 i tym razem także tak jest. Uważam, że dzisiaj lepsza okaże się nasza południowa sąsiadka ????

B 0

bluecat

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Spotkanie: A.Radwańska – V. Williams
typ: 1-2
kurs: 5.50
buk: Centrebet
analiza:

Spotkanie 1/8finału w której spotkają się zawodniczki które ze sobą zagrały 2 pojedynki w przeszłości. Polka raz wygrała 2-0 by w następnym spotkaniu na turnieju US Open przegrać równie dotkliwie jak wygrała. Za Amerykanka w tym meczu przemawia forma, kibice i słaba postawa rywalki. Agnieszka ten sezon gra słabo na hardzie i jej awans do 1/8 można uznać już za sukces. Amerykanka natomiast po wygraniu turnieju w Dubaju, odpoczęła sobie od tenisa na kilkanaście dni i teraz swobodnie może przygotowywać się do kolejnych pojedynków.
Natomiast Agnieszka musiała toczyć nie tylko ciężkie boje z rywalkami ale z własną chorobą i myślami. To nie jest ta sama zawodniczka co w tamtym sezonie. Polka męczy się tenisem obecnie jak mało kto. Brakuje Polce siły i motywacji po tak udanym poprzednim sezonie. Z siłowym tenisem rzadko kiedy wygrywała w przeszłości i teraz równie ciężko będzie jej ograć rywalkę która jest w dobrej dyspozycji. Polka jest wstanie urwać seta w tym spotkaniu i liczę że przynajmniej powalczy i postraszy bardziej utytułowaną rywalkę.

Status
Zamknięty.