>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

WTA Tour - Cincinnati, 13-19.08.2012

Status
Zamknięty.
christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Western &amp; Southern Open

Miejsce: Cincinnati (USA)
Data: 13.08.2012-19.08.2012
Rozmiar drabinki: S-54 D-28
Nawierzchnia: outdoors hard
Pula nagród: $2,168,400
Oficjalna strona: http://www.cincytennis.com/

Zapraszam do dyskusji i pisania analiz​

kasztaneiro 362

kasztaneiro

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Kwale.
Ale zobaczyłem 2 peFFki jak dla mnie
Anna Tatishvili - Nicole Gibbs Tatishvili wygra 2-0 @2.20 6-2 7-6(8)
Nie wiem kompletnie dlaczego kurs urósł z 1,18 na 1,44, może czegoś nie wiem, ale kusi bardzo wziąć DW 2-0.
Tatishvili na fali, ostatnio co prawda przegrana z Pervak, ale po dwóch TB, widać, że Ksenia wraca do gry.
Gibbs dostała lanie porządne od Boserup w ITF-ie, a co myśleć o zwycięstwie z Gruzinką, która na hardzie czuje się fest dobrze?
Niepokoją mnie jedynie te gwałtowne wzrosty, no ale trzeba spróbować.
Melanie Oudin - Melinda Czink Czink wygra @1.90 6-3 6-4
Węgierka dogiem, lekkim, ale dogiem?!
Dla mnie bardzo dziwne, bo Amerykanka gra ostatnio kiepsko i to widać, a Czink ładnie tą swoją lewą ręką się posługuje. Dobry serwis, z głębi kortu nie najgorzej. Oudin - jasne, młoda, ale forma nienajlepsza, a Czink solidna, doświadczona.
Może być trzysetówka, ale koniec końców powinna wygrać Czink.
B365

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
hogan +6 Punkty (ładniutko)
davey_watt +6 Punkty
scotratez 3,8K

scotratez

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Memphis
S. Halep - A. M. Garrigues - 1 (1,53)⛔
Bet365
Simona lubi hardy więc warto od tego zacząć. Simona w Montrealu przegrała z S. Stosur po równej walce przez krecz. Nie sądzę aby było to cokolwiek poważnego skoro już dzisiaj Simona gra ponownie w turnieju. Jest dla mnie faworytką tego spotkania. Hiszpanka ostatnie spotkania miała na trawie. Ciężko się wchodzi w spotkanie grając ostatnio na innej nawierzchni zwłaszcza że przeciwniczka to nie worek treningowy do bicia. Jeżeli Hiszpanka na trawie przegrywa z Y. Wickmayer która na trawie w ogóle grać nie powinna no to forma Hiszpanki wyśmienita nie jest. W tym roku na hardzie wygrała 5 spotkań i przegrała 6. Widać od razu że nie idzie jej rewelacyjnie w tym roku na tej nawierzchni. Dla porównania S. Halep w tym roku wygrała 16 spotkań i 8 przegrała. Wystarczy porównać samą ilość rozegranych spotkań w tym roku na hardzie i robi to już pewną przepaść. Umiejętności też cenie wyżej Simony więc typ jak najbardziej za nią. Ch. Scheepers - Ch. McHale - 2 (1,40) - ZWROT
Bet365
Miałem okazję ostatnio oglądać Chanelle i trzeba przyznać otwarcie że jej gra dobrze nie wygląda. Problemy z utrzymaniem swojego serwisu to chyba największy mankament tej zawodniczki na chwile obecną. Młodziutka Amerykanka z pewnością wykorzysta ten fakt. Christina McHale przegrała z Aleksandra Wozniak której również serwis nie błyszczał ale na pewno lepiej wyglądał niż Ch. Scheepers. Poza tym S. Dubois z którą Chanelle stoczyła 3 setowy bój powinna była zakończyć go w dwóch setach gładko! Jej rywalka oprócz przebijania piłki na drugą stronę zazwyczaj w miejsce gdzie stała Chanelle nic więcej nie zrobiła. Praktycznie każdy gem przy swoim podaniu oddawała! Mimo to Ch. Scheepers potrzebowała trzech setów aby uporać się z rywalką. Ch. McHale gra bardziej agresywnie i serwis choć kulawy jak u większości kobiet to i tak wygląda jak mercedes przy Chanelle. W tym upatruje główną przewagę Amerykanki.

by scotratez

thma 43

thma

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa
Scotratez , kurs na simone jest zachęcający, ale dodam że Hiszpanka ma niezły bilans z Rumunką w tym roku... . Jestem bardzo ciekaw tego meczu.

Shahar Peer (ISR) - Julia Goerges (GER) TYP 0-2 1,80 bwin
Mimo że Niemka przegrała 2 ostatnie mecze do zera, ale zły okres już się skończył. Julia jest zawodniczką która nie będzie przegrywać seryjnie. Mam nadzieje że przemyślała sobie ostatnie starcia i doszła do skutku żeby się wziąć garść. Dużym atutem jest to, że jak przegrywała to nie z byle kim, w Wimbledonie z Kirlienko której nawierzchnia trawiasta jest chyba najmocniejszą, oraz z Tamirą Paszek która zaszła daleko. W tym roku panie grały ze sobą 2 razy. Raz na nawierzchni twardej gdzie oddała tylko 4 gemy, oraz przed 2 miesiącami na trawie gdzie również był jednostronny mecz. Forma Izraelki nie powala na kolana. Porażka w 1 rundzie z anonimową Bouchard, lanie od Sharapovej, porażka na cegle z przeciętną Johannson (tutaj francuzka daleko zaszła, ale turniej był słabo obstawiony)
Shahar gra mało turniejów rankingi WTA, to nie jest ta sama zawodniczka przed 3-4 lat gdzie się znajdowała top 20-30 w rankingu. Chociaż Julka ma gorszy okres, myślę że Izraelka będzie idealnym rywalem, by odbić się od dna.
✅ Łatwa kasa.

gieneq +7 Punkty
R 1,2K

radomiak1910

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Radom
Tenis, WTA Cincinatti, 18:00, 13.08.2012
Larsson - Dellacqua
typ: -1,5 seta Larsson 6:1 6:3 ✅
3,09
Pinnacle
Analiza
Dzis w spotkaniu pierwszej rundy duzego turnieju na kortach twardych w Cincinatti, bedziemy mieli na korcie pojedynek kwalifikantek, Szwedka Johanna Larsson spotka sie z bardzo doswiadczona, Australijka, Casey Dellacqua. Bumacherzy nie sa w stanie dzis jednoznacznie okreslic faworytki dzisiejszego spotkania, ja jednak nie mam z tym problemu. Jak dla mnie spora faworytka dzisiejszego meczu jest Szwedka, a juz pisze dlaczego. Australijka swoje najlepsze lata ma juz dawno za soba. Mimo, ze Casey ma dopiero 27. lat jakos nie chce mi sie wierzyc, zeby udalo jej sie wdrapac do swiatowej czolowki. Przede wszystkim Casey lepiej radzi sobie w grze podwojnej. Pierwsza runda na Wimbledonie, druga podczas ITFu w Bronx, to jej ostatnie wyniki, mizerne. Tutaj udalo jej sie przejsc kwalifikacje, choc nie bez problemow. Pokonala Hradecka oraz Czink, szczegolnie z Wegierka niemiala latwo, choc wygrala w dwoch setach. Szwedka to zawodniczka mlodego pokolenia, przed ktora na pewno pasmo sukcesow, gdyz w moim odczuciu jest to zawodniczka utalentowana. Szczegolnie jej topspinowe zagrania moga robic wrazenie. Szwedka bez wiekszych problemow przeszla tutaj kwalifikacje, pokonujac Glatch oraz Safdar. W tych pojedynkach oddala rywalkom zaledwie 6. gemow, co pokazuje, ze Szwedka czuje sie tutaj naprawde dobrze. Uwazam, ze jest faworytka dzisiejszego meczu i bedzie sie dzis cieszyc z awansu do drugiej rundy.

ekaga +1 Punkty
andre@ +3 Punkty
geryx +5 Punkty (well done)
kasztaneiro 362

kasztaneiro

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Timea Babos wygra @3.50 7-6(4) 6-4
Dobra, dobra. Wiem, że wczoraj zebrała baty od Keys, a Lepchenko jest w jako takiej formie, ale to nie zmienia faktu, że Węgierka jest nadal utalentowaną, młodą zawodniczką ze sporymi umiejętnościami. Wiem, że to ryzykowny typ, ale Babos dostała szansę, by zagrać jeszcze w tym turnieju, więc zapewne z całym sił będzie chciała się zrehabilitować. Lepchenko gra ostatnimi czasu dobrze, ok, ale obie mają podobny styl gry. Mocne uderzenia z głębi kortu i komu więcej tych uderzeń wejdzie to ta tenisistka wygra, a taki kurs to dla mnie nieporozumienie i uderzam mocno.

altis +2 Punkty
ekaga +1 Punkty
icky +1 Punkty (nice)
andre@ +3 Punkty
szwagier +1 Punkty
thma 43

thma

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa
Giorgi - Schiavone - Chodzi mi po głowie ten mecz, i jakoś nie mogę sobie wyobrazić zwycięstwa tutaj starszej włoski, dla mnie Schiavone to takie drewno... ma ktoś pomysł na ten mecz?

Jedną z lepiej poruszających się zawodniczek po korcie nazywasz drewnem? Widzę dużą znajomość tenisa.
W czasach gdy zdobywała RG grała znakomicie, lecz teraz i wiek zrobił swoje.
Jednak nadal potrafi naprawdę fajnie odbijać Schiavone, o ile nie ma za przeciwniczki TOP-u. Jest strasznie waleczna i w każdej akcji stara się z całych sił.

Giorgi możnaby powiedzieć niedawno, a w zasadzie na Wimbledonie się wybiła, zaczęło się o niej więcej słyszeć. Kilka dobrych meczów i porażka gładka z Isią.
Z tego co dało się zauważyć na kortach w Londynie to młoda Włoszka gra tenis siłowy, z głębi kortu.

NO BET jak dla mnie. zaczynają właśnie za chwilkę.

Nie rozmawiajmy o tym co było kiedyś. Tylko co jest teraz. To że wcześniej była niezłą zawodniczką, to ok. Wygrała RG. Chwała jej za to. Ale potem było tylko gorzej. Wiele zawodniczek tak można przedstawić jak Ty wyżej. Seles, Hingis, Davenport, Henin i inne. Na Dziś Włoszka jest średniej klasy zawodniczką, i dziś może być dzień gdy Giorgi się wybije.

Nie postawiłem tego meczu, ale właśnie go oglądam, mam nadzieje na dobry tennis.

Nie chodzi mi o to czy ona gra dobrze czy nie, ale o nazwanie jej drewnem. Jasne, ma swoje lata i o wiele słabsze poruszanie się po korcie, ale nadal robi to naprawdę dobrze, gorzej z samą grą... ????

Siedzę w tenisie już sporo, i trochę się dziwnie poczułem tym co napisałeś wyżej. Szanuje Twoje zdanie, ale sam widzisz jaki jest wynik.

kasztaneiro 362

kasztaneiro

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Giorgi - Schiavone - Chodzi mi po głowie ten mecz, i jakoś nie mogę sobie wyobrazić zwycięstwa tutaj starszej włoski, dla mnie Schiavone to takie drewno... ma ktoś pomysł na ten mecz?

Jedną z lepiej poruszających się zawodniczek po korcie nazywasz drewnem? Widzę dużą znajomość tenisa.
W czasach gdy zdobywała RG grała znakomicie, lecz teraz i wiek zrobił swoje.
Jednak nadal potrafi naprawdę fajnie odbijać Schiavone, o ile nie ma za przeciwniczki TOP-u. Jest strasznie waleczna i w każdej akcji stara się z całych sił.

Giorgi możnaby powiedzieć niedawno, a w zasadzie na Wimbledonie się wybiła, zaczęło się o niej więcej słyszeć. Kilka dobrych meczów i porażka gładka z Isią.
Z tego co dało się zauważyć na kortach w Londynie to młoda Włoszka gra tenis siłowy, z głębi kortu.

NO BET jak dla mnie. zaczynają właśnie za chwilkę.

Nie rozmawiajmy o tym co było kiedyś. Tylko co jest teraz. To że wcześniej była niezłą zawodniczką, to ok. Wygrała RG. Chwała jej za to. Ale potem było tylko gorzej. Wiele zawodniczek tak można przedstawić jak Ty wyżej. Seles, Hingis, Davenport, Henin i inne. Na Dziś Włoszka jest średniej klasy zawodniczką, i dziś może być dzień gdy Giorgi się wybije.

Nie postawiłem tego meczu, ale właśnie go oglądam, mam nadzieje na dobry tennis.

Nie chodzi mi o to czy ona gra dobrze czy nie, ale o nazwanie jej drewnem. Jasne, ma swoje lata i o wiele słabsze poruszanie się po korcie, ale nadal robi to naprawdę dobrze, gorzej z samą grą... ????

Siedzę w tenisie już sporo, i trochę się dziwnie poczułem tym co napisałeś wyżej. Szanuje Twoje zdanie, ale sam widzisz jaki jest wynik.
To znaczy, z jakiego powodu dziwnie? Bo przegrała teraz?
Ja mówiłem o poruszaniu się po korcie, a nie o grze, technice itp.

kasztaneiro 362

kasztaneiro

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Ksenia Pervak - Urszula Radwańska
Polka w gazie można by rzec, sporo gra, sporo wygrywa, ale przeplata to porażkami.
Kazaszka powoli wraca do formy, zwycięstwo po 2 TB z Tatishvili i porażka w 3 setach z Kvitovą, którą miała na widelcu (6*-5 w drugim secie przy 1-0 w setach).
Pervak leworęczna, a z takimi gra się inaczej. Panie grały ze sobą 3 razy, z czego dały sobie po razie ;) no i był jeszcze krecz Ulki, ale to się nie liczy.
Niedawno, to fakt, wygrała Polka w setach, po dosyć wyrównanym spotkaniu.
Ale to była trawa, dzisiaj jest hard. Polka grała sporo na hardzie, a Pervak dopiero 3 mecze od dłuższego czasu, z czego jeden oddany przez krecz.
Wszystko wskazuje na Ulę, ale ja w tym meczu daję na Kazaszkę, bo czuję, że zbliża się forma, a i Ulka nie jest Robocopem i nie może grać tydzień w tydzień. A i zdarzają się także wpadki jak z Tatishvili np.
Dzisiaj typuję Pervak, czuję, że lewa ręka Kazaszki da dzisiaj o sobie znać i odprawi Polkę do domu ;)
Pervak wygra @2.50

E: Nie było niespodzianki, jednak nadspodziewanie łatwo sobie poradziła Polka z Kazaszką.
Chociaż była szans w 2 secie, żeby objąć prowadzenie *5-3 i może wtedy by się coś ruszyło, a tak niestety ;)

thma +2 Punkty (Może taki na wyrost, ten plus. Ale dzięki Tobie, zagrałem na 2-0 Radwańską i się opłacało. Pozdrawiam)
R 1,2K

radomiak1910

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Radom
Tenis, WTA Cincinatti, 1:00, 14.08.2012
Pervak - U. Radwanska
typ: 2-0
4,50
Betsson
Analiza
Dzis w nocy w spotkaniu pierwszej rundy turnieju wta w Cincinatti, nasza rodaczka, Urszula Radwanska spotka sie z Kazaszka, Ksenia Pervak. Faworytka bukmacherow i to zdecydowana jest nasza zawodniczka, zupelnie nie rozumiem dlaczego. Jak dla mnie kursy na dzisiejszy mecz powinny oscylowac wlasnie w tych granicach, lecz w druga strone. No bo w jakiej formie jest nasza zawodniczka? Slabej. Przeszla tutaj co prawda kwalifikacje, wygrywajac z Robson i Lucic dosc gladko, ale po Brytyjce widac bylo zmeczenie Igrzyskami i walka w mikscie, Lucic to zawodniczka wiekowa, ktora powoli dobiega ku &quot;koncowi&quot;. A co nasza Ula osiagnela w Montrealu? Przegrala w kwalifikacjach z Tatishvili, jako lucky loser rowniez ulegla w pierwszym meczu Makarovej. Zupelnie nie rozumiem tych kursow, Ula jest w slabej formie, a Pervak wydaje sie byc w duzo lepszej. Tak, Kazaszka osiagnela druga runde w Montrealu, wygrala z kim? Z Tatishvili w dwoch setach, z ta sama, co na tych samych zawodach przegrala Ula 4:6 0:6. W drugiej ulegla Kvitovej, dzisiejszej finalistce turnieju, w trzech partiach po ogromnie ciezkim boju. Kazaszka pokazala ze jej forma zwyzkuje. Ponadto Pervak bardzo dobrze czuje sie na hardzie, co potwierdzila chocby w Montrealu. Ponadto bilans spotkan pomiedzy obiema zawodniczkami rowniez przemawia za Kazaszka, tak wysokie kursy biore z pocalowaniem reki. Uwazam, ze to Pervak bedzie dzis cieszyc sie z awansu do drugiej rundy.

digic 8

digic

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
swietokrzyskie
A widziałeś co ona grała z Kvitovą? TB i 3 set to była tylko formalność, nawet do piłek nie biegała, ponieważ doznała urazu uda i na pewno nie wyleczyła go tak szybko.

oeb 257

oeb

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Zaglebie
Lucie Safarova vs Yaroslava Shvedova
Typ: 2 @1.83
[Bet365] ✅
Mimo udanego występu Czeszki w Montrealu skłaniam się w tym spotkaniu w kierunku Shvedovej. Dlaczego? W Cincinnati zaczynała od kwali, więc można powiedzieć, że z kortami jest zżyta. Ma dobry sezon, ostatnie porażki z zawodniczkami z aktualnego topu po walce w trzech setach. I najważniejszy argument, który skłonił mnie do zawarcia zakładu - #3 set Safarovej w półfinałowym meczu z Na Li w Montrealu - Lucie była o krok od finału i dała się wyrzucić za burtę. Myślę, że trochę jej to podcięło skrzydła i pewności siebie też nieco Czeszce ubyło. Shvedova powinna do meczu podejść bez kompleksów, na pewno będzie walczyć. Czy wygra, pewnym nie jestem (bo kiedy można być czegoś pewnym jeśli chodzi o WTA?), ale zaryzykuję zakład na Kazaszkę.

andre@ 4,3K

andre@

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Stosur mnie zaczeła ponownie przekonywać. Widać że w jej tenisie coś znowu zaiskrzyło. Moze wróci do swojego wysokiego &quot;C&quot;. Jest siła, moc i zdrowie. Jedynie co mnie irytuje to jej niecierpliwość i czasami kuriozalne rozwiązania kończenia wymian. Ale taki jej urok...Hiszpanka raczej pod formą. Ostatnie jej wyniki słabiutkie. Jej jedyną bronią są cierpliwość na korcie i długie wymiany, ale jak to się kończy widzimy od długiego czasu...bardzo źle. Ozi jest za silna aktualnie, powinna wygrać. Jest wypoczęta, nie widać żadnych kontuzji, wygraj mi ten mecz kobieto! No i najwazniejsze : gramy na twardych co dla Sam powinno być dodatkowym atutem...wszystko przemawia za Ozi !!!

Sam 1.25✅

Sam tragedia...z taką dyspozycją i głową daleko nie zajedzie
---

dzipkis +1 Punkty
peter42 +1 Punkty (za modlitwe genialna)
scotratez +2 Punkty (zabawny podpis)
pidzamka +1 Punkty (za wierszyk o tusku :D)
lutek +9 Punkty (:))
O 27

odrzanski

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
To teraz ja dodam coś od siebie chociaż ostatnio z dupy mi idzie szczerze mowiac;)

Maria Kirilenko - Venus Williams 1 2.40

Venus mnie nie przekonuje w tym sezonie, wrecz moge powiedziec, ze irytuje swoją grą i postawą na korcie. Niby teraz nadeszly czas hardu a wiec powinna grac lepiej i byc na fali, ale mam wątpliwosci czy jest juz w tak dobrej formie, zeby wygrac z tak bardzo wymagajacą rywalką jak Kirlienko. Rosjanka jak dla mnie ciągle robi postępy i trudno jest z nią wygrać, dobrze gra z głebi kortu, potrafi uderzyc winera, stosunkowo nie robi ogromnej ilosc błedów i jest całkiem stabilna. Nie jestem taki, ze szukam w kazdym meczu jakiejs niespodzianki jak chłopaki z działu siatkówki w kazdym meczu i srednio trafiają tą niespodzianke raz na 20 meczy, ale tutaj uwazam, że szanse są wyrównane i uwazam, ze ten mecz to 50/50 a taki jaki zaproponowano kurs na rosjankę kusi i spróbuje lekko to zagrac. W tym meczu bardzo duzo zalezy od gry Venus, jezeli bedzie w miare stabilna w co wątpie, to wygra, jezeli bedzie grala tak jak do tej pory w tym sezonie, bedzie miala kłopoty z Marią. Dla mniej przekonanych do typu polecam +1.5 seta po 1.50 na Marię, bo już całkiem nie wydaje mi się, że Venus rozegra całe, równe spotkanie bez przestojów w grze i wygra 2-0.

Andre - Twój podpis jest kapitalny i już sobie go skopiowalem ;) Sama prawda hehe.

thma 43

thma

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa
Odrzanski @ - Hard to nie nawierzchnia Rosjanki, tutaj Venus ze swoimi bombami będzie królować. Tylko pytanie, ile zostało ze starej, dobrej Venus? Bo ostatnio jej gra, jest gorzej niż tragiczna. Mam nadzieje że Rosjanka wygra, bo jest na prawdę fajną zawodniczką + uroda. A tak na serio, dziwny kurs buków. Ja tego meczu akurat nie ruszam. Wczoraj trafiłem Julkę i Urszulę. To dzisiaj stawiam na moją ulubioną zawodniczkę Kiki Bertens.
Karatantcheva S. (Kaz)-Bertens K. (Ned)TYP 2, Kurs 1,70. Bwin.com
Co można powiedzieć o meczu? Otóż to. że Holenderka przegrała na początku roku mecz z Kazaszką. Karantantcheva ograła 2 niezłe zawodniczki, i na dodatek 6-0 w 3 decydującym secie. Ostatnio miała niezły turniej, gdzie dopiero Safarova ją pokonała. Nie jest to anonim tenisowy. Myślę że będzie zacięty, wyrównany mecz. Kiki na pewno pamięta mecz w Acapulco. Przyznam się, że od początku turnieju stawiam na nią. I mnie nie zawodzi, jak tylko pierwszy serwis będzie wchodził nie powinno być problemów. Obie mają niezłe serie. 5-1 w ostatnich 6 meczach. Kazaszka, jest mniej doświadczona i już wystarczy. Porównajmy zawodniczki z którymi grały. Kiki : Zgang, Petrova, Glanch, Rezai, Putiniseva. Tu same zwycięstwa i porażka z Wozniacką. Kazaszka : RUS, Govorsteva, Criseta, Abanda, Marosi, Litvak. Porażka z Safarovą. Myślę że lepszy pakiet pokonała właśnie Holenderka, ale to się dziś nie będzie liczyć. Kusiło mnie postawić 2-0 na Kiki, ale zagramy 1 mecz, na początek spokojnie.
Mój typ Kiki Bertens zwycięży.

christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Venus Williams - Maria Kirilenko ⛔
Typ: Maria Kirilenko; @2,15
Milenium

Przeciwko Venus w tej chwili warto grać. Amerykanka w ogóle mnie nie przekonuje. Raczej ciężko u niej szukać stabilizacji formy, chociaż trzeba najpierw tą formę mieć. Z drugiej strony Mari-Kiri, która to świetnie wypadła w turniejach na grassie. Czy podobnie będzie na amerykańskim hardzie? Liczę na to, że tak. Rosjanka awansowała wysoko w rankingu. Wydaje się być w formie i jeśli będzie potrafiła przetrzymywać wymiany (a potrafi to robić), to za tym pójdzie masa niewymuszonych błedów u Venus, na co liczę w tym spotkaniu.

Petra Kvitova - Mona Barthel ✅
Typ: Mona Barthel +1,5 seta; @2,20
Milenium

Mecz rozegrany zostanie jutro. Czeszka będzie dwa dni po finale poprzedniego, dużego turnieju. Często jest tak, że tenisiści/tenisistki po wygraniu turnieju, w następnym wypadają słabiej. Naprzeciwko Kvitovej stanie Barthel. Niemka po świetnym początku sezonu, później trochę spuściła z tonu, ale ostatnio wydaje się powoli wracać do formy. Tutaj jednak przede wszystkim kusi mnie kurs, który jest według mnie trochę zaniżony w kierunku Czeszki, głównie ze względu na udany turniej w Montrealu. Niemka jest od niedawna w szerokiej czołówce i u niej jeszcze nie ma stabilizacji, jeśli chodzi o grę czy choćby wyniki. Czeszka jest dużo dłużej w czołówce WTA (i to ścisłej), zatem ta stabilizacja już powinna być - w tym sezonie wygląda to nieźle, ale jednak nie jest to jeszcze tenisitka, której można zawsze zaufać, co bierze się oczywiście z jej stylu gry. Podsumowując, Barthel na pewno stać na ugranie seta. Jakoś nie wierzę, że będzie to przednie widowisko, ale najważniejsze, żeby Niemka &quot;podjęła rękawice&quot;.

hmmmm 113

hmmmm

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Poland
Kazaszka, jest mniej doświadczona i już wystarczy.

Nie no chłopie najadłeś się jakiś tabletek czy coś?

Rzeczywiście Kazaszka jest mniej doświadczona pomijając wiek gdzie jest 3 lata starsza rozegrała na hardzie około 150 meczy gdzie jej dzisiejsza rywalka niespełna 50! No takich bredni dawno nie czytałem jak ty wypisujesz.

christopher48 // Mogłeś to jednak ująć w trochę delikatniejsze słowa.

kasztaneiro 362

kasztaneiro

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Anna Tatishvili - Klara Zakopalova
Gruzinka dostała szansę ponownej gry na turnieju w Cinci, bo Ivanovic wycofała się z turnieju.
Zatem spotka się z doświadczoną już Czeszką - Zakopalovą.
Zakopalova gra co jakiś czas, może nie regularnie, ale na większych turniejach czy Szlemach ją zobaczymy.
Zakopalova na pewno od hardu woli trawę i ziemię, a szczególnie ziemię, bo tam wyniki osiąga naprawdę dobre.
Na każdej nawierzchni grać potrafi, jednak na hardzie jej wyniki są najbardziej mizerne.
Tatishvili za to najbardziej lubi grać na trawie, więc na korcie szybkim. Ten hard jest szybszy niż ten, który mieliśmy w Montrealu, a więc to na korzyść Gruzinki moim zdaniem działa. Czeszka ma już 30 lat, więc jako sportowiec nie jest już pierwszej młodości, co nie zmienia faktu, że grać potrafi i nadal na w miarę dobrym poziomie. Jednak ostatnio gra w kratkę, przeplata dobre występy kaszanowatymi.
A na dodatek na hardzie grała ostatnio dopiero w Miami, więc 5 miesięcy temu.
Taishvili wczoraj niezbyt udane spotkanie z Jarką, bo przegrane 2-0, ale przynajmniej w 1 secie powalczyła trochę z Kazaszką, której forma regularnie rośnie.
Liczę na zwycięstwo Gruzinki w tym spotkaniu, na element przestawienia się z trawy na hard u Zakopalovej, że nie będzie jeszcze przyzwyczajona, bo Tatishvili już sobie sporo pograła na amerykańskim betonie, więc jest przetarta znacznie.
Tatishvili wygra @2.20
Sloane Stephens - Tsvetana Pironkova
Amerykanka gra w kratkę, tak jak jej przeciwniczka Pironkova, która moim zdaniem potrafi grać na trawie najbardziej, chociaż jej ulubiona nawierzchnia to hard. Oczywiście na hardzie też jak najbardziej potrafi, czasem wyeliminuję faworytkę, co nie zmienia faktu, że najlepsze wyniki osiąga na trawie.
Przeciwniczka to młodziutka gospodyni turnieju - Stephens. W tym roku skończyła dopiero 19 lat. Jej ulubiona nawierzchnia to o dziwo clay - o dziwo, bo w większości Amerykanie to zawodnicy wychowani na hardzie.
Stephens znakomicie się broni, nie próbuje jakichś szaleńczych ataków. Serwis na średnim poziomie. Największym jej atutem jest regularność i przebijanie piłek, nie napala się. To jeszcze młoda dziewczyna, więc miewa przestoje w grze, które można było zobaczyć we wcześniejszych meczach, jednak i tak na koniec to w większości ona cieszy się ze zwycięstwa.
Liczę tutaj, także jak w meczu Gruzinki z Czeszką, że Bułgarka nie będzie sobie radziła na tej nawierzchni, bo nie grała także od Miami na hardzie. Stephens będzie przebijać, przebijać i liczyć na błędy Bułgarki. O ile Tsveta nie trafi mega dnia, że wszystko jej będzie wchodzić to powinno się skończyć happy end&#39;em dla czarnoskórej Amerykanki.
Stephens wygra @1.66
B365

christopher48 +6 Punkty (Bardzo dobre typy.)
oeb +1 Punkty (Tatishvili :))
marekpua 97

marekpua

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Robi się mała masówka, ale spróbuję.
Dyscyplina: Tenis, WTA Cincinnati
Mecz: Safarova - Shvedova
Data: 14.08.2012 22:30
Typ: 2 ✅
Kurs: 1,92
Bukmacher: Pinnacle

Safarova rozegrała bardzo dobry turniej w Montrealu, gdzie doszła do półfinału, w którym nie sprostała Li Na, mimo tego, że prowadziła już w 3 secie 5-1. Czeszka zapewne jest zmęczona, tym bardziej, że mecz ćwierćfinałowy i półfinałowy rozgrywała jednego dnia. Dodatkowo w głowie pozostała myśl o zmarnowanej szansie na finał.
Shvedova przebijała się przez kwalifikacje, w których nie straciła nawet seta. Nie grała w Kanadzie, także w tym turnieju będzie maksymalna koncentracja, bo przecież to jest ostatni tak poważny turniej przed US Open.
Co ciekawe, są rówieśniczkami, ale będzie to ich pierwszy oficjalny mecz w rozgrywkach seniorskich. Wszystko wskazuje na to, że w tym spotkaniu wygra Kazaszka.

remady74 +1 Punkty (ladnie ;))
arquisek +1 Punkty (Dobry typ! ;pp)
gieneq +7 Punkty
kasztaneiro 362

kasztaneiro

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Daniela Hantuchova - Sara Errani

Gdy zobaczyłem kurs to było spore zdziwienie. 2.5 na Hantuchovą, która lubi hard, ulubiona to trawa, ale hard też jest szybki, więc tutaj czuje się dobrze. Włoszka za to wręcz przeciwnie, najlepiej na clayu i jej gra na innych nawierzchniach kompletnie mnie nie przekonuje. Słowaczka pokonała wczoraj groźną Chinkę Zheng po wyrównanej 3 setówce, rozkręcając się powoli. Errani na zupełnie inny styl niż Chinka, bo nie gra agresywnie a przebija do skutku. Serwis ma średni, Słowaczka wręcz przeciwnie - to jej atut. Kursy wystawił bym odwrotnie.

Liczę dzisiaj właśnie na serwis i dużo winnerów ze strony Słowaczki.

Hantuchova wygra @2.50

Status
Zamknięty.